Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Οι κοπανατζήδες

Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το blog του Στέφανου σε σχέση με τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη των κκ Αναγνωσταρά, Τσιόδρα, Κωστούρου "......ο Δημήτρης Κωστούρος, μας είπε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχουν ξαναματαγίνει από την εποχή του Καποδίστρια!!! Ότι αυτή τη στιγμή γαζώνεται η πόλη "για να περάσουν τα ευρυζωνικά δίκτυα" (!!!) που θα προσφέρουν υπηρεσίες στον πολίτη......" (όλο το σχετικό άρθρο μπορείτε να το δείτε στο http://thelonapo.blogspot.com/2008/12/tv-super.html.
Συμπληρώνω: Τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ χειρότερα.
Διευκρινίζω: Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου μας έγινε τετράωρη περίπου ενημέρωση από ειδικό επιστήμονα με θέμα τον Ψηφιακό Δήμο. Μία ενότητα της ενημέρωσης ήταν και οι ευρυζωνικές συνδέσεις και τα οφέλη που μπορεί να έχει ο Δήμος και η κοινωνία από τη σύνδεση υπηρεσιών και νοικοκυριών μέσω του δικτύου οπτικών ινών.
Έως εδώ όλα καλά. Όμως:
1. Από τη συνεδρίαση-ενημέρωση απουσίαζε ο κ. Δήμαρχος. Ήταν ασθενής; Γνωρίζει τόσο καλά τα περί νέων τεχνολογιών, ώστε δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ενημερωθεί; (εδώ γελάμε). Μήπως βρισκόταν σε άλλη συγκέντρωση για να απονείμει διπλώματα και βραβεία και να κάνει δημόσιες σχέσεις (λέτε να ήταν αυτό;)
2. Στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν παρόντες οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ξέρετε πόσοι έμειναν μέχρι τέλους για να ενημερωθούν για τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και των ευρυζωνικών συνδέσεων για τα οποία επαίρεται ο κ. Αντιδήμαρχος; Έξη (6), ναι έξη, ένας, δύο τρεις, τέσσερες, πέντε, έξη δημοτικοί σύμβουλοι. Ποιοί; Ο Πρόεδρος κ. Τσιόδρας, ο οποίος εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει, ο κ. Κωστούρος, ο κ. Βασιλόπουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση και οι τρείς (όλοι) σύμβουλοι της άλλης πρότασης. Ολοι οι άλλοι αργά ή γρήγορα την κοπάνησαν. Δεν ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν, δεν θέλησαν να ενημερωθούν. Κατά τα άλλα τρομερές είναι οι επιτυχίες της δημοτικής αρχής σε σχέση με το έργο των "ευρυζωνικών δικτύων" (για να είμαι δίκαιος ένα μεγάλο μέρος της ενημέρωσης παρακολούθησαν και οι κκ Αρματάς και Μπαστούνης)
3. Το πράγμα ομως δεν τελειώνει εδώ. Οχι δεν τελειώνει εδώ. Ολοι οι σύμβουλοι κλήθηκαν να υπογράψουν τόσο για την προσέλευσή τους στο πρόγραμμα, όσο και για την παρακολούθηση όλης της ενημέρωσης μέχρι τέλους. Ναι υπέγραψαν, προκειμένου να πληρωθεί η εταιρία που μας έκανε την ενημέρωση, αλλά την κοπάνησαν οι περισσότεροι με ελαφρά πηδηματάκια.
4. Το πράγμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που προσήλθαν και την κοπάνησαν θα πληρωθούν με περίπου 70 ΕΥΡΩ έκαστος. Ναι θα πληρωθούν διότι την κοπάνησαν. Και τούτο διότι η ενημέρωση έγινε σε κανονική συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου!!
5. Το πράγμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλήθησαν από υπάλληλο να υπογράψουν αίτηση για να συμμετάσχουν σε περαιτέρω σεμινάρια επιμόρφωσης. Την υπέγραψαν την αίτηση και αυτοί που την κοπάνησαν. Και όταν εγώ αρνήθηκα να την υπογράψω λέγοντας ότι δεν επιθυμώ επιπλέον σεμινάριο ο υπάλληλος του Δήμου με προέτρεψε να την υπογράψω έστω και εάν δεν πάω στο σεμινάριο, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός έστω και με ανύπαρκτους μαθητές, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο στα χαρτιά και κάποιοι να εισπράξουν. Κρατήθηκα και δεν τον διαολόστειλα. Τόσο καλά
6. Το πράγμα τελειώνει κάπου εδώ. Δεν έχει άλλο. Το ερώτημα είναι το πότε οι πολίτες θα τελειώσουν όλους αυτούς που όχι μόνον την κοπανάνε, αλλά βάζουν τον ένα από τους 15 που δεν την κοπάνησε, προκειμένου να υπηρηφανευθούν ότι κάνουν και έργο.

2 σχόλια:

  1. Οι άνθρωποι ύστερα και από το δικό σου δημοσίευμα και από ότι ακούσαμε στη T.V,είναι λείαν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Και μόνο που τους βλέπω να αντειμετώπίζουν την πόλη μας λές και είναι τσιφλίκι τους, εξοργίζομαι τόσο πολύ, που σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος που επέλεξα να έρθω να ζήσω (πριν 15 χρόνια φέρνοντας και τα εκλογικά μου δικαιώματα), σ'αυτήν την όμορφη κατά τα άλλα πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή