Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

δημοτικός προϋπολογισμός-Αμισθος σύμβουλος-Κρουαζιέρα

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων για το έτος 2013 θα έπρεπε κανονικά να είχε ψηφισθεί από το προηγούμενο έτος.
Φτάσαμε μέσα Μαρτίου και τώρα αποφασίσθηκε να συγκληθεί το Δημοτικό μας Συμβούλιο για την έγκρισή του.
Είναι φανερό ότι η ηγετική ομάδα που ελέγχει σήμερα τα πράγματα μέσα στο Δημαρχείο έχει τεράστιες αδυναμίες. Η ενεργητικότητα που δείχνει ο Δήμαρχος προφανώς δεν επαρκεί, διότι λείπουν οι συνεργάτες του στην κυβερνώσα δημοτική παράταξη που να μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν ουσιαστικά.
Ακόμα πιο προφανές είναι ότι ελάχιστα έχουν προσφέρει οι σύμβουλοι του Δημάρχου που μισθοδοτούνται κανονικά.
Ο Δήμαρχος έχει κάποια πράγματα μέσα στο μυαλό του, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση που έκανε μετά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, αλλά είναι φανερές οι αδυναμίες στην άσκηση δράσεων βάσει ενός συγκεκριμένου συνεκτικού προγράμματος, που θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν άτομα που έχουν όραμα για το μέλλον της πόλης και ικανότητες να φέρουν κάποιες πολιτικές σε πέρας.
Ένα γνώστη και ικανό άνθρωπο όρισε ο Δήμαρχος ως άμισθο σύμβουλό του σε θέματα τουρισμού. Αφού οι έμμισθοι δεν απέδωσαν το παραμικρό, τουλάχιστον ας αναθέσουμε κάποια πράγματα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν χωρίς αμοιβή. Όμως η παντελής έλλειψη τουριστικής πολιτικής στην πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη (δεν ομιλώ για τις σκέψεις που βρίσκονται στο μυαλό του Δημάρχου , αλλά σε οργανωμένο σχέδιο με αρχή, μέσο και τελικό σκοπό) θα φρενάρει κάθε καλή ιδέα και διάθεση του νέου ειδικού συμβούλου για να κάνει ουσιαστικά πράγματα. Είναι βέβαιο, κατά τη γνώμη μου, ότι θα βρει τοίχους και εμπόδια μπροστά του. Σε κάθε περίπτωση όμως του εύχομαι καλή τύχη.
Έστω και η συμμετοχή του Δήμου μας σε κάποιες τουριστικές εκθέσεις θετικό θα είναι.
Και μιας και μίλησα για τουριστικές εκθέσεις.
Πριν από κάποιους μήνες ο επίδοξος Δήμαρχος Γραμματικόπουλος έκανε προσωπική επίθεση κατά του Δημάρχου διότι ο Δήμος μας δεν πήρε μέρος φέτος στην έκθεση Φιλοξένια στη Θεσσαλονίκη, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Ήταν ένα "πιασάρικο" θέμα για το Χρήστο για να κάνει κριτική και να ακουσθούν τα λόγια του ελκυστικά σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας στον τουριστικό τομέα. Η άποψη του αιρετικού στο θέμα αυτό:: Καλά έκανε ο Δήμαρχος που αποφάσισε να μην συμμετάσχει το Ναύπλιο στην τουριστική αυτή έκθεση με τον τρόπο που αυτό γινόταν στο παρελθόν. Τα προηγούμενα χρόνια έστελνε ο Δήμος μας μια αντιπροσωπεία, χωρίς καμία απολύτως λογική του τί θα παρουσιάσουμε/  Δείχναμε τα κάστρα μας που όλοι οι Ελληνες έτχι κι αλλιώς τα γνωρίζουν, διέμεναν και οι ημέτεροι στα καλά ξενοδοχεία, από κοντά και τα ΜΜΕ, επ΄ αμοιβή φυσικά, κάποιοι έκαναν και τις δημόσιες σχέσεις τους για προσωπικές επιδιώξεις και όλα καλά. Ποτέ δεν μπήκε στη λογική της παρουσίασης της πόλης μας το κάτι έξτρα που θα προσέλκυε και κάποιους επιπλέον επισκέπτες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Ποτέ δεν έγινε μια παρουσίαση του Ναυπλίου, σαν χώρου στον οποίο συμπυκνώνεται ο αγώνας του 1821 ή ενός τόπου  ως πολιτιστικού προορισμού ή για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Το Μπούρτζι και οι φωτογραφίες με τις βουκαμβίλλιες καλά είναι για το τουρισμό του Σαββατοκύριακου και τον προορισμό για εξωσυζικό σεξ, αλλά αποδείχθηκε ότι αυτά δεν φτάνουν ειδικά σήμερα σε περίοδο πολύπλευρης κρίσης.
Είμαι βέβαιος ότι ο άμισθος σύμβουλος τα έχει αυτά στο μυαλό του. Αλλά σε ποιόν να τα πει:  Σε ποιόν Αντιδήμαρχο; Σε ποιόν Δημοτικό Σύμβουλο;
Και κάτι τελευταίο. Θέλουμε να φτιάξουμε το λιμάνι και να ενισχύσουμε την κρουαζιέρα.
Εξαιρετικά.
Όμως, επαναλαμβάνω, το σχέδιο πρέπει να είναι οργανωμένο και συνεκτικό.
Αυτές τις μέρες έγινες στο Μαϊάμι η μεγάλη διεθνής έκθεση για την κρουαζιέρα.
Παρόντες: Ο ΕΟΤ, οι Οργανισμοί Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και αρκετές διοικήσεις λιμανιών απ΄ όλη τη χώρα. Απόν το Ναύπλιο. Θέλουμε να φτιάξουμε το λιμάνι και πολύ σωστά. Από τώρα όμως πρέπει να προωθήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας για να δεχτεί κρουαζιερόπλοια.  Για ποιό λόγο στο Κατάκωλο να καταφθάνουν 700 κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο και στο Ναύπλιο ούτε εκατό; Δεν μπορούμε να το φτάσουμε και εμείς αυτό το νούμερο σε κάποια χρόνια αν έχουμε σχέδιο, οργάνωση και σχέδιο προώθησης του λιμανιού μας.
Εδώ σας θέλω παλληκάρια μου. Έμαθα ότι κάποιοι υπεύθυνοι σχολίασαν τον αιρετικό επειδή τους κριτίκαρε άσχημα για τη χονολουλουδέζικη εορτή που οργάνωσαν με την έλευση ενός κρουαζιερόπλοιου.
Σε ποιούς απευθυνόμαστε άραγε; Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από δωράκια ευτελούς αξίας. Οργάνωση απαιτούν. Ασφάλεια. Σιγουριά. Έγκυρες τουριστικές πληροφορίες και ενημέρωση. Να έχουν κάπου να κατουρήσουν σε καθαρό μέρος.  Να μην τους πιάνουμε τον κώλο σε ορισμένα λίγα καταστήματα.
Όλα τα άλλα τα έχουμε. Και την ομορφιά. Και την παραδοσιακή πόλη. Και τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους.
Κάποιον να τους τα πει δεν έχουμε. Σχέδιο δεν διαθέτουμε. Μια ικανή δημοτική αρχή δεν έχουμε.
Ελπίζω του χρόνου να έχουν ξεκινήσει τα έργα στο λιμάνι του Ναυπλίου και να είμαστε παρόντες στην τουριστική έκθεση στο Μαϊάμι.
Και αν αυτά γίνουν θα τα πάρω όλα τα σημερινα  πίσω. Και θα είμαι ευτυχής που θα έχω κάνει σήμερα λάθος στην εκτίμησή μου για τις ικανότητες της δημοτικής μας αρχής

1 σχόλιο:

  1. Αφού ο κόσμος πεινάσει γιά τα καλά δηλ. δημότες επαγγελματίες υπάλληλοι αλλά και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τότε και μόνο τότε θα αρχίσουν να ψιλο αντιλαμβάνονται αυτά που χρόνια τώρα τους καταθέτεις. Δες πως έχουν καταντήσει οι δρόμοι της πόλης, μπαλώματα, λακούβες, σκόνη, χαντάκια που σκοτώνεσαι αν πέσεις μέσα, σκουπίδια παντού, αδέσποτα ζητιάνοι, εκτεθειμένα καλώδια με ρεύμα, Μιλάμε για μεσαίωνα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή