Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τα ΟΧΙ

Οργίζομαι....
Όταν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι θεωρούν το κόμμα που ψήφισα και την αριστερά ως μη πατριώτες.
Στεναχωριέμαι όταν οι πολιτικές των παραγόντων της αριστεράς έχουν επιτρέψει τη μονοπώληση του πατριωτισμού, από κύκλους που μόνον κακό κάνουν στη χώρα μας.
Δεν γνωρίζω εάν αγαπώ την πατρίδα περισσότερο από τους κραυγάζοντες. Γνωρίζω όμως ότι για να αγαπούν αυτοί τον Ελληνισμό όσο εγώ πρέπει να τον αγαπούν πάρα πολύ.
Η δική μου όμως Ελλάδα είναι η μεγάλη Ελλάδα. Είναι ο Ελληνικός πολιτισμός, η αρχαία Ελληνική τραγωδία, είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας, οι ήρωες και αγωνιστές της ελευθερίας, είναι ο Κάρολος Κουν (Εβραίος στο θρήσκευμα), είναι οι Ελληνες καθολικοί της Σύρου, οι πολλοί σπουδαίοι Έλληνες Ορθόδοξοι, είναι η Ελλη Παππά, άθεη, που θα ταφεί αύριο με πολιτική κηδεία.
Είναι ο Θεοδωράκης, ο Χατζηδάκης, ο Λεοντής και ο Λοίζος.
Ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, Ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης και ο Παλαμάς.
Είναι και οι ξένοι που αγάπησαν την Ελλάδα και γνώρισαν τον Ελληνικό πολιτισμό καλύτερα από εμάς.
Είναι η Ελλάδα των λεπρών της Σπιναλόγκα που πρόσφεραν όλα τους τα χρήματα τον Οκτώβριο του 40 διότι δεν μπορούσαν να πολεμήσουν.
Οι γυναίκες στο Δαφνί που παρά τα σκοτεινιασμένα τους μυαλά, έπλεκαν για τους φαντάρους στην Αλβανία.
Είναι οι Ελληνίδες μανάδες που με δάκρυα και αγάπη υποδεχόντουσαν τους Ιταλούς αιχμαλώτους, που στα 20χρονα αυτά παιδιά, έβλεπαν τους γιούς τους.
Είναι η Ελλάδα της Αντίστασης.
Η χώρα της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.
Η Ελλάδα που εγώ αγαπώ είναι αυτή που δεν κοιτάει και δεν θέλει να φάει τα σωθικά της. Που είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και τη φυλή. Που καλοδέχεται τους βασανισμένους όλου του κόσμου. Η Ελλάδα μου είναι αυτή που δεν έχει πρόβλημα με όσους μιλάνε άλλες γλώσσες ή νοιώθουν ότι ανήκουν σε άλλα έθνη. Η Ελλάδα μου είναι τόσο μεγάλη που δεν έχει πρόβλημα με όσους θέλουν να λέγονται Τούρκοι στη Θράκη ή Σλαβομακεδόνες στη Μακεδονία. Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να φοβάται τίποτα, διότι επί αιώνες άντεξε στα κύματα των επιδρομών άλλων πολιτισμών. Δεν πρέπει να κάνουμε από μόνοι μας μικρή την πατρίδα μας. Ήταν και είναι μεγάλη η Ελλάδα γιατί έχουμε την τύχη να είμαστε οι συνεχιστές του μεγάλου Ελληνικού πολιτισμού. Και είναι μεγάλη η Ελλάδα όταν ανοίγει τα φτερά της και δεν φοβάται τα φαντάσματά της.
Όμως, (διότι υπάρχουν και τα όμως), έχουμε και σήμερα να πούμε τα μεγάλα ΟΧΙ για τις σύγχρονες προκλήσεις που μας απειλούν.
Ο μεγάλος κίνδυνος για τον Ελληνισμό είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος. Η κοινωνική αλλοτρίωση. Η επέλαση των ξενόφερτων στοιχείων στην Ελληνική γλώσσα. Η επέλαση των βαρβάρων με τα τζιπ. Η απομάκρυνση των Ελλήνων από τα τα ταβερνάκια και τα καφενεία και το σούρτα-φέρτα τους στα malls. Η ερήμωση των χωριών μας. Η Αθήνα της παράνοιας. Ο ωχαδελφισμός και εαυτουλισμός μας. Η παράδοση της χώρας τους εργολάβους.
Σε όλα αυτά πρέπει να πούμε τα μεγάλα και τα μικρά ΟΧΙ του σήμερα. Από αυτά κινδυνεύει ο Ελληνισμός στους καιρούς μας.

2 σχόλια:

  1. ΝΑΙ αυτή την Ελλάδα αγαπάω κι εγώ.
    ΟΧΙ την άλλη που δεν την διδαχθήκαμε ποτέ στο σχολείο , την φοβική και οχυρομένη στις εμμονές της που με αφορμή τον πόλεμο και την κατοχή ξεφορτώθηκε την Ιταλοπατρινή παροικία του Άγιου Διονύση , τούς Ιταλοκερκυραίους και που ανάγκασε σε αποχώρηση μετά τον πόλεμο απο την Ελλάδα τους λίγους γέροντες , ως επί το πλείστον , Ιταλούς της Ζακύνθου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπριζιτ η αντισυνταγματικιά31 Οκτωβρίου 2009 στις 1:26 μ.μ.

    Παρελάσεις,ομιλίες και όλα τα συναφή,λόγια που κανείς δεν ακούει΄και κυρίως οι μαθητές μικροί και μεγάλοι,που βιάζονται"άντε να τελειώνουμε με τις μαλακίες"να πάμε στα βλάχικα για καφέ.Ετσι κατάντησε το θέμα και μ'αρέσει που μερικοί΄τα βλέπουν ολα αυτά ελληνοπρεπή και αναγκαία.Καμία διάθεση για αλλαγή του τρόπου εορτασμού αυτού του τόσο σπουδαίου γεγονότος!!Να γίνει κάτι άλλο που να κεντρίσει το ενδιαφέρον της πιτσιρικαρίας και να φέρει το θέμα πιο κοντά στην αλήθεια.Γιατί το ΟΧΙ ήτανε και λίγο ΙΣΩΣ όπως λέν'αυτοί που ξέρουν.Αλλά καλά όλοι αυτοί οι στρατόκαυλοι πατριδολάτρες,δεν κάνουν τίποτα,δε θέλουνε ν'αλλάξει τίποτα!!ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;Αυτοί οι τόσο προοδευτικοί επαναστάτες γιατί δε ξεσηκώνονται;Οι αριστερίστικες καθηγητικές σέχτες που φωνάζουνε μπρός τις κάμερες και μπροστά στούς υπουργούς για τη παιδεία γιατί δε βγάζουνε το τσαμπουκά τους στο συγκεκριμένο θέμα;γιατί δε κάνουνε κάτι άλλο έστω και μεμονωμένα ενάντίον αυτής της ηλίθιας πια "οδηγίας του υπουργείου;"γιατίδε διαμαρτύρονται δυναμικά;Εχουνε α.....ια ή μήπως είναι κότες;Εχουνε ακούσει κάτι για το ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ;Αν όχι πρώτα οι δάσκαλοι τότε ποιοί γαμώ τη κοινωνία μου;
    Υ.Γ αιρετικέ μπράβο!!!Σπάνιο κείμενο γραμμένο απο καρδιάς!!
    (Δε μπορείτε να πείτε τίποτα..... σήμερα ήμουνα μια κυρία!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή