Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Επιτυχία των Οικολόγων Πράσινων

Ίσως να τους έμεινε μια πικρή γεύση από τα αποτελέσματα διότι πλησίασαν στο όριο του 3% για να εκλέξουν εννέα βουλευτές.
Όμως δεν το άξιζαν. Δεν το αξίζαμε.
Η δράση του μικρού κόμματος των εναλλακτικών κινημάτων και της οικολογίας δεν ήταν αυτή που θάπρεπε.
Όχι ότι οι μεγάλοι έκαναν περισσότερα. Όμως αυτοί έχουν μαζί τους τα μέσα, τα χρήματα και την παράδοση. Δεν χρειάζεται γι΄αυτούς να μοχθήσουν όσο αυτοί που επιθυμούν να αναδείξουν το διαφορετικό τους πρόσωπο.
Το ποσοστό λοιπόν του 2,5% είναι μια τεράστια επιτυχία αν μάλιστα συνυπολογισθούν τα εξής:
Σε πολλές περιφέρειες της χώρας δεν υφίσταται καν κομματική Οργάνωση.
Σε άλλες περιοχές η παρουσία του οικολογικού κινήματος είναι υποτονική.
Στην ύπαιθρο πρέπει να γίνουν πολλά για να πιστέψουν οι εκεί πολίτες ότι είναι προς το συμφέρον τους μια οικολογική διάσταση της γεωργίας που δίνει προοπτικές σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και εξάντλησης των πόρων.
Στις ηλικίες πάνω από 60 έτη η διείσδυση των οικολογικών ιδεών είναι ανύπαρκτη.
Τί συμπεραίνω.
Με ελάσσονα προσπάθεια, αδύναμη οργάνωση, πολύ μικρή απήχηση σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις, περιοχές της χώρας και ηλικιακές ομάδες πολιτών, ήταν σχεδόν θρίαμβος το ποσοστό του 2,5%
Πάρα πολλοί νέοι αγκάλιασαν τις οικολογικές ιδέες. Τα αδιέξοδα της ζωής στις πόλεις οδήγησαν πολίτες να ψηφίσουν Ο-Π σε μεγάλους αριθμούς στα αστικά κέντρα. Το ύφος, οι ιδέες και η σεμνότητα του Χρυσόγελου και κάποιων άλλων από τα στελέχη δημιουργούν σοβαρές προϋποθέσεις για το αύριο.
Ας συνεχίσουν. Ας οργανωθούν καλύτερα. Ας αγωνισθούν πιο έντονα.
Τότε τα οικονομικά και βασικά τα κοινωνικά αδιέξοδα, που θα δημιουργήσουν νέα στοιχεία αποσύνθεσης στην πολιτική μας σκηνή θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.
Προβλέπω μια εξακομματική Βουλή μέχρι τέλους του 2011. 1. ΠΑΣΟΚ 2. Οι συντηρητικοί της ΝΔ 3. Οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ 4 ΚΚΕ 5 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (όχι ΣΥΡΙΖΑ) και 6 Ο-Π. Αυτά προβλέπω ότι θα είναι τα Κοινοβουλευτικά κόμματα στο επόμενο Κοινοβούλιο. Εξω το ΛΑΟΣ, έξω και οι συνιστώσες, που θα κατέβουν αυτόνομα.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κε. Αιρετικέ.
    Συγχαρητήρια για τον συγκροτημένο λόγο σου στα θέματα που έθιξες, από 29/9/09 -Λάος και οικονομική πολιτική -, -ΠΑΣΟΚ και οικονομική πολιτική- , -Οικολόγοι Πράσινοι και οικονομική πολιτική- και το χθεσινό -Επιτυχία των Οικολόγων Πρασίνων-.
    Και τώρα μπαίνουμε στα πιο δύσκολα.

    Αρθρο 29/09/2009 -Λάος και οικονομική πολιτική -,

    1. Και βέβαια , Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τον καθένα όπως μας αρέσει, όταν αυτός είναι συμπολίτης μας, κινείται στον ίδιο χώρο με εμάς, υπακούουμε (ως οφείλουμε) στους ίδιους νόμους, και αυτός δεν σφετερίζεται – αλλοιώνει- διαστρεβλώνει- παραπλανεί – αδικεί κανέναν, και απλά δηλώνει ότι θέλει να τον λένε Λαός και όχι Λάος που μας αρέσει εμάς. Αυτό περιέχει -φασισμό- και απορρίπτεται. Αμα δεν σου αρέσει, αποκάλεσέ τον γραφικό, γλέντα την βλακώδη αλαζονεία του , αλλά σεβάσου την ύπαρξή του και το όνομά του, όπως αυτός είχε και έχει το δικαίωμα να το ορίσει.
    2. Η πρόταση του Καρατζαφέρη, μπορεί να είναι/ήταν για αυτόν ένα προεκλογικό και ψηφοθηρικό πυροτέχνημα, αλλά το θέμα του τυφλού επαναπατρισμού χρημάτων, προσωπικά θα το ανέθετα σε αρμόδιους ειδικούς οικονομολόγους, διπλωμάτες, άειντε και πολιτικούς, για να βγάλουν συμπέρασμα αν αυτή η κίνηση στην τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει (εξ ιδίων λαθών και μόνον), είναι ωφέλιμη για τον τόπο, κι αν έχουμε τα κότσια ας την φτύσουμε, μια καιεγώ προσωπικά συμφωνώ ότι είναι αφ' εαυτής είναι μια κατάπτυστη ενέργεια. Πρέπει όμως να δούμε αν έχουμε τα περιθώρια για την απόρριψή της, μια και μια αρνητική θέση θα μας διατηρούσε φυσικά ακόμα -λεβέντες και μεγάλου ηθικού αναστήματος-, κρύβοντας όμως την ξεφτίλα μας, ότι με κάτι τέτοιου είδους -λεβαντιές-, ξεπουλήσαμε το μέλλον ΔΥΟ τουλάχιστον επερχομένων ( και καταχρεωμένων από εμάς), γενεών. Τέρμα λοιπόν οι πρόχειρες -λεβεντιές-, με την διατήρηση της μεθόδου της πρόστυχης μεταφοράς χρεών στις πλάτες αγέννητων ακόμα Ελλήνων.

    Αρθρο 30/09/2009 -ΠΑΣΟΚ και οικονομική πολιτική -.

    Κατ΄αρχήν μπράβο σου για το γεγονός ότι επικεντρώθηκες στα ουσιαστικότερα θέματα που διαμόρφωσαν την τότε πραγματικότητα και την σημερινή συνέχειά της.
    1. ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ. Μια συστηματικά κρυπτόμενη τραγική αλήθεια, είναι ότι η Εθνική συμφιλίωση, ξεκίνησε ( κούτσα κούτσα) από τις πρώτες ειρηνικές ημέρες μετά τον Αυγουστο του 1949, συνεχίσθηκε ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ (ακόμα και στα χρόνια των 2 δικτατοριών), μέχρι το 1980, οπότε και ξεφτυλίστηκε με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, για να συγκαλυφθεί το τέλος της. Τότε μπουκάρισε ο κομματισμός με χίλια και οι συμμορίες των θολωμένων συνδικαλητών, έδεναν κι έλυναν. Ακόμα και σήμερα, όλοι -παρακαλάμε να μην ξανάρθουν αυτές οι ημέρες-.
    2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυτή υπήρξε για το ΠΑΣΟΚ, μόνο με τον Σημίτη. Προηγουμένως υπήρχε η ανοικονόμητη αλλά και οικονομισιάρα πολιτική του δικτατορεύοντος ( και μάλιστα συνταγματικώς μετά το 1985 ή 6) τότε πρωθυπουργού.
    3. Για την σημερινή οικ. Πολ/κή, πάλι παρακαλάμε τους θεούς,(τουλάχιστον έτσι κάνει ο γράφων) να γλυτώσουμε και να ξεφύγουμε από το λούκι της Λούκας και του τζιτζιφιολοβέρδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθρο 01/10/2009 -Οικ. Πρ. και οικονομική πολιτική -.
    & Αρθρο 05/10/2009 -Επιτυχία των Οικ. Πρ. -.

    1. Κατ΄ αρχήν: Αποδέχεσαι ότι οι μόνοι οι οποίοι έχουν οικ. Ευαισθησία είναι όσοι ακολουθούν αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ? Αλλού δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πρόσωπα με την ίδια ή και μεγαλύτερη ( αν είναι δυνατόν – τρομάρα μας),ευαισθησία με δαύτους.
    2. Αναρωτιέμαι: ή Οικοπράσινη πολιτική τροχιά είναι μοναδική ?
    3. Δεν υπάρχει άλλου είδους προσέγγιση του ίδιου στόχου, που να είναι π.χ. άμεση με οποιοδήποτε κόστος, ή να είναι λύση - βελτίωση με χρονικό ορίζοντα π.χ. 10 ή 15 ετίας ?
    4. Νομίζεις ότι είναι οικ. Πολιτική να λέμε όχι στον λιθάνθρακα και στην πυρηνική ενέργεια, όταν τις μεθόδους αυτές τις εφαρμόζουν χώρες που λαμποκοπάνε ένεκα της ευσυνείδητης διαχείρησης του περιβάλλοντος όπως οι Σκανδιναυικές χώρες, και εμείς όλοι μας να αφρίζουμε ως οικωλόγοι, και να έχουμε την βρωμερότερη περιβαντ/κή συμπεριφορά ?
    5. Ένας ψηφοφόρος του ΚΚΕ, αποκλείεται να σέβεται το περιβάλλων, όπως και ένας Χρυσαυγίτης ?
    6. Γιατί να δεχθούμε ραγιάδικα τον σφετερισμό της έννοιας και έγνοιας -περιβάλλον- από κάποιες (αλληλοϋποβλεπόμενες μόνον-προς το παρόν) ομάδες, βάζοντας στην γωνία όσους υπάρχουν μέσα στους άλλους κομματικούς σχηματισμούς, οι οποίοι αν μη τι άλλο έχουν κουτσά – στραβά και κάποια πρόταση διακυβέρνησης.
    7. Δεν νομίζεις ότι οι -λεβέντες σου>, θα έπρεπε στοιχειωδώς να δεσμευθούν για το κόστος ( περιβαλλοντικό, οικονομικό και αναπτυξιακό) που θα είχε κάθε εκτοξευόμενη πρότασή τους. Π.χ. Λιθάνθρακας, Περιφερειακή Υμηττού, ιχθυοκαλλιέργειες ( αυτό με ερωτηματικό), πυρηνική ενέργεια, διόδια ?
    8. Και πρίν σε αποζαλήσω ( και συγνώμη), για πές μου κάτι. Εχω δεί πολλές εταιρίες να γίνονται χορηγοί περιβ. προγραμμάτων, π.χ. Ιδρυμα Γουλανδρή, μακαρόνια -Μέλισσα>, SKY κλπ., καλώντας κόσμο, ο οποίος και(το γνωρίζω) ανταποκρίνεται. Οι -δικοί σου-, πότε έκαναν μια δυνατή εξόρμηση με προσφορά εργασίας είτε για δενδροφυτεύσεις είτε για ξεβρώμισμα ?. Το έργο πάμε στο Σύνταγμα για καφέ, το έχουμε δεί με πολλούς θιάσους και το βαρεθήκαμε.

    Τηλε-φίλε μου καλέ, μην ακούς τις γυαλιστερές κουβέντες και απαίτησε ΕΡΓΑ.
    Αν τα δείς τότε φώναξέ με και θα με δείς εκεί στο δευτερόλεπτο.
    Ερρωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι ότι τα δύο παραπάνω σχόλια είναι γραμμένα από το ίδιο άτομο.
    Μια παρατήρηση λοιπόν: Από τη μια θεωρείς φασιστικό να ονομάζω Λάος το κόμα του Καρατζαφέρη και από την άλλη αποκαλείς του Ο-Π ειρωνικά "λεβέντες", "δαύτους", "οικωλόγους". Αντίφαση;
    Αφήνω τα δευτερεύοντα με τις ονομασίες και μπαίνω στα οκτώ ερωτήματά σου:
    1. Μακριά από εμένα κάθε σκέψη για μονοπώληση της ευαισθησίας του περιβάλλοντος από έναν κοματικό μηχανισμό. Θεωρώ πχ πολύ ευαίσθητους και τους κυνηγούς παρά την αντίθεσή μου με το κυνήγι.
    2. Ναι θεωρώ την οικονομικοπράσινη τροχιά την μόνη δυνατή εάν θέλουμε να υπάρξουν και τα παιδιά μας. Ο πλανήτης πεθαίνει και πρέπει να το αντιληφθούμε.
    3. Συμφωνώ ότι πρέπει να μπουν στόχοι 15ετίας και 50ετίας και συμφωνώ ότι δεν μπορούν να γίνουν τώρα άμεσα όλα. Ομως τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα απ΄όλα με την αλλαγή της νοοτροπίας μας.
    4. Δεν έχω μιλήσει για πυρηνική ενέργεια..... Λιγνίτης και άνθρακας είναι πρώτες ύλες παραγωγής ενέργειας από τις οποίες σταδιακά επιχειρείται η απεξάρτηση σε όλες τις προηγμένες χώρες. Σε άλλες με γρήγορους ρυθμούς σε άλλες πιο σταδιακά. Πουθενά δεν γίνοντι νέες μεγάλες επενδύσεις σε τέτοιους τομείς.
    5. Στο πέμπτο ερώτημά σου ήδη απάντησα, για τα περί μη μονοπώλησης. Εδώ προσθέτω απλώς ότι για να σέβεσαι το περιβάλλον πρέπει να σέβεσαι και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα του πλησίον σου.
    6. Επαναλαμβάνω. Κανείς δεν πρέπει να μπει στη γωνία. Ολες οι καλές ιδέες, που υπάρχουν στα κόματα εξουσίας είναι καλοδεχούμενες. Εγώ απλώς έβαλα ένα κατά τη γνώμη μου βασικό. Οτι οι καλές ιδέες δεν μπορούν να υλοποιιηθούν εάν δεν αλλάξουμε και εμείς τα υποκείμενα της κοινωνίας και αυτό το λένε μόνον οι Ο-Π
    7. Συμφωνώ (όχι για τους "λεβέντες" αλλά για τα υπόλοιπα).
    8. Συμφωνώ εν μέρει και ήδη το είπα. Οι αδυναμίες υπάρχουν και οι προσπάθειες (που έχουν γίνει και είναι κακό να τις μηδενίζεις) πρέπει να ενταθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή