Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μια ιστορία θα σας πω που δεν την ξέρετε παιδιά.... και εσείς μαντέψτε



Ξεκαθαρίζω:
Δεν πιστεύω ότι ο Κωστούρος, ο Τατούλης, ο Μανιάτης, ο Ανδριανός, ο Κοδέλας, ο Χειβιδόπουλος, ο Γραμματικόπουλος, ο Αναγνωσταράς γουστάρουν να υπάρχει μία χωματερή στην Καραθώνα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας Αναπλιώτης ή επισκέπτης της Αργολίδας που να μην επιθυμεί να μπει ΤΩΡΑ ένα τέλος στο ΑΙΣΧΟΣ.
Δεν πιστεύω ότι εγώ είμαι πιο ευαίσθητος στο θέμα αυτό από τον Κωστούρο.
 Η σημερινή όμως κατάληξη των πραγμάτων με τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές και τους καπνούς πάνω από την παραλία μας με τη γαλάζια σημαία (τρομαρούλα μας!!) ήταν προδιαγεγραμμένη
Είναι καιρός σήμερα να δούμε τις τερατώδεις πολιτικές ευθύνες, τις αβελτηρίες, τη συνεχιζόμενη αδράνεια και το ποιος είχε και έχει λύσεις για το θέμα.
Ας πάψουν κάποιοι να λένε "και εσείς τι ακριβώς προτείνετε"
Έχω βαρεθεί να γράφω για τα σκουπίδια.
Ποιος πρώτος στην Αργολίδα μίλησε για ανακύκλωση απορριμμάτων;
Ποιοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις;
Ποιοι ούρλιαζαν τόσο καιρό να μπουν τα πράγματα σε μία ρότα;
Ποιοι από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν στο μεγάλο και γελοίο φαγοπότι να αγορασθούν μηχανές για να κάνουν τα σκουπίδια μας δέματα και να τα αποθηκεύουμε σε ντάνες, σχέδιο που αποδείχθηκε χαζό στην υπόθεση Διδύμων.

Δεν θα σας ξαναπώ τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί.
Ψάξτε βρείτε τις. Είναι ενδιαφέρον όμως  αυτό που θα σας πω για να σας διευκολύνω στην έρευνά σας. Ο ιστότοπος της άλλης πρότασης που λειτουργούσε, μέχρι που τον ανέλαβαν οι Συριζέοι (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;), έχει μια ωραία δυνατότητα στη δεξιά στήλη. Μπορείς να επιλέξεις κατηγορία στην αναζήτηση κάποιας ανάρτησης. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε από τις διάφορες κατηγορίες θεμάτων το "διαχείριση απορριμμάτων" και θα σας βγάλει ούτε λίγο ούτε πολύ 46 διαφορετικά άρθρα. Για να μην πάω πιο μακρυά σε αυτά που έγραφαν κάποιοι στην εφημερίδα "απόπειρα", πριν πολλά χρόνια τότε που αντιμετωπίζονταν τουλάχιστον ως γραφικοί.

Δεν θα σας θυμίσω λοιπόν τι έλεγαν κάποιοι κάποτε.
Θα μπορούσα  όμως να σας διηγηθώ δύο ωραίες ιστορίες του πρόσφατου σχετικά παρελθόντος, για να διαπιστώσετε το χάλι μας. Οι ιστορίες αυτές, παρότι έγιναν δημοσία, δεν είναι γνωστές στους πολίτες.
Σήμερα θα σας πω την πρώτη. Εάν με παρακινήσετε αρκετά, ίσως και να βρω την όρεξη να σας γράψω και τη δεύτερη ιστορία που αφορά τα σκουπίδια της Αργολίδας.

Πριν κάποιο καιρόν λοιπόν, ανέβηκα, όπως πράττω συχνά, στον πρώτο όροφο ενός μεγάλου κτηρίου στο Ναύπλιο που βρίσκεται απέναντι από τα ΚΤΕΛ. Εισήλθα σε μία μεγάλη αίθουσα σχετικά άδεια από κόσμο, αλλά εκεί, βλέπω, πέντε - έξη γνωστά πρόσωπα να κάθονται  δίπλα-δίπλα με σταυρωμένα χέρια σε ένα μεγάλο ξύλινο πάγκο. "΄Ωπα", σκέφτηκα μέσα μου, "να τα πουλααάκια μου. Για ποιο λόγο να τους έχουν εδώ;". Στρογγυλοκάθησα που λέτε και εγώ, άλλωστε δεν απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να καθήσει σε αυτή την αίθουσα και να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα.  Ναι ορθά μαντεύετε. Το θέμα  ήταν η Καραθώνα και ο σκουπιδότοπός της. Ακούγεται το όνομα κάποιου άλλου, που δεν καθόταν στον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους. Ναι πάλι ορθά μαντεύετε. "Ηταν", λέει αυτός που ήλθε από πίσω, "θέμα εκτάκτου ανάγκης. Δεν μπορούσαν τα σκουπίδια να μείνουν στους δρόμους. Υπήρχε κίνδυνος, λέει, για τη δημόσια υγεία, αλλά τώρα πλέον όλα είναι εντάξει δεν τα πηγαίνουν πλέον τα σκουπίδια εκεί".  Και από την δερμάτινη τσάντα ενός ατόμου όρθιου, δίπλα σ΄αυτούς που ήταν στον πάγκο και που ήξερε τα κατατόπια, τις διαδικασίες και που μιλούσς πολύ ωραία για λογαριασμό τους, βγήκαν και κάτι φωτογραφίες.  Όλος ο χώρος του σκουπιδότοπου ήταν στην εντέλεια. Το παραμικρό σκουπιδάκι. Ισοπεδωμένος από μπουλντόζα και έτσι φαινόταν ένα γήπεδο πεντακάθαρο, στο οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να μπει γρασίδι για να παίζουν μπάλα τα πιτσιρίκια. Κάποια στιγμή η ματιά μου διασταυρώθηκε με έναν από αυτούς καθόντουσαν στον πάγκο. Πιστεύω, μπορεί και να κάνω και λάθος, ότι περίμενε την έκρηξή μου, να αρχίσω να φωνάζω και να διαμαρτύρομαι για τις ψεμματούκλες που ακουγόντουσαν. Δεν είπα τίποτα. Αλλά και αυτός που καθόταν απέναντι από αυτούς στον πάγκο σε πιο ψηλό επίπεδο δεν ρώτησε κάποια πράγματα για να διαπιστώσει την αλήθεια των λεγομένων και των φωτογραφιών. Δεν ρώτησε που πήγαν τα σκουπίδια την ημέρα εκείνη και τις προηγούμενες. Δεν ρώτησε αν υπάρχει άλλος εγκεκριμένος χώρος Ταφής απορριμμάτων. Δεν σκέφτηκε να τους ρωτήσει εάν θα διαπίστωναν την ίδια κατάσταση με τη φωτογραφία, εφόσον όλοι μαζί πήγαιναν εκείνη τη στιγμή στον σκουπιδότοπο.
Ναι σωστά μαντέψατε.
Όλοι αυτοί που καθόντουσαν σε αυτόν τον ξύλινο πάγκο χαμογελαστοί, σε ελάχιστη ώρα, πήγαν για ουζάκια (υποθέτω  για ουζάκια, άντε για πορτοκαλάδα) με το που τελείωσε η διαδικασία.
Όλα σωστά τα μαντέψατε.
Αυτό που δεν μπορείτε τώρα να μαντέψετε είναι το πότε θα "ξεφυτρώσει" μια καινούργια πυρκαγιά στην Καραθώνα. (Η τραγική λέξη "ξεφύτρωσε", δεν είναι του αιρετικού).
Και κάτι ακόμα δεν μπορείτε να μαντέψετε. Πότε θα γραφτεί το 47ο άρθρο στο site της άλλης πρότασης για "τη διαχείριση απορριμμάτων". ΄Η μήπως μπορείτε και αυτό να το μαντέψετε;




2 σχόλια:

  1. Αναζήτησε σε παρακαλώ τις αιτίες που ο ιδιώτης που έκανε ανακύκλωση σταμάτησε να μαζεύει το πλαστικό και μαζεύει μόνο το χαρτί
    Επίσης σε παρακαλώ σχολίασε και ανάρτησε την είδηση που ο ανάλγητος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκαλεί και ξοδεύει γιά την αντιπροεδρεία 700.000 Ευρω από το κρατικό προυπολογισμό οταν ο κόσμος πεινάει και τον γδέρνουν με τα φορολογικά μέτρα. Είναι ποτέ δυνατόν με τέτοια καμώματα να πείσουν το κόσμο ότι ενδιαφέρονται γιά τη χώρα και τους πολίτες αυτού του τόπου. Ως πότε θα προκαλούν τέτοιοι αχρείοι πολιτικοί τύπου Βενιζέλου? Τι λέει γιά αυτά ο βουλευτής κος Μανιάτης?? Τι έχει να πει στον κόσμο που τον ψήφισε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως αυτοί εμείς που ενδιαφερόμαστε για ανακύκλωση και καθαριότητα και όλα τα σχετικά αποτελούμε μια ισχνή μειοψηφία και αυτό είναι τελικά το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή