Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η γαλαζοπράσινη ευτυχισμένη παρέα στο Ναύπλιο

Πέρασαν επτά μήνες, από την ημέρα που ανέλαβε το νέο δημοτικό συμβούλιο του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ναυπλιέων.
Επτά ολόκληροι μήνες και ακόμα περιμένω.
Τί περιμένω;
Μια ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Σαλεσιώτη.
Μία πρότασή της για το Ναύπλιο.
Μία χλιαρή έστω αντίδρασή της για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής.
Μία δράση της.
Μία σθεναρή στάση των ανθρώπων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Κάτι τίς τέλος πάντων.
Κάτι που να λέει ότι οι άνθρωποι που εξελέγησαν ως δεύτεροι, υπάρχουν μέσα εκεί για κάποιο λόγο.
Προεκλογικά έλεγαν, φούμαρα, ότι η άλλη πρόταση δεν έκανε αντιπολίτευση στον Αναγνωσταρά. Και τώρα, επτά μήνες μετά όχι μόνον αδρανούν τελείως, όχι μόνον σωπαίνουν, αλλά υπερψηφίζουν τα σημαντικά και τα σπουδαία και λειτουργούν, ως αδελφή παράταξη της δημοτικής αρχής, ως μια ενιαία γαλαζοπράσινη ευτυχισμένη παρέα.
Δεν τους έφθαναν τα εγκώμια και οι έπαινοι για τον Αναγνωσταρά σε σχέση με τον προφανέστατα αναληθή προϋπολογισμό, τώρα έφθασαν και να υπερψηφίσουν τη συμμετοχή της ιδιωτικής εταιρίας στην επιτροπή για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος.
Γι΄αυτούς που δεν γνωρίζουν ή που ξέχασαν.
Μια τέτοια ιδιωτική εταιρία συμβούλων είχε αναλάβει το επιχειρησιακό πρόγραμμα της προηγούμενης τετραετίας και αυτό που η εταιρία έκανε ήταν να παρουσιάσει μία έκθεση φασόν που απευθυνόταν σε άλλους δήμους. Όταν η άλλη πρόταση επισήμανε και απέδειξε το γεγονός αυτό, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα και να παρουσιάσουν καινούργιες εξωπραγματικές ιδέες, που οι περισσότερες από αυτές ουδέποτε εφαρμόσθηκαν. Το μόνο αποτέλεσμα της σύνταξης του επιχειρησιακού προγράμματος ήταν να πάρει η ιδιωτική εταιρία ενενήντα χιλιάρικα από το Δήμο Ναυπλίου. Σε τίποτα άλλο δεν βοήθησε το επιχειρησιακό που συνέταξαν οι "σύμβουλοι"
Και σήμερα, φαίνεται ότι ξαναανατίθεται σε ιδιωτική εταιρία (στην ίδια;) η σύνταξη του επιχειρησιακού, πράγμα το οποίο έπρεπε να κάνει η ίδια η δημοτική αρχή. Γι΄αυτό τους ψήφισε ο λαός, γι΄αυτό και αμείβονται. Όμως, σιγά μην ασχοληθούν.  Ας πληρώσουμε και πάλι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρουδάκια στην ιδιωτική εταιρία. Θα μας παρουσιάσει το σχέδιο, το οποίο, προφανώς και πάλι δεν θα εφαρμοσθεί.
Ποιοί λοιπόν ήσαν αυτοί που υπερψήφισαν τη συμμετοχή της ιδιωτικής εταιρίας στην επιτροπή;
Η παράταξη της πλειοψηφίας και από την αντιπολίτευση οι εξής: Σαλεσιώτης Αναστάσιος, Μερμίγκης Παναγιώτης, Παπαδημόπουλος Δημήτριος, Νικολάου Κωνσταντίνος (όλοι της παράταξης Σαλεσιώτη).
Ποιοι κατεψήφισαν: Η παράταξη Γραμματικόπουλου (προς τιμήν  της) και η άλλη πρόταση. (Ο Α. Βασιλείου ήταν απών).

3 σχόλια:

  1. ....Επτά ολόκληροι μήνες και ακόμα περιμένω.
    Τί περιμένω;
    Μια ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Σαλεσιώτη.....

    Σιγά μη σου απαντήσει εσένα η παράταξη Σαλεσιώτη. Ποια παράταξη, η ανύπαρκτη?
    Πάντως μέλι στάζει το στόμα σου όταν λες Σαλεσιώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aχρωματοψια εχεις?Που βλεπεις το πρασινο?Βαθυ ΓΑΛΑΖΙΟ το βλεπω εγω!{Ισως λογω ηλικιας)Και με τις ευλογιες("συμπραξη")της γνωστης "ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΣ" του Ναυπλιου. ΣΑΓΡΕΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά, είναι μεγάλο λάθος να ασχολείται κάποιος με την πολιτική σήμερα. Καθημερινά επιβεβαιώνεται οτι το σύστημα προωθεί ανθρώπους μέσου - χαμηλού IQ, με σύνδρομα, δυσλεξικά ίσως, αγοραφοβικά, όχι και τόσο ευπαρουσίαστα, πολλές φορές με αρκετή κακογουστιά, εμφανή προβλήματα στην άρθρωση του λόγου αλλά και στην έκφραση μιας συγκροτημένης σκέψης κλπ, κλπ, κλπ.

    Ίσως να γίνεται άσκηση επί χάρτου της μικρής ομάδας των ΦΩΣΤΗΡΩΝ - "Πεφωτισμένων", ίσως να είναι σημείο των καιρών, ίσως γι' αυτό "έφυγε" ο Παναγούλης για να μεσουρανήσει ο Αντρέας, ίσως γι' αυτό είδαμε τον ΓΑΠ του 10% στο κόμα του να παίρνει το 60% της λαϊκής επιθυμίας, ίσως γι' αυτό ένας καθηγητής της νομικής γίνεται τσάρος της οικονομίας (διαβάζει τη νύχτα μικρο - μακρο και διεθνή οικονομικά, ορολογία, εκτός αν τα μαθε σε μια μέρα αυτά που μαθαίνουν άλλοι σε δέκα τουλάχιστον χρόνια), αν δεν περάσεις από USA είσαι μόνο για κλητήρας...

    Philosophy, Democracy, ευτυχώς που είναι ελληνικές οι λέξεις και δε μας πέθαναν ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή