Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Απορία ψάλτου βήξ; ή όχι;

Στην τελευταία ανάρτησή μου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου και για τα ερωτήματα που έθεσα για τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχα ένα υστερόγραφο.
Έλεγα το εξής: "ΥΓ1.  Μόλις τώρα είδα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για το θέμα.  Μία μόνο λέξη. Λαϊκισμός. (και αν θέλετε το αναλύω)"
Από τότε διάβασα και την ερώτηση που υπέβαλαν οι τρεις Πελοποννήσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανακήρυξη από την Περιφέρεια προσωρινού μειοδότη. Η ερώτηση αυτή ήταν, σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση, πολύ πιο τεκμηριωμένη, δομημένη σωστά, έθετε καίρια ερωτήματα και προφανώς ήταν γραμμένη, όχι από βουλευτή αλλά από καλό γνώστη των διαδικασιών, μάλλον συνεργάτη κάποιου βουλευτή.
Όμως εγώ επιμένω στα περί λαϊκισμού.
Και επειδή κατηγορήθηκα ότι κατηγορώ αδίκως, θα σας αναλύσω τα δεδομένα και όποιος έχει να μου πει το οτιδήποτε εδώ είμαι να τα ακούσω.
Τι ωραία και καλά, τι όμορφα και απλά!!!! Οι κακοί Δήμαρχοι που μολύνουν το περιβάλλον με τους σκουπιδότοπους. Ο κακός περιφερειάρχης που παραχωρεί τη διαχείριση των σκουπιδιών σε μεγαλοεπιχειρηματία με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο πολίτης και να τα τσεπώνει ο μεγάλος και ο  ισχυρός. Και την ίδια ώρα εμείς διαθέτουμε την πρόταση που θα δώσει οριστική λύση σε όλα αυτά, χωρίς να ενοχληθεί και να επιβαρυνθεί ο "πελάτης" μας.
Απλό και βολικό: "υπάρχει η λύση" να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο όπου δίπλα μας θα πετούν αγγέλοι, θα ζούμε στην απόλυτη ευτυχία και τα βραδάκια θα μπορούμε να κάνουμε και μια σύντομη επίσκεψη στον από κάτω κόσμο, εκεί που οικοδεσπότες είναι με ουρές και με μεγάλα αυτιά και όπου τα βράδια είναι λίγο πιο συναρπαστικά από την ηρεμία του Παραδείσου   Το μαγικό ραβδί που θα λύσει όλα τα προβλήματα το έχουν κάποιοι. Ο πολίτης δεν χρειάζεται να πληρώσει. Οι σκουπιδότοποι θα κλείσουν, ουδείς απολύτως θα ενοχληθεί. Αρκεί να προχωρήσουμε στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση και "παφ δε μάτζικ ντράγκον" θα εξαφανιστούν οι χωματερές.
Και όμως: Δυστυχώς τον πρώτο καιρό που θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πηγή-κομποστοποίησης, το ποσοστό ανακύκλωσης θα είναι επιτυχία να ξεπεράσει το 25 με 30%. Μετά απαιτείται συνεχής προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του πολίτη, αλλά και ποινές για όποιον δεν ανακυκλώνει για να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι είναι. Οπότε είναι αναγκαίο, εάν θέλουμε να προχωρήσει η ανακύκλωση στην πηγή, να έχουμε το θάρρος να  πούμε και τι θα γίνουν τα οικιακά απόβλητα που δεν θα ανακυκλωθούν. Να μιλήσουμε για ΧΥΤΥ ή για άλλο τρόπο διάθεση των μη ανακυκλωθέντων αποβλήτων, μετά από εγκεκριμένες και σωστές μελέτες. Και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είμαστε αντίθετοι και να μην υποστηρίζουμε κάθε τοπικιστική διαμαρτυρία. Τολμάμε ή όχι; Αλλιώς μπούρδες προοδευτικοί είμαστε και γλυκανάλατοι φίλοι του περιβάλλοντος.
Και οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι λαϊκίστικες διότι ομιλούσαν για τα εύκολα, και "λησμονούν" τα δύσκολα. Και το πράττουν αυτό διότι πριν από ελάχιστο καιρό, υποστήριξαν με πάθος και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ως μια μεγαλειώδη αντίσταση του λαού, την αντιδραστική τοπικιστική εξέγερση της Κερατέας. Έτσι για να μην προχωρήσουν τα προγράμματα ανακύκλωσης στην πηγή, έτσι για να δέχονται τα σκουπίδια της Αττικής, μόνον οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι των δυτικών συνοικιών πολίτες.
Ρε τα έχετε τελικά εσείς και τα έχουμε άραγε και εμείς τα ούμπαλα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και της κοινής λογικής; Να υποστηρίξουμε τις μεγάλες περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται;
Το μέλλον θα δείξει, όμως το παρόν είναι μουντό και σκοτεινό. Και οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνουν οριστικές λύσεις, προσθέτοντας πόντους σ΄αυτά που υιοθετεί ο Τατούλης.

Περιμένω κάποιον να μου απαντήσει. Είναι ολοκληρωμένη λύση αυτή που περιγράφει και εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή χαϊδεύει αυτιά; Για να ακούσω... Μάλλον βηχαλάκι θα εισπράξω... Απορία ψάλτου βήξ......


ΥΓ Με την ευκαιρία: Ιδού η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου για τα σκουπίδια







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου