Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εεεε ...... δεν αντέχω...... "αθλητικός τουρισμός"

Έχετε την εντύπωση ότι ο Αργολικός κάμπος είναι φυτεμένος με εσπεριδοειδή;
Κάνετε λάθος.
Χρηματόδενδρα έχουν φυτέψει οι πολιτικοί των δύο τέως μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και η σοδειά δεν είναι πορτοκάλια μέρλιν, νιου-χώλ, ναβαλίνες, βαλέντσια, σαλουστιάνες και σανγκουίνια, αλλά money trees με καρπούς δολάρια, ευρώ, ρούβλια, κορώνες και στερλίνες.
Τόσο καιρό αυτό πίστευαν οι πολιτικοί μας με το εύκολο δανεικό χρήμα που το μοίραζαν από εδώ και από εκεί μεγαλεπήβολες υποσχέσεις και σχέδια φαραωνικών έργων.

Θα έλεγε κάποιος ότι το νερό του Αναβάλου στέρεψε και τα χρηματόδενδρα ξεράθηκαν και ότι οι πολιτικοί μας προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα και κάλεσαν τον κόσμο να φυτέψει μανταρινιές για να παράξει όχι χαρτονομίσματα αλλά μανταρίνια κοινά, τσατσούμες, κλημεντίνες και νόβα

Λάθος έκανα. Λίγα τελικώς  πράγματα άλλαξαν στα μυαλά των πολιτευτών. 
Δεν είναι μόνον αυτοί που αντιπολιτεύονται και πιστεύουν ότι έχουμε σαν Ελληνες τη δυνατότητα να ποτίσουμε τα χρηματόδενδρα και αυτά να συνεχίσουν να παράγουν χρήματα. Είναι και οι άλλοι του λεγόμενου mainstream

Διαβάζω σημερινό άρθρο πρώτου επιλαχόντος βουλευτή Αργολίδας μεγάλου κόμματος, τον οποίο άνθρωπο προσωπικά δεν γνωρίζω, και κάτω από τίτλο που αφορά τον Αθλητικό Τουρισμό στην Αργολίδα προτείνει εκπληκτικά πράγματα, τα οποία προφανώς ο σημερινός Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Αργολίδας και πολιτικός του αντίπαλος για μια θέση στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί να υλοποιήσει.
Ακούστε λοιπόν τι προτείνει ο πολιτευτής να γίνουν σε σχέση με αθλητικά έργα στην Αργολίδα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

1. "Εγκατάσταση επαρκούς ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο του Άργους" 
2. "Βελτίωση των δημοσιογραφικών θέσεων και των σκεπαστών εξέδρων (sic) στο γήπεδο του Άργους"
3. "Εγκατάσταση επαρκούς ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο του Ναυπλίου"
4. "Βελτίωση των δημοσιογραφικών θέσεων και των ανύπαρκτων σκεπαστών εξέδρων (sic) στο γήπεδο του
Ναυπλίου"
5. "Κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου με διεθνή πρότυπα"
6. "Κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου στην περιοχή του Άργους. Η κατασκευή του οφείλει να πραγματοποιηθεί, με προσεκτική λειτουργική μηχανολογική και οικονομική μελέτη έτσι ώστε η λειτουργία του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις πανελλήνιων αγώνων."
7.  "Δημιουργία (sic) σταδίου πολλαπλών χρήσεων υψηλών προδιαγραφών στην Ερμιονίδα ( για διοργανώσεις ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, στίβου κτλ)" 
8.  Βελτίωση των υπολοίπων σταδίων στην Ερμιονίδα
9.  "Δημιουργία (sic) σταδίου πολλαπλών χρήσεων υψηλών προδιαγραφών στην Επίδαυρο (για διοργανώσεις ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, στίβου κτλ)" 
10.  Βελτίωση των υπολοίπων σταδίων στην Επίδαυρο
11.  "Κατασκευή δύο γηπέδων κατάλληλων για beach volley"
12.  ατασκευή δύο γηπέδων κατάλληλων για beach soccer"
13.  ατασκευή του Ενωσιακού ποδοσφαιρικού γηπέδου"
14.  ατασκευή γηπέδων γκόλφ"

Και μετά ξυπνήσαμε.
Μα θα κατασκευάσει το πτωχευμένο κράτος μας στην Αργολίδα γήπεδα γκολφ; Και στάδια, και νέο γήπεδο ειδικά για τις Ενωσιακές ομάδες και Κολυμβητήριο προδιαγραφών πανελληνίων αγώνων; Και θα βελτιώσουμε και τα υπόλοιπα; Και θα βελτιώσουμε τις ανύπαρκτες σκεπαστές εξέδρες (η εξέδρα, των εξεδρών) στο γήπεδο Ναυπλίου;

Και εντάξει με όλα αυτά.  Μπορεί ο πολιτευτής να είναι πολύ μπροστά από εμένα και να ονειρεύεται ένα πρόγραμμα κατασκευής αθλητικών έργων με ορίζοντα 50ετίας ή και αιώνος.

Όμως το σοβαρό θέμα είναι ότι δεν έχουμε καν αντιληφθεί τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει στην Αργολίδα ο αθλητικός τουρισμός.
Η κυρίαρχη λογική θέλει τον αθλητικό τουρισμό συνδεδεμένο με μεγάλα αθλητικά γεγονότα, δηλαδή με την κατασκευή μεγάλων και πανάκριβων αθλητικών εγκαταστάσεων και την οργάνωση πολυδάπανων αθλητικών οργανώσεων, για την έλευση κάποιων ατόμων για τα τριήμερα των αθλητικών εκδηλώσεων.
Το λέει αυτό σχεδόν ανοιχτά ο πολιτευτής.
".....τα γήπεδα θα είναι ικανά να φιλοξενούν και μεγάλους βραδινούς αγώνες είτε ποδοσφαίρου είτε στίβου, με θετική συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας και την ανάπτυξη του τουρισμού....Η Αργολίδα μπορεί να επωφεληθεί από την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου και να διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου.....Η κατασκευή του (κολυμβητηρίου) οφείλει να πραγματοποιηθεί, με προσεκτική λειτουργική μηχανολογική και οικονομική μελέτη έτσι ώστε η λειτουργία του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις πανελλήνιων αγώνων....φιλοξενώντας αθλητικά γεγονότα εθνικού επιπέδου".

Αγώνες, αγώνες, αγώνες. Πανελλήνιοι αγώνες, Βαλκανικοί αγώνες, Μεσογειακοί αγώνες, Πανευρωπαϊκοί αγώνες, Παγκόσμιοι αγώνες, Ολυμπιακοί αγώνες. Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδέα για το τι σημαίνει αθλητικός τουρισμός. Να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για να γίνονται αγώνες και να απονέμονται τα μετάλλια και τα κύπελλα από τους επισήμους, που θα κάνουν το κομμάτι τους.
Καμία απολύτως σκέψη για την προσέλκυση δεκάδων χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο που ενδιαφέρονται να αθληθούν, με ελάχιστο κόστος.
Αυτό που απαιτείται τη σημερινή δύσκολη εποχή δεν είναι περισσότερα και μεγαλύτερα στάδια, είναι έργα και δράσεις στοχευμένες μικρού κόστους, με  φρέσκιες ιδέες και φαντασία. Και πάνω από όλα γνώσεις για το τι ακριβώς επιζητεί η διεθνής τουριστική αγορά.
Εκθέτω ελάχιστες απλές σκέψεις.
1.  Τουρισμός θαλασσίου σκι στην περιοχή Πορτοχελίου και Ερμιονίδας, με αναβάθμιση εγκαταστάσεων, ορισμό θαλασσίων ζωνών, οργάνωση αγώνων για όλες τις ηλικίες, σχολές εκμάθησης κλπ.
2.  Ολοκλήρωση των αθλητικών έργων στην Καραθώνα (γήπεδα τένις και αθλοπαιδιών), απλά γήπεδα beach volley, surfing κλπ για όλους.
3.   Προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού στην Αρβανιτιά
4.   Οργάνωση καταδυτικού τουρισμού με σχολές και ορισμό κατάλληλων σημείων για καταδύσεις αρχαρίων και έμπειρων καταδυτών.
5.   Συνδυασμός ιατρικού τουρισμού με αθλητικές δραστηριότητες ειδικά για ανθρώπους ηλικιωμένους και για αποκατάσταση σοβαρών τραυματισμών και χρονίων παθήσεων.
6.    Η Αργολίδα είναι κατάλληλη περιοχή για περιπατητικό και  ποδηλατικό τουρισμό και για αγώνες τρεξίματος για όλους. Οργάνωση απαιτείται και μόνον, χωρίς περαιτέρω μεγάλα έξοδα. Οι αρχαιότητες της Αργολίδας είναι μεγάλο πλεονέκτημα για διοργάνωση τέτοιων αγώνων μαζικού αθλητισμού.
7.   Συνδυασμός διάφορων αθλητικών δραστηριοτήτων (κολύμβηση, στίβος, αθλοπαιδιές κλπ) και με πολιτιστικές εκδηλώσεις για τουρισμό όλο το χρόνο και προσέλκυση ομάδων για χειμερινή προετοιμασία.

Έχω και άλλα να σας προτείνω, αλλά λέω να μην συνεχίσω. Έτσι κι αλλιώς ο πολιτευτής με τα μεγαλεπήβολα σχέδια θα ψηφισθεί και πάλι από χιλιάδες Αργολιδείς.

2 σχόλια:

  1. Έτσι είναι όπως τα λές. Πέρασαν οι ολυμπιακοί αγώνες ξοδεύτηκαν μερικά δις Ευρω και μυαλό δεν βάλαμε. Τα ολυμπιακά έργα καθημερινά λεηλατούνται από τους τσιγκάνους που μαζεύουν σιδερικά και εμείς εκεί το χαβά μας να δημιουργήσουμε και άλλα στάδια και άλλα γήπεδα και βέβαια στη συνέχεια να αναζητήσουμε να φέρουμε εδώ κατοίκους γιατί στη χώρα των γερόντων μόνο τα καφενεία στο χωριό μπορούν πλέον να έχουν πληρότητα όσο και αυτα μπορούν να υπάρχουν γιατί ο αρχηγός του εν λόγω πολιτευτή τα έχει και αυτά στοχοποιήσει γιά εκποίηση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή