Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστερας για την Καραθώνα

Το μόνο που θα πρόσθετε ο αιρετικός στην ανακοίνωση αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Αργολίδας, είναι το τελείως γελοίο που ακούστηκε και γράφτηκε ότι το θέμα που έχει προκύψει με την Καραθώνα, μπορεί να γίνει η αφορμή για τοπικό αντάρτικο ανάλογο με Κερατέες και Σκουριές.
Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αργολίδας για την Καραθώνα έχει ως εξής:
Η Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας διαβεβαιώνει ότι θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις της για να παραμείνει η παραλία της Καραθώνας ελεύθερη και προσβάσιμη σε κάθε πολίτη και επισκέπτη της Αργολίδας. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα το πετύχουμε με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας. Είμαστε τελείως αντίθετοι στην όποια οικοδόμηση όλου του παραθαλάσσιου μετώπου της Καραθώνας. Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση της παραλίας του Ναυπλίου με τον σκουπιδότοπο, τις παράνομες καταλήψεις δημόσιων χώρων, την εγκατάλειψη κτηρίων και έργων αθλητικών χώρων που άρχισαν να κατασκευάζονται πριν χρόνια και έχουν μείνει ημιτελή. Θα αντιδράσουμε στην κατασκευή οικοδομικών μεγαθηρίων και στην εκμετάλλευση της Καραθώνας από ξενοδοχειακές μονάδες all inclusive, που θα προσφέρουν μηδενικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Θεωρούμε αναγκαία την ήπια αξιοποίηση της περιοχής με βάση προτάσεις που έχει κάνει παλαιότερα η δημοτική παράταξη «άλλη πρόταση» για την κατασκευή αθλητικού πάρκου, για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού σε συνδυασμό με άλλες σκέψεις που έχουν εκφρασθεί για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, αλλά και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ώστε να υπάρξουν και τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την τοπική οικονομία
Θεωρούμε ότι η άποψή μας αυτή, που είναι υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στην παραλία, που δίνει ένα τέρμα στη σημερινή ανομία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και που είναι υπέρ της ήπιας αξιοποίησης της Καραθώνας με ένα συγκεκριμένο σχέδιο σε πλήρη διασύνδεση με την τοπική οικονομία, βρίσκει σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της Αργολίδας.

1 σχόλιο:

  1. Φαντάζομαι τελείως γελοίος και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος που χθες κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κάλεσε τους ανθρώπους να συγκρουστούν, να αγωνιστούν με το σώμα τους ενάντια στη βαρβαρότητα. Όλα κι όλα, μπορεί να μην υπάρχει δουλειά και χρήμα, η χώρα να ξεπουλιέται, η φύση και το περιβάλλον να γίνονται βορά των επενδυτών, η Δημοκρατία να κακοποιείται βάναυσα, οι ΧΑτικες λογικές να γενικεύονται αλλά εμείς θα κάνουμε υπεύθυνη πολιτική, ή με άλλα λόγια, δεν αξίζει και να τρελαθούμε για την Καραθώνα, δεν είναι και παράδεισος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή