Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Να συνεργαστούμε με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ένα γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γιατρός στο επάγγελμα, εκφράζει ανοιχτά την πρόθεσή του να ηγηθεί δημοτικού σχήματος στο Ναύπλιο.
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν οι προοδευτικές δυνάμεις στο Ναύπλιο θα πρέπει να προσχωρήσουν κάτω από τη σημαία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Τί πιστεύω εγώ ο αιρετικός;
Ναι θα πρέπει να προσχωρήσουμε ανεπιφύλακτα.
Η θετική αυτή για τη συνεργασία άποψή μου έχει ως βάση τα εξής:
Το "μεγαλοστέλεχος" του ΠΑΣΟΚ, έχει επί χρόνια πει τα πράγματα με το όνομά τους και εκφράζει την άποψή του σε κάθε ευκαιρία.
Έχει εκδώσει εκατοντάδες δελτία τύπου θίγοντας τα κακώς κείμενα.
Έχει συγκρουστεί με τα μεγαλοσυμφέροντα του τόπου.
Τα έχει βάλει με τους μεγαλοεργολάβους και τους αντιπαροχείς.
Έχει μιλήσει για τα χάλια των σκουπιδιών στην πόλη μας.
Για το πρόβλημα του νερού.
Για την κοινωνική πολιτική του Δήμου, για τα θεσμικά, για τον αθλητισμό, για τα προβλήματα της παλιάς πόλης.
Έχει μιλήσει για τόσα πολλά, που έχω χάσει το λογαριασμό.
Έχει εκατοντάδες φορές μιλήσει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αργολίδας και έχει αγωνισθεί για τα συμφέροντα της πόλης.
Ήταν ο μοναδικός που καταψήφισε τη γελοιότητα των δεματοποιητών.
Ήταν ο μόνος που ψήφισε να φύγουν τα αδρανή από το λιμάνι του Ναυπλίου.
Επικεφαλής εκατοντάδων ενεργών πολιτών έχει κατέβει στους δρόμους για να αγωνισθεί για τα τοπικά προβλήματα.
Μπράβο υφυπουργέ Μανιάτη που, απ΄ότι λέγεται, ενισχύεις την εν λόγω υποψηφιότητα του ενεργούς αυτού Αναπλιώτη πολίτη, που θέλει και πρέπει να ηγηθεί.

7 σχόλια:

  1. Προφανώς κάνεις πλάκα.
    Πάντως για να σοβαρευτούμε κάποιος πρέπει να ενημερώσει το Μανιάτη -με επιχειρήματα- για την ακαταλληλότητα του εν λόγω- αν έχω καταλάβει καλά- διότι θα βρεθουμε προ νέας περίπτωσης Ντέμου, με όλα τα επακόλουθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως αδικείτε και αυτόν στον οποίο αναφέρεστε και τον εαυτό σας. Και κυρίως δεν λαμβάνετε υπόψη σας την άποψη των πολιτών. Μιλάμε για έναν αιρετό (και όχι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) ο οποίος πήρε 5000+ σταυρούς. Θα θυμίσω ότι οι 4 από τους 5 υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές πήραν λιγότερους.
    Απο εκεί και πέρα η ιδιότητα του "ενεργού πολίτη" δεν προσμετράται με ένσημα, ούτε υπάρχει επετηρίδα ενεργών πολιτών.
    Το ζητούμενο είναι, αν πραγματικά θέλουμε αλλαγή στο Δήμο Ναυπλίου, ο αποκαλούμενος και "προοδευτικός χώρος" να κάτσει σε ένα τραπέζι χωρίς προαπαιτούμενα μπροστά στους πολίτες και να καταλήξει με διάλογο και σύνθεση στην ιδανική πρόταση που θα κάνει εφικτή αυτή την αλλαγή.
    Και η αλλαγή αυτή δεν θάρθει μόνο από τα πρόσωπα , αλλά , κυρίως, από τις πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμος
    Λέτε "η ιδιότητα του "ενεργού πολίτη" δεν προσμετράται με ένσημα, ούτε υπάρχει επετηρίδα ενεργών πολιτών"
    Θα επιθυμούσα την άποψή σας για το ποιός είναι ενεργός πολίτης.
    Λέτε αν πραγματικά θέλουμε αλλαγή στο Δήμο Ναυπλίου, ο αποκαλούμενος και "προοδευτικός χώρος" να κάτσει σε ένα τραπέζι χωρίς προαπαιτούμενα μπροστά στους πολίτες και να καταλήξει με διάλογο και σύνθεση στην ιδανική πρόταση που θα κάνει εφικτή αυτή την αλλαγή.Και η αλλαγή αυτή δεν θάρθει μόνο από τα πρόσωπα , αλλά , κυρίως, από τις πολιτικές."
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας,΄όμως θα πρέπει πρώτα και κάποτε οι συνομιλητές του "προοδευτικού χώρου" να καταθέσουν τις πολτικές τους και να αγωνισθούν γι αυτές για να μπορούμε να δούμε που συμφωνούμε και πού όχι, έτσι ώστε να μπορούμε να φθάσουμε στην "ιδανική" πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ορισμός του ενεργού πολίτη, η άποψη του καθενός γιαυτό είναι υποκειμενική. Οι πολίτες κρίνουν στο σύνολο τους με διαφορετικά κριτήρια.
    Για το δεύτερο μέρος του σχολίου σας συμφωνώ και εγώ μαζί σας! Αυτό είναι το απόλυτο ζητούμενο.
    Άλλωστε η αρχική μου ένσταση στο κείμενο σας έγκειται σε αυτό ακριβώς. Η σωστή κριτική στην πιθανολογούμενη υποψηφιότητα είναι : " υπάρχει ακόμη ένας χρόνος (ίσως και παραπάνω) για να αποδείξει κάποιος ότι μπορεί να μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή στο Ναύπλιο. Ιδού η Ρόδος... αλλά όλα πάνω στο τραπέζι και μπροστά στην κοινωνία!Και τώρα! Όχι ένα μήνα πριν τις εκλογές!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή το θεωρώ αντιδεοντολογικό, δεν θέλω να μπω στο πειρασμό να εκθεσουμε δημοσια πως πηρε τους 5000 σταυρους ο αιρετος που αναφερεστε, αλλα λιγο πολυ επειδη γνωριζομαστε ολοι στη μικρη κοινωνια , λιγο πολυ ολοι γνωριζουν τους λογους της επιτυχιας -που βεβαια καμια σχεση με πολιτικες παρακαταθηκες και ικανοτητες δεν ειχαν.
    Επειδη ομως τα πειραματα αυτα εγιναν και στη διπλανη πολη με τα γνωστα αποτελεσματα της διαλυσης και της αποσυνθεσης θελω να επισημανω το εξης.
    Οσους ψηφους και να κουβαλα καποιος λογω της επαγγελματικης του ιδιοτητας ή τηςπροωθησης του απο συγκεκριμενο πολιτικό τζάκι-κατι που μεγαλο μερος της κοινωνιας το θεωρει και πολιτικα και ηθικα unfair- εαν δεν εχεις συγκροτημενη πολιτικη προταση, με συγκεκριμενους στοχους και προσδιορισμενες στρατηγικες υλοποιησης, ειναι απολυτως βεβαιο οτι η κοινωνικη εξουσιοδοτηση που λαμβανει καποιος ''χαριν του πιεσομετρου'' μετατρεπεται πολυ γρηγορα σε κοινωνικη κατακραυγη και ολική αποδοκιμασια.
    Δεν ρωτατε και τους Αργειτες να δειτε τι θα σας πουν σαν πιο εμεπιροι ?.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν μη συγκρίνετε το παράδειγμα του Άργους γιατί επρόκειτο για έναν ιατρό με ψυχή και προσωπικότητα τελείως διαφορετική από αυτόν που αναφέρεστε. Για έναν άνθρωπο διαμάντι που όλη η Αργολίδα έχει να λέει. Καμμία σχέση. Τώρα στα δικά μας το πόσο ενεργός πολίτης μπορεί να θεωρηθεί ο αναφερόμενος στα σχόλια είναι πέρα για πέρα σχετικό. Κανένα club ή σύλλογος του τύπου "τροχαλίας" κλπ δε μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιον ενεργό πολίτη. Ίσως θα έπρεπε να αναζητήσει κανείς και τον τόπο σπουδών του σε προπτυχιακό επίπεδο... Τόχει βέβαια ο τόπος μας... η Ρουμανία και η Ιταλία να βγάζει δημάρχους...(Για όποιον ευφυή καταλαβαίνει). Και φυσικά οι νέοι που σπούδασαν Ελλάδα και έκαναν και μεταπτυχιακά και ήταν και άριστοι μαθητές να μην προκόβουν στον τόπο τους... Και μετά σου λένε αξιοκρατία... Ναί... Θά θελα τον Βαγγέλη τον Μιχελάκη Δήμαρχο, για παράδειγμα, αλλά φυσικά ο άξιος επιστήμονας προσφέρει στην ανθρωπότητα με την εξεύρεση του φαρμάκου κατά του καρκίνου... Σιγά μην έμενε εδώ... όσο για τις 5000 ψήφους όποιος γνωρίζει από εκλογές μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει τί παίζεται και τί σπρώξιμο πέφτει από συγκεκριμένα συμφέροντα. Μα καλά τώρα ανακαλύψατε την Αμερική??? Κι επειδή εσύ που μας φιλοξενείς το ξέρεις οτι το σακάκι και η γραβάτα δεν κάνουν την προσωπικότητα μη μας βομβαρδίζεις με ανάλογα σχόλια. Είδατε Καποδίστρια 2 και δυστυχώς η εκλογή για την πρωτοβουλία είναι δύσκολη τώρα... Πράγματι γιατί πριν πολλοί δεξιοί θα σας ψήφιζαν... Τώρα όμως δύσκολα τα πράγματα... όσο για τον κ Καθηγητή και αξιότιμο Υπουργό γνωρίζει και ξέρει και αν ξέρατε όλοι εσείς από πολιτική θα καταλαβαίνατε αρκετά περί της οποιαδήποτε επιλογής... Ας διαβάσετε Μακιαβέλι για να εξηγήσετε αρκετά στα πολιτικά τεκταινόμενα της Αργολίδας. Ποτέ ένας ευφυής δε θα στήριζε κάποιον ευφυή ή κάποιον που θα θεωρούσε ικανό. Γιατί θα έτρεμε η θέση του... Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α κάτι ξέχασα... Δυστυχώς ο αγαπητός Χρήστος δεν έχει καμμία τύχη γιατί έκανε το λάθος και έσπευσε να ανακοινώσει ψηφοδέλτιο με όχι και τόσο γνωστούς Αναπλιώτες στην πλειοψηφία ούτε πολυσυλλεκτικό με αποτέλεσμα να καψει το χαρτί του. Εδώ γελάμε γιατί μάλλον η Έλσα του την έκανε και τον έσπρωξε να το κάνει... Αλλά και οποιοσδήποτε έχει σχέση με τον τέως κο Τσούρνο, όπως και ο νυν, είναι πολύ δύσκολο να ψηφιστεί από τους Αναπλιώτες. Επομένως βλέπω τη ΝΔ να κατεβάζει πολύ δυνατό υποψήφιο εν όψει του Καποδίστρια 2 και φυσικά να παίρνει τη δημαρχία. Όχι πως με ευχαριστεί αλλά επειδή το σύστημα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί οφείλει να βρεί κάποιον να διατηρήσει αυτές τα γρανάζια... Εγώ πάντως θε θα είμαι υποψήφιος πουθενά και σε κανέναν... Ίσως αν κατέβαινε ο Προυντόν ή ο Μπωντλέρ μπορεί να ταυτιζόμουν μαζί τους. Γιατί είμαι Άνθος του Κακού αλλά θυμηθείτε το... Πάλι οι ίδιοι εργολάβοι θα παίρνουν τα έργα, πάλι περίεργες συμβάσεις θα υπογράφονται, πάλι ανύπαρκτα πολεοδομικά σχέδια θα συντάσσονται, πάλι τα όρια θα διορθώνονται, πάλι θα κυβερνούν οι γεωκτήμονες, πάλι τα δημόσια ρέματα θα μπαζώνονται (κι ας μη μιλάει ούτε ένας αριστερός ρε γαμώτο...), πάλι το σύστημα θα λειτουργεί όπως αυτό έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί εις βάρος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Όποιος το λέει η καρδιά του ας πολεμήσει ρίχνοντας τους μία μούτζα και ας πάει καλύτερα μια βόλτα μέχρι το φάρο για να θαυμάσει την ομορφιά της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή