Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ο πασοκισμός είναι εδώ. Δεν ηττάται

Ανέβασα στα αιρετικά μία αποκλειστική είδηση για μια "μεγάλη έκθεση στη Νέα Υόρκη με αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μεσογείου και ότι ιδιαίτερη πτέρυγα στην έκθεση αυτή θα έχουν τα αρχαία της Αργολίδας."
Η είδηση αυτή προφανώς άρεσε στους αναγνώστες των αιρετικών και έγινε και αναπαραγωγή της και σε άλλες ιστοσελίδες.
Βέβαια εγώ με σαφήνεια έγραψα ότι την είδηση δεν την γνώριζε άλλος. Ότι δεν την γνώριζε  κανένας άλλος. Επομένως αφού δεν την γνώριζε κανείς, ούτε και οι αρμόδιοι ......
Αλλά οι ειδήσεις στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν με ταχύτητα, χωρίς να ελέγχονται. Ειδικά όταν τα "νέα" και οι αποκλειστικότητες αφορούν καταστροφές.
Εδώ χθες πέθαναν έναν καλλιτέχνη στην χώρα μας, ενώ παλαιότερα κάποιος έγραψε ότι η παραλία στο Βιβάρι θα πωληθεί εκατόν τόσες χιλιάδες ευρώ πράγμα που οδήγησε σε πολλούς να μιλάνε για "ξεπουλήματα" και "προδοσίες", ενώ τα εκατόν τόσα χιλιάρικα δεν αφορούσαν ευρά αλλά τετραγωνικά μέτρα.
Αλλά την αποκλειστική μου "είδηση", την έγραψα όχι για να αποδείξω το παγκοίνως γνωστό, ότι το διαδίκτυο αποτελεί πηγή διασποράς απίθανων και απίστευτων ειδήσεων, αλλά για να σας θυμίσω το  επίσης απίθανο και απίστευτο πασοκικό παρελθόν της κοινωνίας μας που μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα.
Τότε κυβερνούσε ακόμα ο παππούς ο Καραμανλής, ενώ στη μεγάλη πόλη του νησιού των βρακοφόρων δήμαρχος ήταν ο Μανόλης Καρέλλης (όχι ο σπιρτουόζος εξτρέμ του Παναθηναϊκού, αλλά ο άλλος, του βαθέος ΠΑΣΟΚ).
Τότε η είδηση για μια πολύ σπουδαία έκθεση στη Νέα Υόρκη με αρχαιότητες της Μεσογείου δεν ήταν κατασκευασμένη από εμένα (όπως αυτή που έγραψα χθες), αλλά πραγματική. Πλέον, φαντάζομαι, όλοι θεωρούμε ότι μια τέτοια έκθεση αρχαιολογικών θησαυρών σε ένα μεγάλο μουσείο του εξωτερικού αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. Τα αρχαιολογικά ευρήματα στη χώρα μας αποτελούν αντικείμενα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και η προβολή τους ευκαιρία να βρεθεί η χώρα και η περιοχή όπου ευρέθησαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Δεν ήταν όμως τα πράγματα τότε έτσι.  Ο τότε Δήμαρχος Ηρακλείου Μανόλης Καρέλλης επικεφαλής της πασοκικής τοπικής εξουσίας θεώρησε ότι οι Αμερικάνοι θα μας "κλέψουν" τα αρχαία και ότι οι Κρητικοί και οι Ελληνες πρέπει να αγωνισθούν για να μην φύγει ούτε ένα αρχαιολογικό αντικείμενο από την Κρήτη!!!! Δεν ξέρω αν θυμάστε ή αν έχετε ακούσει την ιστορία.  Το πασόκ τότε είχε την αυθεντία του προοδευτικισμού και τους αριστερού λόγου. Ήταν κυρίαρχο στο παιχνίδι των ιδεών. Να τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων των κρητικών πόλεων που ελέγχονταν τότε από τους "προοδευτικούς", να  οι αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των μαζικών φορέων και μαζί με όλους αυτούς μπροστάρηδες οι  ιερωμένοι που θα αγωνιζόντουσαν για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. Το είπε το πασόκ, ότι θα μας κλέψουν τα αρχαία οι ξένοι και έχοντας την πλήρη ιδεολογική υπεροχή, το ακολουθούν τυφλά  από πίσω η ΕΔΗΚ (ο Ζίγδης υπήρχε ακόμα), το ΚΚΕ, το ΚΚΕ (εσωτ).  Ο λαϊκισμός είχε πλήρως επικρατήσει με τον ξεσηκωμό ενός λαού για ένα απίθανο γεγονός. Οι προοδευτικές φωνές, απλώς ψιθύριζαν την ώρα που ο αριστερός και δεξιός εθνικολαϊκισμός ούρλιαζε. Οι μαθητές των Κρητικών Γυμνασίων (δεν υπήρχε τότε ακόμα Πανεπιστήμιο) κάνουν κατάληψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κρήτης. Αστυνομίες, επεισόδια, συλλήψεις. Και όλα αυτά για να μην εκτεθούν αρχαία της Κρήτης σε μια μεγάλη έκθεση στην Νέα Υόρκη, δίπλα δίπλα με Ρωμαϊκά, Ετρουσκικά, Καρχηδονιακά, Φοινικικά ευρήματα. Ο παππούς ο Καραμανλής επιστρέφει στο Ανατολικό Αεροδρόμιο από το εξωτερικό όπου βρισκόταν και εκστομίζει την "προσβλητική" για τους Κρητικούς δήλωση ότι είναι "αηδιασμένος". Τα αρχαία από την Κρήτη τελικά δεν θα εκτεθούν στη μεγάλη έκθεση της Αμερικής. Η μεγάλη συμμαχία του φοβικού Ελληνισμού με την πρωτοκαθεδρία του λαίκίστικου πασοκισμού και της αντιδραστικής εκκλησίας είχε θριαμβεύσει.
Αυτή η ιδεολογική πρωτοκαθεδρία του πασοκισμού κυριάρχησε στην πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, αφού σε αυτήν προσχώρησε η δεξιά στην οποία κυρίαρχο λόγο είχαν ο καμμένος και ο μανόλης και ο ίδιος πασοκισμός έχει τα ιδεολογικά ηνία μέχρι σήμερα με τις νέες εκφάνσεις και μεταλλάξεις του.
Αυτός ο πασοκισμός με το μανδύα του προοδευτικισμού και του "αριστερού" λόγου κινητοποίησε τους τελευταίους μήνες εκ νέου όλες αυτές τις δυνάμεις του φοβικού Ελληνισμού (και τους ιερωμένους βεβαίως βεβαίως).
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε ένα σπουδαίο έργο. Να αδρανοποιήσει και να καταστρέψει τα χημικά της Συρίας, που μπορούν να προκαλέσουν (και προκάλεσαν) τόσες  οδύνες και καταστροφές.  Η καταστροφή θα γινόταν με τη μέθοδο της υδρόλυσης που όλη η επιστημονική  κοινότητα (πλην των απίστευτων και απίθανων φωνών) θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη και απολύτως ασφαλή .Όλη η υφήλιος συμπαραστέκεται σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Όλη; Μα τί λέτε.... Εδώ είναι Ελλάδα.  Και τότε ο πασοκισμός ξαναέρχεται στην επιφάνεια. "Θα καταστρέψουν τη Μεσόγειο". "Να μην γίνει με υδρόλυση, αλλά με πυρόλυση η αδρανοποίηση των χημικών".  "η Αλβανία δεν τα δέχθηκε στο έδαφός της και θα τα δεχθούμε εμείς;", "να τα πάρουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι που τους πούλησαν τα χημικά". Απίθανα πράγματα. Κάποιοι για κάποιους θα ήθελαν να μολύνουν τη Μεσόγειο, περιοχή όπου στο κάτω-κάτω της γραφής, αν μη τι άλλο, υπάρχουν τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με  τη θάλασσά μας (μεγάλες τουριστικές μονάδες, κολοσσοί της κρουαζιέρα, μεγάλες αλιευτικές επιχειρήσεις κλπ). Η υδρόλυση έγινε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Κρήτη και αφού είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα και αφού γινόντουσαν οι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Θεωρώ ότι είναι απίστευτο να λέγεται ότι θα πρέπει ο Γερμανός ή ο Αμερικάνος πολίτης να δεχθεί στη δικιά του χώρα τα χημικά, μόνον και μόνον, διότι πιθανόν , κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα  κέρδισαν από την υπόθεση. Και τι θα τα κάναμε; Θα τα αφήναμε στη Συρία; Θα τα στέλναμε σε μία φτωχή χώρα με πεινασμένους; Θα έπρεπε να τα θάψουμε στην Ουασιγκτώνα; Θα τα στέλναμε στο διάστημα ή θα έπρεπε να κάνουμε το εγχείρημα σε μια πιο ανοιχτή θάλασσα στα νησιά του Σολομώντα ή στο νησάκι του Ειρηνικού που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί για τις πυρηνικές τους δοκιμές; Το σπουδαίο εγχείρημα της αδρανοποίησης των χημικών της Συρίας ολοκλήρωθηκε με επιτυχία κάτι που ήταν απεξαρχής 100% βέβαιο. Μόνον η συμμαχία των φοβικών αντιδρούσε. Ιερωμένοι, Νότης Μαριάς και λοιποί.
Στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, πλέον δεν βλέπεις τρομοκρατικές ειδήσεις για το γεγονός. Πάμε για άλλα. Η φοβική Ελλάδα του πασοκισμού και της εκκλησίας δεν ηττάται, έχει θέματα μπροστά της. Εδώ ο Πάρης που εκλέχθηκε με τη ΔΗΜΑΡ συμπαραστάθηκε μαζί τους. Τι να λέμε τώρα;



1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ!!! ΔΕΣ ΤΟΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή