Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Στις δημοτικές εκλογές θα έχουμε και δεύτερη Κυριακή;

Σας είχα υποσχεθεί πριν από τις ευρωεκλογές να σας δώσω κάποια στοιχεία από το τελευταίο μυστικό γκάλοπ που έγινε για το Δήμο Ναυπλίου.
Τώρα μπορώ να συσχετίσω και κάποια πραγματικά αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές.
Η μεγάλη δύναμη της παράταξης Αναγνωσταρά στις δυο τελευταίες εκλογές ήταν η μεγάλη διείσδυσή του στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ πήρε στο Ναύπλιο στις βουλευτικές εκλογές του 2004 το 36,5%, στις βουλευτικές εκλογές του 2007 το 32,6% και στις προχθεσινές ευρωεκλογές το 30,6%. Είναι επομένως δεδομένο ότι η δύναμή του ξεπερνάει το 3Ο% και μπορεί να αγγίζει ή και να ξεπερνάει το 35%.
Μια προσεκτική ανάγνωση και ένας μαθηματικός υπολογισμός των ποσοστών που έλαβαν οι παρατάξεις στις τελευταίες δημοτικές εκλογές καταδεικνύει ότι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, περίπου 1% (μία γνωστή ομάδας Πασόκων) ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, η άλλη πρόταση πήρε περίπου 5-7%, το ψηφοδέλτιο Τσούρνου περίπου 2-3 και όλο το υπόλοιπο που αποτελεί το 20% έως 25% του εκλογικού σώματος όδευσε σούμπιτο στον Αναγνωσταρά. Ητοι 2 στους 3 ή 66% περίπου των ψήφων του ΠΑΣΟΚ πήγε στην παράταξη του Δήμαρχου.
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;
Διότι από πληροφορίες μου από το μυστικό γκάλοπ προκύπτει ότι πλέον την παράταξη Αναγνωσταρά εμπιστεύεται σήμερα περίπου το 25% των Πασόκων, με τάση περαιτέρω μείωσης εφόσον προκύψει υποψήφιος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό απλά σημαίνει ότι ο Αναγνωσταράς έχει απώλειες μόνον από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον 15%, με σοβαρό ενδεχόμενο οι απώλειες αυτές να μεγαλώσουν.
Εχω πλέον και άλλα δεδομένα. Τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ , Οικολόγων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μικρότερων αριστερών δυνάμεων στο Δήμο Ναυπλίου στις τελευταίες Ευρωεκλογές ήταν 12,61%, που αποτελεί Πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό σε κάθε Δήμο της χώρας όπου επικράτησαν οι συντηρητικές δυνάμεις και από τα τρία - τέσσερα μεγαλύτερα της επαρχίας. Μεγαλύτερα ήταν μόνον της Πάτρας, του Βόλου, των Χανίων.
Και κάνω και μία πρόβλεψη που δεν στηρίζεται σε δεδομένα. Το προβληματισμένο από το πολιτικό μας σύστημα εκλογικό σώμα που έκανε αποχή δεν μπορώ να το φαντασθώ να προσέρχεται στις κάλπες και να ψηφίσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές Αναγνωσταρά.
Επομένως θεωρώ πρακτικά αδύνατον για την παράταξη Αναγνωσταρά να καβατζάρει το 42%. Επομένως πηγαίνουμε για δεύτερη Κυριακή. Η μήπως όχι;

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου αλλά έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρη η δεύτερη Κυριακή. Αμφιβολία όμως υφίσταται στο αν ο Αναπλιώτικος λαός έχει καταστεί ώριμος για να συνειδητοποιήσει το δούλεμα που τρώει όλα αυτά τα χρόνια κυρίως από τους υποψηφίους οι οποίοι χαίρονται για τις γνωστες συναλλαγές και αλλαξοκολιές της δεύτερης Κυριακής. Το χρήμα είναι τόσο δυνατό που δε μπορεί με τίποτα να χάσει την εξουσία. Μόνο αν ξεκινήσεις από τώρα μαζί με Μπάμπη εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου σπίτι σπίτι για τις ιδέες σου και για τη βρωμιά και διαπλοκή των άλλων υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί ένα κλίμα ελπίδας για τ' Ανάπλι. Πάντως όσο περισσότεροι συνδυασμοί τόσο το καλύτερο ...έτσι για να μπερδευτούν οι εκλογομάγειρες... Εκτός και αν δημιουργήσετε έναν εντελώς ανεξάρτητο φορέα με στελέχη από όλα τα κόμματα και μη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή