Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Αν....... (μέρος πρώτο) Αν ήμουν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου


1.   Δεν θα επιτρέψουμε στα τουριστικά σκάφη και τα πλοία που δένουν στο λιμάνι μας να αδειάζουν στα απορριμματοφόρα μας σύμμεικτα σκουπίδια. Θα επιβάλουμε ανακύκλωση απορριμμάτων. Όποιος επιθυμεί να παραδίδει χύμα σκουπίδια θα πληρώνει  μεγάλα ποσά. Ο ρυπαίνων πληρώνει. (Ενέργεια άμεση)

2.    Θα τοποθετήσουμε ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων (γυαλιού, αλουμινίου, χαρτιού, πλαστικού) για ανακύκλωση στην πηγή των γιωτ. (Μέσα σε ένα μήνα η δράση αυτή)

3.   Θα τοποθετήσουμε Pillars από τα οποία θα παίρνουν ρεύμα και νερό τα τουριστικά σκάφη, όποια στιγμή επιθυμούν καταβάλλοντας το τίμημα στο Λιμενικό Ταμείο. Έτσι θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις εισπράξεις και δεν θα επιβαρύνεται το Λιμενικό Ταμείο με τις αναθέσεις εργολαβιών σημαντικών ποσών για την παροχή νερού στα σκάφη. Για απευθείας αναθέσεις εννοείται ότι μιλάμε. Και πάντοτε στο ίδιο άτομο. Τους υπόλοιπους άνεργους της πόλης δεν τους γέννησαν μάνες; Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι η όλη υποδομή για να περάσουν τα καλώδια της  ΔΕΗ και οι αγωγοί του νερού υπάρχει εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια. Κατά μήκος της προκυμαίας έχει κατασκευασθεί το τούνελ που μπορεί να δεχθεί όλα αυτά τα καλούδια. Και το τούνελ αυτό που προνόησαν να κατασκευάσουν οι παλαιοί είναι τόσο μεγάλο ώστε να εισέρχεται μέσα άνθρωπος όρθιος!!! (μέσα σε ένα έτος θα έχουν τοποθετηθεί τα pillars).

4.    Θα τοποθετήσουμε μέσα στο τούνελ-αγωγό που περιέγραψα δίκτυο οπτικών ινών. Έτσι οι μεγαλοσχήμονες με τα τουριστικά σκάφη θα έχουν δυνατότητα  συνδέσεων με απίστευτες ταχύτητες, θα μπορούν να κάνουν συνδιασκέψεις με τα πέρατα της γης. Θα μπορούν να αράζουν στο λιμάνι μας και ταυτόχρονα να διοικούν τους κολοσσούς επιχειρήσεις  τους. Αυτές είναι αγαπητοί μου, μόνιμες παροχές υψηλού επιπέδου που θα προσελκύσουν τους πλούσιους και τους σούπερ ριτς, που θα βγουν στην πόλη, θα ξοδέψουν, θα φάνε και θα διασκεδάσουν και θα αφήσουν τα χρήματά τους στους επιχειρηματίες, που διαμαρτυρήθηκαν επειδή είχα  εκφράσει την άποψη ότι δεν πρέπει να τους πληρώνουμε  από πάνω αυτούς τους μαικήνες. Αντί να τους προσφέρουμε ποτάκια και ψιλομεζέδες πληρώνοντας να τους δίνουμε όλα τα καλούδια που μπορεί να προσφέρει ένα λιμάνι. Με αυτό τον τρόπο  τους προσελκύουμε σε μόνιμη βάση, διότι του χρόνου ή του αντίχρονου θα μπορεί μια άλλη πόλη να τους προσφέρει Γαλλική σαμπάνια αντί για κρασί και να πλειοδοτήσει και τότε κλαααμα οι χειροκροτητές.  (Μέσα σε έξι μήνες θα έχει τοποθετηθεί το δίκτυο των οπτικών ινών).

5.   Θα κατασκευασθεί μέσα στο λιμάνι κέντρο υποδοχής των επισκεπτών (για τα κρουαζιερόπλοια και τα τουριστικά σκάφη). Εκεί θα δίδονται πληροφορίες για την πόλη και την περιοχή, για τους αρχαιολογικούς χώρους, χάρτες, θα γίνεται η προώθηση των τοπικών προϊόντων, θα ενημερώνονται οι επισκέπτες μας για την ψηφιακή ξενάγηση του Ναυπλίου. (Μέσα σε δύο έτη θα έχει ολοκληρωθεί το κέντρο φιλοξενίας)

6.   Θα τοποθετήσουμε πλωτήρες με τα pillars για να πολλαπλασιάσουμε την χωρητικότητα του λιμανιού σε τουριστικά σκάφη. Έτσι θα δημιουργούσαμε ένα πλήρως εξοπλισμένο αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών (μαρίνα), χωρίς την ανάγκη κατασκευής  οικοδομικών μεγαθηρίων, όπως θεόχαζα προβλέπεται και που ποτέ αυτά δεν θα γίνουν (το αργότερα σε τρία έτη το έργο θα έχει ολοκληρωθεί η νέα μαρίνα με λίγα χρήματα)

7.   Η προσφορά των λιμενικών για εθελοντικό καθαρισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού δεν θα έχει κανένα νόημα, αφού το λιμάνι μας θα είναι καθαρό σε καθημερινή βάση. Ο εθελοντισμός αυτός του λιμεναρχείου μόνον προσβολή προς την πολιτική ηγεσία του λιμανιού μπορεί να εκληφθεί. Οι εθελοντικές δράσεις είναι ευπρόσδεκτες, θα μπορούσαν να σχεδιασθούν και να αφορούν πολλούς τομείς (π.χ. την καθαριότητα του βυθού της θάλασσας), αλλά όχι την καθαριότητα της χερσαίας ζώνης που είναι καθημερινή υποχρέωση του λιμενικού ταμείου (άμεση ενέργεια)

8.   Θα κατασκευάσουμε ιστοσελίδα του λιμενικού ταμείου, όπου το λιμάνι μας θα διαφημίζεται και όπου θα υπήρχε πλήρης καταγραφή των πλοίων και σκαφών που εισέρχονται και δένουν καθημερινά. Έτσι θα υπήρχε και η αναγκαία διαφάνεια για τα λιμανιάτικα που καταβάλλονται. (εντός εξαμήνου η δράση αυτή)

9. Θα αναμορφώσουμε τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου ώστε να αποτυπώνει την πραγματικότητα. Σήμερα, για όποιον γνωρίζει, είναι γελοίο ο  προϋπολογισμός των εσόδων ειδικά στα λιμανιάτικα που πληρώνουν τα σκάφη και τα πλοία να είναι πολλαπλάσιος των εσόδων που πραγματοποιούνται. Όλα αυτά δημιουργούν τουλάχιστον εύλογες απορίες.  Όλα θα διορθωθούν με την διαφάνεια και οι πάντες θα ήσαν βέβαιοι ότι χάρες ή ατασθαλίες δεν γίνονται. (άμεση ενέργεια(

10.   Το λιμενικό Ταμείο θα είναι παρόν στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που θα αφορούν όμως το λιμάνι του Ναυπλίου. Δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να έχει η παρουσία σε μία τουριστική έκθεση που αφορά τους Αθηναίους ή τους Σαλονικείς. Έχει όμως μεγάλη σημασία η συμμετοχή και η προβολή του λιμανιού σε εκθέσει όπως τα "Ποσειδωνια" ή η μεγάλη ετήσια έκθεση της κρουαζιέρας στην Φλώριδα. Και βεβαίως δεν είναι δυνατόν να γίνεται μία έκθεση τουριστικών σκαφών εδώ στην πόλη μας και να μην υπάρχει μια συγκροτημένη προσέγγιση των tour -operators που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό για να προβληθεί η πόλη και το λιμάνι.

11.  Θα ξεκινήσουνν άμεσα οι ενέργειες για την νομιμοποίηση-τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτηρίων στον Γύρο για να μπορούν να μισθωθούν και να λειτουργήσουν. Οι λύσεις υπάρχουν, όμως δεν θέλουν οι σημερινοί υπεύθυνοι να ακούσουν. Εννοείται ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στις περίεργες ανομίες σε σχέση με την χρήση των κτηρίων αυτών

12.  Θα μπει ένα τέλος στο αίσχος του Κήπου του Αμφιτρύωνα και της Πισίνας, όσον αφορά την χερσαία ζώνη του λιμανιού.

13.  Θα οργανώσουμε ένα μικρό νεώριο για τις ψαρόβαρκες στην Ανατολική πλευρά του λιμανιού. Σωστή λειτουργία της γλίστρας για τις ψαρόβαρκες. Ενίσχυση των επαγγελματιών αλιέων.

14.   Θα δημιουργήσουμε έναν χώρο υποδοχής κωπηλατικών σκαφών. Επίσης και όλες τις υποδομές για ιστιοπλοϊκά σκάφη αγώνων. Είναι ντροπή, που η πόλη μας δεν έχει αναπτύξει τέτοια αθλήματα υγρού στίβου.

15.   Άμεσα θα ξεκινήσουμε ενέργειες για την αλλαγή αυτού του απίστευτου που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο σε σχέση με τα υδροπλάνα, που τα στρίμωξαν ανάμεσα σε κρουαζιερόπλοια, κάτι που καθιστά αδύνατη την έλευσή τους. Χωροθέτηση σωστού χώρου για τα υδροπλάνα (μέσα σε ένα έτος)

16.  Τα κτήρια που προβλέπονται να ανεγερθούν εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα θα τα μεταφέρουμε στα ακριβώς απέναντι οικόπεδα του Δημοσίου. Είναι μία τρέλα η θέα του Ναυπλίου από την είσοδο της παραλιακής να εμποδίζεται από κτήρια.

17.   Άμεσα θα βάλουμε ένα τέλος στο χάος της στάθμευσης αυτοκινήτων στο λιμάνι. Είναι παλαβό αυτοκίνητα να εισέρχονται στο λιμάνι, να μην βρίσκουν να παρκάρουν και αντί να έχουν δίοδο διέλευσης να πρέπει να κάνουν όπισθεν. Θα δημιουργήσουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στα τμήματα του λιμανιού που είναι δίπλα στην παλαιά πόλη. Όσοι θέλουν το τζάμπα ας περπατήσουν, όσοι θέλουν να βάλουν την Πόρσε δίπλα από εκεί που θα πιουν τον καφέ τους, να πληρώσουν. Ειδική μέριμνα για ανθρώπους ηλικιωμένους, ανάπηρους, κατοίκους παλαιάς πόλης

18.   Θα δημιουργήσουμε χώρο για την στάθμευση των ποδηλάτων με ασφάλεια

19.   Μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί το έργο εκβάθυνσης του λιμανιού για να δένουν και τα μεγάλα κρουζιερόπλοια.

20   Θα μπει μία τάξη στους θαλάσσιους περίπατους. Κιόσκι για να εκδίδονται εισιτήρια. Ευταξία, σωστή αμφίεση, πρόγραμμα των περιπάτων και όχι το εάν και εφόσον να κυριαρχεί κλπ

Αυτά θα κάνουμε για αρχή
ΥΓ 1 Μέχρι να αναλάβω θα διερευνήσω τις ανάγκες και των άλλων λιμανιών που έχει στην αρμοδιότητά του το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός
ΥΓ2  Καλύτερα να μην διερευνήσω, διότι όλα αυτά που προβλέπεται να κάνω δεν θα γίνουν διότι απλώς θα με μαυρίσετε. Αλλά τα λέω



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου