Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γιατί όχι "επόμενη μέρα"

Δημοσιεύθηκε πριν δύο μέρες ένα άρθρο με τίτλο: "Γιατί επόμενη μέρα-Γιατί Δημήτρης Κωστούρος". Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Εμένα με ερέθισε η αλαζονεία του άρθρου, που φαντάζομαι, πηγάζει από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, ότι ο συνδυασμός αυτός είναι ο "μοναδικός που μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα". Έτσι λέει το άρθρο-δελτίο τύπου

Απαντώ λοιπόν στο άρθρο αυτό με τους λόγους που εγώ θα έλεγα: "Γιατί όχι επόμενη μέρα" ακόμα και αν δεν  υπήρχε "άλλη πρόταση".
Αφήνω κατά μέρος το θέμα του ποιοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο (άλλωστε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την επόμενη μέρα είναι  και ικανά και σωστά άτομα) και την έλλειψη ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την επόμενη μέρα (έστω και αν ονομάζονται έτσι) και θα επικεντρώσω σε άλλα μικρά και μεγάλα του παρελθόντος και παρόντος της παράταξης αυτής.

Γιατί λοιπόν εγώ λέω όχι στην "επόμενη μέρα".
Διότι ως μέλη της παράταξης Αναγνωσταρά ανέχθηκαν τη δημιουργία χωματερής στην Καραθώνα
Διότι ο επικεφαλής της παράταξης όντας Δήμαρχος δήλωσε ότι μέσα σε λίγες μέρες η χωματερή στην Καραθώνα θα έκλεινε, πράγμα το οποίο δεν έγινε, χωρίς μετά να ζητήσει συγγνώμη ή να δικαιολογηθεί.
Διότι δεν αντέδρασαν στο σχέδιο δημιουργίας σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων κοντά στην παραλία μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου.
Διότι δεν προώθησαν κανένα σχέδιο για την ανακύκλωση στην πηγή (στην πηγή επαναλαμβάνω)
Διότι άφησαν το Μπούρτζι έρημο τόσα χρόνια
Διότι δεν έχουν καμία απολύτως σκέψη για τη χρήση της καστρονησίδας, πέραν του γενικόλογου της δημιουργίας  χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων
Διότι επί χρόνια άφησαν έρημο το Τελωνείο και δεν κατάφεραν να το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
Διότι το Ενετικό κτήριο στον Άγιο Γεώργιο καταρρέει χωρίς να καταφέρουν να κάνουν κάτι.
Διότι οι Μπανιέρες και ο Ναυτικός Ομιλος παραμένουν ερείπια, χωρίς να έχουν ένα οργανωμένο σχέδιο για το τι θα κάνουν με αυτά.
Διότι το κτήριο στην Αρβανιτιά είναι άδειο, χωρίς να έχει γίνει τίποτα.
Διότι δεν έχουν αντιδράσει για το χάλι με το παλιό Ξενία.
Διότι ο τομέας του πολιτισμού και αθλητισμού υποχρηματοδοτούνται.
Διότι επί χρόνια παρέχουν νερό δηλητήριο σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας.
Διότι δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της ΔΕΥΑΝ.
Διότι συνέχεια κοροϊδεύουν   ότι ξεκινάει η κατασκευή της μαρίνας, ενώ το μόνο που έχει γίνει είναι ότι αποφασίσθηκε το έργο να γίνει με ΣΔΙΤ, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί και χωρίς να έχει ανακηρυχθεί ιδιώτης που θα βάλει τα χρήματα.
Διότι το σχέδιο για τη μαρίνα με τις φαραωνικές κατασκευές και λάθος είναι και ποτέ δεν θα γίνει, ενώ όπως απέδειξε  η έκθεση σκαφών, θα μπορούσε εδώ και πολλά χρόνια να οργανωθεί ένα σωστό αγκυροβόλιο σκαφών, στη βόρεια προβλήτα με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τις επιχειρήσεις.
Διότι τόσα χρόνια δεν έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για  να αποκτήσει ο Δήμος τους χώρους πράσινου, που κινδυνεύουν να γίνουν οικόπεδα.
Διότι τόσα χρόνια δεν έλυσαν το σοβαρό πρόβλημα του δεύτερου και πέμπτου δημοτικού σχολείου.
Διότι δεν έγινε ούτε ένας ποδηλατόδρομος στην πόλη, παρότι μεγάλωσαν πεζοδρόμια (για τραπεζοκαθίσματα;) και μίκρυνε το πλάτος του οδοστρώματος σε κεντρικούς δρόμους
Διότι προχώρησαν και ορθώς οι πεζοδρομήσεις, χωρίς την θέσπιση ενός κανονισμού λειτουργίας, με αποτέλεσμα το χάος
Διότι οι κάτοικοι της παλιάς πόλης είναι για τη δημοτική αρχή ένας βραχνάς και μόνον
Διότι είμαστε η μόνη πόλη στην υφήλιο που ζει κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό, που δεν διαθέτει επίσημο τουριστικό portal.
Διότι δεν είχαν το θάρρος να πουν ότι η Αψίδα του Θριάμβου που κατασκεύασαν στην Ενδεκάτη ήταν κάτι το φρικώδες, να παραδεχθούν το λάθος τους (όλου του δημοτικού συμβουλίου) και να το γκρεμίσουν.
Διότι δεν είχαν το θάρρος να παραδεχθούν ότι η μεταφορά του τόπου συνάντησης των Επιταφίων ήταν λάθος.
Διότι συνεχίζουν να δίνουν χιλιάδες ευρώ σε εταιρίες συμβούλων για πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν από τους αιρετούς.
Διότι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων.
Διότι δεν μας ενημέρωσαν (εγώ τουλάχιστον δεν είδα) για τις ΕΔΕ που ξεκίνησαν για τη διερεύνηση θεμάτων που απασχόλησαν την κοινωνία, όπως η καλλιέργεια δενδρυλίων σε δημοτικό χώρο.
Διότι δεν έχουν τουριστική πολιτική, ούτε και μία επιτροπή που να επεξεργάζεται λύσεις για τα προβλήματα.
Διότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.
Διότι συμμετείχαν σε επιτροπή για την μη ιδιωτικοποίηση της Καραθώνας, η οποία επιτροπή δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Διότι μας κοροϊδεύουν με την απόφαση της  διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
Διότι επί χρόνια μοιράζουν προσκλήσεις στο μουσικό φεστιβάλ και βάζουν μόνον τους ηλιθίους και αυτούς που δεν καταδέχονται να πάρουν προσκλήσεις να πληρώνουν.
Διότι ποτέ δεν είδαμε πλήρη οικονομικό απολογισμό για το μουσικό φεστιβάλ κλασσικής μουσικής.
Διότι πανηγυρίζουν σήμερα για την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι ενώ τα κονδύλια του ΕΣΠΑ υπήρχαν αδιάθετα εδώ και χρόνια.
Διότι το Κολυμβητήριο παρέμενε κλειστό τους προηγούμενους χειμώνες.
Διότι αναγγέλλουν την έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης των Κολυμβητηρίου, ενώ αυτό που έκαναν ήταν μόνον να αποστείλουν τον φάκελλο με τις μελέτες, μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ, με αβέβαιο αποτέλεσμα χρηματοδότησης.
Διότι δεν αντέδρασαν στην αλλαγή χάραξης της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να  καταστεί πολύ πιο ακριβό το να φθάσει το φυσικό αέριο στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Διότι δεν πιέζουν για να γίνουν οι μελέτες και τα έργα για να φθάσει το φυσικό αέριο στο Ναύπλιο, έστω και αν η μετατόπιση του αγωγού δυσχέρανε το εγχείρημα.
Διότι δεν έχουν δώσει την βαρύτητα που απαιτείται  για την ενίσχυση και οικονομική βιωσιμότητα του Γηροκομείου Ναυπλίου.
Διότι ο φωτισμός στο Παλαμήδι είναι πλέον σε τραγικό σημείο.
Διότι αδιαφορούν για τις δράσεις που κάνει ή που προτείνει το ΠΛΙ, αντί να είναι προτεραιότητα η ενίσχυσή τους.
Διότι δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών.
Διότι μας έχουν αφήσει στο σκοτάδι αφού δεν ενημέρωσαν τους πολίτες, όπως έκαναν άλλοι Δήμαρχοι, για το ύψος των δανείων του Δήμου για τις οφειλές του, και για τα ποσά απαιτήσεων που έχει.
Διότι δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για την προβολή των προϊόντων της τοπικής παραγωγής.
Διότι αδιαφόρησαν τελείως για το έργο του Αναβάλου.
Διότι είναι υπεύθυνοι ότι με το έργο Μπαλτατζής δεν έγινε το οτιδήποτε ουσιαστικό για τους αγρότες.
Διότι έχουν αδιαφορήσει για την παύση λειτουργίας του σιδηρόδρομου.


Έφθασαν μεσάνυχτα. Θα ξενυχτήσω να γράφω "διότι", αν πρέπει να τα σκεφτώ όλα. Πιστεύω όμως  ότι αυτά αρκούν για να δικαιολογήσω την άρνησή μου να ψηφίσω "επόμενη μέρα"

2 σχόλια:

  1. Όλη αυτή η παλιομοδίτικη δημοτική σκαρταδούρα που εκπροσωπεί την προηγούμενη χρεοκωπημένη μέρα και όχι την επόμενη τρέχουν σαν κατώτερα κατοικίδια με τη γλώσσα να σφουγκαρίζει το πέρασμα του μεγαλοσχήμονα πράσινου βουλευτή που παριστάνει το σπουδαίο στον καταυλισμό των παρατρεχάμενων αυλοκολάκων υποβιβάζοντας εδώ και χρόνια τη πόλη τους γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι όταν ο υπασπιστής του Μπένυ είχε εξουσία το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η διπλανή πόλη γιά τα ψηφαλάκια και την επανεκλογή του... Το Ναύπλιο το έχει συνδέσει κανονικά από χρόνια με το περιεχόμενο των σκελών του... Ξυπνάτε πρόβατα ψηφοφόροι, σας μαύρισαν τη ζωή και τους χαιρετάτε στα πανυγήρια και τις τελετές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα κ. Καράπαυλε να μας είχες μια πρόταση και όχι ψευδείς αρνήσεις. Να μας πεις τους 50 λόγους που θα ψηφίσεις Γραμματικόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή