Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γιατί να είναι απόντες από τη βραδιά στο "εσαεί";


Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά στο "εσαεί".
Μαζευτήκαμε οι παλαιοί. Η γερολαία της άλλης πρότασης, αλλά και πολλοί - πολλοί νέοι.
Άτομα με προβληματισμούς για την πορεία της πόλης και της ενδοχώρας της.
Ένα μέρος των προοδευτικών ανθρώπων του Δήμου μας ήσαν εκεί.
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι οι προοδευτικοί είναι μαζί μας. Ισχυρίζομαι όμως ότι σε εκείνη των όμορφη βραδιά δεν υπήρχε ούτε ένας αντιδραστικός. Ουδείς με  ιδιοτελείς σκέψεις.
Τραγούδησε η Μαργαρίτα με την εκπληκτική φωνή της.
Έπαιξαν μουσική μέλη της παράταξης και φίλοι.
Συζητήσαμε.
Διασκεδάσαμε.
Πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να αντιληφθώ πως κάποιοι φίλοι μας λόγω φρικτών κομματικών επιλογών δεν ήσαν μαζί μας, εκείνη τη βραδιά.
Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όσους  στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχαν κάνει επιλογή να στραφούν με δημόσια δήλωση κατά της άλλης πρότασης και της επιλογής τότε του Σύριζα να μας υποστηρίξει  ή σε αυτούς που είχαν συμμετάσχει σε δεξιό ψηφοδέλτιο την προηγούμενη τετραετία.
Αλλά οι υπόλοιποι; Είμαι βέβαιος ότι βαθιά μέσα τους γνωρίζουν, ότι κάτι δεν πάει καλά με  την, λόγω κομματικής  επιλογής, χωριστή κάθοδό τους.
Γνωρίζουν ότι δεν θα είχαμε τίποτα να χωρίσουμε εδώ στο μεγάλο όμορφο  χωριό μας. Ξέρουν ότι όλοι της άλλης πρότασης θα σεβόντουσαν τις επιλογές τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αρκεί και αυτοί να έδειχναν τον ανάλογο σεβασμό σε όσους είναι αλλοπροτασίτες, αλλά ουχί συριζέοι. Άλλωστε, χωρίς να έχω κάνει κάποιο γκάλοπ, οσμίζομαι ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι της άλλης πρότασης είναι είτε μέλη είτε φίλοι του Σύριζα. Αυτό που χρειάζεται μια αυτοδιοικητική κίνηση είναι η σύμπτωση και συμφωνία  στα αυτοδιοικητικά θέματα και ταυτόχρονα ο σεβασμός της άποψης του καθενός συμμετόχου σε όλα τα υπόλοιπα.
Τώρα το γιατί πήγαν και έφτιαξαν καινούργια παράταξη και δεν ήσαν εκεί μαζί μας την ωραία βραδιά, μου είναι ακατανόητο.
Τόσο πολύ το κομματικό καθήκον επιβάλλει το διαζύγιο;
Μεγαλύτερη όμως σημασία για εμένα έχει η επόμενη μέρα, όταν αντιληφθούν ότι πόρρω απέχουν από οποιαδήποτε ανατροπή στο Δήμο και όταν ζήσουν την βέβαιη αδράνεια και απουσία της παράταξής τους από τα δημοτικά δρώμενα.
Τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να  τους αγκαλιάσουμε. Για κοινές δράσεις και προσπάθειες.
Θυμήθηκα έναν πολύ καλό φίλο που κάποτε κατέβηκε με άλλη παράταξη. Αυτός ήταν, τότε που για πρώτη και μοναδική φορά, μας στέρησε τη συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Για ελάχιστες ψήφους δεν εκλέχθηκε ο Μπάμπης δημοτικός σύμβουλος και μετά όλοι οι υπόλοιποι με το σύστημα της εναλλαγής.
Όμως δεν είπαμε κουβεντούλες για την επιλογή που έκανε τότε ο φίλος. Δεν τσακωθήκαμε. Και τώρα είναι πρώτος στους αγώνες. Και εμψυχωτής μας. Και παίζει και την κιθάρα του για να τραγουδήσει η Μαργαρίτα μας.
Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε την άλλη φωνή της άλλης πρότασης



3 σχόλια:

  1. Για διάβασε τον σημερινό πρεφαδόρο να καταλάβεις γιατί είναι απόντες κάποιοι.
    Μετά σας έφταιγε ο μάμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταματείστε επιτέλους ανεγκέφαλοι τη κριτική του καφενείου και της πρέφας γραφικοί που αυτοβαφτίζεστε "πρεφαδόροι" και άλλες τέτοιες ανοησίες!! Πότε θα αντιληφθείτε επιτέλους ότι η δημιουργική σκέψη αναπτύσσεται εκτός καφενείων και πολιτικών εκλογικών κέντρων? Οι συγκεντρώσεις μπροστά στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων μόνο γέλια προκαλούν και θυμίζουν Αραβικού τύπου δημοκρατίες. Πόσο γκα γκα είμαστε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «μήνυμά» αυτό αφορά στον πρώτο σχολιαστή που γράφει: «Για διάβασε τον σημερινό πρεφαδόρο να καταλάβεις γιατί είναι απόντες κάποιοι.
    Μετά σας έφταιγε ο μάμος.»
    Για τον «κύριο» αυτόν έχω να πω τα εξής:
    1) Αν δεν φόραγε την «κουκούλα» του ανώνυμου σχολιαστή, δεν θα έγραφε αυτά που έγραψε. Άλλωστε είναι πλέον γνωστό «σπορ» κάποιοι να βγαίνουν με την ασφάλεια της κουκούλας, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν στην κατοχή.
    2) Θεωρεί λοιπόν τι ο κουκουλοφόρος; Ότι με έχει εξαγοράσει ο Κωστούρος; Ας το πει με το ονοματάκι του αν τολμά!
    Κώστας Γκότσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή