Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αγαπητοί Συριζέοι... Αγαπητοί Δημαρίτες.... Αγαπητοί Οικολόγοι Πράσινοι....

Αυτά τα γαμημένα νούμερα...... δεν λαθεύουν τελικά......
Ο αιρετικός θα δώσει το βραβείο της μεγαλύτερης μπαρούφας που έχει λεχθεί την τελευταία πεντηκονταετία στη χώρα μας σε μία ρήση που  θεωρήθηκε τρομερή εξυπνάδα και έγινε σημαία για τις "αριστερές" πρακτικές.
Την είπε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος.
"Οι αριθμοί ευημερούν και ο λαός δυστυχεί"
Όμως, αυτά τα γαμημένα νούμερα...... δεν λαθεύουν τελικά......
Το μοντέλο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και όλες οι παραφυάδες του που άσκησαν εξουσία στη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπως η Νέα Δημοκρατία του Κωστάκη και του δικού μας Γιάννη Μανώλη, και η αριστερά σε πολλούς τομείς (Πανεπιστήμια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδικαλιστικούς χώρους) και με το οποίο πορεύθηκαν και οι αντιπολιτεύσεις, στηρίχθηκαν σε αυτή τη παμμέγιστη Παπανδρεϊκή μπαρούφα. Ότι μπορούμε δηλαδή να αγνοούμε σαν χώρα τα μακροοικονομικά δεδομένα και να ενεργούμε ατάραχοι, άσχετα με τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιουργούμε, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών και άλλα καπιταλιστικά.
Και να που τα βρήκαμε τώρα όλα μπροστά μας και πλέον ο απλός λαός δυστυχεί. Και τούτο ακριβώς διότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων του δεν ήσαν καθόλου αριστερές. Όπως δεν είναι και αριστεροί αυτοί που ισχυρίζονται ότι μπορούμε να συνεχίσουμε πάνω στον ίδιο δρόμο.

Όμως χρονιάρες μέρες τώρα, άλλο σκοπό έχει η ανάρτησή μου αυτή.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τραγικά για πολλούς συμπολίτες μας.
Είναι λοιπόν ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος, άσχετα από το τί πιστεύει καθείς, ανεξάρτητα από ιδεοληψίες, αερολογίες και συννεφοπερπατήματα να συννενοηθούμε για κάποια βασικά για να δείξουμε σαν κοινωνία την αλληλεγγύη που απαιτείται.
Αγαπητοί Συριζέοι....
Συνεχίστε να μιλάτε για μνημονιακές πολιτικές, προδοσίες, δοσίλογους και ό,τι άλλο θέλετε, όμως έχετε μια τεράστια ευθύνη. Πρέπει να  μπείτε μπροστά για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αγαπητοί Αργολιδείς Συριζέοι....
Μην μένετε μόνον στον καταγγελτικό λόγο. Αυτή τη στιγμή έχετε ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα για να πάρετε στα χέρια σας την πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθούν οι κοινωνικές δομές για βοήθεια στους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Σας το λέω με κάθε καλή διάθεση και πρόθεση. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να πλησιάσετε νέους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Δεν μπορούν εκ των πραγμάτων οι μνημονιακοί. Ξεκινήστε, αλλά μην αποκλείσετε κανέναν που έχει τη δυνατότητα να δώσει το κάτι τίς του από το περίσσευμά του. Εμπρός κάντε το! Τώρα!! Με κοινωνικό παντοπωλείο, καφενείο, ιατρείο, φαρμακείο, φροντιστήριο. Με πρωτοβουλίες στήριξης των κοινωνικών ιδρυμάτων και υπαρχουσών κοινωνικών δομών της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν σας λέω να σταματήσετε την κριτική σας.  Αυτό που σας προτείνω είναι να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και πολλοί θα ακολουθήσουν. Δεν μπορεί στην παρούσα συγκυρία να το κάνει άλλος. Η "άλλη πρόταση" δεν έχει τη δυνατότητα διότι απλούστατα δεν υπάρχει.
Αγαπητοί Δημαρίτες της κεντρικής πολιτικής σκηνής....
Έχετε μια τεράστια ευθύνη ως συμμετέχοντες στην Κυβέρνηση να δοθεί μια προτεραιότητα στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της φτωχοποίησης πολύ μεγάλου μέρους του  πληθυσμού που ζει στην Ελλάδα (Ελλήνων και μεταναστών) εξ αιτίας της υιοθέτησης από το ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες του της  Παπανδρεϊκής ρήση ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί.
Αγαπητοί Δημαρίτες
Να είσαστε αμείλικτοι σε κάθε πράξη επίδειξης πολυτέλειας, όπως τα επιδεικτικά γεύματα στο Λονδίνο της όμορφης υπουργίνας τουρισμού. Να ουρλιάξετε για τις γαλάζιες περιπτώσεις διαφθοράς. Μην ανέχεσθε τις χαζοεκπομπές στην ΕΡΤ που κοστίζουν εκατομμύρια και τις παρουσιάζουν κόρες γαλάζιων υπουργών.
Έχουμε, σήμερα σαν χώρα, ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το πρόγραμμα έτσι όπως σχεδιάσθηκε δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Φαίνεται όμως ότι κάποια πράγματα γίνονται. Ήδη ειδοποιήθηκαν χιλιάδες άτομα που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και που η προέλευσή τους δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές δηλώσεις να "come του δώθε". Ιδού λοιπόν δρόμοι που ανοίγονται για τους προοδευτικούς. Να προτείνουν και να παλέψουν για τη δημιουργία ενός κρατικού δικτύου προστασίας των αδύναμων με χρήματα που θα προέλθουν από τους κατέχοντες και που είναι έκτακτα σε σχέση με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί και εγκριθεί. Χρειάζεται όμως συγκεκριμένη εξειδίκευση ώστε τα χρήματα να βρεθούν και να φθάσουν εκεί που βασιλεύει η δυστυχία. Και αν γίνει δυνατό αυτό, όλοι εσείς της αντιπολίτευσης, βοηθείστε. Μην πυροβολάτε πάντοτε από τα κεραμίδια. Ο κόσμος έχεις τεράστιες ανάγκες. Μην προσπαθείτε να τις εκμεταλλευτείτε πάντοτε για μικροκομματικούς λόγους
Αγαπητοί μου φίλοι Οικολόγοι-Πράσινοι....
Είσαστε-είμαστε (ακόμα σας θεωρεί ο αιρετικός κομμάτι του) μικροί αλλά με τεράστια δύναμη ιδεών. Εσείς, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, έχετε κάνει σημαία σας την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Προχωρήστε το και προσπαθήστε να κινητοποιήσετε περισσότερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στο στόχο αυτό. Ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην Ευρώπη. Προσφέρει ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις, βοηθάει κόσμο, ανέργους, νέους, δημιουργεί άλλες σχέσεις, αναπτύσσει συνειδήσεις αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης. Πλήττει τις απαίσιες όψεις του άγριου  καπιταλιστικού μοντέλου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ειδικός σε θέματα κοινωνικής οικονομίας, αλλά θα μπορούσα να αναφέρω κάποιες μορφές της σε επικεφαλίδες. Συνεργατική οργανική γεωργία.Κοινωνικά καταστήματα τροφίμων (από συνδικαλιστικούς φορείς)  Ανταλλακτήρια ειδών και υπηρεσιών. Ηλεκτρονικό δίκτυο ανταλλαγών.Συνεταιρισμοί τεχνιτών που επισκευάζουν διάφορα αγαθά ώστε να μην ενθαρρύνεται η κατανάλωση νέων   Επιχειρήσεις κατασκευής  κοινόχρηστων ποδηλάτων και λειτουργίας δανειστικού ποδήλατου, ανακύκλωσης υλικών, λειτουργίας τουριστικών ιστοσελίδων και τουριστικής διαφήμισης, Ξεναγήσεις σε τουριστικούς και ιστορικούς τόπους, Οργάνωση πεζοποριών και ποδηλατοπορειών σε περιοχές φυσικού κάλλους. Επιχείρηση εκμετάλλευσης τουριστικού τρένου.


Εύχομαι στο νέο έτος 2013 να μην υπάρχει τόσο μεγάλη βαρβαρότητα και βία

1 σχόλιο:

  1. Σωστά είναι αυτά που γράφεις αλλά υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κοινωνία να συννενοηθεί. Υπάρχουν ακόμα πολίτες που σφίγγουν τα χέρια των βουλευτών στις βόλτες που κάνουν στη πόλη και ακόμα περισσότεροι αφελείς πολίτες που προσδοκούν και ελπίζουν σε αυτούς που το 75% των απολαβών τους είναι αφορολόγητο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή