Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Χαρμόσυνα νέα από την Ιαπωνία

Επιτέλους οι αυτοκινητοβιομηχανίες πέφτουν έξω!!!
Ανακοινώθηκε επίσημα. Για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια η TOYOTA θα έχει ζημιές.
Στην Αμερική οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (FORD, GM και CHRYSLER) ικετεύουν για κρατική βοήθεια.
Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας και της Γαλλίας φαίνεται ότι ακολουθούν.
Η πολιτική OBAMA υπόσχεται βοήθεια στις βιομηχανίες με την προϋπόθεση της στροφής της παραγωγής σε μικρότερα, φιλικότερα στο περιβάλλον αυτοκίνητα, σε ηλεκτρικά, υβριδικά και σε αυτοκίνητα καταβάλωσης υδρογόνου.
Αν το συνειδητοποιήσουμε όλοι και αγωνιστούμε φαίνεται ότι φθάνουμε στο τέλος της εποχής της αυτοκίνησης όπως τη γνωρίζαμε.
Με τα τεράστια SUV να διασχίζουν, πολλές φορές χωρίς λόγο, τις πόλεις με ένα μόνο άτομο μέσα. Με τα τρία και τέσσερα αυτοκίνητα ανά οικογένεια. Με την ανάδειξη του αυτοκινήτου ως απόδειξη του κοινωνικού STATUS του κατόχου του. Με την υπερχρέωση των νοικοκυριών για αγορά αυτοκινήτων που δεν χρειάζονται.
Τέρμα η αλόγιστη παραγωγή εκατοντάδων διαφορετικών μοντέλων για να ικανοποιηθούν οι ανύπαρκτες καταναλωτικές ανάγκες. Τέρμα τα αυτοκίνητα τέρατα.
Στροφή πλέον στα μέσα μαζικής μεταφοράς. STOP σε όλους αυτούς που θέλουνε την αφετηρία των λεωφορείων και το σταθμό των τρένων έξω από τα κέντρα των πόλεων (κάτι μου θυμίζει αυτό, αλλά είπα ...όχι γκρίνιες)
Φαντασθείτε το Ναύπλιο με λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερες ενεργοβόρες μετακινήσεις, με πεζούς, ποδήλατα και πατίνια στους δρόμους, με την εμπορική κίνηση στα μικρομάγαζα και όχι στις υπεραγορές έξω από τις πόλεις.

1 σχόλιο:

  1. Νομιζω οτι θα επρεπε να λες "επιτελους οι αυτοκινητοβιομηχανιες ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖAΜΕ πεφτουν εξω"
    Το λες βεβαια παρα κατω, αλλα ετσι οπως ξεκινας, χτυπάει λιγο ασχημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή