Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σε ποιό πράγμα συγκλίνουν οι δημοσκοπήσεις για το Δήμο Ναυπλίου

Τελικά τί γίνεται με όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις για το Δήμο Ναυπλίου;
Τόση πρεμούρα έχουν οι διεκδικητές;
Τί θέλουν να αποδείξουν;
Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρισθεί ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι, ποιός θα υποστηριχθεί από ποιόν και η μία δημοσκόπηση διαδέχεται την άλλη.
Και οι δημοσκοπήσεις ουσιαστικά δεν ερευνούν ποιά είναι τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, ώστε να μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι θα μπορούσαν τα αποτελέσματα των γκάλοπ να αξιοποιηθούν για την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων.
Αντιθέτως αυτό που ψάχνουν είναι τη δημοφιλία των παραγόντων, ποιός έχει διείσδυση και σε ποιόν χώρο και κουραφέξαλα δηλαδή.
Και έτσι γίνεται μια δημοσκόπηση από τον ένα δεξιό υποψήφιο, ο οποίος τα "αποτελέσματα", που μόνον αυτός έχει επίσημα. τα δείχνει σε όποιον θέλει, με όποιον τρόπο θέλει, επιδεικνύει όποιες σελίδες θέλει και λέει διάφορα στοιχεία, άγνωστο αν είναι αληθή και πραγματικά ή όχι και έτσι προσπαθεί να επηρεάσει ότι αυτός προηγείται.
Μέσα σε λίγους μήνες ο άλλος δεξιός υποψήφιος πραγματοποιεί και αυτός δημοσκόπηση και αμέσως αρχίζουν να διαρρέουν στοιχεία από τη δημοσκόπηση ότι αυτός και όχι ο άλλος δεξιός προηγείται.
Επανέρχεται μετά ο πρώτος δεξιός και ξανακάνει δημοσκόπηση και τώρα αυτός διατείνεται ότι αυτός προηγείται και ότι ο άλλος είναι στα τάρταρα.
Νάστε βέβαιοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθει ο δεύτερος δεξιός και θα κάνει και αυτός νέα δημοσκόπηση και νάστε επίσης βέβαιοι ότι μετά τη δημοσκόπηση αυτό που θα κυκλοφορήσει είναι ότι ο δεύτερος δεξιός και όχι ο πρώτος προηγείται.
Όλα αυτά είναι μάλλον αστεία και μάλλον υποβαθμίζουν τον πολίτη σε ένα απλό ψηφοδέλτιο.
Ένα όμως να γνωρίζετε. Όλες οι δημοσκοπήσεις σε ένα πράγμα συγκλίνουν.
Τα δύο συντηρητικά ψηφοδέλτια μαζί δεν ξεπερνάνε το 50%.
Είναι επομένως ορθάνοιχτος ο δρόμος για μία προοδευτική παράταξη να κερδίσει τις εκλογές και να αναλάβει το Δήμο.

1 σχόλιο:

  1. Λες Κωστα να καταφερουμε επιτελους να δουμε ασπρη μερα σε αυτον τον τοπο?
    [το ελπιζω και θελω να πιστευω πως το ελπιζουμε]

    ΑπάντησηΔιαγραφή