Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πάλι για τα σκουπίδια

Στην αρχή της τετραετίας, πολλοί θεώρησαν ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Νομό Αργολίδας να πάει ένα βήμα μπροστά τα περιβαλλοντικά θέματα.
Νέα άτομα με όρεξη, με ιδέες, κυρίως προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβαν τις τύχες των περισσότερων Δήμων.
Δύο δραστήριοι Δήμαρχοι μικρών Δήμων, κατάφεραν πρώτοι και έκαναν με μεγάλη επιτυχία πράξη την ανακύκλωση στην πηγή στην περιοχή τους.
Όμως πέραν αυτού ουδέν στον Νομό μας.
Αντίθετα έχουμε κάνει βήματα πίσω με τη γελοιότητα των δεματοποιητών.
Πρώτα αποκαλύφθηκε ότι αυτοί που έκαναν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τοποθέτηση των δεματοποιητών ήσαν και οι προμηθευτές των μηχανημάτων!!
Ερωτηματικά και μάλιστα μεγάλα υπάρχουν για την τιμή αγοράς των δεματοποιητών.
Και τώρα αποκαλύφθηκε ότι όλο αυτό το γελοίο σχέδιο να κάνουμε δέματα τα σκουπίδια μας ήταν αντίθετο με τον Περιφερειακό σχεδιασμό και επομένως κυριολεκτικά στον αέρα!!
Δεν περίμενα από τη δημοτική αρχή Αναγνωσταρά να αντιταχθεί στο αστείο των σκουπιδοδεμάτων.
Περίμενα όμως από τους δραστήριους και με ιδέες νέους ανθρώπους που προχώρησαν την ανακύκλωση να εκφράσουν έστω, την αντίρρησή τους για τη γελοιότητα του εγχειρήματος.
Δυστυχώς δεν άκουσα τίποτα διαφορετικό από τους προοδευτικούς δημάρχους. Ούτε καν ένα ΚΔΑΥ για να προχωρήσει η ανακύκλωση δεν χωροθέτησαν και έτσι οι δύο Δήμοι που κάνουν ανακύκλωση την έχουν προχωρήσει παρακαλώντας τα ΚΔΑΥ της Αττικής να δεχθούν τα ανακυκλωμένα υλικά.
Και τώρα που βρισκόμαστε;
Έχει τοποθετηθεί ένας δεματοποιητής στα Δίδυμα, που δεν λειτουργεί και βρίσκεται στον αέρα.
Ο Δήμος Άργους έχει βρει χώρο να τοποθετήσει το δεματοποιητή στα όρια των Δήμων Άργους και Νέας Κίου. Και ο Δήμος Ναυπλίου βρήκε χώρο για την εναπόθεση των δεμάτων σε μια ορεινή τοποθεσία της Αργολίδας, η οποία όμως μπορεί αύριο να υπαχθεί στο Δήμο Αργους και έτσι ξεκίνησαν νέοι μεγάλοι καυγάδες.
Ακούω ότι έγινε χοντρός καυγάς μεταξύ του Δημάρχου Ναυπλίου και των Αργειτών, διότι το Ναύπλιο πρόκρινε χώρο μελλοντικά Αργείτικο για την εναπόθεση των δεμάτων.
Ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο για τον καυγά;
Θάλεγα ότι περισσότερο δίκιο έχει ο κ. Αναγνωσταράς και αυτό διότι είναι ένας συντηρητικός δήμαρχος που ακολουθεί τη λύση που έδωσε ο προηγούμενος Περιφερειάρχης. Τώρα οι εκπρόσωποι του Άργους τί θέλουν και φωνάζουν; Αφού προέκριναν τη γελοία λύση των δεμάτων, δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό και δεν αντιτάχθηκαν στις αστειότητες του προηγούμενου Περιφερειάρχη ήταν αναπόφευκτο ότι θα φτάναμε στο σημείο αυτό. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι εκεί που δεν βρίσκαμε τόπο για ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ θα βρίσκαμε ως δια μαγείας τόπο για την εναπόθεση των σκουπιδοδεμάτων; Τί άλλαξε δηλαδή;
Οτι ο σκουσπιδότοπος που ψάχναμε παλαιότερα να βρούμε θα γίνει δεματοσκουπιδότοπος και όλα θα είναι ωραία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου