Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι και οικονομική πολιτική

Ξεκινώ μ΄ένα τεράστιας σημασίας ερώτημα.
Είναι η κρίση αναστρέψιμη ή όλη η υφήλιος πνέει τα λοίσθια;
Και η χώρα μας μπορεί να ανακάμψει ή μήπως η κοινωνία μας τα έχει κυριολεκτικά παίξει και επομένως οικονομία, κοινωνικές σχέσεις, ζωή και περιβάλλον έχει περάσει το σταυροδρόμι προς το γκρεμό και έχει πέσει στο βάραθρο και η δύναμη της βαρύτητας είναι τέτοια που κανένα αλεξίπτωτο δεν μπορεί να μας σώσει.
Εγώ θα το πω σε όλους που θέλουν να υποστηρίξουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή Αριστερά. Μας λένε και μας ξαναλένε ότι η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ακολουθήσει το δρόμο της Κακίας ή της Αρετής.
Εγώ θα πω ότι έχουμε προ πολλού περάσει το σταυροδρόμι και αυτό που πρέπει να κάνουμε, εάν μπορούμε πλέον, είναι να γυρίσουμε πίσω και να γλιτώσουμε την πτώση και τη συντριβή.
Προς τούτο. Εάν, επαναλαμβάνω, γίνεται πρέπει να αναλάβουμε εμείς οι πολίτες την ευθύνη να σώσουμε και να σωθούμε. Πρέπει η κοινωνία να αλλάξει. Πρέπει πρώτα εμείς, τώρα και όχι αύριο, να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε, που τρώμε, που καταναλώνουμε, που κινούμεθα, που αντιμετωπίζουμε τον δίπλα μας και το περιβάλλον. Σιχάθηκα να ζητάμε τα πάντα από το Κράτος και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Αηδιάζω με αυτούς που διαμαρτύρονται για τους κακούς πολιτικούς και ταυτόχρονα βιάζουν οικογένεια, γειτονιά, την πόλη τους.
Εάν λοιπόν μπορούμε να σώσουμε την παρτίδα τουλάχιστον για τα παιδιά μας, πρέπει να ακολουθήσουμε το σύνθημα "αλλάζουμε την πολιτική αλλάζουμε όμως και εμείς". Και αυτό δεν το λέει κανείς εκτός από τους Οικολόγους-Πράσινους. Μόνο γι΄αυτό πρέπει να υποστηριχθούν Και στο σημείο αυτό υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της Πράσινης Ανάπτυξης που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών των Ο-Π.
Μέχρις εδώ όμως τα καλά για τους Ο-Π.
Από εκεί και πέρα και μπαίνοντας σε πιο ειδικά πρέπει να θίξω μερικά κακώς κείμενα.
Ακούω και ξανακούω από τους εκπροσώπους των Ο-Π για 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας και λίγο πολύ γύρω από αυτό το τσιτάτο εξαντλείται η οικονομική του πολιτική.
Πού τις βρήκαν τις 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας; Πότε έχει γίνει επί τούτου μια σοβαρή επιστημονική μελέτη; Έχουν υπολογίσει τις θέσεις εργασίας που πρέπει να χαθούν, και καλώς, διότι είναι βρώμικες; Ποιες είναι οι πράσινες θέσεις εργασίας; Μόνον αυτές που έχουν να κάνουν με φωτοβολταϊκά, βιολογική γεωργία, εξοικονόμηση ενέργειας;
Εγώ λέω το εξής. Αυτό το τσιτάτο των 100.000 νέων πράσινων θέσεων εργασίας είναι πολύ μίζερο και δεν αγκαλιάζει τις ανάγκες της κοινωνίας. Οικολογικές και πράσινες, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μόνον αυτές οι με στενή ερμηνεία καθοριζόμενες, αλλά και όλες οι άλλες που έχουν να κάνουν με την αναζωογόνηση της υπαίθρου και του χωριού. Με τη ζωή στα κέντρα των πόλεων που θα αναπνεύσουν με την απομάκρυνση των αυτοκινήτων και την πολιτιστική τους αναζωογόνηση, πράσινες είναι οι θέσεις που δημιουργούνται στον πολιτισμό, την παιδεία, την προληπτική ιατρική. Παλαιότερα είχα μια σειρά από αναρτήσεις σχετικές με τη ζωή στις πόλεις και την ενίσχυση της πρωτογενούς τοπικής δημιουργίας. Αυτό και μόνον πιστεύω ότι πρέπει να είναι το ζητούμενο. Να ενισχυθεί ο μικρομπακάλης, ο καφετζής, ο σκουπιδιάρης, ο επιδιορθωτής ποδηλάτων, ο δημόσιος υπάλληλος, ο μικροξενοδόχος ο..... Και αυτών η εργασία είναι κατά τη γνώμη μου πράσινη, διότι δεν ρυπαίνει και ασχολείται με την κοινωνία και τις σωστές ανθρώπινες σχέσεις, που πρέπει να είναι σύμφυτες με την οικολογία που δεν ασχολείται μόνον με τα πουλιά που βρίσκονται στη φύση αλλά και με τα πουλιά που έχουν οι άνθρωποι.
Θεωρώ λοιπόν μίζερο και Πασοκίστικο το σύνθημα για 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας, που δεν έχει και επιστημονική τεκμηρίωση.
Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να προωθηθεί σε σχέση με την πράσινη πρόταση είναι η πλήρης αλλαγή του τρόπου ζωής και κατά συνέπεια και η πλήρης αλλαγή της οικονομικής δραστηριότητας των κοινωνιών. Και στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε για τις μίζερες 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας, αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε πολλούς τομείς και αναγκαστική αλλαγή τρόπου δουλειάς και ζωής για μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων.
Το πράσινο όραμα δεν μπορεί να είναι μίζερο. Διότι εάν είναι μίζερο τότε έχει και αυτό ημερομηνία λήξης.
Όμως, προτείνω, να δώσουμε στο φίλο Χρυσόγελο και στους άλλους την ευκαιρία τους που τους αξίζει. Ας τους βάλουμε στη Βουλή και γι΄αυτό πρέπει να συνεισφέρουν όλοι που κάπου τους αγγίζουν αυτά που λέω, και τότε θα πρέπει το νηπιακό κόμμα να γίνει μία όμορφη έφηβος, πόθος και ελπίδα για την πατρίδα μας.
Δωστε τους την ευκαιρία να κολυμπήσουν. Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμοι.

3 σχόλια:

  1. Isws den to ksereis alla pisw apo afto to komma kai ola ta sxetika kommata ston kosmo... kryvetai o nearos De Rotchild pou moiazei me Messia (tragiko, syberiferetai ws neos Xristos...) kai katalavaineis ti paizetai... Den afora tipota sxetiko me synomwsiologia. Einai pera gia pera alithino. Oloi gnwrizoume ti shmainei oikogeneia Rotchild. Den einai tyxaies agaphte synellhna oi theseis tou Tremopoulou gia slavomakedones kai ta alla. Mh me peraseis gia akraio kai akrodeksio, san aftous pou to paizoun ethnikofrones. Einai kathara thema xeiragwghshs tou anthrwpou. Efxomai na to diakrineis ki esy. Ax kai na kseran ti kryvetai apo pisw... Se epomeno sxolio tha parathesw sxetikh istoselida.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Opoios mporei na katalavei ti paizetai afou dei tis parakatw istoselides isws syneidhtopoihsei th nea thriskeia ths oikologias pou ksekina (apo pou allou?) apo thn Ameriki kai to messia ths... Tosh diafhmish kai entypo yliko kai xrhmata gia ena prwtoemfanizomeno mikro komma pou borei na vrethikan?????? Egw na paw na ftiaksw ena komma tha bw mesa gia thn ypoloiph zwh mou... Osoi meiname teleftaioi as epagrypnoume....


    http://www.youtube.com/watch?v=wIv6fOz0Dvw&feature=related


    http://www.adventureecology.com/

    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Mayer_de_Rothschild

    http://www.infowars.com/bird-flu-detection-chip-unleashed/

    Mexri kai tsipaki taxa mou efevrethike gia thn anixnefsh tou iou ths gripphs... Allh poustia me thn iash mesw nanoswmatidiwn...
    PROSOXH!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To 2012 tha einai 33 etwn... plhsiazei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή