Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Mea culpa, my own fault, το σφάλμα μου,meine Schuld

Έγραψα πριν από μερικές μέρες τα εξής:
Το νερό της πόλης ελέγχεται καθημερινά και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι είναι νερό απολύτως κατάλληλο για πόσιμο.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι το νερό από τη Λέρνα και το Κεφαλάρι είναι ποιοτικά άριστο, πολύ καλύτερο από τα νερά άλλων πόλεων (και Ευρωπαϊκών) που θεωρούνται πόσιμα.
Και να θέλεις τελικά δεν σε αφήνουν να αγιάσεις.
Γράφεις κάτι καλό και θετικό και μετά από λίγο αντιλαμβάνεσαι ότι τελικά έγραψες μια μεγάλη μπαρούφα.
Εκατοντάδες συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερολογικά προβλήματα.
Τελικά πληροφορούμαι ότι ο χλωριωτήρας στη δεξαμενή στην Ακροναυπλία είχε χαλάσει και κανείς δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές.
Πληροφορούμαι ότι ξαφνικά το νερό υπερχλωριώθηκε, χωρίς κανείς να ενημερώσει γιατί αυτό έγινε.
Ξαφνικά πληροφορούμαι ότι τελικά η νέα δεξαμενή θα μπει σε λειτουργία χωρίς διυλιστήριο.
Πληροφορούμαι δηλαδή ότι η ποιότητα του νερού που θα δίδεται στους δημότες θα είναι δύο ειδών. Η πιο καλή που το νερό θα έχει περάσει από τα φίλτρα και η λιγότερο καλή που το νερό δεν θα φιλτράρεται αλλά απλά θα χλωριώνεται.
Φτάσαμε στο 2009, έγινε έργο πολλών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ και τελικά βρεθήκαμε στο σημείο να διαχωρίζουμε τους πολίτες σε προνομιούχους και μη ακόμα και όσον αφορά την ποιότητα του νερού που τους δίνουμε.
Τώρα πέστε μου σε ποια συνοικία μένετε για να σας απαντήσω εάν είστε από τους προνομιούχους ή όχι.
Και τελικά υπάρχουν αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΝ ή όχι;
Και αν υπάρχουν σε ποιά σημεία είναι και ποιοί είναι οι άμοιροι που υδρεύονται μέσω αυτών;
Και το μέγιστο των ερωτημάτων. Εάν είναι έτσι τα πράγματα όπως σας τα λέω, θα τους ανεχθείτε και για την επόμενη τετραετία;

4 σχόλια:

  1. Βάσω Χριστοπούλου27 Ιουνίου 2009 στις 1:47 μ.μ.

    Την μπαρούφα σου.... την πληρώσαμε πολύ ακριβά οι δύο εγγονοί μου η κόρη μου κι εγώ την γλύτωσε ο Τριαντάφυλλος.Σαν δικηγόρος τι μας συμβουλεύεις να κάνουμε έμαθα ότι κάποιοι κάνουν αγωγές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπριζίτ η αντισυνταγματικιά29 Ιουνίου 2009 στις 2:06 μ.μ.

    Ε!αυτό πια!!!
    Καλέ κύριε κοτζάμ δικηγόρος πώς τολμάτε να λέτε τέτοιές κουβέντες για το νερό της βρύσης;Εδώ ούτε αυτοί που υποστηρίζουνε τη Δημ.αρχή δεν τόλμησαννννννννννν!!!!
    Ελεος πιά, μας παρασούρατε και μας πήγε όλους μοτοσακό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν σταματήσουν άνθρωποι άχρηστοι, απατεώνες, κομματόσκυλα, τοκογλύφοι, μέλη συλλόγων και παρασυλλόγων τύπου Rotary, Lions κλπ. που κατά περίεργο τρόπο εισχωρούν για να έχουν δήθεν την καλή μαρτυρία, ψυχασθενείς, άρρωστοι με το χρήμα, να ασχολούνται με τα κοινά τότε ίσως κάτι φτιάξει στην πόλη μας. Όσο για το θέμα του νερού είναι απλό. Ο δήμαρχος και όλο το δημοτικό συμβούλιο έχουν ποινικές ευθύνες, κάτι το οποίο αναφέρει και ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας, για το γεγονός οτι δε μας παρέχουν πόσιμο νερό καλής ποιότητας. Η εμπορία και διανομή εμφιαλωμένου νερού είναι μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις στην πόλη, αυτό ειναι πραγματικότητα. Τί να κάνουμε; Ας αντιληφθούμε ότι αμόρφωτοι δε μπορούν να δώσουν λύσεις σε καίρια θέματα της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ki epeidh htan kapws sklhro to sxolio... De tha thela me tipota na meiwsw tis idees kai arxes twn proanaferthentwn swmateiwn pou skopo exoun na anypswsoun ton anthrwpo kai na ton odhghsoun se atrapo prosforas kai sthrikshs tou synanthrwpou kai ths koinwnias. Dystyxws omws opws ola shmera akoma kai aftoi oi syllogoi exoun perielthei se vathia krish opws kai h anthrwpothta. Kai anti na stelexwthoun apo anidioteleis anthrwpous prosforas kai anwnymou ethelontismou ginontai mesa arrivistikwn diathesewn kai efalthria politikhs karrieras. Isws leipei o mhxanismos aftokatharshs alla eftyxws yparxoun akoma anthrwpoi stylovates - kiones tou anthrwpinou oikodomhmatos pou paremvainoun menontas sthn afaneia kai diathroun thn anthrwpothta kai thn koinwnia sth thesh pou ths aksizei kai oxi sthn yfesh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή