Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Λασπόλουτρα στο μαγευτικό Ανάπλι


Σου λέει ο άλλος:
Βρε παιδιά (παιδιά ήμασταν τότε, γερούνδια γίναμε τώρα), τι είδους μαζοχισμό έχετε, και ασχολείστε επί 35 χρόνια με τα του Δήμου Ναυπλιέων ενώ  παραμένετε εσαεί στα  μονοψήφια ποσοστά ή στο 10 με 12 τοις εκατό το μέγιστο; 35 έτη δημόσιος υπάλληλος ο άλλος και έχει λάβει ήδη σύνταξη και εσείς επιμένετε;
Γιατί δεν συνεργάζεστε με κάποιον μεγαλύτερο και δυνατότερο και πιο ρωμαλέο και πιο καταφερτζή θα ρωτήσει ευλόγως κάποιος. Για να μπορέσετε και εσείς οι ισχνοί και σταυροκρατούντες να κάνετε πράξη κάποια από αυτά που ονειρεύεστε;
Με ποιον να συνεργαστείς,  είναι η δικιά μου απάντηση. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν, άξιοι, ικανοί, προοδευτικοί άνθρωποι, με αγάπη για την πόλη σε άλλους συνδυασμούς. Όμως αυτό δεν αρκεί. Στον άλλο συνδυασμό της αντιπολίτευσης ή μία έφυγε και έγινε ειδική και εντεταλμένη, δύο άλλοι δεν πατάνε καθόλου στο δημοτικό συμβούλιο, δύο άλλοι μετακόμισαν σε μεγαλύτερα και πιο ισχυρά σπίτια. Και σχεδόν το σύνολο των αποτυχόντων συμβούλων τα έχει γράψει κανονικά όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους
Κάτι τέτοια εγώ δεν τα αντέχω όσο εξαιρετικός και αξιοπρεπής και αν είναι ο επικεφαλής.
Ακούω για παραταξιακές συναλλαγές και μουρλαίνομαι. Όλα αυτά, που συμβαίνουν κάποιους μήνες προ των εκλογών, μου είναι απεχθέστατα.

Όμως το κυριότερο.
Ουδείς βάζει σε προτεραιότητα τα σημαίνοντα για τον Δήμο.
Να τις χέσω πατόκορφα όλες τις εκδηλώσεις, τις απευθείας αναθέσεις, τα πανηγύρια, τα εορταστικά τριήμερα, το καράβι των πειρατών, τη στριγγλιά φωνή από το κατάστρωμα του καραβιού που μας καλεί να είμαστε όλοι υποχρεωτικά χαρούμενοι, τα πυροτεχνήματα στις Ναυπλιάδες, τις άσπρες νύχτες αν δεν μπορούμε να δούμε και να λύσουμε τα πολύ πολύ βασικά, όπως είναι το θέμα του νερού στην πόλη.
Υπάρχει κάποια μεγάλη παράταξη που να τα πρεσβεύει με ειλικρίνεια αυτά και θέτει τας εορτάς εις δευτέραν μοίρα; Προσχώρησα σε αυτήν αυθωρεί και παραχρήμα. Πείτε μου αν υπάρχει. Αλλά να μου το αποδείξετε.
Επί 35 χρόνια  μόνον οι αμελητέοι έχουν καταθέσει προτάσεις και ιδέες για το θέμα του νερού και της ΔΕΥΑΝ. Μόνον οι μικροί με συνέπεια αγωνίζονται. Οι άλλοι αρκούνται στα σουβλάκια και στα του Μαζωνάκη.
Φαντάζομαι ότι φαντάζεστε ποια είναι η δυσφήμιση του Ναυπλίου από το γεγονός ότι στις βρύσες μας τρέχει λάσπη σήμερα και θα τρέχει και τις επόμενες μέρες. Οχτώβρη έχουμε που να πάρει και ο τουρισμός πρέπει καλά να κρατεί αν θέμε να την βγάλουμε καθαρή. Και ο Οχτώβρης είναι ο μόνος μήνας χωρίς μου, αν με εννοείτε. Δύσκολα τα πράγματα
Φαντάζομαι ότι φαντάζεστε ότι  είναι αδύνατο πλέον να πειστεί ο κάτοικος, ο επιχειρηματίας στον τουριστικό τομέα και κατ΄επέκταση ο επισκέπτης ότι στις πηγές υδροδότησης της πόλης  υπάρχει εξαιρετικής ποιότητας νερό σχεδόν στο σύνολο του έτους.
Φαντάζομαι ότι φαντάζεστε την οικονομική επιβάρυνση των πτωχών νοικοκυριών λόγω του ότι στο καφενείο πρέπει να αγοράσουν και το μπουκαλάκι νερό και στο σπίτι οι ντάνες με τις εξάδες είναι σε πρώτη γραμμή και ζήτηση.

Ακούστε λοιπόν τι λένε κάποιοι τόσα χρόνια. που εσείς τα και τους προσπερνάτε αδιάφορα.
Στην πηγή της Λέρνας και στην Αμυμώνη, όλες οι εξετάσεις νερού που έχουν γίνει έχουν αποδείξει ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική. Και όμως από τα λάθη που έχουν γίνει, από τις αμέλειες και τις αβελτηρίες το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων πίνει εμφιαλωμένο νερό.
Έχει αποδειχθεί ότι μετά από πολύ έντονες βροχοπτώσεις  το νερό στις πηγές γίνεται λάσπη. Και έτσι φτάνει στις βρύσες μας.
Απαιτείται λοιπόν μια σωστή και έγκαιρη ενημέρωση. Πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν είναι σίγουρος για την ενημέρωση. όταν υπάρχει θέμα αυτές τις λίγες ημέρες μετά τους κατακλυσμούς του Νώε, σιγά σιγά θα αποκτήσει και εμπιστοσύνη για την ποιότητα του νερού όλες τις υπόλοιπες πολλές μέρες.
Απαιτείται προστασία του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή των πηγών. Ήταν και είναι πρώτη προτεραιότητα να δημιουργηθεί σωστό αποχετευτικό σύστημα και να καταργηθούν οι βόθροι στους Μύλους.
Είναι αδιανόητο να ποτίζουν οι αγρότες πάνω και γύρω από τους Μύλους με αυτό το εξαιρετικό νερό. Κάλλιστα θα μπορούν να ποτίσουν με νερό Αναβάλου.
Μέχρι σήμερα όποιος γουστάρει αντλεί από τις πηγές της Λέρνας κατά βούληση. Άλλες αντλίες το Άργος, άλλες αντλίες τ΄Ανάπλι!!!
Δεν έχει υπάρξει σχέδιο να τοποθετηθούν φίλτρα νερού στις πηγές της Λέρνας. Δεν ξέρω και δεν είμαι ειδικός να σας πω για το κατά πόσον το τεράστιο σημερινό πρόβλημα με τη λάσπη που τρέχει στις βρύσες μας θα λυνόταν. Γνωρίζω όμως ότι δεν θα ήμασταν σε αυτό το χάλι.
Πρέπει να τοποθετηθούν γεννήτριες πετρελαίου στις πηγές της Λέρνας. Βγαίνω από τα ρούχα μου όταν ακούω ότι  υπάρχει διακοπή της υδροδότησης λόγω διακοπής της ρευματοδότησης. Δεν λύνουν ούτε αυτά τα απλά.
Οι διακοπές της υδροδότησης είναι ό,τι χειρότερο για να χαλάσει η ποιότητα του νερού. Αντιλαμβάνεσθε τι μπορεί να συμβεί στο δίκτυο στα σημεία που είναι αυτό σπασμένο.
Θα πρέπει να δούμε και όλες τις άλλες πηγές που διαχειρίζεται ο Δήμος μας ως ένα ενιαίο σύνολο. Μάλλον τουμπεκί έχουν κάνει αυτές τις γεωτρήσεις εκεί στα ημιορεινά.

Αντί για όλα αυτά τι είχαμε τόσα χρόνια;
Ουδείς πίεσε με φορτικό τρόπο για να γίνει το αποχετευτικό στους Μύλους.
Όλοι συμφώνησαν με το απίστευτο σχέδιο του Μανιάτη, να τοποθετηθούν φίλτρα στις πηγές του Αναβάλου, να συνδεθεί ο Ανάβαλος με την Λέρνα και να πίνουμε νερό Αναβάλου!!!! Αντί να αποφασίσουμε ότι ο Ανάβαλος θα είναι για άρδευση και η Λέρνα για ύδρευση.
Ουδέν σημαντικό έργο έγινε για την προστασία της ποιότητας του νερού στη Λέρνα και για την τοποθέτηση φίλτρων.
Ουδείς γνωρίζει να μας πει με ακρίβεια τι ποσότητες νερού αντλούνται από τη Λέρνα και τι ποσότητες τιμολογούνται στο Άργος και το Ναύπλιο.
Κάποιοι θυμόμαστε τα όμορφα μπάι-πας στους αγωγούς.

Ενα από τα πιο σημαντικά όμως: Ουδέν πρόκειται να γίνει αν δεν μπει σε μια ρότα επίλυσης το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΥΑΝ με τις συσωρευμένες ζημιές που όλο και αυξάνονται, με τα χρέη στις τράπεζες που έχει εγγυηθεί και πληρώνει ο Δήμος.
Απέτυχαν, φίλοι μου, αυτοί που είχαν το πάνω χέρι τόσα χρόνια.
Πάρτε το χαμπάρι.
Ενεργοποιηθείτε. Κινητοποιηθείτε. Κάντε κάτι.

Δημοτικές εκλογές επέρχονται.
Είμαι απολύτως βέβαιος, αγαπητοί μου, ότι θα ξαναπροτιμήσετε αυτούς που έχουν προτεραιότητα  τις απευθείας αναθέσεις  για τα όμορφα τριήμερα στο μαγευτικό Ανάπλι.
Τα σημαντικά έργα υποδομής ας τα κατασκευάσουν τα εγγόνια μας.
Κάντε το λασπόλουτρό σας σήμερα.
Ποτέ δεν ξέρετε.
Ισως και να έχει ιαματικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου