Μόνος ολομόναχος
Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Νέε που πας;

Ο Δήμαρχός μας προσπαθεί να δημιουργήσει μία εικόνα νέου, απλού, ποδηλάτη, ενεργητικού, με όραμα και ιδέες για την πόλης, με όρεξη για δουλειά, ανοιχτού στο να ακούσει προτάσεις πολιτών, υπερδραστήριου.
Πολλά από αυτά είναι πράγματι έτσι.  Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος προσπαθεί έστω και ατελώς να υλοποιήσει προοδευτικές προτάσεις για την πόλη. Ότι ο τρόπος που διοικεί τον Δήμο είναι πολύ καλύτερος από την αυταρχική πολιτική Τσούρνου, την, περικυκλωμένη από μια απαράδεκτη ομάδα συμβούλων, πολιτική Χαραμή, την χαλαρή, αδιάφορη, τετριμμένη, χωρίς όραμα και κατάλληλη μόνον για μια κλασσική επαρχιακή πόλη πολιτική Αναγνωσταρά.
Και εδώ το ερώτημα τίθεται (και μου έχει τεθεί από διάφορους ανήσυχους συμπολίτες μου). 
Γιατί να μην υποστηριχθεί ο Κωστούρος από κάποιο νέο αίμα και από ανιδιοτελείς ανθρώπους για να πάει η πόλη μπροστά;
Τί απαντάω λοιπόν σε ένα νέο άτομο που με ρωτάει αν πρέπει να βοηθήσει στην προσπάθεια του Δημάρχου και της δημοτικής του παράταξης;
Σκέφτηκα να γράψω ένα ολόκληρο κατεβατό για το τί σημαίνει προοδευτική παράταξη, εσωπαραταξιακή δημοκρατία, σεβασμός στη γνώμη της κοινωνίας, ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής, πόσο σημαντικός είναι κατά τη γνώμη μου ο σεβασμός στο Κράτος δικαίου (εδώ είναι τεράστιο φιλοσυριζέικο ατόπημα της δημοτικής αρχής η εναντίωσή της, παρά τις επαταγές του νόμου, στην προοδευτική τομή που προσπαθεί να κάνει στα της διοίκησης ο υπουργός Μανιτάκης)
Δεν θα το γράψω το κατεβατό.
Ο νέος που θέλει να προσφέρει με όλη την καλή διάθεση στα δημοτικά πράγματα θα πρέπει πρώτιστα να γνωρίζει ποιοί είναι οι άνθρωποι, με τους οποίους πρέπει να συνεργασθεί. Και μετά ας αποφασίσει.
Παρουσιάζω λοιπό ένα μικρό ανθολόγιο δηλώσεων του δημάρχου και ατόμων της παράταξης με την οποία ήταν υποψήφιος ο Δήμαρχος, οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα είναι στην ηγετική ομάδα που  διοικεί την πόλη και την περιφέρεια.
Προσπαθώ λοιπόν να μην αδικήσω κανέναν με δικές μου εκτιμήσεις. 
Απλά παρουσιάζω τι λένε οι δημοτικοί μας άρχοντες, τα παρασκήνια που αποκαλύπτουν και πως κατηγορεί ο ένας τον άλλον.
Νέε πού θα πας; Νομίζεις ότι δύνασαι να προσφέρεις σε αυτό το κλίμα; Αν ναι τόλμησέ το.
(Σημειώνω ότι οι επισημάνσεις στα κείμενα  τα δελτία τύπου, τις επιστολές και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο είναι του αιρετικού)

Γιάννης Τζαρίμας

Δελτίο τύπου
Αντιδημαρχος δήμου Ναυπλιέων
Γιάννης Τζαρίμας 
 Πληροφορήθηκα στις αρχές τις εβδομάδας από το Δήμο, ότι ζητήθηκε απάντηση για ένα θέμα που αφορούσε, παροχή υπηρεσιών που προσέφερε ο αδερφός μου στη ΔΕΥΑΝ ( οι εργασίες είχαν γίνει όταν ήταν πρόεδρος ο τέως δήμαρχος Π. Αναγνωσταράς), έθετε το ερώτημα αν και κατά πόσο αδερφός θα μπορούσε να αναθέτει ή έστω να εγκρίνει αναθέσεις στον αδερφό του.
Μέχρι εδώ καλά.
Από τη στιγμή που δόθηκε η απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει (βλέπε απάντηση με ημερομηνία …. ), νόμιζα ότι το θέμα είχε λήξει. Αλλά όχι.
Το άρθρο βγήκε με έναν μεγάλο τίτλο σαν να έπιασε λαγό. Μάλιστα. Θα θυμηθώ εδώ μια δήλωση του Δημάρχου περί πραγματικότητας. "Εάν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα."
Αυτό όμως που με ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι φτιάχνεται μια ομαδούλα από «επιφανέστατα» στελέχη αποτελούμενα από πρώην μόνιμο αντιδήμαρχο νεοφώτιστο στην αντιπολίτευση, τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης, και διαμορφωτές κοινής γνώμης, όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται (τρομάρα τους), που έχουν επιλέξει ως μέθοδο πολιτικής:
α) την λάσπη ,στον ανεμιστήρα, και
β) το κουτσομπολιό επιπέδου πρωινάδικου.

Θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν ήταν τραγικό.
Θα περιμένω να δω κριτική και προτάσεις από την ομαδούλα Χρόνη, Γραμματικόπουλου και Σια επί των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο. Για την καθημερινότητα, για την ανάπτυξη, για τις υποδομές, για το όραμα του Δήμου. Αντί γι αυτό γίνονται κομιστές τιμολογίων, και αναλώνονται σε αποστολές «αστυνόμου Σαίνη».
Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την κατάσταση που βιώνει ο τόπος και επαναλαμβάνουν με θλιβερή ακρίβεια πρακτικές του παρελθόντος
Υ.Γ. Γιατί επανέρχεται η ομαδούλα, χτυπώντας την περίοδο Αναγνωσταρά, δεν τους έφτασε το κακό που του έκαναν για να μη γίνει βουλευτής;
ΥΓ. Γιατί δεν ρωτούν τον Αναγνωσταρά που όταν τον βλέπουν τον γλύφουν και όταν φεύγει τον θάβουν;
ΥΓ. Αποστέλλω φωτογραφία για να θυμόμαστε όλοι. Ο Χρόνης με τον πολιτικό του ευεργέτη "Αναγνωσταρά" όταν τον στήριζε για βουλευτήΓιάννης Τζαρίμας


Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες επεισοδίων στο μεγαλύτερο χωριό της δημοτικής Ενότητας Μηδέας , στην Αγία Τριάδα Αργολίδας. Μέρα-μεσημέρι χωρίς κανένα ίχνος προσπάθειας να καλύψουν την αγριοτητά τους , τη βιαιοτητά τους 
Τσιγγάνοι όρμησαν να αυτοδικήσουν εναντίον κατοίκων του χωριού διότι άκουσον-άκουσον τους κατηγορούν , άδικα , λέει για την πρωτοφανή αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας. Αποφάσισαν λοιπόν να επιβάλλουν το δικό του νόμο στα σπέρνοντας τον φόβο και εκμεταλλευόμενοι το κενό Αστυνόμευσης. Ένα κενό που λόγω της λειψανδρίας που επικρατεί στην Αστυνομική Δ/νση Αργολίδας φαίνεται ολοένα και πιό μεγάλο,(παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αστυνομικών που πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτούς),, και συμβάλλει ώστε να διαπράξουν αδικήματα σε βάρος συνδημοτών μας. Αδικήματα που προστίθενται σε ένα κύκλο βίας και εγκληματικότητας που η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα έχει διαπράξει πολλάκις στο παρελθόν , και συνεχίζει να διαπράττει τώρα και δυστυχώς πολύ φοβάμαι θα διαπράξει και στο μέλλον. Όμως φτάνει δεν μπορεί η ζωή και η περιουσία μας να είναι ερμαιό τους. Ηρθε η ώρα να σηκώσουμε το αναστημά μας. Να αντισταθούμε στην αύξηση της εγκληματικότητας και να ζητήσουμε την ενεργό δράση κατοίκων-δημόσιων φορέων με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής που πάντα θα είναι στο πλευρό των κατοίκων ώστε να αποδοθούν οι εγκληματικές ενέργειες στους αληθινούς δράστες και οι κάτοικοι να ξανανιώσουν ασφαλείς. Όλοι μαζί μπορούμε ας σταματήσουμε την εγκληματικότητα χτυπώντας την στην ρίζα της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Με τιμή Γιάννης Τζαρίμας Αντιδήμαρχοα ΝαυπλιέωνΔημήτρης Μπακέας

Ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος με πρόσφατη επιστολή του, όπου αναφέρεται σε προσωπικές συζητήσεις για την στάση δημοτικών συμβούλων κατά την εκλογή του δημάρχου, προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών στα οποία θα πρέπει να απαντήσει:
1) Κύριε Βασιλόπουλε από τους 8 Δημοτικούς Συμβούλους, που ο Παναγιώτης
Αναγνωσταράς ζήτησε να σας ψηφίσουν, πόσους άλλους κερδίσατε με τη
δική σας προσωπικότητα;
2) Είναι ψέματα κ. Βασιλόπουλε ότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανάμεσά
τους και εγώ, επισκέφθηκαν και είπαν  στον κ. Αρματά ότι εάν σας ψηφίσει  θα
παραμείνει πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ;
3) Είναι ψέματα ότι ξέρατε από την αρχή ότι ο κ. Αρματάς θα ψήφιζε Μπαρού ή
Κωστούρο με περισσότερες πιθανότητες για τον Μπαρού;
4) Είναι ψέματα ότι σε συζητήσεις μου ζητήσατε να παραιτηθώ από την έμμισθη
θέση του προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ για να βάλετε στη θέση μου τον κ.
Καρέλλη;
5) Είναι ψέματα ότι υπονομεύσατε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη
Αναγνωσταρά στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να
χαλάσει οικογενειακές του σχέσεις και φιλίες χρόνων επειδή δεν σας έβγαλε δήμαρχο;
6) Το νέο ήθος που διδάσκετε είναι η εμπλοκή στις διαδικασίες διαδοχής της
πλειοψηφούσας παράταξης του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης;
7) Τελικά ο κ. Γραμματικόπουλος σας καθοδηγούσε ή ψήφιζε;
Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι ο κόσμος ξύπνησε κ. Βασιλόπουλε. Δεν
ανέχεται τη μικροπολιτική και από εμάς περιμένει μόνο λύσεις στα καθημερινά του
προβλήματα. Όσο για μερικούς που αποκαλούν τον Δήμαρχο υπηρεσιακό για να τον
μειώσουν να ξέρουν ότι ο κ. Δημήτρης Κωστούρος εκλέχτηκε δεν ορίστηκε, όπως ο
κ.Νίκος Χρόνης, που για λίγες ώρες διαχειρίστηκε σαν υπηρεσιακός Δήμαρχος δημαρχιακά ζητήματα, ως την εκλογή του κ. Κωστούρου, όπως ορίζει ο κανονισμός. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημήτρης ΜπακέαςΒασίλης Βασιλόπουλος

Θέμα: «Η απορία μου λύθηκε ... η πολιτική συναλλαγή επιβεβαιώθηκε»

Προ ολίγων ημερών οι δημότες πληροφορήθηκαν έκπληκτοι τον διορισμό από τον κ. Κωστούρο - Δήμαρχο σε θέση ειδικού συνεργάτου, της κόρης του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Ν.Αρματά.

Όλοι ή σχεδόν όλοι αγαπητοί δημότες, θα γνωρίζετε το πως έγινε η εκλογή του νέου δημάρχου. Ποιό συγκεκριμένα: υποψήφιοι κ. Δ.Κωστούρος και κ. Β.Βασιλόπουλος (εγώ δηλαδή). Ψήφιζαν 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο νικητής θα έπρεπε στις δύο πρώτες ψηφοφορίες να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και στην τρίτη την σχετική πλειοψηφία. Δηλαδή 11 ψήφους στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και την σχετική πλειοψηφία (τους περισσότερους) στην τρίτη. Παρευρέθησαν 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Απών ο κ. Ρ.Μπαρού.
Προσωπικά είχα την διαβεβαίωση των 9 Δημοτικών Συμβούλων ότι θα με ψήφιζαν και ο δέκατος με διαβεβαίωσε με τηλεφώνημα του την παραμονή των εκλογών ότι: 'Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έρθω να ψηφίσω γιατρέ όχι γιατί δεν σε εκτιμάω, αλλά γιατί δεν συμπαθώ κάποιους που σε στηρίζουν, εαν όμως έρθω 99,9% θα ψηφίσω 'λευκό'. Ο δέκατος δεν ήταν άλλος από τον κ. Ν. Αρματά πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σήμερα. Μία ψηφοφορία λοιπόν που στην χειρότερη περίπτωση θα πήγαινε ισοπαλία (9-9) και αναπόφευκτα στην κλήρωση. Όμως για να σιγουρευτεί η κάλπη(κη) νίκη «χτύπησαν» έναν ακόμη στόχο τον κ. Ι. Μπούνο -έναν από τους 9 που με διαβεβαίωσαν ότι θα με ψήφιζαν- ένα νέο παιδί που για μένα στην καλύτερη των περιπτώσεων λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ίσως ήταν και ο πιο ευάλωτος στόχος. Στη δε χειρότερη των περιπτώσεων ο χρόνος θα δείξει τι «παίχτηκε».
Πως είναι δυνατόν ο κ. Ν.Αρματάς την παραμονή της ψηφοφορίας για εκλογή νέου δημάρχου να με διαβεβαιώνει 99,9% οτι θα ψηφίσει «Λευκό» για το οποίο και προκαταβολικά τον ευχαρίστησα και ξαφνικά το 0,1% έγινε 100% για τον κ. Δ.Κωστούρο; Πως ήταν «κρυστάλινη» η απόφασή του - όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος - να στηρίξει τον κ. Κωστούρο αφού προηγήθησαν τα ανωτέρω;
Πότε άλλαξε απόφαση;
Γιατί ο κ. Αρματάς ενώ είναι πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από το καλοκαίρι του 2011, δεν παραιτήθηκε απο την θέση του αντιπροέδρου του νομικού προσώπου Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν, καίτοι του είχε ζητηθεί απο τον τέως δήμαρχο Π.Αναγνωσταρα πολλές φορές (σε δύο απο αυτές  ήμουν παρόν σε τηλεφωνική παράκληση του);
Και γιατί μετά απο ένα χρόνο περίπου απο αυτές τις αιτιάσεις - παρακλήσεις του κ. Αναγνωσταρά δεν το έπραξε, και ξαφνικά έρχεται θέμα προ ημερεσίας διάταξης στο Δ.Σ και ζητά την παραίτησή του απο αντιπρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Κωστούρος προτείνει την τοποθέτηση του κ. Καρέλη στη θέση αυτή;
Έχει το θάρρος να πεί στους δημότες πόσα χρόνια συνεχόμενα είναι δημοτικός σύμβουλος αμοιβόμενος απο τον δήμο;
Επιπλέον, η θέση του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι η μοναδική νομικού προσώπου που είναι άμισθη. Σε αυτην είμαι συμπτωματικά εγώ που μου δόθηκε χωρίς να ερωτηθώ απο τον προηγούμενο δήμαρχο. Παραιτούμε ευχαρίστως λοιπόν απο την θέση αυτη και ας έρθει ο κ. Καρέλης να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δήμο. Άλλωστε διετέλεσε αντιδήμαρχος, ενώ άλλοι σύμβουλοι είναι ακόμη απ' έξω απο θέσεις έμμισθες.
Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μία πρόταση στον κ. Δήμαρχο. Να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. άμισθος και να προσλάβει με τα χρήματα που δίνει στον νύν πρόεδρο κ. Αρματά, έναν ειδικό μάνατζερ με σκοπό να εξυγιάνει αυτη την ταλαίπωρη και καταχρεωμένη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
Κλείνοντας πιστεύω οτι ο κάθε καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται τι έγινε!
Τα γεγονότα καταιγιστικά.

Η πολιτική συναλλαγή στο αποκορύφωμά της.

Το πολιτικό «παζάρι» σε όλο του το μεγαλείο.

Το «Νέο ήθος» στην πρώτη γραμμή.
Δοξάστε το!                                                                                                                                                                     Βασίλειος Βασιλόπουλος

                                                                                              Δημοτικός σύμβουλος

                                                                                             ΙατρόςΧρήστος Καρέλης

Φαίνεται ότι ο κ. Βασίλη Βασιλόπουλος επέλεξε να στραφεί εναντίον της παράταξης, με την οποία ο ίδιος εξελέγη και τον τίμησαν εκατοντάδες Δημότες. Δεν θα ασχοληθώ με όσα αναφέρει στην επιστολή του και τα οποία κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας του, αφού για το ίδια ζητήματα έχω απαντήσει ήδη στον νέο άτυπο επικοινωνιακό σύμβουλο του κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου από τις 4 Ιουνίου. 
Θα ήθελα όμως να του υπενθυμίσω - μιας και στην επιστολή αναφέρεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες - ότι αυτός ήταν που μέσω τηλεφωνημάτων μου πρότεινε επίμονα και πιεστικά να αναλάβω την έμμισθη θέση του προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ αν τον ψήφιζα. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών ζυμώσεων εξίσου πιεστικός και κάνοντάς μου την ίδια πρόταση ήταν περιέργως και ο κ. Γραμματικόπουλος. Πόσο ηθικό είναι άραγε να εμπλέκεται και αρχηγός παράταξης της αντιπολίτευσης στη διαδικασία της διαδοχής της πλειοψηφίας. 
Υπήρξαν και άλλοι που δεν θα αναφέρω τα ονόματά τους που επικοινώνησαν μαζί μου. Αυτές οι προσπάθειες γίνονταν για να με «χτυπήσει» ως ψηφοφόρο του στην εκλογική διαδικασία! 
Κάθε φορά η απάντησή μου ήταν σταθερή και του εξηγούσα λεπτομερώς την κατάσταση. Αυτός όμως είχε όπως και τώρα παρασυρθεί από κάποιους ή κάποιες πονηρούς ή πονηρές.
Για να τελειώνουμε. Το σενάριο που έπλεξε στο μυαλό του ο κ. Βασιλόπουλος, με τη βοήθεια εχθρών της παράταξης, και επέλεξε να το παρουσιάσει δημόσια, απορρίπτεται . Είναι κρίμα ένας επιστήμονας να γίνεται πιόνι των υπονομευτών της Δημοτικής Αρχής που κάνουν ότι μπορούν για να την αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα των Δημοτών, στα οποία είναι προσηλωμένη. 

Περιμένω μέσα στην εβδομάδα την παραίτηση του κ Βασιλόπουλου από την άμισθη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΝ έτσι ώστε από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβω και να προσφέρω ότι μπορώ .
Χρήστος Καρέλης 
Δημοτικός Σύμβουλος 
Δήμου ΝαυπλιέωνΔημήτρης Κωστούρος

Μόνο οίκτο προκαλούν οι δραματικές προσπάθειες του κ. Γραμματικόπουλου να σώσει ότι απέμεινε από το ναυάγιο της Νέας Ελπίδας σχετικά με την αντιπολιτευτική συμπεριφορά του τελευταίου 10ημέρου για το έργο αποχέτευσης Δρεπάνου. Συμπεριφορά βιαστική , άστοχη , ανεύθυνη με παντελή έλλειψη επιχειρημάτων.
Προερχόμενος από ένα συμβούλιο στο οποίο σαστισμένος προσπαθούσε να σκεφτεί τι θα απαντήσει επί μία ώρα και στο τέλος χωρίς επιχειρήματα αγόραζε τηλεοπτικό χρόνο διαβάζοντας λίστες έργων έτρεξε σπίτι να γράψει και να απευθυνθεί σε όσους δεν έχουν ενημερωθεί και σε όσους δεν καταλαβαίνουν.
Αυτά παθαίνει όποιος βιάζεται από τη μία και από την άλλη ακούει ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ρίξουν τόνους λάσπης και να κριτικάρουν  αποδίδοντας ανύπαρκτες ευθύνες.
Η ανακοίνωση για όσους ήταν στο συμβούλιο μόνο σαν χιουμοριστικό κείμενο μπορεί να κριθεί. Για όσους δεν ήταν κάνει απόλυτα κατανοητή την τεράστια επιθυμία του κ. Γραμματικόπουλου  να με μειώσει με κάθε τρόπο. Ακόμα και με την ολική άρνηση της πραγματικότητας.
Κάνει πως δεν άκουσε δεν είδε δεν διάβασε όλες αυτές τις μέρες, το πότε κατατέθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, το πώς απάντησε με επίσημο έγγραφο το ΕΠΕΕΡΑΑ, το πώς απάντησε το ΕΠΕΕΡΑΑ τον Οκτώβριο, πως απάντησε ο υπουργός τον Ιανουάριο  για την καλή συνέχιση του έργου, το πώς τοποθετήθηκε το θεσμικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ αν την έχει ακουστά), βγάζοντας άχρηστους  ,άπειρους τόσους δημάρχους .
Συμπεριφορές σαν τη σημερινή του αρχηγού της «Νέας Ελπίδα» την ώρα που διάφορα σοβαρά γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την ικανότητα του κ. Γραμματικόπουλου να σταθεί στην εξαιρετικά σοβαρή θέση του αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου  ενός τόσο σημαντικού Δήμου όπως ο Δήμος Ναυπλιέων.Δημήτρης Κωστούρος
Όπως όλοι έχουν καταλάβει τόσο καιρό το "χθες" του Δήμου μας αντιστέκεται  με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει.
Άμοιρο "χθες" , πόσο σε λυπάμαι πραγματικά!
Δύσμοιρο "χθες" πόσο δεν θα μου λείψεις.
Ευτυχώς το πολιτικό σχολείο του σαμποτάζ , των παρασκηνιακών συμμαχιών, των γελοίων μηχανορραφιών έκλεισε. Το σχολείο αυτό το έκλεισε ο κόσμος. Το έκλεισε και του γυρνάει την πλάτη. Κάθε μέρα.
Αποδίδοντας φόρο τιμής στο "χθες" θα ψάξω να βρω χρόνο για να γράψω ένα κείμενο .
Θα είναι ένας αποχαιρετισμός . Θα γράψω , θα σηκώσουμε το χέρι μας ..... θα χαιρετίσουμε και θα φύγουμε μπροστά χωρίς να ασχοληθούμε πάλι μαζί του (τους)

Θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Όλοι μαζί οι δημιουργικοί άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν λίγο ή πολύ σε έναν τόπο που αξίζει να ζει κανείς..
*Ένας μεγάλος Ναυπλιώτης "φιλόσοφος" και εραστής της ζωής έλεγε και λέει ακόμα "ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΟΠΛΟ ΑΔΥΝΑΤΩΝ"

*Τι διαφήμιση να σε βρίζει το "χθες"  !Δημήτρης Κωστούρος
Το αδιαμφισβήτητο γεγονός για τον κ. Χρήστο Γραμματικόπουλο είναι ότι «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη». Με λίγα λόγια και σταράτα.

1)      Ψεύδεται ασύστολα όταν κάνει λόγο για «καπηλεία των ανθρώπων του Επιμελητηρίου», καθώς στην ανακοίνωσή μας αναφέρουμε τα εξής: «Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του “στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Αργολίδας”, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με Εμπορικό Επιμελητήριο του Nομού». Μελέτη που συγχρηματοδότησε ο Δήμος. Εάν δεν ήξερε, ας ρώταγε. Είναι σίγουρο ότι θα μάθαινε!

2)      Προσπαθεί πάλι – αφού εκτέθηκε – να αποφύγει την απάντηση επί της συγκεκριμένης τοποθέτησης του Δήμου. Για άλλη μια φορά πιάνεται αδιάβαστος και κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να πετά τη μπάλα στην εξέδρα.

3)      Κάνει αναφορά στη εξαετή θητεία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας μας επιτραπεί να αντιστρέψουμε τους ρόλους. Αλήθεια οιος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που ψήφισε να γίνει σκουπιδότοπος ο Καραθώνας; Γιατί και επ’ αυτού είχε λόγο, χθες, ο κ. Γραμματικόπουλος. Ξεχνά ότι είναι αυτός ο οποίος έδωσε θετική ψήφο για να γίνει η χωματερή!

Υ.Γ. Μετά από όλα αυτά ευελπιστούμε ότι θα ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από τους Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων για τα ψεύδη που διασπείρει αυτός και οι αυλικοί του.΄π Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι θα… περισώσει τον εαυτό του !

Δημήτρης Κωστούρος
Θα δημοσιεύουμε παροιμίες από εδώ και στο εξής: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΈΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΊ Ο ΝΟΙΚΟΚΎΡΗΣ (ακολουθούν πολλά γέλια)

Γιάννης Τζαρίμας
Μετά την προσβλητική στάση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Χρόνη προς τους κατοίκους των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο , τους οποίους, τους απεκάλεσε «βλάχους» μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων τους, θεωρούμε πως η απαίτηση πλέον όλων όσων σέβονται τους συμπολίτες τους είναι να ζητηθεί η παραίτησή του απ το δημοτικό συμβούλιο.
Άνθρωποι με τέτοιες απαξιωτικές για συνανθρώπους τους συμπεριφορές, προσβάλουν το ήθος όλων των πολιτών του Δήμου μας.
Αν ο κ Χρόνης πιστεύει πως ο αγροτικός πληθυσμός του δήμου μας, είναι  αμόρφωτος ή άξεστος, ας μας «τυφλώσει» με τους πανεπιστημιακούς ή άλλους τίτλους του που τον οδήγησαν σε παχυλή σύνταξη, υψηλότερη των ακαδημαϊκών.
Ένας καρεκλοκένταυρος , όπως ο κ. Χρόνης, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν οι προτάσεις του πέφτουν στο κενό και μ αυτό τον τρόπο να δημιουργεί πρόσκομμα στην λειτουργία του δήμου και εις βάρος πάντα των Ναυπλιέων, που όπως ο ίδιος κομπαστικά συχνά αναφέρει, τον εξέλεξαν πρώτο σύμβουλο.
Έχοντας πριν τις διαδικασίες διαδοχής (που ο ίδιος χειρίστηκε, άσχετο αν τώρα δεν αποδέχεται το αποτέλεσμά τους) προδώσει την παράταξή του συνεργαζόμενος απόλυτα με τον κ. Γραμματικόπουλο έρχεται να μας ζητήσει και το λόγο.
Ο κοινός πλέον προεκλογικός σχεδιασμός με τον κ. Γραμματικόπουλο (όλοι ξέρουν ότι πλέον είναι το νούμερο 1 στην παράταξη Νέα Ελπίδα) όπως ξεκάθαρα φαίνεται  δεν περιλαμβάνει τους ¨βλάχους¨ από τις γύρω περιοχές. Τι λένε οι πρόεδροι των κοινοτήτων τι γνώμη έχουν οι τοπικοί αντιδήμαρχοι πως αισθάνονται οι δημότες;
Οι Ναυπλιείς, φιλικοί και ανοιχτοί πάντα στον διάλογο και στην σύνθεση απόψεων, βλέπουν το δημοτικό τους συμβούλιο να υποβαθμίζεται από μικρότητες και προσωπικές πικρίες ενός συμβούλου που στερήθηκε τα μόνιμα οφίτσια που κατείχε χαριστικά.
Η παραίτηση είναι ο μόνος δρόμος
Γιάννης Τζαρίμας
Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων 

Ανδριανός Δήμας
Αγαπητέ κ. Πιτσάκη 
Γιαννάκη (μακαρόνια) 
 Θεώρησε προσωπική σου επιτυχία το ότι με κατάφερες να υπαγορεύσω ανοικτή επιστολή προς το πρόσωπό σου . Αιτία οι ψεύτικοι διάλογοι που γράφεις καθημερινά για μένα και για το Δήμο Ναυπλίου προσπαθώντας να με μειώσεις. 
Τα συνεχή τραπέζια με το Γραμματικόπουλο και τον τέως ισόβιο υπερ- αντιδήμαρχο Χρόνη σε έχουν τρελάνει. 
Είμαι 22 χρόνια εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και θα είμαι ξανά υποψήφιος με τον κ. Κωστούρο και στις επόμενες. 

Εσύ Γιαννάκη δεν πέρασες μόνος σου από το φούρνο μου στη Σιδ. Μεραρχίας και εσύ δεν μου ζήτησες να μεσολαβήσω για να συναντηθείς με το Δήμαρχο Κωστούρο; 
Εσύ δεν μου είπες ότι ο Γραμματικόπουλος με το Χρόνη είναι τελειωμένοι από τον κόσμο και θέλεις να γίνεις φίλος του Κωστούρου; 
Δεν σου απάντησα ότι ο Δήμαρχος δεν κάνει τέτοια νταλαβέρια; 
Γιατί γράφεις ότι στα είπα εγώ; 
Εσύ δεν μου είπες ότι ο Χρόνης δεν φέρθηκε σωστά στον Αναγνωσταρά; Δεν μου είπες ότι ενώ του είχε δώσει 6 χρόνια αντιδημαρχία και ηλεκτροφωτισμό και προμήθειες και προσλάψεις και σκουπίδια και έλεγχο σε όλα αυτός παραμονή εκλογών πήγε στον Ανδριανό και γύρναγε τα καφενεία λέγοντας ότι ο Αναγνωσταράς δεν έχει μπέσα και άλλα πολλά. 
Δεν μου ζήτησες να φάμε μαζί με τον Κωστούρο την άλλη μέρα. 
Φεύγοντας από εμένα 50 μέτρα πιο κάτω δεξιά έχασες τη μνήμη σου και τα λογικά σου κ. Πιτσάκη (μακαρόνια) και τα γράφεις αντίθετα. 
Όσο για το ότι δεν με γνωρίζει ο Χρόνης θα σου έστελνα φωτογραφία αν τη δημοσίευες. 
Όλοι με ρώταγαν τότε αν είναι υπάλληλος μου. Αλλά αυτός ερχόταν να μου υπενθυμίζει κάθε μέρα ότι ο Αναγνωσταράς είναι άφιλος λέγοντας ότι τον γνωρίζει πολλά χρόνια και καλύτερα από μένα. Αυτά με μαρτυρίες πολλών, ακόμα και του ίδιου του Αναγνωσταρά 
Επειδή διαδίδει (ο Χρόνης) ότι εγώ είμαι η αιτία που δεν έμεινε αντιδήμαρχος και για το 2012 (ισόβιος έμμισθος δηλαδή) επικαλούμε τη μαρτυρία του κ Αναγνωσταρά όταν μου ανέφερε μέσα στο σπίτι του ότι "έχω πρόβλημα με το Χρόνη με εκβιάζει ότι αν δεν τον βάλω αντιδήμαρχο θα είναι απέναντί μου στις βουλευτικές" εγώ του είπα να του δώσει τη θέση τη δικιά μου αφού χωρίς αντάλαγμα δεν θα τον υποστήριζε. 
Θα έχουμε και συνέχεια... 
Δήμας Ανδριανός

12 σχόλια:

 1. Δεν ψηφίζω τον Κωστούρο Γιατί, ενώ αφήνει πίσω του το χθές και προχωράει για την επόμενη μέρα, έχει ως πρωτοκαθεδρίες έναν Μπακέτο, έναν Λυκομήτρο, έναν Τζαρίμα... Η Επόμενη Μέρα για τον τόπο δεν μπορεί να είναι αυτή! Διαισθάνομαι ότι ο δήμαρχος με δουλεύει διότι για αυτόν το μόνο ζητούμενο της επόμενης μέρας είναι να είναι Δήμαρχος και τα 'αλλα περί "ΧΘΕΣ" μου φαντάζουν παραμύθια για μικρά παιδιά! Δεν σας γνωρίζω κ. Δήμαρχε αλλά δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι ισχύει η γνωστή παροιμία, άμα δεν ταιριάζαμε δεν συμπεθεριάζαμε. Κύριε Κωστούρο λυπούμαι αλλά δεν δύναμαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαίνεται καθαρά μέρα μέρα πως οδηγήσατε την απόπειρα σε αδιέξοδο!!! Είσαστε η επιτομή του μόνο λόγια και καθόλου έργα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. για το συγγραφέα ουδέν σχόλιο είναι ένας γραφικός τυπάκος και ο κόσμος του έδωσε αυτό που άξιζε. Για όποιον δεν φοράει παραμορφωτικά γυαλιά είναι φανερό ότι ο Κωστούροσ αυτούς όλους τους βρήκε και φυσικά δεν έχει άλλους να βάλει. Ο πολύς κόσμος το ξέρει. Αυτοί που προσπαθούν να του κάνουν ζημιά προσπερνούν τις αναμφισβήτητες ικανότητες του για να πάνε στους αντιδημάρχους που είναι εύκολοι στόχοι. Επίσης είναι φανερό ότι με δικό του συνδυασμό την επόμενη φορά μέχρι και ο Καράπαυλος θα παραμιλάει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν νομίζω ότι ο συγγραφέας χρειάζεται συνήγορο. αλλά δεν μπορώ και να μην απαντήσω στον Ανώνυμο 11'07 γιατί με την φράση ...για το συγγραφέα ουδέν σχόλιο είναι ένας γραφικός τυπάκος και ο κόσμος του έδωσε αυτό που άξιζε...
  δείχνει το τι έχει αντιληφθεί από την πολιτική και πόσο βλαξ μπορεί να είναι κάποιος.

  Τώρα που το λες χαραμίζεται το παλικάρι στον μικρό και ταπεινό δήμο Ναυπλίου.
  Αναμφισβήτητα τέτοιος πολιτικός ογκόλιθος χαραμίζεται στην επαρχία και πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι αναμφισβήτητες ικανότητες του τουλάχιστον σε βαλκανικό επίπεδο μιας και είναι γνώστης και ξένων γλωσσών (φυσικά λόγω σπουδών).
  Αν για τον συγγραφέα συμβαίνει όπως με κακία και έπαρση αναφέρεις ότι ...ο κόσμος του έδωσε αυτό που άξιζε...
  τότε για τον αναμφισβήτητα ικανότερο όλων η ζωή και οι επιλογές του του έδωσαν αυτό που του άξιζε, την κατάντια να συναναστρέφεται και να διοικεί τον δήμο με αυτούς που ούτε για θυρωρούς σε πολυκατοικία δεν τους έβαζες. Και το χειρότερο όλων, τους υπερασπίζεται γιατί δεν έχει άλλους. Πολιτικό επιχείρημα που σπάζει κόκαλα.
  Τους υπερασπίζεται και τους επιλέγει για αντιδημάρχους γιατί είναι το ίδιο με αυτούς κ. Ανώνυμε που αναμφισβήτητα κάποιον μου θυμίζεις.
  Το παλικάρι λοιπόν με τις τις αναμφισβήτητες ικανότητες καβάλησε το καλάμι, επέλεξε πλέον τους συνεργάτες του (αυτοί του άξιζαν) και τραβάει τον κατήφορο του. Εμείς τι σας φταίμε κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι, που στραπατσάρει το προφίλ του αναμφισβήτητα ικανότερου όλων να βγαίνετε και να μας κατηγορείται ότι φοράμε παραμορφωτικά γυαλιά?

  Δεν τον γουστάρω αυτόν την παρέα του και ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν.
  Αναμφισβήτητα.

  ΥΣ με τον συγγραφέα ήμασταν αντίπαλοι στις τελευταίες εκλογές, αλλά ποτέ δεν θα τον χαρακτήριζα ..σαν ένας γραφικός τυπάκος και ο κόσμος του έδωσε αυτό που άξιζε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα νέου, απλού, ποδηλάτη, ενεργητικού, με όραμα και ιδέες για την πόλης, με όρεξη για δουλειά, ανοιχτού στο να ακούσει προτάσεις πολιτών, υπερδραστήριου. Αυτός είναι ρε Καράπαυλε ο Κωστούρος εδώ και πολλά χρόνια το ξέρουν φίλοι και εχθροί. Προσπαθεί πότε σήμερα χθες πότε; Τι είναι αυτά που λες δεν ντρέπεσαι Ντροπή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμε 7'56 χαλάρωσε. Αν στενοχωρήθηκες που σου θίξαμε τον γίγαντα της τοπικής πολιτικής σκηνής έλα μία μέρα στο δημοτικό συμβούλιο και θα καταλάβεις πολλά. Τότε θα δεις ποιος πρέπει να ντρέπεται για το που έχουν καταντήσει τον δήμο οι διορισμένοι από τον ανέμελο ποδηλάτη με όραμα και ιδέες φίλο σου.
  Εσύ έπρεπε να ντρέπεσαι για την κατάντια του.
  Αναμφισβήτητα.

  ΥΣ μου θυμίζεις τον παραπάνω ανώνυμο 11:07. Μήπως είστε συνώνυμοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. re file kapikia esy eisai eponymos diladi. Gia pes onamatepwnymo na se doume gymno krith twn pantwn .Monimoi sxoliastew blogs.... Ai xasou anwnyme "epwnyme" kapikia xo xo xo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χο χο χο χο σημασία λοιπόν δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Μπράβο, μήπως στηρίζεις Γιωργούρο?
  Τσούζει λίγο αλλά με τον καιρό συνηθίζεις τα σχόλια μου χο χο χο χο
  Σας πήρανε χαμπάρι, καταλάβετε το.
  Ο βασιλιάς είναι γυμνός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λυπάμαι που βρίσκονται ανεγκέφαλοι κακοήθεις και αγράμματοι που γράφουν ανοησίες γιά το Κώστα Καράπαυλο που έχει ήθος και γνώση γιά το Δήμο και ένα εξαίρετο blog που αναρτά τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του γιά τη πόλη. Αντί να γράφετε πικρόχολα και ανακριβή σχόλια ανοίξτε τα μάτια σας και δέστε τη κατάντια αυτής της πόλης και αν έχετε δυσκολία να διαπιστώσετε τη κακογουστιά που μας περιτριγυρίζει επισκεφτείτε μιά ανάλογη πόλη της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας και τότε θα καταλάβετε τα λόγια μου αγαπητοί Ναυπλιώτες. Αν παρόλα αυτά σας άρεσε τι χριστουγεννιάτικο κιτς του σιδηροδρομικού σταθμού Ναυπλίου τότε λυπάμαι αλλά δικαιολογείστε να γραφετε όσα γράφετε.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Παλαμηδης και η Αμυμωνη θα πεσουν και θα μας πλακωσουν ...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ρε κανα μανίκι ρίχνετε ή σας έχει φάει η μακακία? Εγώ γουστάρω μπλόγκερ μάγκα και κιουλτιβέ. Αλλά τελικά ξέρω εγώ τι θέλει ο λαός. Να πιάσει ο μπλόγκερ να υποστηρίζει την κατεύθυνση για να τους κουφάνει και να πάνε να ψηφίσουν το αντίθετο μετά. Παιχίδι να γίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή