Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Εκδηλώσεις στο Μπούρτζι

Δεν θα γίνει εφέτος συναυλία στο Μπούρτζι στα πλαίσια του μουσικού φεστιβάλ Ναυπλίου. Βγήκε απαγορευτικό από την αρμόδια Αρχαιολογία. Δεν γνωρίζω το ακριβές σκεπτικό αλλά, υποθέτω, ότι η κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το μνημείο δε επιτρέπει τη διενέργεια εκδηλώσεων. Και για την οικτρή κατάστασή του υπεύθυνος είναι κύρια ο Δήμος Ναυπλίου.
Και ενώ το Μπούρτζι αποκλείεται στο μέγιστο πολιτιστικό γεγονός που συμβαίνει στην πόλη μας, η ΔΕΠΑΝ συζητάει και εγκρίνει με μειοψηφία της άλλης πρότασης την παραχώρηση του μνημείου για τη διενέργεια πολιτιστικής εκδήλωσης σε κλειστό κύκλο ατόμων. Ναι σε κλειστό κοινό. Αυτό ενέκριναν με την προϋπόθεση ότι οι οργανωτές θα έπαιρναν άδεια από την Αρχαιολογία.
Η πολιτιστική εκδήλωση στο συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, που ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΠΑΝ, θα πραγματοποιείτο την προηγούμενη Παρασκευή.
Τελικά αντί για πολιτιστική εκδήλωση μας προέκυψε γαμήλια εκδήλωση. Ναι Έτσι όπως το ακούσατε.
Η άλλη πρόταση μειοψήφησε στο να γίνει κλειστή πολιτιστική εκδήλωση στο Μπούρτζι και ζήτησε συνάμα να εγκριθεί ένας κανονισμός λειτουργίας για το Μπούρτζι.
Οι άλλοι υπερψήφισαν τη διενέργεια πολιτιστικής εκδήλωσης σε συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό. Θέλω να πιστεύω ότι οι άλλοι που υπερψήφισαν, τουλάχιστον δεν γνώριζαν ότι δεν μιλάμε για πολιτιστική εκδήλωση αλλά για γαμήλια δεξίωση.

2 σχόλια: