Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Πασοκονεοδημοκρατιάδα, στρατουλιάδα, παπαδακιάδα


Γι΄αυτά τα αίσχη που συμβαίνουν σε βάρος των πτωχών και ανήμπορων στο ασφαλιστικό μας σύστημα οι ευθύνες είναι πολύ προσωποποιημένες.
Ευθύνεται η Πασοκαρία. Οι νεοδημοκράτες. Οι συνδικαλιστές. Οι αυτιάδες και παπαδάκηδες. Οι ρωμανιάδες. Οι εργατολόγοι δικηγόροι. Η δεξιά που επονομαζόταν "αριστερή" αντιπολίτευση και σήμερα αυτοαποκαλείται "πρώτη φορά αριστερά". Ο αλάθητος λαός που ψήφιζε πάντοτε και ψηφίζει ακόμα αυτούς που συντηρούν ένα επαίσχυντο καθεστώς και υπόσχεται εύκολες λύσεις. Και βέβαια οι Σύμβουλοι Επικρατείας που μοιράζουν  χρήματα από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον πλανήτη Γη.
Επιδιώκαμε και επιζητούμε την απόλυτη ακινησία στο χρεοκοπημένο ασφαλιστικό μας σύστημα. Να παραμείνουν τα προνόμια έτσι όπως διαχρονικά τα δημιουργήσαμε και να συνεχίσουν να ευνοούνται οι πελάτες και να ταλαιπωρούνται οι αδύναμες κοινωνικές τάξεις. Και αυτό ονομάζεται αριστερή πολιτική.
Θέλουμε να προστατεύσουμε τα τραγικά κατεστημένα.

Σας παρουσιάζω λοιπόν κάποια στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας εν καιρώ πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης.

Υπάρχουν αγαπητοί μου, τέσσερις πατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα που λαμβάνουν σήμερα δέκα συντάξεις. Καλά ακούσατε δέκα συντάξεις έκαστος. Και αν μου πείτε ότι αυτοί οι τέσσερες υπέροχοι Ελληνες είναι μία πολύ μικρή εξαίρεση, και δεν πρέπει να δίνουμε βάση στο αίσχος αυτό, θα σας πω ότι υπάρχουν άλλοι 7 που παίρνουν 9 συντάξεις,  κάποιες δεκάδες που παίρνουν 8 συντάξεις, μερικές εκατοντάδες που παίρνουν 7 συντάξεις, μερικές χιλιάδες που παίρνουν 6 συντάξεις, μερικές δεκάδες χιλιάδες που παίρνουν 4 και 5 συντάξεις και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες που λαμβάνουν 3 συντάξεις. Ήσουν Δήμαρχος ή Κοινοτάρχης; Πάρε σύνταξη. Έκανες και για ένα τέρμινο βουλευτής; Πάρε μια άλλη σύνταξη. Ήσουν γιατρός; Πάρε και άλλη μία από το ΤΣΑΥ. Ήσουν  ταυτόχρονα και γιατρός της ΔΕΗ; Ας του δώσουμε  και μία σύνταξη Δεητζή. Έκανες και στο ΕΣΥ; Ως δημόσιος υπάλληλος λαβέ και μία τοιαύτη σύνταξη. Τώρα το με ποιο τρόπο κάποιος λαμβάνει οκτώ ή εννέα ή και δέκα συντάξεις αυτό ξεπερνάει τη δυνατότητα του πεπερασμένου μυαλού μου. Μα τι ακριβώς υπερασπιζόμαστε όταν δεν θέλουμε να συζητήσουμε το συνταξιοδοτικό και τις ανορθογραφίες του; Κάτσε φουκαρά των 80 ετών να λαμβάνεις εξακόσια ευρώ σύνταξη και να προσπαθείς με αυτά να συντηρήσεις παιδιά και εγγόνια και ας αφήσουμε κάποιους χιλιάδες άλλους να παίρνουν τέσσερις και πέντε και δέκα συντάξεις. Τους ψήφιζες και τους ψηφίζεις ακόμα άμοιρε επαγγελματία που παίρνεις από τον ΟΑΕΕ μία πενιχρή σύνταξη και την ίδια ώρα κάποιοι κάνουν πάρτι στις πλάτες σου, αφού πέραν από τα λίγα που σου δίνουν θα σου αυξήσουν και τον φουπουά σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης για να συντηρήσουν το σάπιο σύστημα υπέρ των προνομιούχων.
Θέλετε και άλλο επίσημο στοιχείο για να διαπιστώσετε ότι οι μητρόπουλοι, οι ρωμανιάδες και  οι σύμβουλοι επικρατείας υπερασπίζονται τις αδικίες;
Ακούστε το.
Το μέσο εισόδημα από συντάξεις για τα άτομα ηλικίας από 56-60 ετών για το μήνα Μάρτιο 2015 ήταν 1.121,49 ευρώ ενώ το μέσο εισόδημα από συντάξεις για τα άτομα ηλικίας από 81-85 ετών για τον ίδιο μήνα  ήταν 747,94. Δηλαδή οι τζόβενοι που κατά κανόνα έχουν εργασθεί πολύ λιγότερο και που βρίσκονται ακόμα στην παραγωγική ηλικία, λαμβάνουν σύνταξη ή πολλές συντάξεις μεγαλύτερες κατά ποσοστό 49,93% από τους ογδοντάρηδες. Και τα στοιχεία λένε ότι οι ακόμα μεγαλύτεροι παίρνουν ακόμα πιο μικρές συντάξεις μέχρι που οι αιωνόβιοι λαμβάνουν μέση σύνταξη 683,46 ευρώ. Αυτά υπερασπίζεται ο στρατούλης, αυτά δημιούργησαν οι πασοκονεοδημοκράτες και αυτά δεν θέλουμε να θίξουμε. Άμοιρε συνταξιούχε φαναρτζή, οδηγέ σε νταλίκα, εμποροϋπάλληλε, καθαρίστρια, εργάτη γης που έχεις εργασθεί 40 ολόκληρα χρόνια και λαμβάνεις πολύ λιγότερα από τους προνομιούχους, που βρίσκονται στην πιο ανθηρή και παραγωγική στιγμή της ζωής τους. Τι να πω; Εάν υπήρχαν οι άπειροι πόροι στο ασφαλιστικό σύστημα να πεις να πάει στο καλό όλο αυτό το αίσχος, με την προοπτική να γίνουν προνομιούχοι και οι φουκαράδες, όμως εδώ διατηρούμε ενφια και φόρο αλληλεγγύης και φόρο επιτηδεύματος για να χορηγούμε τις πέντε και τις δέκα συντάξεις που λαμβάνουν οι νεαρούληδες.
Θέλετε και ένα άλλο στοιχείο από τα επίσημα που μας δίνει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, που δείχνει οποίον τέρας δημιουργήσαμε;
Το Φεβρουάριο του έτους 2015 συνέβησαν τα εξής εκπληκτικά: Το 67,30% όσων  δημοσίων υπαλλήλων βγήκαν στη σύνταξη  ήσαν κάτω από 61 ετών.Ακόμα πιο συγκλονιστικό ήταν ότι το 83,72% όσων βγήκαν στη σύνταξη και εργαζόντουσαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήσαν κάτω από 61 ετών. Την ίδια στιγμή μόλις το 22,73% που συνταξιοδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΕ ήσαν κάτω από 61. Ας πούμε και κάποια αλήθεια κάποια στιγμή. Αυτό που θέλουμε να προστατέψουμε είναι οι πρόωρες συντάξεις κάποιων συγκεκριμένων ομάδων και όχι όλου του λαού. Και αυτοί οι άμοιροι οι επαγγελματίες  και έμποροι, που έχουν ματώσει να πληρώσουν εξ ιδίων τις ασφαλιστικές τους εισφορές επί 40 χρόνια  είναι και πάλι οι αδικημένοι.
Να πάμε και σε άλλα στοιχεία σε σχέση με το ασφαλιστικό μας;
Οι δικηγόροι πληρώνουν ακόμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές με ένσημα που βρίσκουν από τις παραστάσεις στα δικαστήρια τις οποίες κατά κανόνα πληρώνουν οι πελάτες τους. Έτσι ο δικηγόρος που έχει πολύ δουλειά και πολλές παραστάσεις δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ή πληρώνει λιγότερες σε σχέση με έναν νέο που παλεύει μόνος του ανάμεσα στα θηρία.
Οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ είναι μεγαλύτερες από αυτές των δικηγόρων. Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που εργάσθηκαν κατά κανόνα 40 χρόνια και πλήρωσαν περισσότερα λαμβάνουν μικρότερες συντάξεις από άλλους συνταξιούχους και πολύ μικρότερες από κάποιες ειδικές προνομιούχες ομάδες.
Οι επικουρικές συντάξεις δεν είναι προνόμιο όλων των συνταξιούχων αλλά των μισών. Κατά κανόνα αυτών που δεν πληρώνουν εξ ιδίων. αλλά μέσω του μισθού τους. Όταν αγωνιζόμαστε λοιπόν για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος αγωνιζόμαστε να μην μειωθούν οι συντάξεις σε κάποιους εργαζόμενους και αδιαφορούμε για τους μισούς που δεν παίρνουν τίποτα. Παραλογισμός;

Και αυτό το σύστημα που δημιούργησαν όλοι οι παραπάνω που ευθύνονται για τις πασιφανέστατες αδικίες, αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια να το διατηρήσουμε. Και θεωρούμε τον αγώνα μας αυτόν ότι είναι υπέρ των αδυνάτων. Παραλογισμός;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου