Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Οι επτά πλατείες

Πραγματικό αλαλούμ με την κατασκευή των πεζοδρομίων στη νέα πόλη του Ναυπλίου. Τα κατασκευάσαμε, όμως ξεχάσαμε να ενημερώσουμε τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και έτσι δεν πέρασαν μερικοί μήνες και τα πεζοδρόμια ξανασκάφτηκαν. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή τα ίδια θα γίνουν και σε μερικά χρόνια με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
Σε ανάρτηση στο ιστολόγιο της άλλης πρότασης στηλιτεύτηκε το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Το σχετικό σχόλιο ξεκίναγε με το εξής: "Ίσως το μεγαλύτερο έργο αυτής της δημοτικής αρχής της πόλης του Ναυπλίου είναι η κατασκευή νέων πεζοδρομίων από λεφτά του προγράμματος «Θησέας».
Κάτω από το άρθρο αυτό αναρτήθηκε ένα σχόλιο με συντάκτη κάποιον με το ψευδώνυμο mia apantisi. Απ΄ότι φαίνεται ο συντάκτης είναι κάποιος ή κάποιοι από τη δημοτική αρχή. Αναφέρουν στο σχόλιό τους αυτό τα εξής μεταξύ των άλλων: "Η διάθεσή σας για μηδενισμό των πάντων σας εκθέτει. «Ίσως λέτε το μεγαλύτερο έργο μας είναι η κατασκευή πεζοδρομίων!!!».Ξεχάσατε το έργο αποχέτευσης λυμμάτων, ομβρίων, δικτύου ύδρευσης; Ξεχάσατε την κατασκευή δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών; Ξεχάσατε την κατασκευή εννέα (9) νέων πλατειών; Ξεχάσατε πολλά!!! Την Διάνοιξη της Χαριλάου Τρικούπη;Ξεχάσατε ότι επανεκλεχτήκαμε γιατί επικροτήθηκε το έργο μας;Πάμε λοιπόν στα πεζοδρόμια. Κατασκευάζουμε και πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό. Σας ενοχλεί;"
Καταλάβατε τελικά τί μας λέει ο/η/οι mia apantisi; Ότι επί επτά χρόνια το έργο της δημοτικής αρχής είναι οι επτά πλατείες (μία το χρόνο), η διάνοιξη ενός δρόμου, δύο βρεφονηπιακοί και το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης. Ο απολογισμός της δημοτικής αρχής στα επτά χρόνια, που κυβερνάνε τον πλουσιότερο δήμο της Ελλάδας, την πρώτη πρωτεύουσας της χώρας είναι οι επτά πλατείες, το δίκτυο των λυμάτων και της ύδρευσης, η διάνοιξη ενός δρόμου, οι δύο βρεφονηπιακοί και τα πεζοδρόμια που φτιάχτηκαν και τώρα ξηλώθηκαν.
Ας μην μηδενίσει λοιπόν κανείς το έργο της δημοτικής αρχής και ας παραδεχθούμε ότι δεν έγιναν μόνον τα πεζοδρόμια που ξηλώθηκαν αλλά και τα παραπάνω. Ικανοποιητικός απολογισμός; Τί νομίζετε;
Προχωρώ όμως σε κάποια πιο αιρετικά. Όσο κακή και αν είναι η δημοτική μας αρχή, θα πω ότι δεν ζω σε μια τόσο χάλια πόλη που για επτά χρόνια γίνανε οι επτά πλατείες και τα δίκτυα λυμάτων και τα πεζοδρόμια που ξηλώθηκαν.
Μπορεί ο/η/οι mia apanatisi να θυμάται αυτά ή να αξιολογεί την κατασκευή των επτά πλατειών και τη διάνοιξη του δρόμου σαν τα εκπληκτικά επιτεύγματα των επτά τελευταίων χρόνων, όμως η πόλη μας (και η δημοτική αρχή) έχει και κάποια άλλα σπουδαία να επιδείξει.
Απαριθμώ ενδεικτικά ορισμένα. Κατασκευάσθηκε νέος χορτοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τοποθετήθηκε ταρτάν, μπήκε ξύλινο παρκέ στο κλειστό, λειτουργεί η Εθνική Πινακοθήκη σε ένα καταπληκτικό νεοκλασσικό, συνεχίζεται με επιτυχία το φεστιβάλ πιάνου, δημιουργήθηκε το πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα πρόγραμμα της ψηφιακής ξενάγησης, καθώς και αυτό της ΚΟΙΤΙΔΑΣ, λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, έγιναν εμπεριστατωμένες μελέτες από το Πολυτεχνείο για την παλαιά πόλη και όχι μόνον.
Όχι η πόλη μας δεν είναι μόνον οι επτά πλατείες, δίπλα στις πολυκατοικίες που έχουν κατασκευασθεί με τη μέθοδο της αντιπαροχής, δεν είναι τα πεζοδρόμια, που ήσαν άβατα και τώρα ξανασκάφτηκαν, δεν είναι μόνο δίκτυο οχετών, είναι και όλα τα παραπάνω.
Δεν τα αναφέρουν και δεν τα προβάλλουν οι της δημοτικής αρχής, διότι δεν τα αξιολογούν, είναι όλα αυτά λεπτομέρειες γι αυτούς μπροστά στα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Ίσως βέβαια δεν τα αναφέρουν και για έναν άλλο λόγο. Διότι στην επιτυχία τους συνετέλεσαν και άτομα έξω από το στενό κύκλο της δημοτικής εξουσίας ή που διαφοροποιήθηκαν από αυτήν.
Αναφέρομαι στον Γιάννη Κολλιόπουλο που συνέβαλε στα έργα στο Αθλητικό Κέντρο, στον Μπάμπη Αντωνιάδη που είχε μεγάλη συμμετοχή στα προγράμματα της ψηφιακής ξενάγησης και της ΚΟΙΤΙΔΑΣ.
Δεν νομίζω ότι μηδενίζουμε τίποτα όπως ισχυρίζεται ο/η/οι mia apantisi. Αντίθετα νομίζω ότι οι ίδιοι μηδενίζουν για τους δικούς τους λόγους και λόγω των δικών τους προτεραιοτήτων ό,τι καλό έχει γίνει, με το να επιμένουν στα περί επτά πλατειών.

13 σχόλια:

  1. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ολόκληρο άρθρο με λάσπη για τα 150.000 ευρώ. Ακόμα και οι συν σχολιαστές σου θέλουν απάντηση. Και εσύ μας λες για Κολιόπουλο και Αντωνιάδη. Πες μας για τα 150.000 ευρώ είναι έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΣΙΓΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ,ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ,ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai esi me tin anonimia mia xara malakies mporis kai les sinexise...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρελλαθήκαμε στην ανωνυμία. Εγώ λοιπόν μπορεί να είμαι ανώνυμος, αλλά θα πω στον πρώτο ανώνυμο που μιλάει εξ ονόματος της δημοτικής αρχής ότι τον καταλάβαμε. Δεν είναι αιρετός. Μισθό παίρνει από δημοτικά χρήματα ο πρώτος ανώνυμος και τα παίρνει για να γράφει στα αντιπολιτευόμενα blogs, είτε ως ανώνυμος είτε ως mia apantisi. Στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου στρογγυλοκάθεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπριζίτ η αντισυνταγματικιά2 Νοεμβρίου 2009 στις 4:12 μ.μ.

    Λοιπόν ανώνυμες κ' επώνυμες!!!Ολοι εσείς που καθόσαστε μπρός το πληκτρολόγιο κ' πουλάτε ιδέες να ξέρετε το εξής:Αμα ποτέ μπορούσατε να μαζέψετε σ'ενα βιβλίο (γιατί ένα χαρτί δε φτάνει)οτι έχει κάνει επι 25 χρονάκια ο Αντωνιάδης and his leventes,για αυτή τη πόλη που τόοοοσο αγαπάτε κ΄πουλάτε μυαλό,θα έπρεπε να ντρεπόσαστε!!Αλλά για να ντρεπόσαστανε θα έπρεπε να είχατε απο αυτά που έχουν τα αγόρια απο κάτω τους!!Αλλά μάλλον αρακά βλέπω!!η μήπως τσούζει η καινούργια του απόφαση?ή μήπως αυτά που λέει σήμερα ο άτομος αυτός,κάποτε... οι άλλοι τα λένε για δικά τους?και αλήθεια πέστε μου κιέμένα τη φτωχειά την αντισυνταγματικιά, εσείς που είσαστε τόσο καιρό?τι σωστό ή λάθος έχετε πεί ανοιχτά?Απ'το πλεικτρολόγιο...?Λοιπόν καλές μου Λουκίες μόκολο...Εξ'άλου το παιδί έχει και σεξαπήλ..είναι γνωστό!!!!
    Τάδε έφη κ' έκραξε η Μπριζίτ η αντισυνταγματικιά ..γιατί τη τσαντίσατε!!
    Υ.Γ καλε σύ ο/η ανώνυμε των 12:13 επειδή εγώ είμαι νέα στα μέρη σας,
    όλο για λάσπη μιλάς μπάς και είσαι του κατασκευαστικού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκιά Μπριζίτ είμαι ο Ανώνυμος των 12:13. Του κατασκευαστικού είναι ο Blogger που μας φιλοξενεί και ακόμα να απαντήσει για το θέμα των 150.000
    Και καλά εγώ ανώνυμος είμαι ο pelerin ζήτησε μια απάντηση. Θα μας τη δώσει ό οικοδεσπότης μας ή θα ζητήσει συγγνώμη.
    Αλλοιώς θα απαντήσω εγώ σε 48 ώρες.
    Αν δεν έχω απαντήσει σημαίνει ότι κόπηκα από τη λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Enas einai o anwnymos!!!EGW!!! Xaxaxaxaxa... To thema einai na mhn arxisw na lew giati tha sas parei olous h balla tou kanoniou sthn Agora apeksw, dipla sto Polemiko Mouseio... Loipon, agaphtoi synonomatoi mhn kseftilizete to onoma... Kai tha sas parakalousa, epeidh exw ena thema me thn orthografia, as grafw egw greeklish, na prosexete th grammatiki saskai ta orthografika sas lathi, eidika osoi grafete sta ellhnika... Filakia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή ένας Ανώνυμος με τα Ελληνοαγγλικά του μου απάντησε και επιβεβαίωσε ότι τα τεύχη δημοπράτησης γίνονται μετά την οριστική μελέτη, συνεχίζω εγώ. Πουθενά μα ΠΟΥΘΕΝΑ στην περιγραφή του αντικειμένου της παροχής υπηρεσίας υποστήριξης για την εφαρμογή, την παρακολούθηση, την τροποποίηση και τη αξιολόγηση του Επιχειρησιακού προγράμματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ δεν προβλέπεται έργο σύνταξης τευχών δημοπράτησης για τη μαρίνα. Σας λέω προς το παρόν μόνον αυτό. Το έργο περιλαμβάνει τέσσερες φάσεις. Τη φάση Α1, τη Φάση Α2, τη Φάση Β1 και τη Φάση Β2.
    Η φάση Α1 αφορά την Κατάρτιση, παρακολούθηση, τον απολογισμό του ετήσιου προγράμματος δράσης του Λιμενικού Ταμείου για το έτος 2009 Η φάση αυτή έχει κοστολογηθεί στο ποσό των 45.000 Ευρώ με ΦΠΑ. Ακούσατε; Κάποιοι θα καταρτίσουν και θα παρακολουθήσουν το ετήσιο πρόγραμμα για το έτος 2009 και ηεργασία τους έχει κοστολογηθεί στο πσοό αυτό. Μήπως ξεχάσαμε ότι φθάσαμε στο Νοέμβριο και κάποιος θα πληρωθεί με το ποσό αυτό για να καταρτίσει και να παρακολουθήσει ένα ετήσιο πρόγραμμα για ένα έτος που ήδη πέρασε; (Κάποιος ανώνυμος απειλεί ότι θα απαντήσει αυτός σε 48 ώρες-γιά να δούμε;) Γιατί εγώ έχω και συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Ανώνυμε των 12:13, όχι μόνο λάσπη δεν διακρίνω, αλλά μηπως η υπόθεση είναι αρμοδιότητας Εισαγγελέα; Τί έχεις να πεις; Αληθεύει ότι κάποιος θα πάρει 45.000 για να καταρτίσει και να παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα του 2009, τώρα που το 2009 τελειώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπριζίτ η αντισυνταγματικιά3 Νοεμβρίου 2009 στις 1:03 μ.μ.

    Κύριε των δυνάμεων!!!!
    Με 45000 πρός το παρόν βολεύομαι μια χαρά!!!
    Θα πέσει πολύ κράξιμο μόλις επιβεβαιωθούνε τα χαρτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί δεν μιλάει ο ανώνυμος που κατηγορεί τον blogger που μας φιλοξενεί; Περιμένει οδηγίες από τη Ρωσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν πρεπει να λέγεται ο Δήμος ,Δημος Ναυπλιεων αλλά ο Δήμος της αρπαχτής και της ρεμούλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή