Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ιατρικός τουρισμός


Και εγένετο φως στην τουριστική μας πόλη!!!!!
Έτσι ακούω.
Ετοιμάζεται, λέει, τουριστικό portal του Ναυπλίου.
Πολύ καλό!!!!
Να το δούμε βέβαια για να κάνουμε και τις παρατηρήσεις μας, διότι προηγούμενα επίσημα sites του Ναυπλίου, αλλά και το επίσημο τουριστικό site της Περιφέρειας, ήσαν γεμάτα χονδροειδή λάθη.
Πρέπει να είμαστε η μόνη πόλη στην Ευρώπη με κύρια οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό, χωρίς επίσημο τουριστικό ιστότοπο.  Τι να κάνουμε; Αυτούς επέλεγαν οι πολίτες να μας κυβερνήσουν. Ένα εύγε θα αναγκαστούμε να πούμε τώρα, έστω και αν η λειτουργία του του τουριστικού πόρταλ γίνει το 14 ή το 15.
Είναι φανερό.
Εκλογές έρχονται και οι πολιτευτάδες των μεγάλων ή τέως μεγάλων κομμάτων που φιλοδοξούν να πρωτοεκλεγούν ή να επανεκλεγούν  άρχισαν να δραστηριοποιούνται.
(Όχι δεν άλλαξα θέμα). Για τον τουρισμό θα συνεχίσω να μιλάω.
Ο ένας λοιπόν που δεν έχει κάνει τίποτα για τον σχολικό αθλητισμό, παρότι έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, διοργάνωσε μαθητικές αθλητικές εκδηλώσεις στην Επίδαυρο. Νάσου κορδώματα και δεκάρικους πανηγυρικούς. Αλλά ο σωματειακός αθλητισμός με όλα τα στραβά του που είναι και φυτώριο διαφθοράς και μαύρου χρήματος (έχω ξαναμιλήσει γι΄αυτά), καλά κρατεί.  Και η βία στους αθλητικούς χώρους παρούσα. Ρίξαμε την ντουφεκιά με την αναβολή των αθλητικών εκδηλώσεων για μια βδομάδα και όλα ωραία (Τελικά ξέφυγα , φλυάρησα και ψιλοάλλαξα θέμα)
Επιστρέφω  λοιπόν στον τουρισμό.
Επρεπε ο έτερος βουλευτής και Υπουργός να απαντήσει στην "όμορφη" και "γλυκιά" πρωτοβουλία του νεοδημοκράτη (πάντοτε οι εκδηλώσεις με παιδιά, αγκαλιές και φιλιά δίνουν ποντάκια στον προεκλογικό αγώνα). Ο τρίτος βέβαια βουλευτής που αντιπολιτεύεται τα έχει λυμένα αυτά. Ενα ηχηρό "όχι" σε όλα και καθαρίσαμε μέχρι να γίνουμε εμείς κυβέρνηση και τότε πρέπει εμείς να διαχειρισθούμε τα ζέοντα  προβλήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων (αδιόρθωτος είμαι, πάλι ξεστράτισα)
Ξαναγυρνάω λοιπόν στον Υπουργό που πρέπει να απαντήσει στον άλλο Υπουργό με τις γιορτές των παιδιών στην Επίδαυρο.
"Ιατρικός τουρισμός" στην Επίδαυρο και μάλιστα μας ανέφερε ο Υπουργός και νούμερα, όπως τα τόσα εκατομμύρια των γιατρών που μπορούν να έλθουν και να αυξήσουν εισοδήματα. Ωπα μεγάλε!!!! Ιατρικός τουρισμός; Πολύ ωραίο και αυτό!!!!! Πιασάρικο Προεκλογικό πυροτέχνημα πρώτης τάξης. Ναι να το βάλουμε και αυτό μπρος, έστω και αν δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα. Αλλά με σχέδιο. Και να συμβουλευτούμε ανθρώπους που ξέρουν, έχουν αγωνισθεί, έχουν προτείνει. Για να πετύχουμε αποτελέσματα. Όχι σαν την άλλη εξαγγελία με το φυσικό αέριο που ακόμα το περιμένουμε στο Ναύπλιο και το Αργος.
Οι χώρες που ανέπτυξαν τον τομέα του ιατρικού τουρισμού εργάσθηκαν με σοβαρότητα. Και συνεργάσθηκαν άνθρωποι με διαφορετικές ειδικότητες. Καλά τα λόγια και οι ιδέες, αλλά εδώ οι δράσεις χρειάζονται και προετοιμασία, αλλά και τόλμη
Πρώτον πρέπει να στηριχθούμε σε ανθρώπους που έχουν ήδη κάνει πράγματα και γνωρίζουν.
Φερ΄ειπείν ο καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων κ. Στέφανο Γερουλάνο έχει ήδη οργανώσει συνέδρια στην Κω για το θέμα αυτό.
Και ναι. Θα πρέπει η Αργολίδα να συνεργασθεί με την πατρίδα του Ιπποκράτη, για να πετύχουμε τις αναγκαίες συνέργειες και να εκμεταλλευθούμε και την εμπειρία των Κώων, Ηδη λειτουργεί με επιτυχία και έχει πραγματοποιήσει δράσεις το "Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα Κω". Δεν ξεκινάμε από το μηδέν και πρέπει εάν θέλουμε να εργασθούμε με σοβαρότητα να στηριχθούμε σε τέτοιες δομές και στους ανθρώπους αυτούς.
Και θα πρέπει να συνεργασθούν και οι δημόσιες δομές της υγείας, διότι ιατρικός τουρισμός δεν είναι μόνον ιατρικά συνέδρια και επισκέψεις ιατρών στο Ασκληπιείο. Και να είμαστε και τολμηροί, δίνοντας έδαφος και στον ιδιωτικό τομέα για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να μην καταντήσει η όλη προσπάθεια κρατικίστικη αραχνίλα.
Και θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε και τους αρχαιολόγους. Υπάρχουν, απ΄ότι ακούω, αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα, που να μπορούν να  είναι η βάση για τη δημιουργία ενός μικρού σύγχρονου θεματικού μουσείου ή μίας πτέρυγας σε μουσείο με  αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν να κάνουν με την ιατρική στην αρχαιότητα.
Και αν θέλουμε να αναπτύξουμε σοβαρά τον τομέα αυτό, τότε θα πρέπει να λάβουμε και κάποιες γενναίες αποφάσεις, ώστε να δώσουμε μία κατεύθυνση στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, με την παράλληλη δημιουργία και άλλων κτηριακών δομών για να μπορούμε να δεχθούμε άτομα που θα θέλουν να συνδυάσουν τουρισμό με παροχές υγείας.
Δεν τα λέω πρώτη φορά. (θυμίζω Καραθώνα, αθλητικό πάρκο, χώρους πολιτισμού, θεάτρου και ιατρικός τουρισμός)
Αλλά ποιος τελικά πολυσκάει.
Τώρα βέβαια έρχονται πάλι εκλογές, οπότε.....
Διαβάστε λοιπόν  εδώ τι έλεγα το Μάρτη του 2011

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αιρετικέ,
    πόσο δικιο έχεις σε όλα αυτά που με τόση υπομονή γράφεις τόσα χρόνια!!!! Αλλά πόσοι από τα "πρόβατα ψηφοφόροι"έχουν αντιληφθεί ότι έχεις δικαιωθεί και πλέον χρειάζεται σοβαρότητα και όχι ευκολία και αρπακόλλα λύσεις?? Για παράδειγμα στον Ιατρικό τουρισμό τι γνώσεις έχουν ο βουλευτής των Υδρογονανθράκων οι δήμαρχοι των τσιμέντων και της διαπλοκής και οι διαπλεκόμενοι με τους πολιτικούς "επιστήμονες" της μετριότητας? Γιατί πολιτικοί τύπου Κωσταντάρα δεκαετίας 60 μόνο μέ μετριότητες συναλάσσονται και αλληλολιβανίζονται!!! Καθηγητές της εμβέλειας Γερουλάνου δεν υποκύπτουν σε προεκλογικές καφενειακές συγκεντρώσεις γιά την επανεκλογή βουλευτών που έχουν στείλει αδιάβαστη όλη τη κοινωνία. Αλλά το τίμημα είναι πολύ ακριβό και το πληρώνει ήδη η κοινωνία!!! Στον τομέα αυτό δεν πρόκειται ουσιαστικά να γίνει τίποτα γιατί οι εισηγήσεις είναι τελείως ερασιτεχνικές και στα μέτρα του πολιτευτή που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή του και τα 10.000 ευρώ το μήνα. Σκασίλα του γιά την προοπτική του τόπου(αλήθεια γιατί δεν έφερε τον προαστικό σιδηρόδρομο τότε που δένανε τους σκύλους με τα λουκάνικα ή δεν είχε πόστο επί πασοκοαθλιας κυβέρνησης που πηγαινοερχόντουσαν οι σακούλες με το μαύρο πολιτικό χρήμα?? Τι απαντά σε όλα τα παραπάνω ο Υπουργός????? Γιατί οι δημοτικοί άρχοντες ακόμα και σήμερα δουλεύουν τη κοινωνία με τέτοιου είδους φιέστες??? Πέστε την αλήθεια επιτέλους στο κόσμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα βράδυ που δεν μπορούσε να κοιμηθεί ένας πράσινος υποτακτικός Υπουργός στην αγωνία του να βρει τρόπους να σώσει την Ελλάδα αντι να μετράει προβατάκια, άρχισε να μετρά τους γιατρούς σε παγκόσμια κλίμακα και τους βρήκε 10 εκατομμύρια, συνομίλησε μαζί τους και όλοι αυτοί αναμένονται να αφιχθούν στην Επίδαυρο!!!! Αυτή και αν είναι ανάπτυξη και πλάνο εξόδου από τη κρίση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή