Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 30 Απριλίου 2016

O ομορφότερος και πιο σοφιστικέ δρόμος όλης της υφηλίου





Ανάσταση σε λίγες ώρες.
Δεν επιτρέπονται γκρίνιες.
Από Δευτέρα αυτές.
Θετικά πράγματα θα σας γράψω για να σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση. Και ας ζηλέψετε ολίγον κάποιοι εξ υμών.

Θα σας μιλήσω λοιπόν για τον ομορφότερο και πιο σοφιστικέ δρόμο όλης της υφηλίου.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τ΄Ανάπλι είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας.
Δεν συμφωνώ. Είναι όμως, κατά τη γνώμη μου, στις πέντε αν όχι στις τρεις πιο ωραίες.
Όμως σ΄αυτήν την  όμορφη πόλη  υπάρχει ένας μικρός δρόμος που  είναι ο πιο ωραίος και εξαιρετικός όχι μόνον σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο καλύτερος  και ο πιο ιδιαίτερος όλου του κόσμου. Και δεν υπερβάλλω
Δεν είναι μόνον η ομορφιά των νεοκλασσικών κτηρίων στο δρόμο αυτό, η προνομιακή θέση του, το γεγονός ότι αποτελεί την είσοδο προς το παλιό Ναύπλιο και ότι βαίνει παράλληλα με τον Βενετικό προμαχώνα Μοτσενίγκο και καταλήγει στα παραλιακά τείχη και στην Πύλη του αιγιαλού (κάποιοι ακόμα τα βλέπουν όλα αυτά με τα μάτια της φαντασίας τους).
Δεν είναι μόνον η αέναη κίνηση ανθρώπων και τετραπόδων στο δρόμο αυτό τις θερινές μέρες και νύχτες και σε όλες τις εορτές.
Δεν είναι μόνον οι κουκουβάγιες που εμφανίζονται στις ταράτσες, τις σοφίτες, τις στέγες τις χειμερινές νύχτες με τη σιγαλιά, όταν το μελίσσι των ανθρώπων έχει απομακρυνθεί.
Δεν είναι οι μεγάλοι έρωτες που διαδραματίσθηκαν στη γειτονιά αυτή.
Είναι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν. Οι λίγοι που ζουν στο δρόμο και οι άλλοι που έχουν τις επιχειρήσεις τους και οι εργαζόμενοι σ΄αυτές. Με λίγες δυσάρεστες εξαιρέσεις. (γκρίνιαξα )
Αλλά πάνω απ΄όλα είναι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν και κάνουν τον δρόμο να ξεχωρίζει παγκοσμίως.
Μια Αννούλα του χιονιά ήλθε χειμωνιάτικα και άνοιξε ένα φανταστικό κατάστημα με χειροποίητα ρούχα από μαλλί και από μετάξι. Είναι τα πιο εξαιρετικά ρούχα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να είναι θεοπάλαβοι όσοι πληρώνουν τεράστια ποσά για να αγοράσουν ρούχα των μεγάλων οίκων μόδας, όταν εδώ στον καλύτερο δρόμο του κόσμου υπάρχει το κατάστημα με τα μοναδικά ρούχα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Είναι τα δύο καταστήματα στα οποία μπορείς να βρεις τερψιλαρύγγια τρόφιμα, οίνους, μέλια. Και τα περισσότερα  τοπικής  παραγωγής.
Στο δρόμο αυτόν ψηλά υπάρχει το πιο παλιό στην Ελλάδα δικηγορικό γραφείο με συνεχή διαδοχή από πατέρα σε υιό.
Το καλύτερο μικρό μουσείο στην Ελλάδα είναι εδώ. Με τις εκπληκτικές συλλογές και το εξαίρετο πωλητήριό του.
Πρέπει να είναι θεοπάλαβος κάποιος να έχει πληρώσει για ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις και σε κάποιους απρόσωπους δρόμους μεγάλα τριψήφια και τετραψήφια ποσά και να μην έχει επιλέξει να διαμείνει στην πανσιόν μαγεία του ιδιαίτερου δρόμου. Και το βραδάκι να μην έχει επιλέξει να πιει το ποτό του στο μπαρ της πανσιόν απολαμβάνοντας με ψαγμένους ήχους τζαζ μουσικής.
Εδώ θα βρείτε το μοναδικό στον κόσμο φαρμακείο όπου θα σας προτρέψουν να μην αγοράσετε φάρμακα, εάν είναι αχρείαστα.
Και θα αγοράσετε τα καλύτερα σε όλη τη νότια Ελλάδα γλυκά, παρασκευασμένα από τις ίδιες τις ιδιοκτήτριες της επιχείρησης.
Και κοσμήματα στο δρόμο αυτό  θα βρείτε. Ελάτε να πάρετε. Ξεχάστε την οδό Βουκουρεστίου και τα άλλα φανταχτερά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Εδώ θα ανακαλύψετε τα πιο περίτεχνα και μοναδικά κοσμήματα, που μπορείτε να διανοηθείτε. Δύο καταστήματα με είδη αργυροχρυσοχοΐας και οι ίδιοι οι δημιουργοί εντός του καταστήματος.
Σίγουρα επιζητείτε να προσφέρετε ως νονός ή νονά τα καλύτερα βαφτίσια για τον βαφτισιμιό σας ή την βαφτισιμιά σας. Σε αυτή την οδό λειτουργεί το κατάστημα με τα χειροποίητα μπεμπεδίστικα. Η ίδια η δημιουργός θα σας υποδεχθεί.
Μήπως θέλετε να αγοράσετε και πίνακα ζωγραφικής; Ο ζωγράφος παρών και αυτός.
Και συναυλίες μουσικής με  Ελληνες τραγουδοποιούς. Και ζωή. Και νεολαία. Δεν θα μπορούσε να λείψει και το καλό μπαράκι από το εκπληκτικό αυτό δρομάκι.
Και μπορείτε και να  προμηθευτείτε και μπλουζάκι με τη  στάμπα που εσείς θέλετε που σας την φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή μπροστά σας;
Λοιπόν:
Σε αυτό τον δρόμο δεν θα βρείτε προϊόντα made in China.
Είναι ο δρόμος της δημιουργίας.
Είναι ο πιο σοφιστικέ δρόμος της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου ολόκληρης. Οι άνθρωποι του δρόμου δίδουν σημασία στη λεπτομέρεια.
(Η λέξη σώφρων γράφεται με δύο ωμέγα. Στη γενική πτώση το δεύτερο ωμέγα τρέπεται σε όμικρον. Ο σώφρων, του σώφρονος. Οι νοούντες νοείτωσαν. Η ανορθογραφία λοιπόν του Δήμου μας στις πινακίδες με την ονομασία του δρόμου για να χαλάσει την τελειότητα. Γκρίνιαξα και πάλι. Έξις δευτέρα φύσις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου