Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ανακατώνουμε τα νερά

Δεν γνωρίζω εάν εγώ είμαι στην κοσμάρα μου ή εάν αυτά που γίνονται είναι αδιανόητα.
Δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο της άλλης πρότασης η φωτογραφία της νέας δεξαμενής που είναι προοσρισμένη να ανακατεύει το νερό του Ανάβαλου με τα νερά της Λέρνας και της Αμυμώνης!!!! Ρωτάει λοιπόν η άλλη πρόταση: Πόσα κόστισε η δεξαμενή αυτή και εάν το έργο έγινε με απευθείας ανάθεση. Ας το σκεφθούμε πάλι. Η ΔΕΥΑΝ έκανε από μόνη της ένα έργο με κατεπείγουσες διαδικασίες για να τραβάει από τον Ανάβαλο νερό και να το ανακατεύει με νερό από τη Λέρνα. Και αυτό το έργο έγινε με δαπάνη που πλήρωσαν οι δημότες του Ναυπλίου και κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει πόσα κόστισε και με ποια διαδικασία έγινε το έργο. Πληρώσαμε λοιπόν για να φτιάξουμε μια δεξαμενή για να ανακατώνουμε τα νερά.
Επί χρόνια έβλεπαν τον υδροφόρο ορίζοντα να χαμηλώνει και ουδείς συγκινήθηκε. Δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για να σταματήσουμε τις σπατάλες του νερού. Σήμερα που μιλάμε τα πάρκα της πόλης ποτίζονται με νερό ύδρευσης!!! Τα είπε και τα ξανάπε η άλλη πρόταση. Να γίνει κατά προτεραιότητα έργο για να ποτίζουμε τα πάρκα με νερό από τον Ανάβαλο. Γίναν έργα, έγιναν και εργάκια. Απευθείας αναθέσεις και τα σχετικά και ακόμα ποτίζουμε με το νερό που πίνουμε.
Τα χρόνια πέρναγαν, τα νερά λιγόστευαν και ουδείς φρόντισε να εκπονήσει ένα σχέδιο προστασίας των νερών των πηγών της Λέρνας και του Κεφαλαρίου.
Και πριν από δυο καλοκαιράκια οι πηγές σχεδόν στέρεψαν. Και τότε η ΔΕΥΑΝ βρήκε τη λύση. Νέες εργολαβίες, αγνώστου προϋπολογισμού για να φτιάξουμε μια δεξαμενή για να ανακατεύουμε τα νερά. Κατεπείγον είπαν ότι είναι το έργο πριν από δυο χρόνια και σήμερα είναι άγνωστο, μετά από τα δυο αυτά χρόνια αν το κατεπείγον έχει παραδοθεί και δουλέψει. Και τη δεξαμενή τη φτιάξαμε μόνοι μας αντί σε συνεργασία με τους άλλους δήμους παρότι τα νερά που ανακατώνουμε δεν μας ανήκουν. Συνεχίζουμε να μην κάνουμε τίποτα για να προστατέψουμε τις πηγές μας από την ανεξέλεγκτη και σε πολλές φορές παράνομη υπεράντληση από τις γεωτρήσεις. Κανείς δεν σκέφτηκε να ποτίζουν οι αγρότες με νερό Αναβάλου για να έχουν οι πηγές ύδρευσης επαρκή νερά.
Και σήμερα που έβρεξε, που έβρεξε πολύ και οι πηγές βγάζουν νερό, πολύ νερό, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να μην χύνεταιτο παραπανίσιο στη θάλασσα. Εχει εγκαταλειφθεί και ο εμπλουτισμός που γινόταν τα παλαιότερα χρόνια.
Τη λύση θα μας τη δώσει λοιπόν μόνον η δεξαμενή του ανακατώματος.
Ακούστε σχέδιο που από επίσημα χείλη ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα πάρουμε λέει τα νερά και θα τα πουλάμε στους χωριάτες με 1 ευρώ το κυβικό μέτρο ήτοι πολλαπλάσια απ΄ότι το αγοράζουν οι Αναπλιώτες.
Θα πάρουμε λοιπόν εμείς οι ξύπνιοι οι Αναπλιώτες το νερό του Αναβάλου που δεν μας ανήκει, θα το ανακατώνουμε με νερό της Λέρνας , που δεν μας ανήκει και θα το πουλάμε στους κουτοχωριάτες. Και έτσι θα ξελασπώσει η καταχρεωμένη ΔΕΥΑΝ.
Αυτά...
Τί λέτε; Είμαι στην κοσμάρα μου; Εχουν λογική όλα αυτά που γίνονται;

7 σχόλια:

  1. Akoma kai an to doume me th stenh oikonomistikh logikh kai oxi thn koinwfelh, to nero me perissoterous pelates tha prepei na ginei fthinotero. Etsi apla kai avasanista legontai tetoia pragmata eidika shmera pou o kosmos pernaei tetoia krish? Alitheia, oi "xwriates" tou Araxnaiou h ths Dhmainas pou ergazontai sklhra ola afta ta xronia, an telika ginei o kapodistrias 2 kai oi dhmoi treis opws exei diarrefsei, mathoun analoges apofaseis ti tha praksoun? Tha pesoun sth faka patriwtwn tous pou bainovgainoun se politika grafeia kai fysika exoun epileksei allo topo monimhs katoikias, mias kai den antexoun thn osmh..., h tha anoiksoun ta matia tous kai mia fora tha taftistoun me dikaies koinwnika apopseis? Idwmen...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς θεωρούμε ότι δούμε γραμμένο είναι αλήθεια.Η πώληση του νερού σε κουτοχωριάτες είναι απίθανο ψέμα !!! Ντροπή Ντροπή Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ψέμματα λες καιφυσικά στην κοσμάρα σου είσαι. Είναι το μόνο σίγουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και στην κοσμάρα σου είσαι και στην κοΡμάρα σου.....

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπριζίτ η αντισυνταγματικιά25 Νοεμβρίου 2009 στις 1:13 μ.μ.

    Τι λέτε ρε ανώνυμες αρτίστ!!
    Ακόμη κι εγώ που δεν είμαι φανατικιά έχω δεί στη τν ,σε τοπικό βλαχοκάναλο,πέρυσι αν θυμάμαι καλά στα νέα, τον ΔΕΥΑΝ να ανακοινώνει με ταρατατζούμ τη πώληση νερού στο Δήμο Ασσίνης με ένα ευρω!!!
    Σο-κερντές Λουκίες μου διαψεύδετε αυτό το γεγονός;
    Συγχύστικα πάλι,και θέλω μπουλκουμάζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθόλου ψέματα δεν είναι αυτά που γράφεις.Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο.Αν μάλιστα μάθετε ποιός εργολάβος δούλεψε για αυτές τις δεξαμενές θα εκπλαγείται.Μιλάμε για όργιο ρεμούλας.
    Είσαι όμως και στην κοσμάρα σου γιατί όλα αυτά δεν τα δημοσιοποιείς.Το διαδίκτυο δεν αρκεί για να ενημερωθεί ο κόσμος.Πάψτε να τους χαιδεύεται τους κλεφταράδες.Απόκαλύψτε τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή