Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Προς Stefan και Raindog Ανοικτή Επιστολή

Σκέφθηκα να σας πάρω τηλέφωνο ως πλέον ειδικούς εμού.
Αποφάσισα όμως να σας ρωτήσω διαδικτυακά για να τα ακούσουν και όλοι αυτοί οι λίγοι που με διαβάζουν.
Πόσο λοιπόν πιστεύετε ότι μπορεί να κοστίσει στο Δήμο μας η δημιουργία ενός portal τουριστικού με online κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, η δημιουργία ενός διαδικτυακού κέντρου που να περιέχει όλα τα καλούδια και σε τέσσρες γλώσσες;
Ο Δήμος μας αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνει αίτηση να ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" για να δημιουργήσει ένα τέτοιο PORTAL.
Πόσο λέτε ότι θα είναι ένα λογικό ποσό να ζητήσουμε σαν Δήμος για να φτιάξουμε τον πλέον τέλειο ιστότοπο;
5.000 ΕΥΡΩ;
50.000 ΕΥΡΩ;
΄Η μήπως 100.000 ΕΥΡΩ;
Περιμένω τις εκτιμήσεις σας και τις απόψεις όποιου άλλου γνωρίζει πριν σας αναφέρω το ποσό που τελικά ζητήσαμε.

19 σχόλια:

  1. Νίκος Aλεξόπουλος1 Ιουλίου 2009 στις 5:21 μ.μ.

    Κύριε Καράπαυλε πιστεύω πως επειδή μιλάμε για ένα μεγάλο portal και θα συνοδεύετε με προγράμματα διαχείρισις η ολόκληρο panel καθώς και αρκετά security που χρυσοπληρώνονται (διάφορες πιστοποιήσεις ) ένα ποσό των 80-90 χιλιάδων ευρώ θα χρειαστεί οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5.000 ews 10.000 eyrw einai yperarketo poso. Kyrie Aleksopoule eiste ektos pragmatikothtas kai piatsas. To poso fysika symperilamvanei pera apo amoives kai ola ta eksoda diaxeirishs kai ektypwshs akoma egxeiridiwn klp. Na me sygxwresete gia thn ekfrash..ta alla einai ths poutsas ta kamwmata...

    Anwnymos Mhxanikos H/Y kai Plhroforikhs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εγκρίθηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ πρόταση για κατάθεση πρότασης στην "Κοινωνία της πληροφορίας" για την κατασκευή και συντήρηση τουριστικού portal του Ναυπλίου, προϋπολογισμού 1.300.000 € !!! Δεν κατάλαβα καλά,πρόκειται για ενα portal η για 13000 portal,οσοι και οι κάτοικοι της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Δεύτερος Ανώνυμος, αυτό αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από το πανάκριβο site του Δήμου Αθηναίων (σημειωτέον: μιας πόλης 4 εκατομμυρίων κατοίκων) το οποίο κόστισε «μόνο» 950.000 ευρώ, ποσό πανθομολογουμένως ιλλιγιώδες (αν είσαι στην πιάτσα)!

    Κάντε μια αναζήτηση στο google και διαβάστε για το προαναφερθέν θέμα. Εγώ πάντως έτυχε να ακούσω πολλά σχόλια, από ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, καθόλου κολακευτικά για τον Δήμο Αθηναίων και τον κ. Ομέρ Πριόνη Κακλαμάνη.

    Αν ισχύει όντως το 1.300.000 για το "portal" του Δήμου Ναυπλίου πρέπει να πάνε μέσα! Στη μπουζού! Τέλος.

    Φαίνεται ότι κάποιοι έπιασαν portal για το χειμώνα εδώ στο Ναύπλιο, όπως λένε και στο χωριό μου, την έχουν βολέψει για τα καλά δηλαδή, with other people's money.

    Και κατά τα άλλα δεν έχουμε π.χ. να αγοράσουμε, ως Δήμος, τα αναγκαία οικόπεδα που υποχρεούμαστε με βάση το ΓΠΣ, προκειμένου να υπάρξουν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στην ήδη αγρίως τσιμεντοποιημένη Νέα Πόλη και δίνουμε 1.300.000 για ένα portal που ΔΕΝ χρειάζεται ο Δήμος Ναυπλίου (και δεν είναι η δουλειά του κιόλας αυτή, να φτιάχνει portal).

    Η εκτίμησή μου είναι ότι ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ένα πόρταλ με όλα τα χρειαζούμενα δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει με τίποτα τα 10 άντε 15 χιλιάδες ευρώ: και είμαι και πολύ large (δεν είναι δικά μου τα λεφτά άλλωστε, όπως δεν είναι και των δημοτικών αρχόντων).

    Όμως ας έρθουμε στην ουσία του θέματος.

    Πρώτον: Γιατί να φτιάξει portal ο Δήμος Ναυπλίου (με τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι Ναυπλιώτες); Δεν του αρκεί ένα site που να παρουσιάζει π.χ. την ιστορία της πόλης του Ναυπλίου, τα αξιοθέατα, τις υπηρεσίες, τους τρόπους πρόσβασης στην πόλη, υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης των πολιτών του Ναυπλίου στις δημοτικές υπηρεσίες, άμεση τηλεοπτική μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου μέσω internet, δημοψηφίσματα κ.ο.κ.; Τι δουλειά έχει να κάνει εμπορικά portal;

    Δεύτερον: Και πείτε ότι δεχόμαστε για χάρη της κουβέντας ότι αξίζει τον κόπο (και τα 10, 15 άντε 20 χιλιάρικα ευρώ, σε καμία περίπτωση όμως 1.300.000 ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) να φτιάξει το portal ο Δήμος. Μετά πώς θα το χρησιμοποιήσει; Διαφημίζοντας τσάμπα τους επαγγελματίες του τουρισμού (ναυπλιώτες και όχι μόνο, μεγάλες επιχειρήσεις, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες) με τα λεφτά τα δικά μας;

    Δηλαδή εμείς όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής της πόλης τι είμαστε, κορόιδα; Δεν έχουμε π.χ. ανάγκες για ανθρώπινες συνθήκες ζωής σε μια πόλη που ασφυκτιά από την οικονομική κρίση και την εγκατάλειψη από τη Δημοτική Αρχή;

    Δεν έχουμε ανάγκη από πεζοδρόμια, πλατείες, σχολεία, ποδηλατόδρομους, πάρκα, συγκοινωνίες, φροντίδα για την τρίτη ηλικία και τα παιδιά, δημοτικη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όλους τους δημότες κ.λπ. κ.λπ.; Να πάμε να χαλάμε τα λεφτά μας για ένα project που δεν μας χρειάζεται, όταν ακόμα έχουμε λακούβες στους δρόμους μας για τις οποίες θα πάρουμε δάνειο 900.000 ευρώ; Όταν έχουμε προβλήματα με το πόσιμο νερό, με τον βιολογικό καθαρισμό, με τη συντήρηση και την ανάδειξη των μνημείων της πόλης (το Μπούρτζι δίπλα μας καταρρέει, και εμείς φτιάχνουμε portal αξίας 1.300.000 ευρώ!).

    Άκου 1.300.000 ευρώ!!! Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι ο αριθμός 0 (μηδέν) έχει την έννοια του ΚΑΘΟΛΟΥ, του ΤΙΠΟΤΑ, όταν ΔΕΝ ακολουθεί οποιοδήποτε ακέραιο θετικό αριθμό. Στοιχειώδες! Τι είναι τα μηδενικά και τα αραδιάζετε έτσι, ελαφρά τη καρδία, στην ποδιά των συμφερόντων, επίορκοι;

    Θα επανέλθω στο θέμα αν χρειαστεί. Είναι ήδη 4 τα ξημερώματα. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τρίτο στη σειρά σχόλιο του Ανώνυμου μου διέλυσε το suspense. Θα σας πω λοιπόν το συνολικό ποσό της πρότασης που κάνει ο Δήμος μας στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ για να δημιουργηθεί τουριστικό portal. Ενα εκατομμύριο τριακόσιες εννέα χιλιάδες Ευρά μόνον. (1.309.000). Περισσότερες λεπτομέρειες το απόγευμα.
    Βρε ανώνυμε, ποιος είσαι και πως τόξερες. Δημοσιογράφοι δεν είχαν μείνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτικούς συμβούλους είχαν μείνει μόνον καμιά δεκαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν έχω απαντήσει ακόμ στην ερώτηση σου Κώστα, γιατί συλλέγω στοιχεία! Θα πω όμως κάτι από τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι απλά το κόστος του portal και το "υψος" του προϋπολογισμού.
    Το πρόβλημα είναι ποιος και γιατί κάνει αυτή την πρόταση, ποιες πόλεις της περιφέρειας αφορά, ποια εταιρεία είναι από πίσω, τι λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί και βέβαια το σημαντικότερο, τι παίζει ακριβώς με την εμπορική εκμετάλλευση.
    Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι στο πρόγραμμα "κοινωνία της πληροφορίας" υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα είδικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου! Αυτό βέβαια δεν μπορεί να σημαίνει ότι είναι ευκαιρία να πάμε να κανουμε αρπαχτή! Γιατί είναι προφανές ότι πρόκειται περί ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ!
    Και αν το πάρκιγκ στο λιμάνι ήταν σκάνδαλο, ετούτο εδώ είναι κακουργημα μεγέθους SIEMENS! Ας φροντίσουν λοιπόν αυτοί οι κύριοι της πλειοψηφίας που το ...προωθούν να βγάλουν και δεύτερη υπηκοότητα!
    Θα επανέλθω στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα ρώτησα έναν φίλο που θα μπορούσε να είχε άποψη σχετικά με το κόστος του Portal. Δεν βρήκε την τιμή του 1.300.000 ευρώ υπερβολική. Μπορεί, μου είπε, το Portal να είναι χρυσοποίκιλτο οπότε μία τέτοια τιμή είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ξέρεις, μου είπε, τι λεπτοδουλειά ειναι ενα τέτοιο Portal? Για να μην σου πω ότι σας το δίνουνε τσάμπα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @pdour
    επομένως τσάμπα το δίνουνε και στην ΝΑ Ηλείας, και σε αυτήν της Μαγνησίας και ακόμη ΠΙΟ ΤΣΑΜΠΑ στην Κέρκυρα!
    Μάλλον δουλευόμαστε!
    Περισσότερα στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @pdour
    Πάρε από το φίλο σου μια ενδεικτική τιμή για πέντε όμοια χρυσοποίκιλτα portals.
    Ρώτησέ τον: Πώς δικαιολογείται η Κέρκυρα να δίνει Ευρώ και το Ναύπλιο 1.309.000.
    Ρώτησέ τον ποιά είναι η μέθοδος κοστολόγησης της δημιουργίας ενός SITE. Μήπως οι ανθρωποώρες εργασίας; Ποιός ελέγχει το κόστος. Από ποιό ποσό και πάνω θα θεωρείται σκάνδαλο; Ποιος θα ελέγξει εάν κάποιος μας δουλεύει ή όχι;
    Επ΄ευκαιρία έβαλα ένα Ευρώ στην Dementieva, ως κλασσικός αντιαμρικάνος και αντι SISTER WILLIAMS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωστα αμα ψωνισετε 5 χρυσοποίκιλτα portals θα σας ερθει φτηνότερα....
    Σοβαρα τώρα, ο φιλος μου ειπε οτι ένας παράγοντας που επηρεάζει το κόστος ειναι το λεγόμενο δημιουργικό (το καλλιτεχνικό).
    Εδώ όπως καταλαβαίνεις ο καθένας κοστολογεί την δουλειά του όσο θέλει.....
    Θα επανέλθω όμως αφού ρωτήσω λεπτομέρειες


    ΥΓ. Ο stefan σε μένα τα γράφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @pdour
    τα γράφω σε σένα για να ακούσει ο ...νοικοκύρης !!! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Sorry φίλοι αλλά το 1.300.000 δεν το δέχομαι με τίποτα. Το ποσό είναι εξωφρενικό.

    Και ωραία βρέθηκαν τα ωραία λεφτουδάκια της ΕΕ (τα οποία επαναλαμβάνω είναι ΚΑΙ δικά μας λεφτά) πρέπει να τα σκορπίζουμε έτσι; Άιντε βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντ'-έξι; Ας βρούμε άλλα έργα πληροφορικής για να δώσουμε χρήματα. Γιατί ντε καλά portal;

    Εσείς τι θα θεωρούσατε χρήσιμο για την πόλη ως έργο που να εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Υπάρχουν ανάγκες ψηφιοποίησης αρχείων, βιβλιοθηκών, υπάρχουν ανάγκες δικτύωσης υπηρεσιών του δήμου; Τι θα μπορούσαμε να προτείνουμε Κώστα και Stefan; Ας δώσουν ιδέες και οι άλλοι αναγνώστες του blog, ας τα συζητήσουμε στην Άλλη Πρόταση για να προτείνουμε στο Δήμο συγκεκριμένες λύσεις (όπως κάναμε πάντα, εξάλλου τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά τα ελαχιστότατα που έχει κάνει η σημερινή δημοτική αρχή ήταν προτάσεις της Άλλης Πρότασης).

    Αλλά θα πρέπει να αποκρουστεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ αυτό το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια να διαδραματίζεται!

    Προτείνω να δημοσιοποιηθεί το θέμα και στα αθηναϊκά Μέσα αλλά και στο διαδίκτυο. Αν θέλετε να τα προωθήσω ως θέμα στο tvxs.gr (αρκεί να έχω τα απαραίτητα έγγραφα για να είμαστε τεκμηριωμένοι). Από ότι είδα και στο blog του Stefan το θέμα υπερβαίνει τα στενά όρια του Ναυπλίου, οπότε έχει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον.

    Ελπίζω ότι την τελευταία στιγμή θα το ξανασκεφθούν και θα ακυρώσουν την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ma kala akoma to syzhtate to thema? Otan loipon lew oti asxetoi anthrwpoi den prepei na asxolountai me ta koina synexws epivevaiwnomai. Eskasa sta gelia otan se kapoio sxolio tethike kai thema amoivhs tou "kallitexnh" sxediasmou. E loipon thetw egw mia prodiagrafh. Aftos na einai apofoitos Anwtaths Sxolhs Kalwn Texnwn h Polytexneiou kai na exei kanei metaptyxiakes spoudes sth Brera (Milano). Oute o Philip Stark de tha zhtouse tosa xrhmata h o sygxwremenos Andy Warhall... Ksypnate Ellhnes... osoi exete apomeinei... kai steilte tous ekei pou tous aksizei. Kseroun oti einai sta teleftaia tous kai de tha afhsoun tipota orthio. Toulaxiston na diafylaksete tis karekles sto Dhmarxeio mhn tis paroun kai aftes spiti tous... Kai na peis oti den klhronomhsan periousies... Axortagoi!!! Alla sthn polh pou dolofonithike o anthrwpos pou mas ekane kratos se ena xrono mesa... ti psaxnoume??? Tha ta parw sto kranio kai tha katevw... kanoniste... kai eipa na mhn ksanasxolithw pote sth zwh mou me th vrwmia kai th dyswdia... To podosfairo telika mallon pio agno akougetai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρώτησα και άλλον σχετικά σχετικό με τα portals.
    Του ανέφερα ότι πρόκειται για ένα portal δήμου και μόλις το άκουσε μου είπε «α….οι δήμοι έχουν βρει με τα portals τρόπο να τρώνε λεφτά»
    Κατά το ίδιο άτομο το εικαστικό παίζει ρόλο, ο καλλιτέχνης δηλαδή κοστολογεί την δουλειά του όσο θέλει και όταν είναι για να φαγωθούν λεφτά…..καταλαβαίνεις…..
    Η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί παίζει ρόλο στην διαμόρφωση του κόστους επίσης. Βέβαια όταν λέμε κόστος εννοούμε ένα ποσό 10.000 ή 15.000 άντε 20.000 ευρώ (και πολύ πλούσια τα λέω). Τώρα τα 1.300.000 φυσικά δεν αφορούν το κόστος του portal. Το αν θα χρεωθούν εκεί είναι άλλο θέμα. Κάπου πρέπει να δικαιολογηθούν ρε παιδία τα χρήματα…..
    Ελπίζω να είμαι κατανοητός!!!!
    Αν βρω και άλλες πληροφορίες θα επανέλθω Δημήτριος.

    ΥΓ. ΟΚ stefan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε
    Μπορεί ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος να δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο αλλά δεν τον δολοφόνησαν Ναυπλιώτες. Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Na mh sta lew egw... Einai vlepeis kai thema anthrwpinou egwismou to na ta dextheis. Phgaine sth dhmosia vivliothiki "Palamhdhs" kai anazhthse monos sou tis phges apo th sxetikh vivliografia. Htan kai Nafpliwtes opws kai arketoi apo tous ithikous aftourgous. Afto omws den exei kai megalh shmasia mias kai poios apo daftous h kai apo arketous edw mesa einai Nafpliwths??? An orisoume Nafplieis aftous pou agapane to Nafplio kai menoun edw apo th gennhsh tous tote eimaste entaksei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχω καμία φοβερή πληροφορία, αλλά θέλω να θέσω μια αμφιβολία στο τραπέζι, που να δείχνει ότι ίσως το νούμερο να είναι υπερβολικό αλλά όχι τόσο υπερβολικό.
    Άκουσα πρώτον ότι αυτά τα 1.309.000 ευρώ ίσως να περιλαμβάνουν και ειδικό hardware και δεύτερον ότι η βουλή έκανε παρόμοιο διαγωνισμό για πόρταλ (τώρα δεν ξέρω ακριβώς τι πόρταλ μπορεί να είναι αυτο...) για 1.000.000 ευρώ και καμία εταιρία δεν έκανε πρόταση επειδη δε θεωρήθηκε συμφέρουσα προσφορά... Οι πληροφορίες αυτές με κάποια επιφύλαξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ax Kefala mou... Ma to psari vrwmaei apo to kefali (Vouli...) Exeis stoixeia gi afto??? H exeis plhroforia apo voulefti tou nomou mas... Na to kseroume dld poios(a) einai sto kolpo??? Einai mwria agaphte na epimeneis gia to pasifanes... Efxomai na mh se ksanadw na epanerxesai sto ypsos tou posou kai sto thema genikotera giati oxi tipote allo alla kai o pio kalopistos anagnwstis tou blog tha se parekshghsei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή