Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Περί του κ. Πελοποννησιάρχη (μέρος 1ον)

Παρουσίασε σήμερα το βράδυ στο Μέγαρον (ακούσατε, ακούσατε!!!!) ο κ. Τατούλης το στρατηγικό σχέδιο για τον επαναπροσδιορισμό του brand «Πελοπόννησος». Ουάου!!!!
Δεν θα σταθώ προς το παρόν σε κάποιες γλυκάκουστες εξαγγελίες περί της "γης των μύθων" και "περί ευεξίας και πολυτέλειας". Οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Ναυπλίου και του Τολού μπορούν να πουν πολλά για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία δεν λύνονται με πομφόλυγες.
Θα σταθώ όμως εδώ στο τουριστικό portal που παρουσίασε ο κ. περιφερειάρχης.
Διαβάζω ότι το portal "χρημοτοδοτήθηκε απο πόρους της Ευρωπαικής Ένωσης μέσω του Προγράμματος Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι" Δεύτερο ουάου!!! 
Ήδη κάνοντας copy-paste από το site τη συγκεκριμένη αναφορά της χρηματοδότησης, μου εμφανίσθηκαν από τον αυτόματο διορθωτή τρία ορθογραφικά λάθη!!! 
Αλλά δεν θα επικεντρώσω στα πολλά ορθογραφικά λάθη και στις ασυνταξίες, που δείχνουν μια απίστευτη προχειρότητα στο στήσιμο του portal. Δεν θα σταθώ και στα γλυκανάλατα κοσμητικά επίθετα. Δεν θα σταθώ ούτε και στο γεγονός ότι ένα τουριστικό portal είναι γραμμένο μόνον στα Αγγλικά (τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς  τους Ισπανόφωνους, τους Ρώσους και όλους τους άλλους δεν τους θέλουμε στην Πελοπόννησο;)
Θα σταθώ στο απίστευτο περιεχόμενό του και στις ουσιαστικές του ελλείψεις, που καθιστούν αναγκαίο το άμεσο κατέβασμά του από το διαδίκτυο, τη διόρθωση των εσφαλμένων και τη συμπλήρωσή του. Και περιμένω από τους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς Συμβούλους, κάποιου είδους άμεσης αντίδρασης.
1. Το portal έχει ειδική κατηγορία "ΜΟΥΣΕΙΑ". Ανοίξτε τη σελίδα εδώ. Απίστευτο!! Ντροπή!! Ξέχασαν το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου. Ξέχασαν το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Τί να πώ; Πως να τους δικαιολογήσω; Και αν μου πουν ότι αυτά ήσαν μια αβλεψία, τι θα μπορέσουν να μου πουν για το γεγονός ότι ξέχασαν και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ; Αίσχος.... Ξέχασαν το Μουσείο, που ανακηρύχθηκε Μουσείο της χρονιάς για όλη την Ευρώπη πριν κάποια χρόνια; Και πανηγύρισαν στο Μέγαρο;
 Το portal έχει ειδική κατηγορία "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ". Ανοίξτε τη σελίδα εδώ.Απίστευτο!! Ντροπή!! Τί  αλήθεια να σας πω; Ότι ξέχασαν την Πυραμίδα του Ελληνικού; Το Φράγχθι; Το Ηραίο; Τη Μηδέα; Την Αρχαία Ασίνη; Το νεκροταφείο στα Δενδρά; Δεν ήξεραν.... δεν ρώταγαν; Και καλά που ξέχασαν τους αρχαιολογικούς αυτούς χώρους. Το Αργος, πως στο διάολο τους διέφυγε; Ας το πάρει είδηση ο Καμπόσος και θα δείτε. Και δίκιο θάχει. Πόσο καλή διάθεση πρέπει νάχει κάποιος για να σας δικαιολογήσει. Και θέλετε και παρουσιάσεις στα Μέγαρα Μουσικής.  Εντάξει. Θα είμαι επιεικής και θα σας δικαιολογήσω για όλες  τις προηγούμενες αστοχίες σας. Όμως να ξεχάσετε και τον Αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας; Ε αυτό ξεχειλίζει το ποτήρι..... Ρε άνθρωποι..... ξεχάσατε ένα μνημείο που είναι ενταγμένο στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής  Κληρονομιάς της  UNESCO.... Και κοκοκρεύεστε απο πάνω για το έργο σας. Έλεος .....Αναμένω άμεση αντίδραση από τον κ. Χειβιδόπουλο (και όχι παραπονάκια).
3.   Ξεχάσατε στην ενότητα "Μοναστήρια"τα σημαντικά μοναστήρια της Αργολίδας και αναφέρατε μόνον ένα, σημαντικότατο μεν αλλά που δεν λειτουργεί. 
4.  Τη Λάρισα του Αργους.....; Τα σημαντικά βυζαντινά μνημεία και τις εκκλησίες.......; Τα ξεχάσατε και αυτά;
5.  Και να πάμε στη σελίδα που προβάλει το Ναύπλιο; Ε... εκεί το πράγμα παραπάει..... Ακούστε πως το προβάλουν το Ναύπλιο "Το ειδυλλιακό και ερωτικό Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο, κυρίως όμως το καλοκαίρι. Η πόλη αγκαλιασμένη με το θαλάσσιο στοιχείο σε προκαλεί να εξερευνήσεις τις οργανωμένες παραλίες της αλλά και τους μικρούς και παρθένους όρμους της. Μέσα στο απέραντο γαλάζιο των κρυστάλλινων νερών της συνδύασε το κολύμπι με θαλάσσια αθλήματα ή χαλάρωση δίπλα στο κύμα με συντροφιά ένα βιβλίο και τον αγαπημένο σου καφέ ή και μ’ έναν ρομαντικό περίπατο κατά μήκος των ακτών.

Η Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος πέραν της μεγάλης και σημαντικής της ιστορίας αποτελεί ξεχωριστό και σαγηνευτικό προορισμό για αναψυχή.
Η πόλη άμεσα συνυφασμένη με το θαλάσσιο στοιχείο, κάθε καλοκαίρι υποδέχεται χιλιάδες λάτρεις της θάλασσας που απολαμβάνουν την ηρεμία και την ομορφιά του απέραντου γαλάζιου.
Αν είσαι κι εσύ λάτρης της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ, τότε έλα στο Ναύπλιο κι απόλαυσε κάθε κομμάτι των εκπληκτικών και καταγάλανων ακτών της που έχουν αποσπάσει γαλάζιες σημαίες καθαρότητας. Μικρές και μεγάλες παραλίες σε περιμένουν να παίξεις στα κρυστάλλινα και υπέροχα νερά τους.
Πέντε λεπτά απ’ το κέντρο της πόλης βρίσκεται η πανέμορφη και μικροσκοπική παραλία της Αρβανιτιάς η οποία χουζουρεύει στον ίσκιο δύο κάστρων, του Παλαμηδιού και της Ακροναυπλίας. Παραλία οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες κ.α. σε καλεί να έρθεις, να απλώσεις την πετσέτα σου στα βότσαλά της και να γίνεις ένα με τα δροσερά νερά της απολαμβάνοντας παράλληλα τον αγαπημένο σου καφέ ή χυμό με συντροφιά το γλυκό κυματάκι που σκάει στα βραχάκια της. Συνδύασε το αγαπημένο σου μπάνιο και με ένα εξαίσιο απογευματινό περίπατο στο πλακόστρωτο δρομάκι που ενώνει το λιμάνι της πόλης με την παραλία της Αρβανιτιάς. Ρούφηξε τις μυρωδιές των εξαίσιων φυτών που φυτρώνουν στο βράχο της Ακροναυπλίας και βυθίσου στο απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά σου.
Σε κοντινή απόσταση, λίγα χιλιόμετρα έξω απ’ το κέντρο του Ναυπλίου βρίσκεται η ζεστή και μεγάλη παραλία της Καραθώνας, εξοπλισμένη με θαλάσσια σπορ «τελευταίας γενιάς» και με πολλές καφετέριες με ξαπλώστρες όπου μπορείς να απολαύσεις ό,τι ποθείς. Στήσε και τη δική σου ομπρέλα και πετσέτα στη χρυσή άμμο, ατένισε το υδάτινο στοιχείο και τη βραχονησίδα που σαν κόσμημα ορθώνεται στο κέντρο της θάλασσας και βούτηξε στα καθάρια νερά της. Αν σ’ αρέσει η περιπέτεια, τότε διάλεξε ανάμεσα στα χιλιάδες θαλάσσια σπορ και νιώσε τη μαγεία.
Παράλληλα ανάμεσα στις δύο αυτές παραλίες, στο χωματόδρομο που τις ενώνει κάτω από τον προστατευτικό βράχο του Παλαμηδιού, μικροί και παρθένοι όρμοι όπως το Νεράκι σε μαγεύουν σαν τις Σειρήνες και σε καλούν να κάνεις μια στάση και να τους απολαύσεις. Πάρε το ποδήλατο ή με τα πόδια και ακολούθησε το όμορφο μονοπάτι συνδυάζοντας το κολύμπι με την πεζοπορία."
Σοβαρολογούν οι άνθρωποι;  Αυτό μόνον είναι το Ναύπλιο;  Ένας δημοφιλής προορισμός κυρίως για  το καλοκαίρι; Αντί να προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο να το επισκεφθεί όλο το χρόνο μας μιλάνε ότι το Ναύπλιο είναι ένας δημοφιλής προορισμός "κυρίως το καλοκαίρι." ; Θα βγάλουμε μόνοι μας τα ματάκια μας; Το Ναύπλιοείναι μόνον η πόλη με τις παραλίες; Μα που ζουν;  Στον Αρη ή στον Αδη; Δεν έχουμε πάρα πολλά άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα;
Τι άλλο να πω για το portal που παρουσιάσθηκε χθες στο Μέγαρο. Την ανακρίβεια ότι στο Μπούρτζι γίνονται κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις; Το ότι θα απολαύσει ο επισκέπτης καφέ και χυμό στην εγκαταλελειμμένη παραλία της Αρβανιτιάς; Ότι ξέχασαν να αναφέρουν τις παραλίες της Πλάκας, της Κάντιας και των Ιρίων; Ότι δεν γίνεται αναφορά για τη Νέα Κίο, τους Μύλους, το Κυβέρι; Ότι στην Ενότητα "Τουρισμός τεσσάρων Εποχών" το μόνο που υπάρχει είναι ο καθαρά καλοκαιρινός προορισμός της Ελαφονήσου; Ότι τα σκάφη αναψυχής στο λιμάνι του Ναυπλίου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ανεπανάληπτες στιγμές (χαχαχα); Ότι το Ναύπλιο απέχει λίγο από την Πελοπόννησο (χαχαχαχαχα); Ότι δεν υπάρχουν link, ώστε ο επισκέπτης του portal να βρει περισσότερες πληροφορίες; Ότι οι χρηστικές πληροφορίες για τον υποψήφιο επισκέπτη της Πελοποννήσου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες; Ότι ξέχασαν να αναφέρουν ως μέρες αργίας την 28η Οκτωβρίου, τα Χριστούγεννα, την Πρωτομαγιά την Πεντηκοστή; Τι τελικά να πρωτοπεί κάποιος;



2 σχόλια:

  1. Μας άνοιξες τα μάτια. Μπράβο σου. Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσεις και ένα θετικό στοιχείο. Το Portal της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μας χαρίζει στην Αργολίδα τις Σπέτσες.
    Κατόπιν τούτου, μην εκπλαγείς αν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, Τάσος Χειβιδόπουλος, αντί να βάλει τις φωνές (όπως σωστά υποδεικνύεις), αποστείλει και ευχαριστήριο τηλεγράφημα.
    Όσο για το γεγονός ότι οι Περιφερειακές Ενότητες ονομάζονται Νομαρχίες, δεν συντρέχει λόγος να διαμαρτυρηθεί κανείς. Άλλωστε, οι άνθρωποι ζουν στο παρελθόν.
    (Α! Ναι, ξέχασα, ζουν και τον μύθο τους).
    Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eν τω μεταξύ πουθενά δε λέει ποιοί-ός ή ποιά εταιρεία "έφιαξε" το site/ιστότοπο για να δούμε περι τίνος πρόκειται. Μόνο τα sites "πηγές" απ' όπου πήραν τις πληροφορίες. Επίσης να μας πούν αν στο "diavgeia" έχουν μπεί τα παραστατικά πληρωμής (απο λεφτά του ΕΣΠΑ) των ανίκανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή