Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Είναι μακριά νυχτωμένοι

Είναι, νομίζω, μακριά νυχτωμένοι οι Τρισέδες και οι Αλμούνηδες.
Για να λύσουμε, λένε, τα προβλήματά μας πρέπει να τα βάλουμε με του υπαλλήλους.
Δεν μιλάνε για τους πολύ μεγάλους μισθούς των στελεχών (βλέπετε τί έπαιρνε ο πρόεδρος της ΕΡΤ), δεν μιλάνε για τα αδαμαντένια αγόρια των τραπεζών και των δημόσιων οργανισμών(βλέπετε τί έπαιρνε ο πρόεδρος της ΕΡΤ), δεν μιλάνε για τα πάρτια που γινόντουσαν. Μιλάνε αδιάκριτα για του μισθούς.
Είναι αστείο να θεωρείται μεγάλος ο μισθός ενός καθηγητή του Ελληνικού σχολείου ή ενός υπαλλήλου του δικαστηρίου.
Είναι μακριά νυχτωμένοι διότι δεν έχουν ιδέα τί γίνεται στο δημόσιο σε σχέση με τις δαπάνες του.
Δεν είναι έτσι;
Σας λέω ένα απλό παράδειγμα.
Δήμος Ναυπλίου. Τα πάρτια των συμβούλων. Σύμβουλος για να φτιάξουμε το Επιχειρησιακό πρόγραμμα, που δεν προσέφερε (το επιχειρησιακό)ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στους δημότες. Κόστος εβδομήνατα χιλιάρικα. Σύμβουλος και για να εφαρμόσει το επιχειρησιακό!!! Κόστος εκατό και πλέον χιλιάρικα. Σύμβουλος για το επιχειρησιακό στο Λιμενικό Ταμείο. Κόστος εκατόν πενήντα χιλιάρικα. Σύμβουλος για τα ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου στη Δαλαμανάρα. Η εξέλιξη του έργου μετά από τόσα χρόνια αγνοείται. Κόστος;;; Σύμβουλος και για να προχωρήσει το Συνεδριακό Κέντρο. Κόστος εκατό τόσα χιλιάρικα. Ευτυχώς το θέμα πάγωσε, διότι έτσι όπως το σχεδίασαν το Συνεδριακό δεν θα γινόταν ποτέ.
Είναι μακριά νυχτωμένοι οι Τρισέδες. Φαντασθείτε πόσα δόθηκαν σε όλη την Ελλάδα, από όλους τους Δήμους για να φτιαχθούν τα επιχειρησιακά, που εν πολλοίς είναι αντιγραφές και δεν εφαρμόσθηκαν και ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ.
Έχω ξαναμιλήσει και πολλές φορές για τα πολλά, πάρα πολλά χρήματα, που παίρνουν οι σύμβουλοι. Και μου απάντησε κάποιος που με διαβάζει, ότι σύμβουλοι υπάρχουν λογής-λογής. Οι δεξιοί που φτιάχνουν ωραία επιχειρησιακά και μεγαλεπήβολα χρηματοοικονομικά σχέδια, αλλά και οι αριστεροί που μπορούν να μας σχεδιάσουν πάρκα, ποδηλατόδρομους και ότι γουστάρει και η δική μας ψυχή.
Ε λοιπόν ο σχολιαστής έχει απόλυτα δίκιο. Και όταν γράφω κάτι θέλω να είμαι ειλικρινής. Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος των συμβούλων, που εισπράττουν, εισπράττουν πολλά, είναι αριστεροί, ή για να το πω καλύτερα παλιοί αριστεροί, που προσεγγίζουν παρασινοκοκκινορόζ Δήμους. Αυτό που πιθανώς δεν ήξερε ο σχολιαστής, τουλάχιστον για μένα, είναι ότι όταν κατακρίνω πράγματα, δεν κάνω διακρίσεις. ΄Η πιθανώς και να κάνω. Διότι πιο κατακριτέοι είναι οι "αριστεροι" που τα αρπάζουν, που αρπάζουν τις εκατοντάδες χιλιάδες, από τους γραβατωμένους, που τουλάχιστον είναι συνεπείς με τις ιδέες τους. Ισως και να είναι πιο συμπαθής η τζιπάρα του δεξιοσυμβούλου, από την μερσεντάρα του αριστεροσυμβούλου.
Κάποτε πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.
Δεν είναι δυνατόν να λέμε στον καθηγητή των χιλίων ευρώ, ότι θα του κόψουμε το επίδομα Πάσχα, όταν συνεχίζονται τα πάρτια των συμβούλων.
Δείτε και συγκρίνετε.
Ενας καθηγητής (υπάρχουν καθηγητές που είναι ευσυνείδητοι και προσπαθούν) παίρνει χίλα τόσα ευρώ το μήνα και ο σύμβουλος στο Λιμενικό Ταμείο για εργασία δέκα, είκοσι, άντε τριάντα ωρών εκατόν πενήντα χιλιάδες.

1 σχόλιο: