Μόνος ολομόναχος
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

(Αυτός είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Λέρνας. Εξαιρετικά. Τον έχουμε αφήσει στην τύχη του. Με ένα κτήριο που προστατεύει το παλάτι, που ούτε για κοτέτσι δεν κάνει. Κατά τα άλλα το όνομα είναι η ψυχή μας.)

Βαμμένα με αίμα τα χαρακτήριζαν τότε  εν χορώ.
Για τα πλεονάσματα ο λόγος.
Και τώρα τα πλεονάσματα αυτά πολλαπλασιάσθηκαν χωρίς κάποιος να μας τα έχει ζητήσει. Κάποια δις επιπλέον πετύχαμε, έτσι όμορφα, ωραία και απλά.
Μόνοι μας το κάναμε.
Και πανηγυρίζουμε από πάνω.

Ναι. Είναι ανάμεσά μας. Ζουν δίπλα μας.

Αλλά και η αντιπολίτευση δεν έχει πάρει χαμπάρι το παραμικρό.
Και δεν προτείνει λύσεις.

Όχι δεν αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, όπως ισχυρίζονται οι αντιπολιτευταίοι που δεν κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν τα βαρετά νούμερα. Μειώθηκαν το 2017 τα έσοδα του κράτους σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, παρά τις βαριές αυξήσεις στην φορολογία.

Αυτό που συμβαίνει στην χώρα είναι ότι όλο και περισσότεροι δεν πληρώνουν, διότι δεν έχουν να πληρώσουν και όλο λιγότεροι πληρώνουν πολύ περισσότερα για να ερχόμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά.

Η αλήθεια είναι ότι το υπερπλεόνασμα βγήκε από το τσεκούρι στις κρατικές δαπάνες.
Να είσαι αριστερός, όπως ισχυρίζεσαι και να κόβεις δαπάνες στα νοσοκομεία και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων!!!!!  Και δεν λειτουργούν, απ΄ότι ακούω ,τα κλιματιστικά στο πανεπιστήμιο. Και ο ξάδελφός μου, καθηγητής στην Ιατρική στο Καποδιστριακό, ήλθε να τυπώσει στο γραφείο μου, διότι μελάνια, λέει, δεν έχουν. Αλλά οι φιέστες και οι εορτές και τα πανηγύρια  στους δήμους καλά κρατούν.

Σας το ξαναλέω. Ζούμε στην χώρα του παράλογου, όπου καμία λέξη δεν κρατάει πλέον το νόημά της.

Και συνεχίζουμε αμέριμνοι.
Ακούστε λοιπόν τι ζούμε σήμερα:
Ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει δαπάνες για να επενδύσει το Κράτος, για να βρουν δουλειές οι άνθρωποι, ύψους έξι δις και επτακοσίων πενήντα εκατομμυρίων. Έπρεπε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, στο πρώτο τετράμηνο να είχαμε κάνει επενδυτικές δράσεις ενός δισεκατομμυρίου εξήντα εκατομμυρίων (1.060.000.000). Αυτά με την βούλα και την έγκριση των αιμοσταγών ξένων που μας ελέγχουν. Οι "αριστεροί" λοιπόν και κρατιστές έδωσαν το πρώτο τετράμηνο, για το οποίο υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία, για επενδύσεις του δημοσίου μόνον πεντακόσια τέσσερα εκατομμύρια (504.000.000)!!!  Ούτε τα μισά από όσα οι ίδιοι είχαν προϋπολογίσει οι αθεόφοβοι (ή οι ασταλινόφοβοι).
Καταλαβαίνετε τώρα; Έτσι βγαίνουν τα πλεονάσματα. Με απουσία επενδυτικών δράσεων. Με ανεργία. Διότι οι επενδύσεις του δημοσίου έπρεπε να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Και να βελτιώνουν τις υποδομές για να αναπτύσσεται και ο ιδιωτικός τομές για να προσληφθεί κόσμος. Και σε ερωτά μετά ο άλλος γιατί οι νέοι αναχωρούν και δεν επιστρέφουν στην πατρίδα.

Η αλήθεια είναι ότι και οι προηγούμενοι είχαν μειώσει τα τερατώδη ελλείμματα που παρέλαβαν από τον Κώστα τον φλύαρο,  διότι και αυτοί μείωναν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αλλά αυτοί έχουν και τις δικαιολογίες τους, αφού η ιδεολογία τους ομιλεί για λιγότερο Κράτος. Όμως ετούτοι εδώ; Τι να πεις με αυτούς; Αριστεροί, λέει, και αντί να δώσουν περισσότερα για δημόσιες επενδύσεις, δεν προχωρούν ούτε σε αυτά που οι ίδιοι προϋπολογίζουν. Τομαραρίτσα μου τι αριστεροί είναι ετούτοι.

Άραγε δεν θέλουν; Δεν το πιστεύω ότι δεν θέλουν. Απλά δεν μπορούν. Απλά δεν έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα βελτιώσει το περιβάλλον, θα φέρει ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Και κάνουν και κάτι άλλο εξυπνακίστικο και επικοινωνιακό.
Όταν πιέζονται από μία τοπική κοινωνία ή από μία ομάδα πολιτών για να βελτιωθεί κάτι που καταρρέει, αποφασίζουν την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μετά  βγαίνουν και κοκορεύονται. Αλλά τελικά το έργο ποτέ δεν γίνεται.
Και οι σημερινοί και οι χθεσινοί το έκαναν αυτό
Να θυμηθούμε κάποια τέτοια ωραία στην περιοχή μας;
Το γήπεδο στο νταμάρι που ρημάζει τόσα χρόνια.
Το κτήριο Βίγκα στην Πλατεία Συντάγματος.
Το campus του Πανεπιστημίου στην Δαλαμανάρα.


Και σήμερα εντάσσουν στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, άλλα ωραία και μεγαλεπήβολα που αμφιβάλλω πολύ αν ποτέ θα προχωρήσουν.
Το κτήριο του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας.
Ένα κτήριο που προορίζεται για πολιτιστικό κέντρο στην Επίδαυρο.

Συγγνώμη όμως, αλλά πρέπει να σας πω το εξής που το πιστεύω ακράδαντα:
Προτεραιότητα σήμερα, την εποχή της μεγάλης κρίσης, έχουν τα έργα που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, θα βελτιώσουν το περιβάλλον, θα έχουν πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Πρέπει να επιλέξουμε δράσεις για τις οποίες θα επενδύσουμε ένα ευρώ και αυτό πολλαπλασιαστικά θα δημιουργήσει δέκα ευρώ νέο πλούτο.

Ο κόσμος υποφέρει και δεν είναι προτεραιότητα ένα ακόμα κτήριο "πολλαπλών χρήσεων", που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε.
Δεν είναι προτεραιότητα, ένα κτήριο που θα γίνει μαγειρείο. Κτήρια τέτοια έχει πολλά το Ελληνικό Δημόσιο. Κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα μαγειρεία του Γηροκομείου (για να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας στο παραπαίον αυτό ίδρυμα) και του Νοσοκομείου. Τεράστια μαγειρεία διαθέτει και το στρατόπεδο, που σε λίγο κλείνει.

Όχι. Συγγνώμη παπά μου όμως  δεν είναι προτεραιότητα να δώσουμε χρήματα για νέα μαγειρεία. Θέληση μόνον απαιτείται και οργάνωση από το Κράτος και την δημοτική Αρχή για να παρασχεθούν συσσίτια στους απόρους.

Τι χρειαζόμαστε που θα δώσουν ώθηση;
Βιομηχανικό Πάρκο δίπλα στον κεντρικό οδικό άξονα. Για να πάνε εκεί οι βιομηχανίες. Να φύγουν από την παραλιακή. Να δοθούν κίνητρα και να τους παρασχεθούν όλα τα καλούδια. Για να σωθεί το περιβάλλον.
Βιοτεχνικό Πάρκο, κοντά στην πόλη για να πάνε εκεί σε κατάλληλες συνθήκες οι μικρομεσαίες βιοτεχνίες.
Το φυσικό αέριο να έλθει στο Άργος και στο Ναύπλιο (το λησμόνησαν και αυτό)
Επενδύσεις σε αιολικά και φωτοβολταϊκά.
Να ανεβάσουμε το νερό του Αναβάλου στο βουνό για να φτάνει με φυσική ροή στον κάμπο. Για να μπορούν να αναπτυχθούν οι δυναμικές καλλιέργειες,
Πολλά μικρά υδατοφράγματα και ένα μεγάλο στην Τζερτζελιά για να αρδευθεί η Ερμιονίδα.
Προστασία του υδροφόρου ορίζοντα στην Λέρνα.
Επενδύσεις στον τομέα της Υγείας για ιατρικό τουρισμό.
Προστασία των ακτών του Αργολικού κόλπου από την διάβρωση.
Δημιουργία χώρων απολύτου προστασίας στην Αργολικό κόλπο για την αναπαραγωγή ψαριών.
Επενδύσεις στη λιμνοθάλασσα του Βιβαρίου.
Να γίνει το μεγάλο μυθολογικό Πάρκο του Ηρακλή στην Λέρνα, που ήδη έχει μελετηθεί (από το 2012 υπάρχει έτοιμη μελέτη) και δεν έχει προχωρήσει. Σκεφτείτε. Μόνον αυτό το τελευταίο να γινόταν. Σκεφτείτε που να πάρει. Σκεφτείτε ορέ. Σκεφτείτε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο μεγάλο θεματικό πάρκο στον τόπο που έγινε ο πιο γνωστός άθλος. Σκεφτείτε να το φτιάχναμε καλά. Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια επισκέπτες θα ερχόντουσαν στην Αργολίδα.
Αυτά πρέπει να γίνουν, παπά μου, για να βρει δουλειά ο κόσμος για να μην πηγαίνει στα συσσίτια.

Άντε τώρα και με εσάς. Αποφασίστε ποιον από τους τρεις Γιάννηδες βουλευτές θα ξαναψηφίσετε, εάν δεν έχετε επιλέξει τους άλλους που είναι εγκληματίες. Άιντε να ψηφίσετε τους ίδιους δημαρχέους και τον Τατούλη. Και αν δεν γουστάρετε τον Τατούλη, πηγαίντε να ψηφίσετε κάποιον σαν τον Βουδούρη, που μετά τις εκλογές ήπιε το μαγικό φάρμακο εξαφανιζόλ. Μα δεν ντρέπεται έστω και ολιγουλάκι; Ο λαός τον εξέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στην Περιφέρεια. Τι μαγκιά και αυτή να εξαφανιστεί, επειδή δεν εξελέγη σατράπης Πελοποννήσου; Τέτοιους να ψηφίσετε. Και μετά γκρινιάξτε και αγανακτήστε


Ναι . Έβγαλα οργή και θυμό.
Τόσα πλεονεκτήματα έχει η περιοχή μας και εμείς αποφασίζουμε να κατασκευάσουμε νέα μαγειρεία, ενώ έχουμε ένα σωρό, και πολιτιστικό υπερκέντρο  που δεν τα έχουμε και τόσο ανάγκη και που και αυτά δεν πρόκειται να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου