Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόικα της Αργολίδας

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε:
την τρόικα εξωτερικού (ΔΝΤ, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση)
την τρόικα εσωτερικού (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Τώρα λοιπόν θα σας αποκαλύψω και την, κατά τη γνώμη μου, τρόικα Αργολίδας.
Την αποτελούν οι εξής:
Ανδριανός
Μανιάτης
Κοδέλλας
οι αγαπητοί μας βουλευτές Αργολίδας.

Σε αγαστή συνεργασία τόσο καιρό αντιδρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να γίνει στο Νομό μας.
Προκρίνουν την ακινησία μέσα από οργανωμένες αντιδράσεις σε ο,τιδήποτε πάει να αλλάξει.
Δεν επιθυμούν καμία απολύτως μεταρρύθμιση για να αλλάξουμε τα δεινά που μας έφεραν μέχρις εδώ.
Σιωπούν στα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην Αργολίδα. Καμία αντίδραση, καμία ανακοίνωση, άχνα. Κατά τα άλλα φωνασκούν κατά της όποιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής, όλοι μαζί.


Θα σας αναφέρω μερικά μόνον παραδείγματα για την αγαστή συνεργασία της Αργολιδικής τρόικας (τρόικας στη γενική, όχι τρόικα, αγαπητοί δημοσιογράφοι της Αθήνας).

1. Όλοι μαζί φωνάζουν, αντιδρούν  λαϊκίζουν για το θέμα του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Όλοι μαζί με μία φωνή: "Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Ναυπλίου"
Δεν βλέπουν ότι είναι πλέον, στους καιρούς της πτώχευσης του Κράτους, αδύνατη η  ανάπτυξη δύο νοσοκομείων σε απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων μεταξύ τους, χωρίς ενεργές πολιτικές για την αυτοδύναμη ανάπτυξη του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Κολλημένοι στο παρελθόν του εύκολου δανεικού χρήματος δεν θέλουν να ακούσουν τις λίγες σπουδαίες μειοψηφικές φωνές που προέρχονται (ας ξεχάσουν τον αιρετικό) από τα σπλάγχνα του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

2. Όλοι μαζί φωνάζουν και αντιδρούν για το θέμα του στρατοπέδου στο Ναύπλιο. Δεν βλέπουν σαν προτεραιότητα την περιστολή των στρατιωτικών δαπανών με το κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων. Δεν μπορούν να διανοηθούν την τεράστια ανάσα και ανάπτυξη που μπορεί να δώσει η δημόσια αξιοποίηση του στρατοπέδου.

3.   Αδυνατούν να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Αργολίδα. Παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν των μεγάλων ελλειμμάτων, όταν ο ΟΣΕ, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι των κομματικών μηχανισμών, έκανε τα πάντα παράγοντας χρέη για όλους. Δεν μπορούν να διανοηθούν και να προτείνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναλειτουργίας, με, παράλληλα των κανονικών, δρομολόγια τουριστικού τρένου, μαθητικών εκδρομών, φοιτητικών μετακινήσεων. Με απλές λύσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας με τη συνδρομή των δύο μεγάλων Δήμων της Αργολίδας.

4.   Δεν έχουν προτείνει κάποιο συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού, της πρωτογενούς παραγωγής, του τομέα των εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Δεν έχουν φωνάξει για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών, για την απομάκρυνση της πιθανότητας έλευσης φυσικού αερίου στην Αργολίδα. Τίποτα δεν έχουμε ακούσει για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων (έχουν αφήσει το ΚΚΕ να μιλάει και να διαμαρτύρεται για το Φράγχθι και τη Χρυσή Αυγή να βγάζει μια τελείως απαράδεκτη ανακοίνωση για την Πυραμίδα του Ελληνικού) και μεγαλύτερης επισκεψιμότητας τους μέσα από σχεδιασμούς που έχουν εγκριθεί από το ΚΑΣ (και που προφανώς αγνοεί η τρόικα της Αργολίδας)

5.   Και το κυριότερο είναι ότι η τρόικα της Αργολίδας ουσιαστικά συμφωνεί με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου των δικτύων μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο. Όλοι μαζί φωνασκούν για τις καθυστερήσεις του έργου, αλλά κανείς από τους εκπροσώπους μας δεν βάζει επιτακτικά το θέμα της στραβής και ανάποδης εκτέλεσής του. Ότι θα απαιτούνται διπλές και τριπλές κινήσεις για να φτάσει το νερό στα χωράφια με τεράστια κατανάλωση ενέργειας, που θα επιβαρύνει το τελικό τιμολόγιο και το κυριότερο ότι, με τον τρόπο κατασκευής του, θα παρέχεται νερό στους αγρότες μια φορά κάθε μήνα, πράγμα που αιωνίως και διηνεκώς θα κάνει απαγορευτική την αλλαγή των καλλιεργειών σε κηπευτικά, θερμοκήπια, σε νέα δυναμικά είδη. Το έργο του Ανάβαλου καταδικάζει μιας και δια παντός την αγροτιά στην Αργολίδα είτε να σταματήσουν να παράγουν, είτε να παραμείνουν στα πορτοκάλια με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Όμως η τρόικα αγρόν αγοράζει. Και αγρόν ουσιαστικά άνυδρο. Δεν θέλει η ντόπια τρόικα  καν να ακούσει τις προτάσεις της Αργολικής κοινοπραξίας αγροτικών συνεταιρισμών ''Ήλιος'' για το έργο του Αναβάλου. Λένε οι άνθρωποι  στα κλειστά βουλευτικά ώτα: "Η έλλειψη αρδευτικού νερού, καλής ποιότητας, 365 ημέρες/χρόνο-24 ώρες/ημέρα, αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα υποβάθμισης του γεωργικού τομέα της Αργολίδας, καθώς δεν επιτρέπει ούτε την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, ούτε την επέκταση σε άλλες καλλιέργειες, ούτε την ορθή καλλιέργεια των υπαρχουσών. Το έργο του Αναβάλου είναι αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό. Αναχρονιστικό διότι χρησιμοποιεί ανοικτούς τσιμεντένιους αγωγούς, με απώλειες ύδατος που, επιπλέον, επιτρέπουν την δημιουργία αλγών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει χρήση στάγδην άρδευσης χωρίς την παρεμβολή ενεργοβόρων φίλτρων. Αναποτελεσματικό, διότι, το νερό είναι διαθέσιμο μόνο λίγους μήνες το χρόνο, για ορισμένες ώρες το μήνα σε κάθε αγρόκτημα και επιπλέον, η άρδευση πραγματοποιείται σε ώρες με υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την κατασπατάληση νερού και ενέργειας. Παρακαλούμε να μεταφέρεται στην επιστημονική ομάδα μελέτης του έργου τις απόψεις μας και να έχουμε τις απαντήσεις τους για το πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν τα θέματα που θίγουμε".

Πολλά περισσότερα θα ανέμενα από τους εκπροσώπους μας και να μην συμφωνούν πάντοτε μεταξύ τους. Είναι θέμα προτεραιοτήτων που πρέπει να βάζει καθένας, ανάλογα με την ιδεολογία και τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπεί. Και δεν μιλάω μόνο για τον Ανάβαλο, το  Νοσοκομείο, το Στρατόπεδο, το φυσικό αέριο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αναφέρω παραπάνω. Υπάρχουν και άλλα θέματα,που φαινομενικά θεωρούνται δευτερεύοντα, αλλά στην τελική δεν είναι, για τα οποία δεν διακρίνω ουσιαστικές διαφοροποιήσεις. Και μιλάω για τα λιμάνια και τις μεταφορές, τη σύνταξη Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, τις χρήσεις γης, το ενιαίο εισιτήριο στους Αρχαιολογικούς χώρους, την ανακύκλωση των απορριμμάτων, την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, την ανέγερση διοικητηρίου,την καθιέρωση προστατευόμενων περιοχών στη θάλασσα για να γεννούν ανενόχλητα τα ψάρια, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, την ανάθεση μελέτης για τα θαλάσσια ρεύματα στον Αργολικό Κόλπο, την αξιοποίηση του πόσιμου νερού της Λέρνας, το έργο στην Τζερτζελιά, την καθιέρωση Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, τη σωστή τουριστική προβολή της Αργολίδας, την ενίσχυση των ιχθυοκαλλιεργειών με μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενδυνάμωση, με συγκεκριμένες δράσεις, της εμπορικής κίνησης στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, την απογείωση των τοπικών πολιτιστικών δράσεων. Υπάρχουν και άλλα. Όμως  μπροστά μας υπάρχει , κατά τη γνώμη μου, ένα σκότος εκ μέρους της Αργολιδικής τρόικας.

ΥΓ  Πρέπει να κάνω σαφές ότι η αναφορά μου σε τρόικα της Αργολίδας, αφορά μόνον τα τοπικά θέματα, διότι στα γενικότερα υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ τους, αφού το ένα μέλος της ήταν ο κολλητός του Κωστάκη, του άλλου οι πολιτικές έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα για την Αργολίδα και το τρίτο δεν δέχεται  τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ειρήνη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία εξήντα χρόνια. Επομένως εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν υφίσταται εν δυνάμει τρόικα της Αργολίδας, ας προβάλει την αντίρρησή του, μιλώντας όμως για τοπικά θέματα.



2 σχόλια:

  1. Ο πράσινος τοπικός βουλευτής με τα τσιράκια του, που αν δεν το ξέρει, τον ενημερώνουμε οτι αποτελούν ότι πιό ευτελές και ρυπαρό κυκλοφορεί ανάμεσα μας συνεχίζουν απτόητοι να προκαλούν την τοπική κοινωνία με τις γκαιμπελίστικες τακτικές τους τα παρασκήνια και τις ίτριγκες. Ας το πάρουν απόφαση οτι έχουν χρεωκοπήσει και δεν εκπροσωπούν ούτε το 5% της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Αναπλι απ εξανεκαθεν ειχε Τροικα ....Μη ταραχτουν τα λιμναζοντα νερα της Πλατειας .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή