Μόνος ολομόναχος
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Μανταρίνι Χίου και όχι Ασίνης; ΄Η έστω Επιδαύρου κ. Ανδριανέ;

Θα κάνω μια υπόθεση εργασίας που αγγίζει μεν τα όρια της γελοιότητας, αλλά θα το πράξω μιας και οι μισοί περίπου Ελληνες προσβλέπουν σε αυτό το σενάριο.
Αναλαμβάνουν λοιπόν τη εξουσία οι Συριζέοι με τη σύμπραξη των εναπομεινάντων Καμμενικών Ανελλήνων (Μαριά και Χαϊκάλη) και αμέσως προχωρούν σε όσα έχουν εξαγγείλει και υποσχεθεί.
Καταργούν τα μνημόνια, επαναφέρουν τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα εκεί που ήσαν πριν, προχωρούν σε μία γενναιόδωρη πολιτική προς τους δημόσιους υπαλλήλους, ανατρέπουν τα χαράτσια, δίνουν λεφτά για φάρμακα και για την παιδεία και ανατρέπουν όλες τις πολιτικές της λιτότητας.
Συζητούν με τους δανειστές για το χρέος της χώρας και αυτοί δέχονται ότι ένα μεγάλο τμήμα του χρέους μας είναι επαχθές και επονείδιστο, ζητούν συγγνώμη από τους Ελληνες για την τοκογλυφική πρακτική τους και διαγράφουν τα 3/4 του δημόσιου χρέους σε βάρος των ξένων φορολογούμενων πολιτών, που τόσα χρόνια μας πίνουν το αίμα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει η Γερμανία τις υποχρεώσεις της από τις πολεμικές αποζημιώσεις γι΄αυτά που συνέβησαν πριν από εβδομήντα χρόνια και μας δίνει και εκατό δισεκατομμύρια, από χρήματα και αυτά των Γερμανών φορολογουμένων, προκειμένου να καλύπτουμε τα νέα ελλείμματά μας από την νέα περίοδο παχιών αγελάδων. Και βέβαια οργανώνεται και μια διεθνής διάσκεψη για το χρέος των νοτίων χωρών της Ευρώπης και κουρεύεται και αυτό γενναία. 17 συνολικά Κυβερνήσεις, 17 αντιπολιτεύσεις και 17 λαοί με πολίτες που τόσα χρόνια, κατά κανόνα, πλήρωναν  τους φόρους τους, είναι όλοι πανευτυχείς να βοηθήσουν τους μεσογειακούς λαούς και δεν δημιουργείται καμία απολύτως αναταραχή στις βόρειες χώρες. Το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα παραμένει ανέπαφο και ισχυρό από το κούρεμα πολλών εκατοντάδων δις για το Ιταλικό, Ισπανικό, Πορτογαλέζικο και Ελληνικό χρέος. Η παγκόσμια κυρίαρχη τάξη υποχωρεί κάτω από την πίεση Στρατούλη και Χαϊκάλη.
Γίνονται λοιπόν όλα αυτά και ο Τσίπρας καθίσταται ο μέγας εθνικός ηγέτης με 99% αποδοχή του λαού.
Ε λοιπόν σας λέω ότι θα υπάρχει και το 1%, που δεν θα είναι ευχαριστημένο.
Και σε αυτό το γλίσχρο μειοψηφικό ποσοστό θα ανήκει ο αιρετικός.
Ο αιρετικός, είτε με μνημονιακές είτε με αντιμνημονιακές πολιτικές, αυτό που θέτει σαν προτεραιότητα είναι η αλλαγή στην κοινωνία, στον τρόπο που σκεπτόμαστε, συμπεριφερόμαστε, παράγουμε,  συνομιλούμε,  σεβόμαστε την άποψη του άλλου χωρίς βίαιες εκδηλώσεις.
Τί να τα κάνω εγώ όλα τα δώρα, ακόμα και αν υλοποιηθεί το γελοίο σενάριο του να μας χαρίσουν τα πάντα και να μας πληρώνουν από πάνω, όταν δεν θέλουμε να αλλάξουμε το μεταπολιτευτικό μας μοντέλο με τους Ακηδες και Λαυρεντιάδηδες αλλά και τους Φωτόπουλους και Μπαλασόπουλους να κυριαρχούν.
Τί να το κάνω, όταν η τρόικα της Αργολίδας (Ανδριανός, Μανιάτης Κοδέλλας) δεν φέρνουν αντίρρηση στον τρόπο κατασκευής του έργου του Αναβάλου, που καταδικάζει χιλιάδες αγρότες στην Αργολίδα, να μην έχουν τη δυνατότητα στο διηνεκές να αλλάξουν τις καλλιέργειές τους από δενδρώδεις σε κηπευτικές; Ουσιαστικά να τους κρατούν στα καφενεία και να μην τους επιτρέπουν να εργασθούν σκληρά και να παράγουν ποιοτικά προϊόντα σε μια περιοχή, που όλα είναι με το μέρος της, αφού και άφθονο νερό τελικά υπάρχει, και οι κλιματικές συνθήκες για την επίτευξη πρωϊμότητας είναι κατάλληλες και είμαστε σε εγγύτητα με το μητροπολιτικό κέντρο.
Και τελικά χθες διάβασα και μιαν άλλη είδηση για να αντιληφθούμε όλοι οι Αργολιδείς πολίτες πόσο τεράστια είναι η ευθύνη μας για την εκλογή της ντόπιας τρόικας (σκεφτείτε δηλαδή να εκλεγόταν τελικά και κάποιος που έχασε για ελάχιστες ψήφους την εκλογή, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αργολίδα).

Λοιπόν: Εχθές εγκρίθηκε το 97ο Ελληνικό προϊόν γεωγραφικής προέλευσης. Ποιό είναι αυτό; Μα το μανταρίνι Χίου. Στον κατάλογο θα βρείτε σύκα Κύμης, Φιστίκια Μεγάρων αλλά και Αίγινας  τσακώνικες μελιντζάνες, αλλά κανένα Αργολιδικό προϊόν.
Ψηφίσαμε, αγαπητοί μου, και στείλαμε στο κοινοβούλιο ανθρώπους που υποστηρίζουν ένα στρεβλό και στραβό και ενεργοβόρο έργο άρδευσης. Ψηφίσαμε σαν Αργολίδα δημάρχους στο Ναύπλιο και το Αργος που ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο παρά με την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής. Δεν θελήσατε να ψηφίσατε αυτούς που στο Ναύπλιο σας πρότειναν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής μας και με καθιέρωση αγροτικών προϊόντων  όπως η αγκινάρα Ιρίων, η ντομάτα Παναρητίου, το κοινό μανταρίνι Ασίνης, ως ΠΟΠ και ΠΓΕ. Δεν θελήσατε να πλησιάσετε και να ακούσετε το κόμμα που και αυτό, μόνο σε σχέη με όλα τα άλλα που ζήτησαν την ψήφο σας, πρότεινε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τοπική πρωτογενή παραγωγή σε επίπεδο Αργολίδας.
Ας αρκεσθούμε λοιπόν είτε σε Μερκελικές υποκλίσεις ή σε  γελοία σενάρια χαρίσματος εκ μέρους των Ευρωπαίων φορολογουμένων  όλων των χρεών μας.


1 σχόλιο:

  1. Καλά ο Ανδριανός εκεί στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν τάμαθε τα αγροτικά. Ο Κοδέλας που είναι και γεωπόνος; Μάλλον το ντοματάκι και τα ζαρζαβατικά είναι ... χαμηλού επιέδου για αυτόν. Εδώ ποντάρουμε σε διεθνή πολιτική! Ο Μανιάτης τέλος, επίσης δεν είναι για τέτοια ποταπά, αλλά για high energy καταστάσεις. Τι αγγινάρες και μανταρίνια Αργολίδας τώρα - αυτά θέλουν δουλειά (από όλους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή