Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Νοσοκομείο Ναυπλίου. Τι μπορεί να κάνει ένας μελαχροινός Ξανθός Υπουργός Υγείας;

Είχα αρχίσει και έγραφα για την συγκέντρωση που καλούν οι δημοτικές παρατάξεις στο Ναύπλιο για το νοσοκομείο μας, όταν έφτασε η φριχτή είδηση των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι.
Μία από τα ίδια. Απίστευτα πράγματα ελέχθησαν από παράγοντες της λαϊκοδεξιάς, της ψεκασμένης "αριστεράς" και από πολλούς "απλούς" συμπολίτες μας. Θεωρίες συνωμοσίας και κακόψυχοι συμψηφισμοί καταστάσεων και δυστυχιών. Και είμαι βέβαιος, ότι κάποιοι χαμογελούν χαιρέκακα, όπως έκαναν τότε με την επίθεση στους δίδυμους πύργους.  Αυτοί είμαστε. 
Ο διαφωτισμός  δεν έχει επικρατήσει σε αυτή την χώρα. Παραμένει κυρίαρχος μόνον σε απομονωμένες ελίτ μέσα στην κοινωνία μας.



Πάμε λοιπόν στα του νοσοκομείου του Ναυπλίου και στη συγκέντρωση που έχουν καλέσει ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις. Ακούω και διάφορους συλλόγους να δηλώνουν συμμετοχή. Από τη μία δεν νομίζω ότι υπάρχει άτομο που να μην επιθυμεί να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα στο νοσοκομείο μας και να έχουμε σωστές παροχές, από την άλλη όμως, μάλλον χαζοβιόλης είναι αυτός που πιστεύει ότι με μία κινητοποίηση, έστω και αν μπροστάρης είναι ο δήμαρχος, θα λυθούν τα προβλήματα ενός μικρού επαρχιακού νοσοκομείου, τη στιγμή που όλο το σύστημα υγείας καταρρέει.
Νέα πιο φρέσκια ερώτηση, διαβάζω, ότι υπέβαλε ο τοπικός νεοδημοκράτης βουλευτής για το θέμα του νοσοκομείου Ναυπλίου. Έτσι. Να μην μείνει κι αυτός πίσω σε θέμα που είναι πιασάρικο. Ωσάν τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στο Ναύπλιο να προέκυψαν μόλις τώρα. Ωσάν να μην είναι η δεξιά και το ΠΑΣΟΚ οι υπαίτιοι για τον ανορθολογισμό της παράλληλης ανάπτυξης δύο νοσοκομείων στον ίδιο τόπο, που μας έφερε και αυτό, μεταξύ των άλλων, σε πλήρες αδιέξοδο.
Θυμήθηκε και ο Μανιάτης την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων Αργους και Ναυπλίου, έργο που θα είχε ως συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων. Και μέμφεται τώρα τον Συριζα και τον Υπουργό, ωσάν να  μην ήταν αυτός ο αρμόδιος Υπουργός από το 2009. Δεν πάμε καθόλου καλά.
Καμιά δεκαριά συμπολίτες μας με σημαίες του κόμματος ΛΑΕ βρέθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου Ναυπλίου και διαδήλωσαν για τα χάλια του νοσοκομείου μας. Έβγαλαν και ανακοίνωση που αναφέρει ότι "η ταυτόχρονη ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, είναι το "φάρμακο" στον αργό θάνατο τη δημόσιας υγείας στο Ναύπλιο και στο νομό". Μας πληροφορούν δε ότι, ενώ τελειώνει ο φετινός ο καλός ο χρόνος (με τους αλλεπάλληλους εκλογικούς θριάμβους), τα δύο νοσοκομεία του νομού έχουν λάβει μόνον το 40% της ετήσιας χρηματοδότησης και  ειδικότερα το  Νοσοκομείο Ναυπλίου μόνον το 30%. Και τα βάζουν και με τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είπε "αοριστολογίες και γενικολογίες". Ε λοιπόν, όταν ακούω  και ορώ τέτοια,  δηλώνω φανατικά συριζέος και Γκιολικός.  Όπως και ήμουν  Μανιατικός όταν ο σύριζα έλεγε αυτά ακριβώς που ακούει σήμερα από τα τέως μέλη του. Άραγε πότε επακριβώς ξεκίνησε, κατά τη γνώμη τους, η υποχρηματοδότηση της υγείας; Δεν κυβερνούσαν και αυτοί όταν οι κάνουλες για την χρηματοδότηση είχαν κλείσει και όταν συγκεντρωνόταν όλο το χρήμα, όλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την περήφανη διαπραγμάτευση και την πληρωμή των δόσεων στους "τοκογλύφους"; Μόνον τους τελευταίους δύο μήνες έγινε η παύση των πληρωμών προς τα νοσοκομεία μας από τον κρατικό προϋπολογισμό; Και τι θέλουν να  μας πουν; Ότι ο Υπουργός Υγείας, ένας επί χρόνια συνδικαλιστής ιατρός στα νοσοκομεία, αποφάσισε να σταματήσει την χρηματοδότηση του τομέα υγείας, ενώ λεφτά υπάρχουν; Εντάξει. Οι προηγούμενοι ήσαν προδότες και ταγματαλήτες. Είναι δυνατόν όμως να πιστεύουν το ίδιο και για τον σημερινό Υπουργό Υγείας, το Ξανθό,κατ΄όνομα που είναι μελαχροινός στην όψη και πρώην σύντροφό τους;
14 δήμαρχοι της περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας απέστειλαν στον Πρωθυπουργό επιστολή-κραυγή αγωνίας για το σπουδαίο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, που πάει για κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό και στο Αττικό, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, επισημαίνουν τα τραγικά προβλήματα.
Οι επικεφαλής λοιπόν των πέντε δημοτικών παρατάξεων του Ναυπλίου, καλούν τον κόσμο σε διαδήλωση την Δευτέρα, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επίλυση των προβλημάτων, την γενναία χρηματοδότηση του δικού μας νοσοκομείου, την πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο δικό μας νοσοκομείο. Να σωθεί το δικό μας νοσοκομείο. Συμμετοχή δήλωσε ο Οίακας και Α.Ο. Μέρμπακα, αλλά και οι λογιστές του νομού, που έχουν πρόεδρο τον αντιδήμαρχο. Μάλλον και πολλά άλλα σωματεία που αγνοώ. Ψιλοχρήσιμη μπορεί να είναι η συγκέντρωση για να πιεστεί το υπουργείο και να δώσει τα κάποια ψίχουλα κατά προτεραιότητα στο δικό μας νοσοκομείο. Αν το ζητούμενό μας είναι τα ψίχουλα για να υπάρξουν ανάσες για τη λειτουργία του δικού μας νοσοκομείου τις προσεχείς εβδομάδες, τότε καλώς θα γίνουν όλα. Και θα εισπράξουν οι ηγήτορες τα μπράβο και τις ευαρέσκειες. Όμως σε κάθε περίπτωση ψίχουλα θα μας δώσουν, αν μας δώσουν, αφού τα ίδια ακριβώς προβλήματα έχουν όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας και ακόμα μεγαλύτερα τα μεγάλα νοσοκομεία των μεγαλουπόλεων που αποτελούν και την ραχοκοκκαλιά του δευτεροβάθμιου συστήματος υγείας στην χώρα.
Τα πράγματα πλέον είναι πολύ σοβαρά. Ο τομέας της υγείας καταρρέει. Τα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκονται  σε οριακή κατάσταση. Δεν είναι το δικό μας νοσοκομείο το μόνο που έχει τεράστια προβλήματα. Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που εμφανίσθηκαν προσφέροντας ελπίδα, αποδείχθηκαν τελικά ολετήρες. Όχι ότι οι προηγούμενοι τα κατάφεραν καλά, αφού δεν προχώρησαν στις μεγάλες αλλαγές που έπρεπε και πρέπει  να γίνουν για να διαθέτουμε και στο μέλλον δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε μια χρεωκοπημένη χώρα. Όμως πρέπει να πούμε ότι οι χρηματοδοτήσεις τα προηγούμενα χρόνια ήσαν πολύ μεγαλύτερες  από το 2015 που μας κυβερνούν αυτοί που έχουν όλες τις καλές προθέσεις. Αλλά οι καλές προθέσεις  από μόνες τους δεν λύνουν  τα προβλήματα. Ειδικά όταν δεν υπάρχει σχέδιο.
Και δεν είναι μόνον ο τομέας της υγείας που έχει τεράστια προβλήματα. Η χώρα ολόκληρη καταρρέει. Κάποιοι έλεγαν τον Γενάρη ότι τα πράγματα σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Κούνια που τους κούναγε και πολλούς από αυτούς  τους κουνάει ακόμα. Τα δημόσια ΙΕΚ δεν άνοιξαν καν. Οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Τα περισσότερα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν, διότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να επισκευαστούν.Έπρεπε να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τους μικρομεσαίους που αντέχουν ακόμα, για να μπορέσουν να δοθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης του προηγούμενου έτους.  Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Χάλια τα πράγματα και ακόμα χειρότερα. Ποιος καταταλαιπωρείται; Αυτός που πηγαίνει στη δουλειά του με την μπέμπα του (BMW) το πρωί και κάνει βόλτα με την μερτσέντα του το βράδυ μαζί με την άλλη μπέμπα στη θέση του συνοδηγού; Αυτός ταλαιπωρείται ή ο μεροκαματιάρης;
Ποιος θίγεται από την κατάρρευση των νοσοκομείων μας; Ο λεφτάς που θα πάει στην ιδιωτική κλινική ή ο απόκληρος; Ποιανού το παιδί δεν θα σπουδάσει ούτε καν μια τέχνη, αφού κατέρρευσε η δημόσια τεχνική εκπαίδευση;

Δεν υπάρχουν χρήματα. Τι να δώσει ο άμοιρος ο συνδικαλιστής που παριστάνει  τον Υπουργό Υγείας με άδεια θησαυροφυλάκια; Να πιέσουμε με μια συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, αλλά πρόοδο δεν βλέπω, εάν δεν υπάρξει καινούργιος σχεδιασμός.
Και όταν δεν υπάρχουν χρήματα, άπαν το προηγούμενο πολιτικοοικονομικό αφήγημα καταρρέει μαζί με τους πτωχούς και απόκληρους. Και τώρα μόλις αντελήφθησαν οι φωστήρες μας ότι για να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας και για να μπορεί να λειτουργήσει η ΔΕΗ,  το σλόγκαν "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" πάει στην άκρη και ξεκινάνε δεκάδες χιλιάδες διακοπές ρεύματος.
Βέβαια από την άλλη,  με την ακόμα επικρατούσα συριζέικη ιδεολογική υπεροχή, δεν ακούγεται το παραμικρό για ανθρωπιστική κρίση, για λιποθυμίες παιδιών, για οχτώ χιλιάδες αυτοκτονίες.
Και υπερηφανεύονται με τις εμμονές τους.
Πίστεψαν τα χαϊβάνια και οι σερσέμηδες ότι με την κατάργηση του πεντάευρου στα εξωτερικά ιατρεία, κάνουν φιλολαϊκή πολιτική. Έπραξαν τελικά  ακριβώς το αντίθετο. Οι πτωχοί υποφέρουν με την κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας. Αντί να παράσχουν δωρεάν υγεία στους ανήμπορους, που λίγο ή πολύ ούτως ή άλλως δεν πλήρωναν το 5ευρο, απάλλαξαν τα μεσαία στρώματα από το να δίνουν ένα μικρό ποσό χάρη των πτωχών. Εγώ θαλεγα το εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία να γίνει εικοσάρικο. Αυτοί που έχουν να πληρώνουν. Οι άνεργοι και οι αποδεδειγμένα φτωχοί να απαλλάσσονται. Τα εκατομμύρια ξένων επισκεπτών να πληρώνουν και αυτοί. Μου είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σάλιο για τον τομέα της υγείας και οι χιλιάδες τουρίστες, που ήδη έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στα δικά τους ταμεία και έχουν κάνει και ιατρική ασφάλιση για το ταξείδι τους, να μην πληρώνουν το παραμικρό. Εγώ ο φορολογούμενος θα τους πληρώσω; Λογικό το βρίσκετε;
Και ναι. Να εκμεταλλευθούμε όλη την υποδομή που έχουμε δημιουργήσει στα νοσοκομεία. Και να δουλέψουν τα απογεύματα τα νοσοκομεία για αυτούς που θέλουν να πληρώσουν για την έξτρα εξυπηρέτηση. Και βέβαια, τα έχω ξαναπεί. Είναι ανάγκη η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Τώρα ειδικά για το Νοσοκομείο Ναυπλίου........ Τι προτείνω εγώ; Διότι μόνο ένας αιρετικός μπορεί να θεωρεί αλυσιτελή την αυριανή συγκέντρωση;
Ας πούμε καμιά αλήθεια και ας μην αυτοκοροϊδευόμαστε αγαπητοί μου. Και άλλοι τα ψελλίζουν, αλλά δεν έχουν τα guts να βγουν και να τα πουν ανοιχτά. Εμένα δεν με νοιάζει να τα πω, αφού δεν προσδοκώ και κάτι.
Όχι δεν γίνεται, δεν μπορεί η πτωχευμένη Ελλάς να συντηρεί δύο πλήρη νοσοκομεία που απέχουν μεταξύ τους ένα τέταρτο της ώρας. Να είμαστε ειλικρινείς. Και γενναίοι. Ας αφήσουμε τον δήμαρχο μόνο του με τους πολιτικαντισμούς του.
Να δούμε πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο Αργους για όλη την Αργολίδα. Θα ωφεληθούμε όλοι. Αργείτες, Αναπλιώτες και Μερμπακιώτες.
Και να δούμε και μια τελείως άλλη λογική για το νοσοκομείο Ναυπλίου.
Να γίνει ένα πολύ καλό αστικό κέντρο υγείας, που θα εξυπηρετεί τον κόσμο. Ενα καλό αστικό κέντρο υγείας θα προσφέρει πολλά παραπάνω από ένα νοσοκομείο που καταρρέει
Να δημιουργήσουμε ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), μιας και είμαστε  και τουριστική περιοχή.
Και να δημιουργήσουμε δύο- τρία πλήρως οργανωμένα  τμήματα μέσα στο νοσοκομείο. Για να παρέχουμε στους τομείς αυτούς  εξειδικευμένες παροχές περίθαλψης για όλη την Πελοπόννησο. Να μην τρέχει ο κόσμος με το παραμικρό στας Αθήνας. Και μέσα από αυτά τα τμήματα να αναπτύξουμε τον ιατρικό τουρισμό και να  έχουμε τα έσοδα που απαιτούνται για περαιτέρω αναβαθμίσεις όλων των υπηρεσιών υγείας του Νομού μας.
Αυτά θα έλεγα εγώ ότι θα μπορούσαν να ήταν τα αιτήματα της Δευτεριάτικης συγκέντρωσης-διαδήλωσης-διαμαρτυρίας.
Τα υπόλοιπα εμέ δεν μου λένε κάτι, πέρα από το ότι θα φωνάξουμε για να φωνάξουμε. Εγώ με ψίχουλα και κοροϊδίες δεν συμβιβάζομαι. Ο μελαχροινός Ξανθός δεν έχει μία για να δώσει για το νοσοκομείο του Ναυπλίου. Ούτε θα έχει και αύριο. Ευαίσθητος άνθρωπος είναι, όμως μας κυβερνούν ιδεοληπτικοί. Και ο κάθε καρκίνος δεν θεραπεύεται με ιδεοληψίες.

1 σχόλιο:

  1. Το Νοσοκομείο της πόλης είναι ακυβέρνητο και χωρίς προσανατολισμό επί χρόνια! Οι βουλευτές έδιναν μάχη να τοποθετήσουν ως μάνατζερς ανθρώπους χωρίς γνώσεις και φιλοδοξίες(με μοναδική εξαίρεση τον αείμνηστο Π. Κανελλόπουλο) προκειμένου να εργαστούν και να δημιουργήσουν ουσιαστική υποδομή υγείας. Εμείς που προσπαθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να αλλάξουμε τα πράγματα όχι μόνο ημασταν στο περιθώριο ως "μη κομματικοί" αλλά και προσπάθησαν επανηλλειμμένα συστηματικό κομματικό πόλεμο και με γραφειοκρατικές δολοπλοκίες να μας κακοποιήσουν. Μεσα στο Νοσοκομείο, αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία υπάρχουν κομματικοί σκύλοι γιατροί κάτω του μετρίου που χρόνια τώρα το θέλουν πολυιατρείο αστικού τύπου γιατί η ιατρική τους είναι επιπέδου αγροτικού ιατρείου-πρώτων βοηθειών.Αυτοι λοιπόν μαζί με πρασινους βουλευτές-απόφοιτους δημοτικού διοικητικούς υπαλλήλους και λασχετους διοικητές διολήσθησαν το Νοσοκομείο σε αυτά τα χάλια. Τα Ελληνικά Νοσοκομεία δεν πρόκειται να ανασάνουν όσο τα υπηρετούν γιατροί χαμηλού επιστημονικού κύρους, διοικητικοί και τεχνική υπηρεσία που αντί να φτιάχνει χαλάει και όσο οι πολίτες δεν διεκδικούν καλύτερες υπηρεσίες. Το Νοσοκομείο δεν έχει επί τόσα χρόνια ούτε ένα ηλιακό γιά ζεστό νερό, όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κομματικός διοικητής ούτε καταδέχτηκε να έρθει και αντί να του ζητηθούν ευθύνες βγαίνει με περισσό θράσος και δίνει συνέντευξη τύπου, ποιός αυτός που είναι άφαντος επί δύο χρόνια και όσοι τον ψάχνουν πέφτουν επάνω σε μία βοηθό θαλάμου(την έχει βαφτίσει γραμματέα) που με θράσος επιλύει τα ζητήματα υγείας του Νομού. Αυτη είναι η θλιβερή κατάσταση εδώ, αλλά παραπέρα δηλ στη διπλανή πόλη η κατάσταση είναι θλιβερότερη και η παροχή υπηρεσιών απόλυτα τριτοκοσμική.........Ενας εργαζόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή