Μόνος ολομόναχος
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Η οικονομική κρίση

Δεκάδες καταστήματα στο Ναύπλιο είναι κλειστά και ενοικιάζονται.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ενεργού πληθυσμού πλήττονται από τη μείωση των μισθών τους.
Πολλά εστιατόρια ανοίγουν μόνον Σαββατοκύριακα.
Δεκάδες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες.
Τα εισοδήματα της αγροτιάς έχουν δραστικά μειωθεί.
Η οικοδομή στην περιοχή μας διέρχεται μια τεράστια κρίση, τη χειρότερη που έχει ζήσει ποτέ και οι εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες για πρώτη φορά παρακαλάνε για δουλειά.
Οι μικροεπιχειρηματίες, έμποροι, μικροβιοτέχνες, τουριστικά καταστήματα βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται σε ανησυχητικό βαθμό.
Οι μέχρι χθες ανθούσες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων βλέπουν το μέλλον ζοφερό.
Ποιός ο ρόλος ενός Δήμου σε όλα αυτά; Τί θα μπορούσε μια δημοτική αρχή να κάνει ώστε και λίγο να βοηθήσει; Τί θα μπορούσε επί του πρακτέου να κάνει ο Δήμος Ναυπλίου;
Προτείνω:
Να ξεχάσουμε για λίγο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Καλλικράτη, τις γκιόσες στα χωριά με τις επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, το ποιός θα συμμαχήσει με ποιόν και όλοι να σκεφθούμε και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά πραγματικά προβλήματα των κατοίκων.
Για πρώτη φορά απευθύνομαι στους συντρόφους δημόσια και τους λέω:
Ας σκεφθούμε όλοι και ας δούμε πώς μπορεί να αγωνισθεί και τί μπορεί να προτείνει μια δημοτική παράταξη σε σχέση με ένα πολύ συγκεκριμένο γενικό θέμα.
Τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνικοοικονομική κρίση σε τοπικό επίπεδο.

2 σχόλια:

 1. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H απάντηση φιλε αιρετικέ βρίσκεται
  σ'ολες τις Αθηναικές εφημερίδες και δεν είναι τίποτα άλλο απο το θεματικό μυθολογικό πάρκο του Ηρακλή στους Μύλους.Την ιδέα την δούλεψε ο Μπάμπης Αντωνιάδης και την έκανε δεκτή το υπουργείο πολιτισμού και οι τοπικοί φορείς.Η κρίση χρειάζεται φρέσκιες ιδέες,καινοτομίες και φαντασία.Αν συνεχίσουμε να αντιγράφουμε ο ενας τον άλλο,κολλημένοι σε στερεότυπα και ιδεοληψίες ,δε μας φταίνε ούτε οι Αγγλοι ούτε οι γερμανοί ουτε οι Αμερικάνοι.Να στρώσουμε κάτω το κώλο μας να στίψουμε το μυαλουδάκι μας να δουλέψουμε έξυπνα και παραγωγικά.Είμαστε απαράδεκτα πίσω στη καινοτομία,οχι γιατί δεν υπάρχουν ιδέες αλλά γιατί......ολα αυτά που ξέρουμε και συζητάμε καθημερινά.Να λοιπόν τι θα μας βάλει εμπρός!Η ΦΡΕΣΚΑΔΟΎΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!Να και το σύνθημα!Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο Μπάμπης

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή