Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ακροδεξιοί λεονταρισμοί

Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του Κράτους δικαίου.
Χωρίς αυτό το διαχωρισμό αρχίζουμε και ομιλούμε για απολυταρχία.
Οι απολυταρχικοί μονάρχες στηρίχτηκαν στην άποψη οτι η κυριαρχία τους θεμελιώνεται σε μιάν υπέρτατη βούληση, αυτονομιμοποιούμενη, η οποία αρθρώνεται σε εντολές και δεν υπόκειται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς περιορισμούς, αλλά αποτυπώνει άμεσα τον αμέριστο χαρακτήρα της στην απόλυτη ενιαία υφή του κράτους και στον συγχρονισμό των οργάνων του.

Αποτελεί κατάκτηση και ταυτόχρονα ζητούμενο ο πλήρης διαχωρισμός των εξουσιών, για τον οποίο μίλησε ο Πλάτωνας και ο Μοντεσκιέ.
Θάταν τρομερό για τη σύγχρονη κοινωνία να έχουν δικαίωμα οι Κυβερνήσεις, το Κοινοβούλιο και τα κόμματα να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη ή να προσπαθούν να την επηρεάσουν.
Μέγα ολίσθημα θεωρώ την ερώτηση δύο βουλευτών τού Λάος σε σχέση με το γνωστό σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ του Ναυπλίου.
Η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί. Ατομα συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Ανακριτή. Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σοβαρότατα αδικήματα. Στις ανακρίσεις εποπτεύει Εισαγγελέας.
Με ποιό δικαίωμα παρεμβαίνουν δύο βουλευτές και ομιλούν για συμμορία 20 ατόμων, για ληστεία, για επιπλέον εγκλήματα τα οποία δεν διώχθηκαν; Γιατί ερωτούν τον Υπουργό; Τί  αρμοδιότητα έχει η εκτελεστική εξουσία μα κάνει τον ντέτεκτιβ; Τί επιζητούν από τον Υπουργό; Να κάνει νταντά τις Εισαγγελικές αρχές και τον Ανακριτή (Πρωτοδίκη) διότι δεν έχουν υποτίθεται κάνει καλά τη δουλειά τους; Εάν οι βουλευτές ή οιοσδήποτε άλλος έχει γνώση για εγκλήματα για τα οποία δεν διώκεται κανείς ή εάν γνωρίζουν επιπλέον άτομα που έχουν εγκληματίσει έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να υποβάλουν μήνυση για να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Εάν έχουν κάποια γνώση ότι Αστυνομικά όργανα, Εισεγγελείς και Δικαστές δεν έχουν κάνει το καθήκον τους, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση για παράβαση καθήκοντος. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα όμως να παρεμβαίνουν ως βουλευτές με ερώτηση στον Υπουργό.
Εχω πολλές φορές από αυτό το ιστολόγιο καταδικάσει τη βία στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Είμαι υπέρμαχος της απονομής της δικαιοσύνης με άτεγκτο τρόπο από ανεξάρτητα εισαγγελικά και δικαστικά όργανα
Σήμερα όμως θα πρέπει να καταδικάσω  τους ακροδεξιούς λεονταρισμούς.
Εάν έχετε στοιχεία κκ βουλευτές, εμπρός, κάντε μήνυση.
Εάν δεν έχετε στοιχεία, αλλά στηρίζεστε σε φήμες είναι απαράδεκτη πολιτικά η ερώτησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου