Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου

Η νεοσουρεαλιστική Ελλάς καλά κρατεί, παρά τα θετικά που γίνονται και είναι ορατά σε κάθε καλόπιστο μη ψεκασμένο.
Ομως η δύναμη της αδράνειας δεν ξεπερνιέται εύκολα.
Τα τέλη υπέρ αυτού του Ταμείου, που ονομάζεται "Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων-ΤΑΧΔΙΚ),  τριπλασιάσθηκαν και πενταπλασιάσθηκαν.
Το Δημόσιο συνεχίζει να πληρώνει υπέρογκα ποσά για ενοίκια για τη στέγαση υπηρεσιών του.
Ταυτόχρονα δημόσια κτήρια παραμένουν αναξιοποίητα και ρημάζουν.
Ουδείς μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα μείωσης των δαπανών για μισθώματα.
Το ΙΚΑ στο Ναύπλιο πληρώνει υπέρογκα ποσά.
Οι ιδιοκτήτες των κτηρίων που τα είχαν εκμισθώσει στο δημόσιο, ήσαν οι εξαιρετικοί μάγκες που δεν πλήρωναν ΕΕΤΗΔΕ.
Κάποτε  η άλλη πρόταση φώναζε (σήμερα μάλλον δεν λέει πολλά) για τα υπερβολικά μισθώματα που πληρώνει το Δημόσιο και είχε και συγκεκριμένη πρόταση για το πως τα πράγματα θα βελτιωνόντουσαν. Βέβαια, τότε ήταν η περίοδος των παχιών αγελάδων και ουδείς ασχολείτο με σχέδια εξοικονόμησης. Σήμερα οι ψεκασμένοι το μόνο που ζητάνε είναι η επιστροφή στους χρόνους αυτούς των δανεικών, ως δια μαγείας.
Πιο παλιά, στο απώτερο παρελθόν, το αίτημα του προοδευτικού κόσμου του Ναυπλίου ήταν να επανέλθουν κάποιες δημόσιες υπηρεσίες στην παλιά πόλη. Σήμερα το αίτημα αυτό έχει παντελώς ξεχασθεί και μόνον ο αιρετικός το επαναφέρει.
Με τον Καλλικράτη κάποιες δημόσιες υπηρεσίες πέρασαν στον Δήμο και μαζί οι υποχρεώσεις καταβολής μισθωμάτων.
Ποτέ δεν υπήρξε ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων για μείωση των σχετικών δαπανών, παρά τις επισημάνσεις του αιρετικού και τον σχολιασμό του Δημάρχου κάτω από τη σχετική ανάρτηση που μπορείτε να τα δείτε εδώ
Ένας μεγάλος αριθμός δημοτικών κτηρίων έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Χάρβαρντ και πολύ ορθά. Το κακό είναι ότι ουδείς από τη δημοτική αρχή έχει διανοηθεί να ζητήσει από τα Πανεπιστήμια συγκεκριμένα πράγματα για να ωφεληθεί η πόλη.
Και σήμερα έρχεται η Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου να ζητήσει από το Δήμο Ναυπλιέων το εξωφρενικό. Να βρει ο Δήμος κτήριο για τη στέγαση των γραφείων (αίθουσες για τις συνεδριάσεις υπάρχουν στα Δικαστήρια) του Δικαστηρίου αυτού.
Και αμέσως εμφανίζεται ο επίδοξος νέος Δήμαρχος της πόλης και ζητάει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, βασικά για να εκμεταλλευθεί πολιτικά την κατάσταση. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι, διότι ποτέ δεν μπήκε με οργανωμένο τρόπο στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων, όπως επεσήμανε και η άλλη πρόταση στο παρελθόν και όπως τόνιζε ο αιρετικός.

Σήμερα........
Σήμερα........
Σήμερα........
Εντάξει να τα βάλουμε με την εξωφρενική επιστολή της Προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου να της βρει ο Δήμος Ναυπλιέων κτήριο.
Όμως σήμερα.......
Έχει καμία πρόταση η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση για την αξιοποίηση δημόσιων και δημοτικών κτηρίων; Προτείνουν κάποιο σχέδιο; Θα παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση; Περιμένουν τον Ρουπακιώτη να επιλύσει τα θέματα αυτά;

Θα μου πείτε: Και εσύ αιρετικέ έχεις να πεις κάτι για τη στέγαση των γραφείων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου;
Ε λοιπόν κάτι έχω να πω.
Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, για να θυμηθούμε και το παλιό και ξεχασμένο αίτημα της επιστροφής υπηρεσιών στην παλιά πόλη, υπάρχει διατηρητέο  κτήριο σε καλή σχετικά κατάσταση, που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, από σχολάζουσα κληρονομιά.

Και κάτι τελευταίο. Θα το βάλω αυτό το τελευταίο και με μεγάλα γράμματα και σε έντονη γραφή. Τη θυμάστε την παλιά Νομαρχία στην οδό Μπουμπουλίνας; Πόσοι υπάλληλοι πλέον βρίσκονται εκεί; Και τι ενοίκιο καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο; Και σε ποιόν ανήκει το κτήριο; Και μήπως και εκεί τελικά υπάρχει χώρος στέγασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου; 

1 σχόλιο:

  1. 07-04-2013. Δέν είμαι Ναυπλιώτης. Μ'αρέσει όμως και αγαπώ το Ναύπλιο, καθώς και όλη η Ελλάδα εκφράζει το θαυμασμό της για το ωραίο Ναύπλιο. Διάβασα λοιπόν, δύο μέρες από τη δημοσίευση του, πιο πάνω αξιόλογο άρθρο, που αφορά σε καυτά θέματα της πόλης. Όμως... ουδέν σχόλιον! Εννοώ ότι δεν υπάρχει κανείς σχολιασμός για τα καυτά θέματα του άρθρου.
    Παρακολουθώ διάφορες παρόμοιες σοβαρές δημοσιεύσεις που αφορούν το Ναύπλιο, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά το σύνηθες είναι η απουσία σχολίων.
    Τι συμβαίνει λοιπόν;
    --Οι Ναυπλιώτες είναι αδιάφοροι για τα θέματα του Ναυπλίου;
    --Οι Ναυπλιώτες δέν διαβάζουν;
    --Οι Ναυπλιώτες επαφίενται στις (ορθές ή μή) αποφάσεις των βολεμένων;
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή