Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Το χωριό του ΧΥΤΥ

Κύριε Περιφερειάρχα
Ως Πρόεδρος της Κοινότητας ........ θέλω να σας εκφράσω με την παρούσα επιστολή μου την εντονότατη ανησυχία των δημοτών της Κοινότητάς μας σε σχέση με το νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, που σχεδιάζεται να γίνει στα όρια της εδαφικής περιφέρειας της Κοινότητάς μας.
Με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού μας Συμβουλίου και με ψήφισμα που υπογράφεται από όλους τους κατοίκους του χωριού μας ηλικίας άνω των 14 ετών, εκφράζεται η βούληση όλων μας να μην επιτρέψουμε την οποιαδήποτε παρέκκλιση από όσα προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Δεν θα επιτρέψουμε το παραμικρό που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ομόθυμη η απόφασή μας να κλείσουμε αγωνιστικά τον νέο ΧΥΤΥ, εφόσον δεν γίνουν αυτά που προβλέπονται στις μελέτες.
Αναμένουμε την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της οδού που οδηγεί στο χώρο του ΧΥΤΥ, και η οποία παρακάμπτει τον οικισμό μας.
Κύριε Περιφερειάρχα
Η Κοινότητά μας είναι ορεινή και η κύρια ενασχόληση των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία. Θεωρούμε ότι τα σχέδια και οι μελέτες που έχουμε υποβάλει για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας θα προχωρήσουν με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς με αυτούς του ΧΥΤΥ.
Σας υπενθυμίζουμε τις μελέτες που έχουμε υποβάλει για να εγκριθούν προκειμένου τα έργα να ενταχθούν στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Νέο σύγχρονο Κοινοτικό Σφαγείο.
Τηλεθέρμανση της Κοινότητας με απόβλητα της κτηνοτροφίας.
Αιολικό Πάρκο με φορέα την Κοινότητα και εταιρία λαϊκής βάσης.
Μικρό υδροηλεκτρικό με τη δημιουργία μικρής τεχνητής λίμνης.
Όπως θα γνωρίζετε τα προϊόντα κτηνοτροφίας (τυριά, γιαούρτια), που παράγονται στην Κοινότητά μας είναι φημισμένα παγκόσμια. Ήδη έχουν υποβληθεί σχέδια από ιδιώτες για τη χρηματοδότηση πρότυπων τυροκομείων, τα οποία θα πρέπει να εγκριθούν. Επίσης υπάρχουν σε εκκρεμότητα αιτήσεις ιδιωτών για τη δημιουργία παραδοσιακών οικοξενώνων, που θα προσελκύσουν επισκέπτες που μπορούν να θαυμάσουν τις ομορφιές της περιοχής μας και να γευθούν τα παραδοσιακά μας μας προϊόντα
Κύριε Περιφερειάρχα
Η Κοινότητά μας έχει ζητήσει τη δημιουργία ζώνης βιολογικής κτηνοτροφίας, προκειμένου να υπάρξει πιστοποίηση των κτηνοτροφικών που παράγουμε.
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε δεσμεύσει χώρο για τη δημιουργία αθλητικού πάρκου, με κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου και ιπποδρόμιο.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συνεχισθεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης, του έργου για τη δημιουργία Κοινοτικού χώρου Στάθμευσης για την πλήρη απομάκρυνση των αυτοκινήτων από τον οικισμό και του έργου για τη στρώση όλων των δρόμων με κυβόλιθους.
Ιανουάριος 2010
(Ακολουθεί η υπογραφή του Κοινοτάρχη)


Μετά από 4 χρόνια (Ιανουάριος 2014)
Σε εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο για το θαύμα που συμβαίνει στην ορεινή Πελοπόννησο.
Το εισόδημα των κατοίκων είναι διπλάσιο του μέσου εισοδήματος που υπάρχει στην Ελλάδα.
Η ανεργία είναι μηδενική
Η Κοινότητα εισπράττει 100.000 Ευρώ ετήσια από τη λειτουργία του αιολικού πάρκου.
Τα σπίτια θερμαίνονται με το ελαχιστότατο κόστος μέσω του συστήματος τηλεθέρμανσης.
Το πρότυπο Κοινοτικό Σφαγείο, τα σύγχρονα τυροκομεία, με τις παραδοσιακές πρακτικές παραγωγής δημιουργούν τις συνθήκες παραγωγής εξαιρετικών βιολογικών τυριών.
Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν στο χωριό μένουν σε όμορφους ξενώνες, χαίρονται το φυσικό περιβάλλον, αθλούνται στο σύγχρονο αθλητικό Κέντρο, καταβάλλοντας ένα αντίτιμο για να καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας του.
Δρόμοι πεζοπορίας έχουν χαραχθεί και όλοι επισκέπτονται τον καταρράχτη, όπου και το μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.
Κανείς δεν θυμάται ότι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων πίσω από το βουνό βρίσκεται ο ΧΥΤΥ.
Βέβαια δεν είναι όλα θετικά. Οι τιμές των αγροικιών έχουν εκτιναχθεί λόγω της τεράστιας ζήτησης από άτομα που θέλουν να ζήσουν στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου