Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αποκλειστική είδηση: Ο Κώστας συνάντησε τον Μπάμπη


Διάβασα τι μεσημέρι σε  τοπικό μπλογκ μία εξαιρετικά σημαντική είδηση, που έλεγε τα εξής: "Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "1ου Μαραθώνιου Ναυπλίου" κ. Γιάννης Μπόλας κατ' εξουσιοδότηση της Ο.Ε., την Πέμπτη 5/12/13 συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Δ/ντη της διοργάνωσης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, με θέμα την ενημέρωση του Υπουργείου Αθλητισμού για τις αθλητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να διεξαχθούν στην Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου. Η ενημέρωση έγινε παρουσία των Υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Αγωνιστικού Αθλητισμού και Δημοσίων και Δ/νων σχέσεων της Γ.Γ. Αθλητισμού."


 (Δημοσιεύω την φωτογραφία του διότι o άνωθεν ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού πριν μερικούς μήνες) 

Ζήλεψε λοιπόν ο αιρετικός και ανακάλυψε μία άλλη εξαιρετικά σημαντική είδηση την οποία σας μεταφέρει κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα: "Σήμερα το βράδυ ο Κώστας συνάντησε τον Μπάμπη, που συνοδευόταν από έναν άλλον Κώστα. Συζήτησαν μεταξύ των άλλων και για την εκτός έδρα νίκη του Πανναυπλιακού. Η συζήτηση έγινε παρουσία του καταστηματάρχου στο οποίο κάθησαν διότι έκανε κρύο έξω, του πατρός του καταστηματάρχου και της νεαρής γκαρσόνας."

              

Τι να πω; Πόσο ακόμα η χώρα μας θα παίζει το πολιτικό  παιχνίδι των παραγόντων, ακόμα και για μια αθλητική εκδήλωση;
Πότε θα αφήσουν την κοινωνία ήσυχη να αναπνεύσει;
Ακόμα και αυτό; Ακόμα και τη διοργάνωση ενός ωραίου αθλητικού γεγονότος πρέπει να το εκμεταλλευθούν πολιτικά; Ποια είδηση έχει περισσότερο ενδιαφέρον; Ότι ο ένας πολιτικός παράγοντας συνάντησε έναν Υπουργό για να συζητήσουν για τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου και να κερδίσουν τις εντυπώσεις ή ότι ο Κώστας συνάντησε τον Μπάμπη;

Έγραφα στις 29 Ιουλίου 2013 μεταξύ των άλλων και τα εξής:
" Η Αργολίδα είναι κατάλληλη περιοχή για περιπατητικό και  ποδηλατικό τουρισμό και για αγώνες τρεξίματος για όλους. Οργάνωση απαιτείται και μόνον, χωρίς περαιτέρω μεγάλα έξοδα. Οι αρχαιότητες της Αργολίδας είναι μεγάλο πλεονέκτημα για διοργάνωση τέτοιων αγώνων μαζικού αθλητισμού."

Θυμίζω ακόμα μία ανάρτησή μου στις 21 Οκτωβρίου 2013, με τίτλο η κοινωνία των πολιτών.
Θα  παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από τα παραδείγματα της κοινωνίας των πολιτών που μας κάνουν περήφανους.

".........Τους μαραθωνοδρόμους θα τους δεις να τρέχουν στο Στάδιο, στην Παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου, στο παραλιακό πεζόδρομο από την Αρβανιτιά στην Καραθώνα. Ετοιμάζουν τον πρώτο μαραθώνιο Ναυπλίου. Μια πολύ ωραία προσπάθεια. Αρκεί να μην γίνει και αυτή πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης. Ας μην το επιτρέψουν. Θεωρώ του μαραθωνοδρόμους ότι είναι σήμερα στο Ναύπλιο οι καλύτεροι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού. Αντιπροσωπεύουν όλα τα άτομα που περπατάνε, τους ποδηλάτες, τους χειμερινούς κολυμβητές, τους αναρριχητές στην Καραθώνα, όλα αυτά τα κάθε ηλικία άτομα που παίζουν τένις, μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο."


Όχι δεν ήμουν μάντης όταν έλεγα ότι η προσπάθεια της κοινωνίας των πολιτών δεν πρέπει να γίνει βορά σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Τόβλεπα να έρχεται
Κάποιοι λοιπόν ασχολούνται  ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, κάποιοι άλλοι θα τρέξουν 42 και κάτι χιλιόμετρα και οι ειδήσεις που βγαίνουν είναι ότι ο τάδε σύμβουλος συνάντησε τον δείνα Υπουργό. Μωρέ τι μας λέτε..... Και από κοντά ήσαν, λέει, παρόντες και οι "υπηρεσιακοί παράγοντες". Παρακολουθούσαν και αυτοί οι σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι των Υπουργών, που τους πληρώνει...... Ποιος;
Και ο ιστότοπος του Μαραθωνίου του Ναυπλίου, παρ΄ότι είναι υπό κατασκευή, φάτσα μπάτσα, όταν τον ανοίγεις, έχει τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ναυπλιέων.  Να πάρουμε και εμείς μέρος της δόξας. Σιγά μην αφήσουμε τους αθλητές να είναι οι πρωταγωνιστές. Έβγαζε ο Δήμος μας ένα λογοτεχνικό περιοδικό, πρώτη μούρη ο τότε Δήμαρχος με χαιρετισμό. Έβγαζε ο Δήμος μας ένα ημερολόγιο με παλαιές φωτογραφίες, νάσου πρώτη μούρη ο Δήμαρχος να χαιρετίζει. Πήγαιναν οι φίλοι της κλασσικής μουσικής να ακούσουν Μπαχ, έπρεπε να υποστούν και την ομιλία του Δήμαρχου και όλους τους άλλους που μπήκαν με τις προσκλησούλες τους, που τους έδωσε το σύστημα των πολιτικών (κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια)

Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου θα γίνει την πιο ακατάλληλη μέρα, μέσα στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αφού ίσως να μην υπήρχε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία. Οι πάντες λένε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο και του χρόνου.
Όμως αυτό, το να θέλουμε οι Αναπλιώτες και κάποιος σύμβουλος να έχουμε και την αφετηρία και τον τερματισμό του Μαραθωνίου στην πόλη μας, μου φαίνεται απίστευτο. Εάν έχουμε την φιλοδοξία, να καταστήσουμε τα επόμενα χρόνια τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, ώστε να καταφθάνουν δεκάδες χιλιάδες εύποροι Γιαπωνέζοι, Κινέζουι Γάλοι, Πορτογάλοι, Αμερικάνοι και λοιποί, που είναι " ωραίοι τρελοί" με το τρέξιμο και να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό πρέπει υποχρεωτικά να τους δώσουμε κάτι που να τους συγκινεί. Το κάτι το ξεχωριστό, που θα δώσει έναυσμα στους ερασιτέχνες αθλητές να μας προτιμήσουν. Και αυτό δεν είναι η ομορφιά του Ναυπλίου. Όλος ο κόσμος της υφηλίου τρέχει σε πανέμορφες πόλεις. Γιατί να προτιμήσει το Ναύπλιο εάν δεν του δώσουμε κάτι που δεν το έχουν οι άλλες πόλεις όπου διεξάγονται Μαραθώνιοι δρόμοι. Και αυτό το εξαιρετικό το έχει η περιοχή μας, αφού είναι το κέντρο του εκπληκτικού και γνωστού σε όλες τις ηπείρους Μυκηναϊκού πολιτισμού. Θεωρώ αδιανόητο ο μαραθώνιος του Ναυπλίου να μην έχει εκκίνηση τις Μυκήνες και την Πύλη των Λεόντων και αφού περάσει κοντά από το Ηραίο, τα Δενδρά, τη Μηδέα και δίπλα στα Κυκλώπεια τείχη της Τίρυνθας να έχει τερματισμό το Ναύπλιο. Μάλιστα η διαδρομή αυτή θα έχει τις μικρότερες δυσκολίες για την κυκλοφορία οχημάτων, διότι υπάρχει η εναλλακτική διαδρομή που χρόνια ακολουθούσαμε για την σύνδεση Αθήνας με Ναύπλιο και Αργος.
Αγαπητοί μου Αναπλιώτες τι να κάνουμε; Μπορεί να πλεονεκτούμε σε κάποια σε σχέση με το Δήμο Αργους-Μυκηνών, όμως οι Μυκήνες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο.
Ιδού λοιπόν η πρόκληση. Να φέρουμε χιλιάδες δρομείς τα επόμενα χρόνια που θα ήθελαν να τρέξουν στα χνάρια των Μυκηναίων και των Αρχαίων Ελλήνων. Και έτσι να προβάλουμε και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που είναι, το έχω πει δεκάδες φορές, ότι είμαστε η μόνη περιοχή στον κόσμο, που διαθέτει τρία μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς αναγνωρισμένα από την Ουνέσκο
Κατά τα άλλα ο Μπόλας συνάντησε τον Ανδριανό και ο Κώστας τον Μπάμπη. Φοβερές ειδήσεις.....

2 σχόλια:

  1. Κώστα, πέρα της συμφωνίας μου για τις νοοτροπίες των πολιτικών μας που δε λένε να αλλάξουν, μέτρησα το δρόμο από Ναύπλιο μέχρι Μυκήνες. Είναι ακριβώς 21 και κάτι χιλιόμετρα, ο μισός Μαραθώνιος δηλαδή. Αυτό και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως λες, από κει και πέρα η ιστορία οργανώνεται σαν φιέστα για "αβάντα" του Δημάρχου λίγο πριν από τις εκλογές. Το κακό είναι ότι και μεις τα λέμε και πολλοί άλλοι αλλά τελικά δεν κάνουμε τίποτα και συρόμαστε σε τέτοιες λογικές που μας κρατάνε δέσμιους σε ένα τελματωμένο παρελθόν. Να είσαι καλά και να γεννάς πάντα ιδέες με τις οποίες μπορεί και να διαφωνώ. Prefadoros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναπληρωτής Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "1ου Μαραθώνιου Ναυπλίου". Μιλάμε για αξίωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή