Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αν και όταν και οπόταν, τότε και εδώ κάτι μπορεί να γίνει

Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια καλή είδηση εδώ.
Ηλιακοί συλλέκτες και διάφορα συστήματα τοποθετήθηκαν σε ένα επαρχιακό Νοσοκομείο για εξοικονόμηση πετρελαίου και ρεύματος. Έσοδα σε βάθος ετών για ένα νοσοκομείο, που δυνητικά μπορούν να αξιοποιηθούν για περισσότερες και καλύτερες παροχές υγείας.
Από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουμε την Αργολιδική μιζέρια με τα δύο νοσοκομεία και με κανένα απολύτως όραμα και προοπτική να διαφαίνεται στα μυαλά των αρμοδίων, αλλά και σε όσα κάνουν και λένε οι αντιπολιτευόμενοι και διαμαρτυρόμενοι, που απλώς επιθυμούν το αδύνατο της επιστροφής στις "καλές" εποχές των δανεικών. (Οι φωτεινότατες εξαιρέσεις οπωσδήποτε υπάρχουν και εδώ).
Ετσι ούτε σκέψη δεν πιστεύω ότι υπάρχει για ένταξη και των νοσοκομείων μας σε πρωτοποριακά προγράμματα, όπως έκαναν οι Μεσσήνιοι.
Ομως εδώ και χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου είχε περάσει θέμα για την ένταξη κτηρίων του Δήμου μας στο πρόγραμμα "εξοικονομώ".
Για παράδειγμα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν για την εξοικονόμηση ενέργειας στο κολυμβητήριο Ναυπλίου. Ισως δεν το γνωρίζετε, αλλά όλη η οροφή του μεγάλου κτηρίου του κυλικείου του Κολυμβητηρίου είναι τίγκα στους ηλιακούς συλλέκτες, που δεν λειτούργησαν ούτε μία μέρα. Η τοποθέτηση μίας "κουβέρτας" σε ένα Κολυμβητήριο του οποίου οι ώρες λειτουργίας είναι λίγες μέσα στο 24ωρο θα βοηθούσε τρομακτικά.
Ομόφωνα, τότε, το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την αίτηση του Δήμου μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.
Δεν άκουσα να προχώρησε από τότε, που είχα και εγώ δικαίωμα ψήφου, το ο,τιδήποτε.
Σκέφτηκα ότι γενικά το πρόγραμμα θα έχει μπλοκαρισθεί και ατονήσει.
Και σήμερα διαβάζω την είδηση στην προσωπική ιστοσελίδα του Αργολιδέα Υπουργού Γιάννη Μανιάτη.
" Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την ένταξη του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου του Πειραιά στο πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ” (16/9/2013)"
Νάτα μας..... Το Πρόγραμμα υπάρχει και λειτουργεί.
Τώρα το γιατί μετά  από τόσα χρόνια δεν έχουμε και εμείς ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό επιδέχεται δύο εξηγήσεων:
Είτε ο Υπουργός δεν ενδιαφέρεται για την εκλογική του περιφέρεια, πράγμα που το βλέπω χλωμό, είτε ο φάκελος για την ένταξη και του Ναυπλίου στο πρόγραμμα  δεν είναι πλήρης και ολοκληρωμένος, πράγμα που το βλέπω αρκετά πιθανό.
Τώρα αν το όλο πρότζεκτ είναι προ των θυρών για ένταξη, τότε μακάρι και ΜΠΡΑΒΟ!! ΑΝ

2 σχόλια:

  1. Με διοικητές πράσινους πασόκους αφισσοκολλητές του Μανιάτη που έχουν μεσάνυχτα από διοίκηση Νοσοκομείων όχι οραμα δεν υπάρχει αλλά ούτε στοιχειώδης λογιστική. Εξ'άλλου οι συμβουλοί τους είναι κάτι παρατρεχάμενοι γιατροί πασοκόσκυλα του κερατά, που αν είχαν ιατρείο στην Αργολίδα θα πεινούσαν γιατί δεν τους εμπιστεύεται κανένας άρρωστος. Απλά βρήκαν καταφύγιο στα Νοσοκομεία και ντε και καλά θέλουν να κάνουν και κουμάντο απο πάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή