Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ιδού το ιδανικό πρόσωπο για Δήμαρχος στο Ναύπλιο



Υποτεθείσθω (ουάου τι ωραία λέξη!!!!!)

Υποτεθείσθω ότι υπάρχει στην πόλη μας ένας εξαιρετικός άνθρωπος με όλα τα προσόντα για να αναλάβει, ως επικεφαλής, τις τύχες του Δήμου μας.
Υποτεθείσθω ότι ζει ανάμεσά μας κάποιος με τα εξής χαρακτηριστικά:
Να αγαπά την πόλη.
Να είναι κοσμογυρισμένος και να έχει αντλήσει εμπειρίες και ιδέες από το πως οι σπουδαίες πόλεις έχουν επιλύσει τα προβλήματά τους.
Να έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές και μεταπτυχιακά σε σπουδαία πανεπιστήμια
Να ομιλεί άψογα τρεις γλώσσες.
Να μην είναι πλούσιος, αλλά να είναι χορτασμένος και να μην έχει ανάγκες.
Να του αρέσει ο λιτός, αλλά ουσιαστικός βίος.
Να είναι γνώστης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Να πιάνει πουλιά στον αέρα.
Να έχει ένα επικοινωνιακό χάρισμα, να είναι ανοικτός και πρόσχαρος και να μπορεί να πείσει τον συνομιλητή του.
Να έχει μία κουλτούρα συνεργασιών, να είναι ανοικτός στον διάλογο. Να μην θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία. Να γουστάρει την συμμετοχικότητα για την επίλυση προβλημάτων.
Να είναι απόλυτα έντιμος.
Να μην χρωστάει πουθενά. Και να μην επιθυμεί να του χρωστούν άλλοι.

Υποτεθείσθω λοιπόν.
Υποτεθείσθω ότι η πόλη μας διαθέτει ένα τέτοιο ιδανικό πρόσωπο για να γίνει Δήμαρχος όλων των Αναπλιωτών και όχι μόνον των κολλητών και παρατρεχαμένων.

Και υποτεθείσθω και το πιο δύσκολο απ΄όλα.
Ότι οι πολίτες θα αναγνώριζαν στο πρόσωπό του αυτόν που είναι ο άριστος και ήσαν διατεθειμένοι να τον ψηφίσουν για Δήμαρχο. Εδώ βεβαίως γελάμε, αλλά... υποτεθείσθω
Υποτεθείσθω ότι οι πολίτες θα άφηναν κατά μέρος τα κολλητηλίκια, τα μικρορουσφετάκια, τα μικροκομματικά και τα μικροσυμφέροντα.

Ωραίαααα
Όλα ιδανικά λοιπόν.......

Τι λέτε τώρα εσείς;
Αυτό το ιδανικό πρόσωπο θα δεχόταν να συμμετάσχει σε μία εκλογική αναμέτρηση για να γίνει Δήμαρχος στο Ναύπλιο;
΄Η και ακόμα περισσότερο. Υποτεθείσθω ότι άπαντες αναγνώριζαν τα προσόντα του και αποφάσιζαν να μην κατέβουν αντίπαλοί του στον εκλογικό στίβο και έτσι ο ιδανικός Αναπλιώτης ήταν ο μόνος υποψήφιος;

Τι λέτε, ερωτώ και πάλι;
Θα ήταν διατεθειμένο ένα τέτοιο πρόσωπο να γίνει Δήμαρχος στην πόλη μας;

Εκεί που ο άνθρωπος δεν χρωστάει σε κανέναν και έχει το κούτελο καθαρό, αίφνης να ευρίσκεται υπεύθυνος μιας  ιλιγγιώδους οφειλής οκτακοσίων τόσων χιλιάδων ευρώ λόγω Γηροκομείου. Πως θα το διαχειριζόταν το θέμα αυτό; Θα κοιμόταν ήσυχος τα βράδια; Και τι θα έκανε; Θα ανέθετε την προεδρία σε κάποιον άλλον, ο οποίος θα καθόταν στο σκαμνί και θα καταδικαζόταν λόγω οφειλών όπως γίνεται σήμερα; Αυτό θα του έλεγε η συνείδησή του να πράξει; Να μεταθέσει τις ποινικές ευθύνες σε άλλον; Όχι δεν θα το έκανε αυτό. Θα αναλάμβανε ο ίδιος Πρόεδρος του Γηροκομείου και θα καταδικαζόταν ο ίδιος.
Και τι θα έκανε με τον σκουπιδότοπο στην Καραθώνα που θα κληρονομούσε; Και μετά από τόσες δεκαετίες δεν θα εύρισκε την οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για το άμεσο μέλλον; Τι θα έκανε; Θα συνέχιζε το περιβαλλοντικό έγκλημα ή θα άφηνε τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης; Θα είχε την δυνατότητα να χαμογελάει και να είναι χαρούμενος με τα σκουπίδια να πηγαίνουν εκεί; Όχι δεν το πιστεύω. Αυτός ο ιδανικός Δήμαρχος, είναι βέβαιο ότι θα έπιπτε σε κατάθλιψη. Και εάν ο ίδιος ή κάποιοι Αντιδήμαρχοι οδηγούντο και αυτοί στο σκαμνί, δεν πιστεύω ότι θα έψαχνε δικαιολογίες για να αθωωθούν.

Αυτά έχουν συμβεί στον τόπο μας και στην χώρα. Και άλλα πολλά.
Έχει οδηγηθεί η κατάσταση σε τέτοια τρίσβαθα σπήλαια, που ουδείς ευαίσθητος πολίτης έχει πλέον το κουράγιο να ενδιαφερθεί.

Ο ιδανικός υποψήφιος Δήμαρχος, ακόμα και αν είχε όλα τα προσόντα που σας προανέφερα, ακόμα και αν οι πολίτες αναγνώριζαν τα προσόντα αυτά και ήσαν διατεθειμένοι να τον ψηφίσουν, δεν είναι δυνατόν να θυσίαζε την ζωή του ολάκερη, την ευτυχία του, το καθαρό κούτελό του, το χαμόγελό του, την οικογενειακή του γαλήνη για να αναλάβει τα χρέη του Γηροκομείου και την κατάσταση με τον ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο στην Καραθώνα.

Υποτεθείσθω λοιπόν ότι υπήρχε  το ιδανικό πρόσωπο.
Ομως και να υπήρχε τέτοιο πρόσωπο, ελπίς δεν υπάρχει εδώ που έχουμε οδηγηθεί.

ΥΓ. Και όμως υπάρχει στην πόλη μας αυτός ο ιδανικός άνθρωπος με αυτά και άλλα προσόντα.
Ελα μωρέ.... Ποιος ενδιαφέρεται τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου