Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το χόκει επί χόρτου μας φανερώνει τη σαπίλα στην κοινωνία. Γάγγραινα


Τις έχετε ακουστά αυτές τις ομάδες της περιοχής μας; "ΑΡΙΖΟΝΑ". λέει,  και "ΑΡΤΕΜΙΣ"; Πότε ιδρύθηκαν; Ποια είναι τα ιδρυτικά μέλη των ομάδων αυτών; Ποιοι υπέγραψαν; Ποια είναι τα Διοικητικά τους Συμβούλια; Γνωρίζετε ότι αυτά τα Σωματεία είχαν, λέει, ομάδες χόκει, επί χόρτου παρακαλώ;
Είχατε πληροφορηθεί ότι η Στέρνα, το Σχοινοχώρι, κάποιο Σωματείο με το όνομα  ΙΣΦΑ(τι είναι αυτά τα αρχικά;) και ένα άλλο με την επωνυμία ΣΔΥΑΡ, είχαν ομάδες χόκει επί χόρτου, που αγωνιζόντουσαν σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα; Πρώτη Εθνική παρακαλώ. Όχι απλές οδοντόκρεμες. Όχι παίζουμε.
Τελικά, απ΄ότι πληροφορήθηκα κατόπιν της τελετής λήξης της εορτής αυτής, το όλο θέμα με τις παράξενες ομάδες των μικρών χωριών της Αργολίδας και των ομάδων με ονόματα πολιτείας των ΗΠΑ και της θεάς του κυνηγιού, ήταν μια ευρέως διαδεδομένη στην Αργολίδα  κομπίνα εισαγωγής μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σκέτοι απατεώνες. Παράγοντες, γονείς, παρατρεχάμενοι, αρμόδιοι. Είχαν συστήσει ομάδες μαϊμούδες και διοργάνωσαν ένα ολόκληρο μαϊμού Πανελλήνιο πρωτάθλημα χόκει επί χόρτου με ομάδες αποκλειστικά από την Αργολίδα. Και κάποιοι γινόντουσαν πρωταθλητές Ελλάδας και μετά έπαιρναν μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.
Δεν γνωρίζω εάν θα με πιστέψετε, αλλά δεν είχα πληροφορηθεί την κομπίνα αυτή, προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο. Πιστέψτε με. Δεν θα το είχα αφήσει έτσι. Τουλάχιστον θα το είχα δημοσιοποιήσει. Διότι μπορεί να διαφωνείτε πολύ με τις αιρετικές μου απόψεις και τα αντικαρναβαλικά μου, όμως δεν μπορείτε να μην παραδεχθείτε ότι έχω τα θάρρητά μου, όταν εκφράζω την άποψή μου.
Και είναι ολοφάνερο ότι πάρα πολλοί γνώριζαν την κομπίνα. Και πολλοί ωφελήθηκαν
Πολλά παιδιά από την Αργολίδα εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια τα προηγούμενα χρόνια, ως μαϊμού πρωταθλητές.
Έγκλημα μεγάλων διαστάσεων. Φανταστείτε σήμερα νεαρούς επιστήμονες, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους (αύριο δικαστές) να έχουν μπει στη σχολή που επιθυμούσαν με αυτόν τον τρόπο. Και να το γνωρίζουν τα παιδιά. Αυτή την κοινωνία της απάτης δημιουργούσαμε. Και το επιτρέπανε ή το ανεχόντουσαν οι διάφοροι. 
Και εκτρέφαμε τέτοια φαινόμενα.
Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για το κατά πόσον οι αιρετοί της περιοχής μας γνώριζαν με ακρίβεια τι συμβαίνει. Εσείς τι φαντάζεστε; Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν κάποιοι από αυτούς. Πάντως μια τέτοια απάτη δεν στήνεται εάν το μυστικό δεν το γνωρίζουν πολλοί. Και οι διάφοροι αρμόδιοι και παράγοντες παραμένουν αρμόδιοι και παράγοντες διότι κάποιος τους βοήθησε να γίνουν αρμόδιοι και παράγοντες Και οι αρμόδιοι και παράγοντες βοηθούν τους αποπάνω να είναι στην θέση τους και αυτοί.  Και γνωρίζω το άλλο. Ποτέ δεν πληροφορηθήκαμε το μέγεθος της κομπίνας. Δεν γνωρίζω εάν τιμωρήθηκε κάποιος. Εάν κάποιος δημόσιος υπάλληλος, πήρε την άγουσα για το σπίτι του. Δεν θα έπρεπε  τα παιδιά που μπήκαν στο πανεπιστήμιο με απάτη να διαγραφούν;  Και ναι, εάν ήταν ενήλικες όταν δήλωσαν ότι είναι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Και να τιμωρηθούν, έστω και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, όπως ο νόμος ορίζει. Τα θέλουμε και τα επιδιώκουμε για τη νέα γενιά τα δικαιώματα που συνοδεύουν την ενηλικίωση, να γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν και ευθύνες. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι όλοι αυτοί που μας διοικούν δεν το κυνήγησαν το αισχρό αυτό ζήτημα όπως θα έπρεπε για να αποκαλυφθεί στις πλήρεις διαστάσεις τους, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να υπάρχουν κυρώσεις. Ισως η απάθεια να είναι χειρότερη και από το ίδιο το εγκληματικό γεγονός. Γιατί δηλαδή; Οι άλλοι νέοι και οι νέες που μπήκαν με το σπαθί τους στις Πανεπιστημιακές σχολές είναι παιδιά κατώτερου θεού;
Τι γίνεται; Όλοι βολεύονται με την απραξία; Τι έκαναν οι πολιτικοί των τότε κυβερνώντων κομμάτων; Τι έκαναν και οι σημερινοί κυβερνώντες, τότε αντιπολιτευόμενοι; Μήπως το σκάνδαλο είναι διακομματικής υφής; Ίσως. Δεν γνωρίζω ονόματα και μέγεθος. Γνωρίζω όμως  ότι είναι ένα αίσχος. Μια τεράστια κηλίδα στην ιστορία της Αργολίδας.
Είμαστε μια χώρα που έχει σαπίσει σε όλα τα επίπεδα, φίλοι μου. Ολοκληρωτική γάγγραινα. Δεν σωζόμαστε.
Και οι πολιτικοί ταγοί που ασκούσαν και ασκούν την εξουσία ίσως θα έπρεπε και αυτοί να πάνε σπίτια τους. Είδατε ποτέ την οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης μετά την γενικευμένη σε όλο το σώμα της κοινωνίας γάγγραινα;
Δεν απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος για να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από τριακόσιοι σε διακόσιους. Ένας απλός τυπικός νόμος απαιτείται. Όμως ποιος θα τον ψηφίσει; Ακούσατε ποτέ κάποιον από τους αιρετούς βουλευτές μας, τους σημερινούς και όλους τους προηγούμενους, να υποστηρίζουν μια τέτοια αλλαγή, που μάλλον είναι αυτονόητη; Να χάσουν την εδρούλα τους  και τα προνόμιά τους; Νόου ουέι.
Και μαζί με τους Υπουργούς, τους βουλευτές, τους κομματικούς έρχονται και οι χιλιάδες διορισμοί (διορισμοί είναι και ας ψελλίζουν το αντίθετο για να δικαιολογηθούν) των μετακλητών. Και μαζί και οι μετακινήσεις υπαλλήλων από θέσεις κρίσιμες στον διοικητικό μηχανισμό, στα κομματικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Πόσοι και πόσοι καθηγητές και δάσκαλοι, μάζα κρίσιμη για την εκπαίδευση, δεν έχουν μετακινηθεί; Και τρέξε εσύ νέε δάσκαλε στα ορεινά χωριά να διδάξεις γράμματα. Όχι ότι δεν νιώθεις καλύτερα που επιτελείς έργο, αλλά ένα γαμότο για την αδικία δεν μπορεί να μην υπάρχει. Διπλανοί μας μας, γνωστοί μας, είναι όλοι αυτοί και αυτές που βολεύτηκαν. Λίγο πολύ όλοι τους γνωρίζουμε. Και τα άλλα παιδιά του κατώτερου θεού εκεί. Στην εξορία.
Σαπίζει η χώρα. Πεθαίνει. Το σύστημα των τριακοσίων με τους χιλιάδες ακολούθους, που δημιούργησαν οι προηγούμενοι και το συνεχίζουν οι σημερινοί με , ίσως, ακόμα πιο αισχρό τρόπο, με Καρανίκες και γκόμενες, είναι το πύον που ξεχειλίζει από το σώμα της κοινωνίας.
Δεν σώζεται η κοινωνία εάν δεν γίνει μια εκ βάθρων ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και εάν δεν αλλάξει μυαλά η κοινωνία στο να βλέπει το συλλογικό και όχι την πάρτη του ο καθείς. Δεν θα κάνει τίποτα ο Μητσοτάκης, όσες καλές προθέσεις και αν έχει, με αυτό το κόμμα και το στελεχιακό δυναμικό. Τα κυβερνητικά κόμματα ήδη  βρώμισαν και αυτά από την γάγγραινα. Κάποιοι άλλοι με αγνές και καλές προθέσεις και ιδέες εξαφανίζονται. Η δημιουργία της νέας κεντροαριστεράς με κορμό το Πασοκ δεν θα δώσει την παραμικρή ελπίδα. Με αυτούς τους συγκεκριμένους μηχανισμούς που μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια, εγώ λέω όχι. Δεν θα πάρω. Δεν μου δίνουν ελπίδες.

1 σχόλιο:

  1. Το πρωτάθλημα λάμβανε χώρα στην περιοχή ΛΙΜΝΕΣ Αργολίδας. Είχε στηθεί από γνωστό ιδιωτικό σχολείο της περιοχής. Στην κομπίνα μπήκαν μετέπειτα και δημόσια σχολεία του ΑΡΓΟΥΣ! Σε αυτό το κλειστό πρωτάθλημα μπορούσαν να συμμετάσχουν ΜΟΝΟ όσοι μαθητές έκαναν και .... ιδιαίτερα μαθήματα με τους καθηγητές του ιδιωτικού σχολείου της περιοχής μας, οι τιμές των οποίων ξεκινούσαν από 50 ευρώ την ώρα! Ουσιαστικά αντί να παίρνουν φακελάκι απευθείας τα έπαιρναν από τους γονείς λίγα λίγα. Προσωπικά εγώ που πήγαινα στο ιδιωτικό σχολείο αυτό δεν με δέχτηκαν να συμμετάσχω στο πρωτάθλημα χόκει επειδή δεν έκανα μαζί τους ιδιαίτερα αλλά με άλλους εξωσχολικούς οι οποίοι μου έπαιρναν 15 με 20 ευρώ το πολύ την ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή