Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο μαυρισθείς "Αλφα" και ο πετυχημένος "Βήτα"

Ο "Αλφα" ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά.
Ο "Βήτα" ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο "Αλφα" εμαυρίσθη από τους ψηφοφόρους
Ο "Βήτα" υπερψηφίστηκε και εξελέγη βουλευτής
Ο "Αλφα"δεν θυμάται πόσες ψήφους έλαβε. Ήδη το έχει λησμονήσει.
Ο "Βήτα" κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει όχι μόνον το συνολικό αριθμό των σταυρών αλλά σε μεγάλο βαθμό και ποίοι εκ των ψηφοφόρων τον εσταύρωσαν
Ο "Αλφα" για την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία δαπάνησε το ποσό των μηδέν (0) ευρώ
Ο "Βήτα" για τη δική του εκλογή δαπάνησε το ποσόν των....... (;) ευρώ
Ο "Αλφα" δεν ζήτησε ούτε από έναν πολίτη στον οποίο απευθύνθηκε σταυρό για τον εαυτό του
Ο "Βήτα" δεν έπραξε κάτι διαφορετικό κατά την προεκλογική εκστρατεία από το να ζητά ψήφους
Ο "Αλφα" ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο σε ηλικία  22 ετών.
Ο "Βήτα" συνομήλικος πάνω κάτω του "Αλφα" (μάλλον και λίγο μεγαλύτερός του) ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Γυμνάσιο, όταν έφυγε από την περιοχή του και πήγε στην Αθήνα (άγνωστο πότε και από ποιο σχολείο κατά το βιογραφικό του). Εν συνεχεία έλαβε Πανεπιστημιακό τίτλο από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ενώ εργαζόταν σε γραφείο τύπου υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους και έγινε και διδάκτωρ την ίδια εποχή.
Ο "Αλφα" άρχισε να εργάζεται σε ηλικία 22 ετών, το έτος 1981.
Ο "Βήτα", σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του εμφανίζεται να αρχίσει να εργάζεται 13 ολόκληρα χρόνια μετά, κατευθείαν στο γραφείο τύπου υψηλόβαθμου πολιτικού στελέχους. Στο βιογραφικό του απουσιάζει ο πρότερος εργασιακός του βίος
Ο "Αλφα" δεν έχει αποκτήσει από επαχθή αιτία περιουσιακό στοιχείο
Ο "Βήτα" έχει αυξήσει κατά πολύ την περιουσία του.
Ο "Αλφα" πριν θέσει υποψηφιότητα είχε εκφράσει την άποψή του σε εκατοντάδες τοπικά και γενικότερα θέματα. Υπήρξε ένας ενεργός πολίτης στον τόπο του
Ο "Βήτα" πριν θέσει υποψηφιότητα, δεν είχε εκφράσει την παραμικρή άποψη.
Η "Γάμα" και η "Δέλτα" έχουν περάσει ώρες πάνω από τα βιβλία για να αποκτήσουν διδακτορικά και μεταπτυχιακούς τίτλους. Έχουν μεταβεί στο εξωτερικό για επιπλέον σπουδές. Έχουν ιδρώσει για να μπορέσουν να γίνουν δεκτές μόνον με τα προσόντα τους σε μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο "Αλφα" έχει μια όμορφη τρέλα. Γουστάρει να διαβάζει  διδακτορικές διατριβές με ωραία και πιασάρικα θέματα, όπως: «Οι επιπτώσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων». Την ψάχνει, αλλά ακούει ότι η διατριβή δεν είναι δημοσιευμένη εκεί που πρέπει. Γουστάρει πολύ να ακούσει κάποια στιγμή τον Βήτα να αναλύει στον κόσμο το διδακτορικό του θέμα και να μιλήσει για τις πολιτισμικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες των Δυτικών Βαλκάνιων. Των Αλβανών; Των Κροατών; Των Μαυροβούνιων; Άραγε των Βόσνιων;

Κατά τα άλλα ας έλθει ο κάθε "μεταρρυθμιστής", να μου μιλήσει για το μεταρρυθμιστικό έργο αυτής της συγκεκριμένης Κυβέρνησης, με αυτούς τους συγκεκριμένους που υπουργοποιήθηκαν.

Και όπως λένε οι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων: "κάθε πιθανή  ομοιότης του "Αλφα" και του "Βήτα" με υπαρκτά πρόσωπα είναι τελείως τυχαία και συμπτωματική"





2 σχόλια:

  1. O B ανήκει στο είδος εκείνο που ταυτόχρονα με το πέρας των πανεπιστημιακών σπουδών παίρνει και διδακτορικό. Σπάνιο. Μόνο μια άλλη περίπτωση γνωρίζω, όπου (νεαρή) νηπιαγωγός – ας πούμε η "Γάμα" τελείωσε την Ιατρική (μπήκε με κατατακτήριες; προβλέπεται; άλλο θέμα αυτό) και ταυτόχρονα πήρε και διδακτορικό (πριν την ειδικότητα). Συγχρόνως η "Γάμα" είναι σύζυγος υψηλότατου πολιτικού στελέχους, στο οποίο παρέχει υπηρεσίες ο Β. Τώρα ο Α δικαίως εμαυρίσθη διότι ο νοήμων ψηφοφόρος βλέπει ότι:
    Δεν έχει διδακτορικό, δεν έχει αποκτήσει από επαχθή αιτία περιουσιακό στοιχείο κατά δήλωσή του. Δεν δαπάνησε ούτε 1 ευρώ: πως να το εκλάβει αυτό ο "επαγγελματίας" τυπογράφος ,αφισοκολλητής, διανομέας φυλλαδίων, ιδιοκτήτης μαγαζιού για ενοικίαση "εκλογικού κέντρου", πουλμανατζής για μεταφορά ακροατών, ταξιτζής, ιδιοκτήτης τοπικού "Palazzo" για συγκεντρώσεις και πλήθος άλλων εν δυνάμει ψηφοφόρων; Αν δεν δοθούν δείγματα μιας "δαπανηφόρας" βούλησης προεκλογικά τι να περιμένει ο ψηφοφόρος μετεκλογικά; Να ληφθεί επίσης σοβαρά υπόψη ο αριθμός κουμπαριών, βαφτισιών και άλλων κοινωνικών ανοιγμάτων. Στην κηδεία του πατέρα μου, προ ετών, τοπικός βουλευτής (ας πούμε Τ, του ιδίου κόμματος με τον Β) ουδεμία σχέση έχων με την οικογένεια, όχι μόνο παρέστει αλλά και θερμότατα μας έσφιξε το χέρι. Μας κατασυγκίνησε.
    Αγαπητέ Α: Κάντε έστω και τώρα ένα διδακτορικό. Ή αγοράστε ένα, πωλούνται. Δαπανήστε κάτι τις προεκλογικά. Όχι δικά σας, άλλων, αλλά να τους έχετε πείσει για το αντάλλαγμα. Βαφτίστε. Παντρέψτε. Συλλυπηθείτε. Τι διάβολο, από μας περιμένετε; Αν είναι έτσι να βάλουμε εμείς υποψηφιότητα. Ένα ρίσκο είναι κι αυτό. Άλλος ανοίγει τυροπιτάδικο, άλλος προσπαθεί να πάρει το franchise της βουλευτικής ιδιότητας (Να υποθέσω ότι δεν έχετε κάποιο μαγαζί). Φιλικά, ΧΨΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα καλύτερα κείμενα που έχεις γράψει, καταλαβαίνω όταν γράφει το μέσα, και γω το παθαίνω καμιά φορά. Να είσαι καλά και να γράφεις τέτοια, τα έχουμε ανάγκη όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή