Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ενωσιακό γήπεδο.Shame on you για τις προτεραιότητές σας

Το κατάπιαμε και αυτό αμάσητο.
Εγώ δεν το χώνεψα και έτσι είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω την κριτική μου στο θέμα "ενωσιακό γήπεδο".
Πανηγυρίζουν οι άνθρωποι για τις προτεραιότητές τους.
Και το τρομερό που βλέπω είναι ότι τσακώνονται για το ποιος είχε τον πρώτο λόγο για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σε αυτό δηλαδή που πληρώνουμε από μόνοι μας  με Ελληνικά και μόνον και όχι Ευρωπαϊκά κονδύλια οι δύσμοιροι εν Ελλάδι φορολογούμενοι. Τρώνε μεταξύ τους τα μουστάκια τους (αν είχαν) για το ποιος θα πάρει την δόξα. Οι αριστεροακροδεξιοί που είναι στην Κυβέρνηση ή οι δεξιοπασόκοι που ελέγχουν την Περιφερειακή εξουσία
Είναι βέβαιο  ότι οι Συριζοανεξενελληνες που ήλθαν στην εξουσία με σκοπό να χορεύουν οι αγορές, δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι μας έχει συμβεί.
Η αλήθεια όμως είναι ότι και αρκετοί από αυτούς που λένε όλα αυτά κατά των κυβερνώντων, ιδίως αυτοί που κρατούν στα χέρια τους την τοπική εξουσία, είναι και αυτοί βαθιά χωμένοι στον δικό τους αγγελικά πλασμένο κόσμο, που όλα είναι πανεύκολα και μπορούν να υπόσχονται και να μοιράζουν χρήμα, που θεωρούν ότι παράγεται από λεφτόδενδρα ενώ στην πραγματικότητα βγαίνει από τον ιδρώτα των φορολογουμένων πολιτών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Η κοινωνία υποφέρει, οι επιχειρήσεις υπερφορολογούνται και δεν βγαίνουν με τίποτα και οι τοπικοί εδώ άρχοντες κορδώνονται διότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενετάχθη το νέο ενωσιακό γήπεδο της Αργολίδας.
Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν από την προσωπική τους προβολή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα προβλήματα στην Αργολίδα και να επιλέγεται η κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου.
Και ο λαός αποκάτω απαθής σε όσα συμβαίνουν. Πλην των γνωστών εξαιρέσεων που εις μάτην προσπαθούν.
Έγραψα στην προηγούμενη ανάρτησή μου για το ενωσιακό γήπεδο ότι αυτό, "όπως άκουσα" θα γίνει στο Λάλουκα. Δεν είχα διαβάσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση τον τόπο κατασκευής του γηπέδου. Το έγραψα από την κοιλιά μου διότι σκέφτηκα ότι κάπου στη μέση μεταξύ Αργους και Ναυπλίου θα γίνει. Έτσι λειτουργούν αυτοί. Με το "κάπου στη μέση". Για να είναι όλοι κάπου και κάπως ευχαριστημένοι. Κάπου στη μέση να γίνει το νέο Νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό campus, ο βιολογικός καθαρισμός. Και από τότε που εγώ το έγραψα, όλοι πλέον λένε ότι το γήπεδο θα γίνει στο Λάλουκα. Πλάκα έχει η φάση, όσο και αν είναι για κλάματα το θέμα.
Όμως που θα βρουν χώρο για το γήπεδο; Τι προϋποθέσεις θα βάλουν; Πόσα χρήματα θα πληρώσουν; Θα κάνουν ανοιχτό διαγωνισμό;
Έχουμε και τα προηγούμενα με την αγορά του κτήματος για τον βιολογικό και για κάποιο πέντε επί πέντε κάπου στην Αργολίδα.
Η προτεραιότητα για την Αργολίδα δεν είναι ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Ήδη πολλά χρήματα δόθηκαν πριν ελάχιστα χρόνια όταν ένας τοπικός βουλευτής ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού.
Γήπεδα καλά υπάρχουν για να χρησιμοποιηθούν από τις ενωσιακές ομάδες.
Υπάρχουν και άλλα γήπεδα ποδοσφαίρου σε χάλια κατάσταση, που θα μπορούσαν να γίνουν στολίδια.
Υπάρχουν και άλλα αθλήματα που προοδεύουν στην Αργολίδα πολύ περισσότερο από το ποδόσφαιρο και για τα οποία υπάρχει ανάγκη αθλητικών χώρων για να τα στεγάσουν.
Στην Ελλάδα όμως της κρίσης προτεραιότητα και απόλυτη αναγκαιότητα είναι η παραγωγή και η αλλαγή του μοντέλου.
Πρώτες προτεραιότητες είναι ένα βιομηχανικό πάρκο στην Αργολίδα, ένα βιοτεχνικό πάρκο στην περιφέρεια του Ναυπλίου, η έλευση του φυσικού αερίου, η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου για μεταφορές αγαθών και ανθρώπων, η διαφοροποίηση του έργου του Ανάβαλου για να φτάνει το νερό στα χωράφια με φυσική ροή, το έργο στην Τζερτελιά, το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων, ο σχεδιασμός τουριστικής πολιτικής και τόσα άλλα.
Όχι το ενωσιακό γήπεδο
Shame on you για τις προτεραιότητές σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου