Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

"αν είναι αλήθεια, δεν υπάρχει πρόβλημα πολιτικό ?"

"ΡΩΤΑΜΕ... είναι αλήθεια ότι στους απλήρωτους διμηνίτες του Δήμου Ναυπλιέων, γιατί όπως είπε ο/η κ. Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν αντικανονική (στα χωριά το λένε παράνομη) η πρόσληψη, περιλαμβάνεται και στενό συγγενικό πρόσωπο του περιφερόμενου στο πρόσφατο παρελθόν στα τοπικά μ.μ.ε. επικεφαλή της χ.α. αργολίδας ?
αν είναι αλήθεια, δεν υπάρχει πρόβλημα πολιτικό ?
γιατί σίγουρα το όλο θέμα αυτής της πρόσληψης μάλλον είναι καραμπινάτη περίπτωση παράβασης καθήκοντος (ποινικό καλέ !!!) και γιατί όχι και αργίας ???"



Αυτό το κείμενο βρήκα αναρτημένο στον δικό μου "τοίχο" στο facebook, απεσταλμένο από έναν χρήστη που αποκαλείται: "Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α. Αργολίδας" . Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο χρήστης αυτός ταυτίζεται με αιρετό συνδικαλιστικό όργανο των Εργαζομένων στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.

Πιστεύω όμως ετούτο:  Ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας μας, που δεν πρόκειται να επιλυθεί με τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή".
Πιστεύω όμως ετούτο: Είναι αδιανόητο να ξεχωρίζουμε μια πολύ συγκεκριμένη πρόσληψη ατόμου που δούλεψε δύο μήνες στο Δήμο Ναυπλιέων, από όλες τις άλλες προλήψεις, με το σκεπτικό ότι αυτός είναι συγγενής Χρυσαυγίτη. 
Πιστεύω όμως ετούτο: Ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της δημοκρατίας σε σχέση με τον φασισμό και τον ρατσισμό είναι ότι δεν προβαίνει σε κυνήγι μαγισσών, σε αποκλεισμούς, στην επαναφορά των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.
Πιστεύω όμως ετούτο: Ότι θα  πέσουμε στο επίπεδο των φασιστών εάν αρχίσουμε να κυνηγάμε συγγενείς Χρυσαυγιτών, όπως παλαιότερα κάποιοι έβαζαν στο περιθώριο ανθρώπους μόνο και μόνο διότι ήσαν αδέλφια ή ανίψια κομμουνιστών.
Πιστεύω όμως ετούτο: Ότι δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τέτοιες λογικές αναπάντητες.
Πιστεύω όμως ετούτο: Εάν κάποιοι παρέβησαν τον νόμο κατά τη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων, ναι να τιμωρηθούν. Εάν κάποιοι έκαναν ρουσφέτια ναι να τιμωρηθούν και καταδικασθούν πολιτικά. Όχι όμως να τους καταδικάσουμε με μόνη δικαιολογία ότι προσέλαβαν συγγενή φασίστα. Δηλαδή εάν είχαν προσλάβει συγγενή αριστερού θα είχαν πράξει ορθώς;
Πιστεύω όμως ετούτο: Δεν αρκεί να τα βάζουμε με τους ρατσιστές και φασίστες Χρυσαυγίτες. Οι δημοκράτες πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο σε φασιστικές και ρατσιστικές λογικές και πρακτικές κάθε είδους, απ΄όπου και αν οι λογικές και πρακτικές αυτές προέρχονται,

Και ερωτώ ένα τελευταίο: Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Αργολίδας πιστεύουν ότι πρέπει να τα βάζουμε με κάποιον, μόνον και μόνον επειδή τυχαίνει να είναι συγγενής Χρυσαυγίτη; Δεν θα αντιδράσουν;
Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Η Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να μισεί. Οι λογικές  της οικογενειακής ευθύνης ανήκουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και στις μαύρες εποχές της δεξιάς στη χώρα μας.

1 σχόλιο:

  1. Η απλή λογική, η πολιτική ευπρέπεια και η δύναμη έκφρασης του πιστεύω, χαρακτηρίζονται ακόμα και σήμερα ως αίρεση.
    Φοβάμαι πως εσύ ως ενυπόγραφος αιρετικός κάποια στιγμή θα τύχεις μιας ανάλογης αντιμετώπισης, από τους εκάστοτε εκφραστές της πολιτικής ορθότητας που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα με την υποστήριξη δυνάμεων δυνάμεων, όχι κατ' ανάγκη φιλελληνικών.
    Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή