Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα νούμερο 2

Επειδή έγινα δέκτης κάποιων παραπόνων από μέλη του ΣΥΝ σε σχέση με το post με τίτλο χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δρώμενα των "δημοκρατικών" και "αριστερών" δυνάμεων στα δημοτικά πράγματα.

Ενθυμούμαι

1982. Στις εκλογές συμμαχεί το ΚΚΕ με τους "εξαποδώ" ρεβιζιονιστές και αναθεωρητές του ΚΚΕ (εσωτ) και με το ΠΑΣΟΚ, που λίγο καιρό μετά γίνεται τρισκατάρατο και όσοι συζητητούν έστω μαζί του προδότες των αγώνων. Επικεφαλής του λαϊκού μετώπου ορίζεται ο Μελίδης Κάποιες αντίθετες φωνές που ακούγονται στις πανίσχυρες τότε τοπικές του ΠΑΣΟΚ (δύο είχε το Ναύπλιο), αντιμετωπίζονται με παραινέσεις και με διδαχές περί αγωνιστικού φρονήματος εκ μέρους στελεχών του ΚΚΕ Εσωτερικού. Δήμαρχος εκλέγεται στο δεύτερο γύρο ο Μελίδης.

1986. Λίγο πριν από τις εκλογές ιδρύεται η Πρωτοβουλία, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη για εκλογική κάθοδο. Το ΚΚΕ κατεβάζει υποψήφιο το Μαντά, που εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος μαζί με το Μουτάφη. Το Εσωτερικό ουσιαστικά απέχει, αφού τα στελέχη του έχουν προσχωρήσει στην Πρωτοβουλία. Ο Μελίδης χάνει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο

1990. Το λαϊκό μέτωπο επανασυγκροτείται με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκάτζιο. Ο ενιαίος Συνασπισμός (ΚΚΕ και ΕΑΡ) προσχωρεί στο μέτωπο. Τα στελέχη της ΕΑΡ, που αποτελεί το μετασχηματισμό του ΚΚΕ (εσωτ) και τον προπομπό του σημερινού ΣΥΝ, αποχωρούν από την Πρωτοβουλία και υποστηρίζουν το λαϊκό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ και των "'αλλων δημοκρατικών δυνάμεων". Οι ίδιοι κάνουν σφοδρή επίθεση στην Πρωτοβουλία που την κατηγορούν ως διασπαστή των δημοκρατικών δυνάμεων. Το λαϊκό μέτωπο (δεν μπορώ να θυμηθώ την τυπική ονομασία της παράταξης) παθαίνει πανωλεθρία. Η Πρωτοβουλία καταφέρνει μέσα από τη πιο δύσκολη εκλογική μάχη να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο.

1994. Το λαϊκό μέτωπο που είχε συσταθεί το 1982, διαλύθηκε το 1986 και επανασυστήθηκε το 1990, επαναδιαλύεται το 1994. Επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ ορίζεται ο Μιχελάκης {Το όνομα του συνδυασμού του δεν μπορώ να το θυμηθώ}. Το ΚΚΕ κατεβάζει έναν σεμνό και τίμιο αγωνιστή, το Ροίδη που δυστυχώς μετακόμισε στην Κύπρο. Ο παλιός υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ Μαντάς προσπαθεί να συμμαχήσει με το Ρούτουλα, Πρόεδρο δημοτικού Συμβουλίου του Τσούρνου και με άλλους υπερδεξιούς. Η προσπάθεια αποτυγχάνει. Οι άλλοι υπερδεξιοί συμμαχούν με το Μιχελάκη του ΠΑΣΟΚ Τα στελέχη του ΣΥΝ που πλέον είναι μόνα τους μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ, επανέρχονται στην Πρωτοβουλία, που κάνει το λάθος και τους δέχεται. Ο Μιχελάκης παθαίνει πανωλεθρία. Το ΚΚΕ παίρνει ένα πολύ μικρό ποσοστό. Η Πρωτοβουλία εκλέγει ένα δημοτικό σύμβουλο. Ο Γεωργής που έχει εκλεγεί με το Μιχελάκη παραιτείται κάνοντας μια δήλωση που κανείς απολύτως δεν κατάλαβε. Ο Τσιόδρας εκλέγεται με το Μιχελάκη.

1998. Ο Τσιόδρας είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ (Το όνομα του συνδυασμού του δεν μπορώ να το θυμηθώ). Ο Γεωργής που είχε κάνει την ακατανόητη δήλωση παραίτησης κατεβαίνει με το δεξιό Χαραμή. Ο Ανυφαντής εκλέγεται με τον Τσιόδρα Ο Πασόκος Παπαθανασίου το ίδιο, με το Χαραμή και αυτός. Το ΚΚΕ κατεβάζει το Βασιλείου. Ο Μαντάς τέως υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ κατεβαίνει με τον Τσούρνο. Η πρωτοβουλία δεν εκλέγει δημοτικό σύμβουλο.

2002. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο. Ο Γεωργής και ο Παπαθανασίου κατεβαίνουν με τον Χαραμή. Το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί το δεξιό ψηφοδέλτιο Χαραμή. Ο Πασόκος Ανυφαντής κατεβαίνει με τον Αναγνωσταρά. Τα πιο τίμια πολιτικά στελέχη του συνδυασμού Τσιόδρα (Κερασόπουλος, Τσεκούρας) προσχωρούν στην άλλη πρόταση. Τα στελέχη του ΣΥΝ μαζεύονται σε κάποιο σπίτι πάνω στο βουνό και σχεδόν μαζικά αποφασίζουν να προσχωρήσουν στο δεξιό ψηφοδέλτιο Αναγνωσταρά. Υποψήφια με τον Αναγνωσταρά είναι η Χριστοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΝ στην Αργολίδα!! Το ΚΚΕ συμμαχεί με την άλλη πρόταση (πουν να μην έσωνε).

2006. Το ΠΑΣΟΚ κάνει προσπάθεια να κατεβάσει ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την κόρη του παλιού δημάρχου Μελίδη, αλλά δεν καταφέρνει να φτιάξει ψηφοδέλτιο. Ο Γεωργής που ήταν με τον Χαραμή κατεβαίνει τώρα με τον Τσούρνο!! Το ίδιο και το μέλος της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ Κατσαλούλη. Με τον Αναγνωσταρά κατεβαίνουν οι Πασόκοι Τσιόδρας, Κωστούρος, Ανυφαντής. Με τον Αναγνωσταρά αυτή τη φορά κατεβαίνει και ο τελευταίος δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχός του Μαντάς. Ο ΣΥΝ βγάζει ανακοίνωση και υποστηρίζει την άλλη πρόταση. Κάποια από τα παλιά του στελέχη μένουν προσκολλημένα στον Αναγνωσταρά.

Αυτααααα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου