Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Διαφθορά. Τις πταίει; Καθρέφτης αγαπητοί μου. Και κάθε πρωί να κοιτάζεστε.



Εν περιλήψει το τι ακούσαμε:
"Παρεμβάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Δικαιοσύνη τα προηγούμενα χρόνια". Τι μας λες βρε άνθρωπε; Σιγά την αποκάλυψη.
"Νομοθετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης".  Μάλλον θα πιστεύει ότι είναι φρέσκο νέο  και ότι ήσαν τελείως άγνωστες όλες αυτές οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.
"Νόμος Αθανασίου που ίσχυσε για κάποιες μέρες μέχρι να τροποποιηθεί για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση καταχραστών του Δημοσίου". Έπρεπε να μας το πει ο Αλέξης αυτό το πράγματι  αισχρό και εντελώς απαράδεκτο, που συνέβη τότε, για να το πληροφορηθούμε;
"Δάνεια εκατομμυρίων στα τότε μεγάλα κόμματα που ουδέποτε θα ξεπληρωθούν στις τράπεζες".Περσινά ξινά σταφύλια, που λέει και ένας φίλος μου.
"Παρεμβάσεις της σημερινής πλέον Κυβέρνησης στη δικαστική εξουσία". Άλλο και τούτο πάλι. Πέφτουμε από τα σύννεφα.
"Μακροβούτι στην επετηρίδα των δικαστικών για να  γίνει Πρόεδρος η εκλεκτή της τωρινής  Κυβέρνησης" Πράγματι συνέβη ετούτο, όπως και γινόταν παλαιότερα με τους προηγούμενους. Και είναι γνωστά σε όλους όλα  αυτά τα απαράδεκτα. Πότε θα πάψουν να συμβαίνουν  είναι το άδηλον και αβέβαιον.
"Κύκλωμα δημοσιογράφων, που εκβιάζουν για να πάρουν κρατικές διαφημίσεις". Σοβαρά; Είναι άγνωστα όλα αυτά που γινόντουσαν παλαιότερα με τα λαθρόβια έντυπα του Κακαουνάκη, του Τράγκα και των άλλων που πουλούσαν μερικές δεκάδες φύλλα και έπαιρναν τις κρατικές διαφημίσεις για να βγαίνουν μετά στα κανάλια οι τύποι αυτοί και να ξερνάνε εμέσματα και να εξαπολύουν δηλητήρια; Μπας και σταμάτησε να γίνεται αυτό σήμερα από την κυβέρνηση της "αριστεράς" και δεν το πήραμε είδηση εμείς οι ανίδεοι; Μα να βασιλεύει ο αυριανισμός και να τον υποστηρίζουν οι "αριστεροί"; Να  υποστηρίζουν ποιόν ακριβώς; Τον Κουρή και όλα αυτά που αυτός αντιπροσωπεύει που να με πάρει και να με σηκώσει ; Αυτόν τον γλείφτη του Ανδρέα, του Γιωργάκη, του Καραμανλή και τώρα των Τσιπρέων;
"Σκάνδαλο υποβρυχίων με Βενιζέλο" και η άμεση  απάντηση από τον Ευάγγελο: "Αλητάμπουρα". Η γνωστή αισχρή και τελείως ανυπόστατη κατά Βενιζέλου κατηγορία αυτού του ακροδεξιού λαϊκιστή, που τον χειροκροτούσαν οι "αριστεροί", μεταξύ των οποίων και τα ιδεολογικά παιδιά του Λεωνίδα, του Μπάμπη, του Πασαλίδη, του Ηλιού. Φαντάζεσθε ποτέ τον Ηλία να χειροκροτεί τον Μανιαδάκη; Αλλά όμως είδαμε χθες τον Μπαλαούρα και τους άλλους να χειροκροτούν τον εντελώς καμμένο.
Από όσα ελέχθησαν προ ημερών στη Βουλή, όλα σχεδόν μου ήταν γνωστά . Αυτό λοιπόν που επιδιώχθηκε ήταν να προκληθούν οι τσακωμοί για να επανασυσπειρωθούν οι πελάτες στο νέο δικομματισμό. Και οι λοιποί που αντέχουμε, όλοι εμείς που θέλουμε κάτι διαφορετικό είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε σε μια κοινωνία δηλητηριασμένη.
Έμαθα βέβαια κάποια πραγματάκια που δεν ήξερα. Ότι προσέλαβαν ως συμβούλους στην σημερινή Κυβέρνηση τον ιδιοκτήτη του olympia.gr και τον εκδότη της εφημερίδας "Χωνί". Ο,τι πιο αισχρό, αδιανόητο, ψεκασμένο, συνωμοσιολογικό, γελοίο.  Πωπω ντροπή για τον Λεωνίδα και τον Ηλία και τους άλλους.  Και δεν ερυθριάζουν ούτε στο ελάχιστο. Τη δουλειά τους να κάνουν μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία, με τη βοήθεια του χωνιού, του olympia και των Κουρήδων.
Τώρα όμως γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Λίγο πολύ, όλοι εσείς που δεν είστε φανατικοί οπαδοί του νέου δικομματισμού, αηδιάσατε από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, αφού ο καθείς κατηγορούσε τον άλλον και έλεγε ο γάιδαρος τον γάιδαρο κεφάλα. Και πολλά επί πλέον μετά τη συζήτηση ελέχθησαν και γράφηκαν  από όλες τις πλευρές. Τι θέλω λοιπόν εγώ και πετάγομαι ως κοκοβιός;
Σας έχω συνηθίσει, έτσι πιστεύω, να  προσδίδω μια άλλη ματιά στα γεγονότα με τους σχολιασμούς μου. Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε μαζί μου (μάλλον διαφωνείτε τις περισσότερες φορές), αλλά πρέπει να παραδεχθείτε ότι δεν λέω κοινοτοπίες. Επομένως κάτι παραπάνω πρέπει να γράψω από εδώ και κάτω.
Και πρέπει να υπάρχει ένα θάρρος για να γραφτούν αυτά που θα σας πω. Διότι είναι εύκολο να μιλάς γενικά και να κατηγορείς τα μεγάλα κεφάλια και τους μεγαλοδιαπλεκόμενους, αλλά πολύ δύσκολο να μιλήσεις για τις μικροευθύνες των ανθρώπων δίπλα σου, που γνωρίζεις και καλημερίζεις καθημερινά..Για τις μικροευθύνες που αθροιζόμενες δημιουργούν το βουνό της διαφθοράς και της σπατάλης.
Ναι. Η διαφθορά είναι διάχυτη στην κοινωνία μας. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας ευθύνονται και έχουν συνεισφέρει στο να οδηγηθούμε όλοι μαζί στο χάλι.
Όλοι κατηγορούμε τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων, όμως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλούς από τους οποίους γνωρίζουμε προσωπικά, είχαν επί πολλά χρόνια πάρει δωρεάν ανά χείρας τα πλαστικά γαλάζια και πράσινα σημαιάκια, είχαν μπει στα λεωφορεία χωρίς να πληρώσουν τίποτα και ήσαν οι μεταφερόμενοι οπαδοί στις "λαοθάλασσες". Ουδείς όμως αναρωτήθηκε για το ποιος πληρώνει για όλα αυτά. Και τώρα φταίει σχεδόν για όλα ο Γιώργος και καθόλου ο πατήρ του Ανδρέας. Ελληνικός παραλογισμός στην χώρα του παράλληλου σύμπαντος.
Στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό ήταν ακόμα μεγάλο κόμμα, οι σύνεδροι από την Αργολίδα είχαν κοιμηθεί και είχαν φάει δωρεάν σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Σε παρόμοια ξενοδοχεία άλλων περιοχών κατέλυσαν και οι σύνεδροι άλλων νομών της χώρας. Πόσο κόστισαν όλα αυτά και ποιος τα πλήρωσε; Και ποιος ξάπλαρε και έφαγε με δέκα μασέλες; Εγώ ή κάποιοι από αυτούς που μου κουνάνε τώρα τους δείκτες των δακτύλων τους; Αυτοί οι γνωστοί μας, συγγενείς μας, γείτονές μας, συνάδελφοί μας δεν είναι που ωφελήθηκαν και με δικά μου χρήματα, μόνον και μόνο διότι το έπαιζαν κομματικά στελέχη; Κάποιοι άγνωστοι είναι; Και πόσοι από αυτούς μετακινήθηκαν στον Σύριζα και μας το έπαιζαν αγανακτισμένοι εις τα πλατείας όλης της επικράτειας;  Δυστυχώς ελάχιστοι από τους λοιπούς τολμούν να  ομιλήσουν δι΄ όλα αυτά.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν τις ευθύνες τους για τον υπερδανεισμό των κομμάτων. Όλοι όσοι ανέχονταν και συμμετείχαν στο να δημιουργηθούν τα τεράστια έξοδα. με τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που έδιναν στον κόσμο για να έλθει  από τα πέρατα της γης για να τους ψηφίσει. Όσοι δεν ενοχλούνταν με τα μεγάλα νοίκια για τα πολυτελή κομματικά γραφεία. Με τους χιλιάδες διορισμένους στους κομματικούς μηχανισμούς. Τα εκατομμύρια αφίσες.
Αλλά τα ίδια και απαράλλαχτα δεν κάνει και ο Σύριζα σήμερα που μας βγάζει γλώσσα και ομιλεί για τα δανεικά των κομμάτων; Εγώ γνωρίζω προσωπικά μπόλικους κομματικοσυντήρητους στο κόμμα αυτό.  Εσείς δεν γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα; Είδα χιλιάδες συριζικές αφίσες στις δημοτικές, περιφερειακές και εθνικές εκλογές. Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Και μην μου πείτε ότι τα έξοδα βγαίνουν από συνδρομές μελών. Να είμαστε βρε παιδί μου έστω και ολίγον σοβαροί.
Και έπεσαν από τα σύννεφα οι διάφοροι με την ιστορία των εκβιαστών δημοσιογράφων. Και πολύ ολίγον ασχολήθηκε κάποιος με το πραγματικό διαχρονικό πρόβλημα, της σπατάλης εκατομμυρίων για κρατικές διαφημίσεις, όπως πράττει η ΕΥΔΑΠ. Και τι διαφημίζει; Το νερό της Αθήνας; Για να το προτιμήσουμε από τη Δουμπιά; Είναι μία ντροπή για την χώρα  αυτό το πάρτι που γινόταν και συνεχίζει να συμβαίνει και σήμερα όμοια και απαράλλαχτα με τις κρατικές διαφημίσεις. Και αντί να συζητήσουν στη Βουλή και να πάρουν μια απόφαση να δώσουν ένα τέλος στο αίσχος τσακώνονται για το ποιος από τους εκβιαστές είναι φίλος με ποιον. Μα αυτοί οι τύποι δεν έχουν κομματικές προτιμήσεις. Είναι οι διαχρονικοί φίλοι της εκάστοτε εξουσίας που σπαταλά το χρήμα των πολιτών. Δικό τους είναι; Σκασίλα τους. Τη δουλειά τους να κάνουν για να έχουν ευχαριστημένους τους υποτιθέμενους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνον στην Αθήνα με τον κολοσσό ΕΥΔΑΠ, αλλά και στις μικρές επαρχιακές μικρές εταιρίες ύδρευσης που διαφημίζονται κι αυτές. Και εδώ δίπλα μας  και κοντά μας και λίγο παρακάτω. Και ποιος πληρώνει αγαπητοί μου για  τη διαφήμιση για το νερό της Κρύας Βρύσης, της Δροσοπηγής, των Καλών Νερών; Εσείς πληρώνετε. Εσείς που τους ψηφίζετε πληρώνετε για να διοχετεύονται χρήματα στα τοπικά ΜΜΕ, για να υπάρχουν διάχυτες οι οσμές του λιβανιού για να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν στα λιβανιστήρια των εκπομπών. Γνωστά πράγματα, αλλά και μεγάλες σιωπές για όλα αυτά. Όποιος τα αναφέρει τον τρώει η μαρμάγκα του αποκλεισμού. Αν κάποιος το θίξει το θέμα, μετά απλώς δεν υφίσταται το πρόσωπό του για τα τοπικά κανάλια, τα ράδια, τα έντυπα. Και δεν είναι μόνον οι διαφημίσεις για τα τοπικά νερά. Και άλλα ωραία έχουν γίνει. Πληρωμές αρκετών χρημάτων για βιντεοσκοπήσεις των καρναβαλιών και άλλων εκδηλώσεων. Δωρεάν μεταβάσεις και παραμονή σε άλλες πόλεις στις τουριστικές εκθέσεις και πληρωμή από πάνω για να τραβήξουν κάποια πλάνα για να τα παίξουμε μετά  στον τόπο μας. Διαφημίζαμε δηλαδή το τουριστικό μας προϊόν σε εμάς τους ίδιους, αντί στους ξένους που επιθυμούμε να προελκύσουμε. Απίστευτα πράγματα.
Μη κατηγορείτε κάποιον.
Στον καθρέφτη να κοιταχτείτε για να αποδώσετε κάποιες ευθύνες για τα τωρινά χάλια μας.
Κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας και αναρωτηθείτε για τις δαπάνες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Για το ότι ψηφίσατε χαζά, αφού τσιμπήσατε σε τσιτάτα και σλόγκαν, όπως "επανίδρυση του Κράτους", "Ζάππεια ένα, δύο και τρία", "λεφτά υπάρχουν", "η ελπίδα έρχεται", "ή αυτοί ή εμείς" και όλα αυτά.
Να κοιτάζεστε καθημερινά στον καθρέφτη.  Και όχι μόνον για να μην ξεφύγει το κραγιόν στα χείλη ή για να μην κοπείτε στο ξύρισμα.
Και εγώ κοιτάζομαι. Και αποδέχομαι τις ευθύνες μου για κάποιες επιλογές μου. Και τις αναγνωρίζω, παρότι, και  σας διαβεβαιώ γι αυτό, ανήκα σε ένα κόμμα που παρότι κυβερνητικό, δεν δαπάνησε ούτε  ένα ευρώ από κρατικό χρήμα σε τοπικό επίπεδο, παρότι και εκδηλώσεις έκανε (κάποιοι πλήρωσαν εξ ιδίων για αυτές), δεν έκανε ούτε ένα ρουσφέτι, δεν έκανε τον παραμικρό διορισμό στο κόμμα, στο κράτος ή όπου αλλού. Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά έτσι είναι. Τεράστιες πολιτικές ευθύνες έχει το κόμμα αυτό. Και κοιτάζομαι στον καθρέφτη και στεναχωριέμαι. Αλλά σε επίπεδο ηθικής δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Τουλάχιστον για αυτό, που θάπρεπε να είναι αυτονόητο (αλλά δεν είναι), είμαι υπερήφανος.
ΥΓ Είχα  τελειώσει το άρθρο μου όταν διάβασα στο τοπικό ενημερωτικό ιστολόγιο parapolitika, ότι τοπική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης συνεχίζει και πληρώνει διαφήμιση σε μέσα ενημέρωσης που ήδη έχουν κλείσει. Ελπίζω ότι θα υπάρξει πειστική διάψευση. Αλλιώς ελπίζω ότι θα υπάρξουν παραιτήσεις. Πάντα ελπίζω. Αλλά ελπίζω όχι όταν μου λένε οι άλλοι να ελπίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου