Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ξεφτίλα ολκής


Αποτελεί ξεφτίλα ολκής.
Ποιες άλλες λέξεις να χρησιμοποιήσω;
Τρία διαδοχικά δημοτικά συμβούλια στο Δήμο Ναυπλιέων δεν έγιναν διότι δεν υπήρξε απαρτία.
Με άλλα λόγια κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι  για καιρό δεν πατάνε στα δημοτικά συμβούλια. Υπάρχει κάποιος που να είναι  δικαιολογημένα απών; Δεν γνωρίζω αλλά να είναι ένας ή δύο οι δικαιολογημένοι; Οι άλλοι αδικαιολόγητοι.
Ορκίσθηκαν ότι θα τηρούν το καθήκον τους, αλλά σκασίλα τους μεγάλη ο όρκος που έδωσαν στον θεό ή στη συνείδησή τους και  οι δεσμεύσεις τους προς τους πολίτες.
Δεν πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και δημιουργήθηκαν σοβαρότατα προβλήματα, απ΄ότι μαθαίνω, στη λειτουργία του Δήμου μας.
Σιωπά και δεν διαμαρτύρεται δημόσια και ο Δήμαρχος. Τι να πει στο κάτω κάτω της γραφής; Ότι με κάποιους από  αυτούς που απουσιάζουν ήταν στον ίδιο συνδυασμό και ζητούσαν μαζί τις ψήφους των Αναπλιωτών;
Απουσιάζει απ΄ότι μαθαίνω και σύσσωμη (ή έστω το μεγαλύτερο μέρος) της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς όμως  δεν το θίγει το θεματάκι. Όλοι αγαπούν τα έρμαια ψηφαλάκια που κληροδότησε η πράσινη αξιωματική αντιπολίτευση.
Φωνάζει ο λαός για τη διακοπή της υδροδότησης. Ο αιρετικός δεν διαμαρτύρεται γι αυτό. Το θέμα μας δεν είναι να αγανακτούμε γενικώς όταν το προβληματάκι ή η προβληματάρα φτάνει στο κατώφλι του σπιτιού μας, αλλά να ξέρουμε τι μας γίνεται γενικότερα. Σίγουρα δεν φταίει ο Δήμαρχος που έγιναν βλάβες στον αγωγό ύδρευσης. Φταίει όμως για πολλά η έλλειψη οργάνωσης που οφείλεται στον διαπιστωμένο ωχαδερφισμό αυτών που ψηφίζουμε.
Και τους ψηφίσαμε (σατε), αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι δεν πρέπει να το ξανακάνει το λάθος.
Τους μαυρίσαμε (σατε) αυτούς που ενδιαφέρονται και έχουν προτάσεις και τους ξαναναμαυρίσαμε (σατε) στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Τι να κάνουμε; Δεν θεωρήσατε άξιο τον αιρετικό να σας εκπροσωπήσει ούτε καν στο τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου. Όμως κάποιοι εκλεγέντες ούτε καν πατάνε στα δημοτικά συμβούλια. Αυτά είναι.
Ένας δημοτικός σύμβουλος, που αποφάσισε να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα (δικαίωμά του είναι), είναι παρών σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, παρότι ο άνθρωπος είναι επιχειρηματίας του τουριστικού τομέα και είμαστε χρονικά στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.
Αυτός τρέχει, παρότι δεν θα είναι δημοτικός σύμβουλος από 1ης Σεπτεμβρίου. Και διατυπώνει και προτάσεις σε ώτα μη ακουόντων.
Εκεί.... Ας μείνετε σε αυτά που ξέρετε. Εντάξει. Να διαμαρτύρεστε και για τα στραβά που γίνονται δίπλα σας. Όλα ωραία και καλά.
Η ζωή συνεχίζεται.....

2 σχόλια:

  1. Ωραία και όμορφα. Και γιατί κάποιο καλό παιδί δεν κάνει προσφυγή για τους απόντες σε τρία συνεχή συμβούλια να εκπέσουν του αξιώματος τους έτσι για το γαμώτο;;;; Νομίζω τρία συνεχή πρέπει να είναι. Έτσι κι αλλιώς αυτοί που έχουν θητεύσει δημοτικοί σύμβουλοι θα τα γνωρίζουν καλύτερα από μένα τον απλό θνητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α το βρήκα. Να τι λέει η νομοθεσία. Υποχρεώσεις δημοτικών συμβούλων

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών του στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το Συμβούλιο.
    Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.
    Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του Ν.3852/2010, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου.
    Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του Ν.3852/2010, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.
    Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος (άρθρο 58 του Ν. 3852/2010).

    Για να δω το μάγκα δημοτικό σύμβουλο που θα καταθέσει προσφυγές ακόμα και για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος εαν δεν έχει ενημερώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή